Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#276 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by burek_in_space »

Bem ti zhivot, pritisak mi ko kod 80-godishnjaka, i strah me da necu ni dochekati tekmu! :-? :D
oldschool

#277 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by oldschool »

Sastav ne ulijeva nadukao da igramo protiv Brazila :D , sa ovakvim sastavom gubimo 10000%, nažalost, ne mogu da shvatim da ne možemo napasti, Turcima je odbrana katastrofa, Arda Turan je prebrz i prošli put je unakazio naše bekove, Salihović nije brz kao ni sredina, ovde su prednost trebali dobiti brži igrači, Muratović i Rahimić neće znati gdje su, pesimističan sam, kad igramo ovakivim sastavom i taktikom i ne zaslužujemo prolaz, sramotno, hoće li se jednom desiti da mi napadamo i protivnika na startu iznenadimo i potopimo, predviđam poraz, nažalost. :roll:
Last edited by oldschool on 08/09/2009 13:52, edited 1 time in total.
veljaca

#278 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by veljaca »

Alfa_Ze wrote:Bojim se utakmice protiv Turske ne zbog toga sto su bolji i kvalitetniji tim, nego vise iz onih ''PERIFERNIH RAZLOGA'' a koji ustvari mogu biti KLJUCNI. Turci u Zenici nemaju sta izgubiti i ici ce NA SVE ILI NISTA.
Svijesni cinjenice da smo pod budnom paskom FIFA ( zbog bakljada i nereda na predhodnim utakmicama ), nastojace da isprovociraju nase igrace a samim tim i publiku na BP, sto bi moglo dovesti i do eventualnog prekida utakmice.Imam osjecaj da se ni portugalski sudija nece libiti da prekine utakmicu ( ako bude imao iole osnova za tako sto ), samim tim bi stekao veliki publicitet u svim svijetskim medijima. Postao bi ''velika faca'' koja se usudila prekinuti jedan kvalifikacijski mec za WK.
Ni FIFA ne bi imala bas neke zamjerke kada bi se taj scenario ostvario, jer bi zasigurno oni voljeli da na WK vide jednu reprezentaciju iza koje stoji preko sto milijuna ljudi, u odnosu na jednu reprezentaciju BiH koju uzgred receno podrzava oko tri miliona navijaca.
Pogubna je cinjenica ( a gledajuci iz perspektive FIFA), postoji mogucnost da se sa prostora EX YU kvalifikuju cak tri reprezentacije za naredno svjetsko prvenstvo, sto za ovu organizaciju i nije bas nesto sto bi tek tako olako prihvatili.
Odavno smo svjesni cinjenice da je nogomet prevazisao ono sportsko, pa je ovaj strah koji osjecam pred ovu povjesnu utakmicu sasvim opravdan i realan.
:thumbup:

Nadam se da su svjesni ovoga i nasi ......
Maksimalno obezbjedjenje i pregled prije utakmice i za vrijeme utakmice ..........
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#279 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pape »

Postovani forumasi, ... bezbroj puta je ponovljeno da je ovo sportski dio foruma i da je dozvoljeno pisati samo iz tog ugla. Bezbroj puta je napomenuto da za politicka pitanja imate podforum "Politika" ili "Razne diskusije".
Oni koji to ne zele postovati, podlijezu sankcijama.
Zbog toga:

@_dreamer_ .... ban na 14 dana.
@DOBOJLIJA, .. ban na 14 dana (zbog opaske kojom cijeli jedan narod naziva zoharima)
@uvijek dobar post, ... @Blueboy, ... @mostarac, ... @said.sa, ... @kijameta, ... @neretvanac, ..... posljednja opomena.

Uzgred, .... svi oni koji u ovoj utakmici prizeljkuju pobjedu turske reprezentacije, mole se da se uzdrze od komentara. Ako ne mogu da izdrze i to nam ipak zele saopciti, ... bit ce banovani.
Razlog za to ne zelim cak ni objasniti.
palermo

#280 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by palermo »

burek_in_space wrote:Bem ti zhivot, pritisak mi ko kod 80-godishnjaka, i strah me da necu ni dochekati tekmu! :-? :D
ja se ozbiljno nosim sa mišlju da u sutra u 20 sati, zatvorim prozore dobro da ne čujem ništa sa izvana,upalim na tv neku špansku spaunicu, odvrenm ton do daske, ugalsim svjetlo i tako u mraku odsjedim slijedećih 2 sata............treba utakmicu predurati nekoga, uhhhhhhhhh
burek_in_space

#281 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by burek_in_space »

palermo wrote:
burek_in_space wrote:Bem ti zhivot, pritisak mi ko kod 80-godishnjaka, i strah me da necu ni dochekati tekmu! :-? :D
ja se ozbiljno nosim sa mišlju da u sutra u 20 sati, zatvorim prozore dobro da ne čujem ništa sa izvana,upalim na tv neku špansku spaunicu, odvrenm ton do daske, ugalsim svjetlo i tako u mraku odsjedim slijedećih 2 sata............treba utakmicu predurati nekoga, uhhhhhhhhh
Heh...valja izdrzhati u takvoj izolaciji jarane, a ta 2 sata bi mi bila ko dvije godine najmanje... :-)
A i ne propushta mi se Dzeksonov gol i Muslimovicevo zapecacivanje sudbine Turcima! :D ( ovo ja sebe bodrim malo) :mrgreen:
rota_laz

#282 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rota_laz »

oldschool wrote:Sastav ne ulijeva nadukao da igramo protiv Brazila :D , sa ovakvim sastavom gubimo 10000%, nažalost, ne mogu da shvatim da ne možemo napasti, turcima je odbrana katastrofa, Arda Turan je prebrz i prošli put je unakazio naše bekove, Salihović nije brz kao ni sredina, ovde su prednost trebali dobiti brži igrači, Muratović i Rahimić neće znati gdje su, pesimističan sam, kad igramo ovakivim sastavom i taktikom i ne zaslužujemo prolaz, sramotno, hoće li se jednom desiti da mi napadamo i protivnika na startu iznenadimo i potopimo, predviđam poraz, nažalost. :roll:
Volim pesimiste. Uvijek mi uliju nadu u gore sutra.

Kakav si sastav očekivao. Mislim tu su jedna, i mooožda dvije dileme. 4-4-2 nikad nismo igrali,a nit je ćiro u životu tako postavio tim... tako da je to bezze nešto polemizirati na tu temu, a za Salihovića se slažem, iako bi ga ja ostavio samo zbog nekog slobodnjaka. Prekidi: Utopian
mavcs

#283 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by mavcs »

Ćiro daj molim te napadni jednom, odigraj muški i iznenadi ih odakle se najmanje nadaju!

Ubaci Pjanića, pa da se zaigramo. Daj brzi ritam i da ih iznenadimo. Ako izgubimo
nece ti niko prigovoriti sekunde, ali napadni TURKE od prve minute :D
Nasi će ginuti na terenu jer je ovo njihova i naša jedinstvena ŠANSA.

Čitam komentare na njihovim forumima, ni oni nisu bas puno optimisticni, omjer ovih fanatika i opreznijih je 70-30.
Terim je lud ko struja i to sto napucava igrače da će nas pregaziti je taktika da nas prepadne. Oslabljeni
su, protiv Estonije su odigrali izrazito lose takticki, neke igrače iz veznog reda je morao prekomandovati
u odbranu itd. Ima problema sa sastavom definitivno.

ĆIRO KRALJU UDJI U LEGENDU NAPADNI TURKE MOLIM TE.
plemba

#284 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by plemba »

dijelimo strahove bureche...
evo na poslu vegetiram, a rokovi me stisli sa svih strana, no dzaba... nakon sutra ce se valjda moci...
mostarac

#285 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by mostarac »

oldschool wrote:Sastav ne ulijeva nadukao da igramo protiv Brazila :D , sa ovakvim sastavom gubimo 10000%, nažalost, ne mogu da shvatim da ne možemo napasti, Turcima je odbrana katastrofa, Arda Turan je prebrz i prošli put je unakazio naše bekove, Salihović nije brz kao ni sredina, ovde su prednost trebali dobiti brži igrači, Muratović i Rahimić neće znati gdje su, pesimističan sam, kad igramo ovakivim sastavom i taktikom i ne zaslužujemo prolaz, sramotno, hoće li se jednom desiti da mi napadamo i protivnika na startu iznenadimo i potopimo, predviđam poraz, nažalost. :roll:
potpisujem, ovo je sastav da izadjemo na teren igramo ko picke i zijanimo utakmicu. Jbt zivot sta cemo onda protiv Spanije izvest. Igracemo sa 11 defanzivnih. Ko da nam kombinovana ekipa Brazila i Argentine dolazi, a ne jedna prosjecna Turska. Mi smo ekipa koja je u stanju samo napadati a u odbrani nek nam bog pomogne. Odbrana nam je jednako losa i kad napadamo i kad se branimo i ima isto promahe jer mi odbranu jednostavno ne znamo igrati. Imamo jedan od najubojitijih i najboljih veznih redova i napada u Evropi i mi cemo doci i braniti se protiv jedne prosjecne evropske ekipe. Jbg Ciro, kako onda mislis igrat protiv Rusa ili Francuza u barazu?
Globus

#286 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Globus »

Press-konferencija završena, Ćiro navodno objavio spisak:

Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko
Ako ovo bude nas sastav ja cu uplatiti sve sto imam .. prodavat cu stvari da imam sto vise para .. i uplatiti na Tursku 2 ....
oldschool

#287 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by oldschool »

Volim pesimiste. Uvijek mi uliju nadu u gore sutra.

Kakav si sastav očekivao. Mislim tu su jedna, i mooožda dvije dileme. 4-4-2 nikad nismo igrali,a nit je ćiro u životu tako postavio tim... tako da je to bezze nešto polemizirati na tu temu, a za Salihovića se slažem, iako bi ga ja ostavio samo zbog nekog slobodnjaka. Prekidi: Utopian[/quote]

Ne možemo se samo braniti, pa ne igramo protiv Brazila, Rahimić i Muratović su prespori, sredina Turske je prebrza, Salihović, Ibričić, Muratović, Rahimić su sporiji igrači, vladavić je samo trkač i tanak u odbrani, ja sam već napisao sastav koji bih ja izveo, može se umjesto Ibiševića ubaciti Muslimović, ali mi je dodijalo da gledam uvijek iste igrače, moraš osvježiti ekipu, iznenaditi protivnika, da odemo u baraž mi ćemo se samo braniti, fudbal je napadačka igra, a je li neko jači mi se branimo, valjda ću i ja dočekati da mi napadnemo protivnike koji spadaju u rang Turske, ja ne vidim način kako da sa ovakvim sastavom dobijemo Tursku, nažalost, protiv tehnički ekipa se mora odgovoriti na isti način, brzim i tehnički ja kim igračima, ovi spori klocevi ne znaju presing vršiti, jednostavno to nisu u stanju da rade, ponavljam, valjda ću i ja dočekati da igramo ofanzivni fudbal a ne da strepim i da se naši sabiju u 30 metara.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#288 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Admir_1984 »

zecko_kupuz wrote:Press-konferencija završena, Ćiro navodno objavio spisak:

Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko

Dakle, totalno zatvaranje :roll: . Meni lično ovaj sastav nije nešto. Turcima je odbrana oslabljena, a mi ulazimo s jednim špicem. Vladavić i Muratović...pitanje je hoće li fizički izdržati ovo.
Odma sam poslije Armenije rekao da ce ovo biti sastav :x :x Al zna ciro najbolje i ima rezultate (Dzeku i srecu)
arzuhal

#289 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by arzuhal »

1-9-1? :( ...nea ba veze, opet ih uzimamo, inša-Allah ;-)

Image
mavcs

#290 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by mavcs »

Dajmo podršku ofanzivnoj igri naših sa Pjanićem u prvoj postavi :) :) :) :)

http://www.facebook.com/group.php?gid=134156983845
Kraljica_Suza

#291 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Kraljica_Suza »

Jeste li vec govorili gdje se online moze pratiti utakmica? justin tv? jos neka stranica?
belafonte

#292 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by belafonte »

Hajde, svi ovi forumaski strucnjaci(cast izuzecima, posebno @Stari koji je dao extra analizu u pripremi tekme), u jedan glas:

Pojeo sam govno nakon Armenije, pojescu ga i nakon Turske aaaaaaalealealeeeeeee :dance: :dance:
Pojeo sam govno nakon Armenije, pojescu ga i nakon Turske aaaaaaalealealeeeeeee :dance: :dance:

...i tako 100 puta

Hajdeee, svi ko jedaaaaaan :dance: :dance:

:skoljka: :skoljka:

Uzivajte ba ljudi, ne serite Ciri kad ne razmisljate o taktici ni 0,00001 % onoga sto on vergla u glavi.
Mislite da ste strucnjaci ako kazete ja bi ovakav sastav, ja bi ovaku formaciju, ja bih ovog umjesto ovog, Ciro shupak defanzivno igra, hajmo ih napast - pa nije bitka na Kosovu :roll: :roll:.
Sutra aBd je sahovska partija, jednom smo igrali tu sahovsku partiju protiv Danaca na Kosevu i ispusili, nemamo niti jednog igraca koji je tad igrao, mozda je lose, mozda je dobro ali zato imamo selektora koji je vodio timove u ovakvim tipovima tekmi - i to kakvih tekmi, 2 000 000 je selektora u ovoj zemlji, ali samo je jedan pravi i covjek ima kredita da mu se vjeruje sta god odluci.
Last edited by belafonte on 08/09/2009 14:45, edited 1 time in total.
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#293 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by los merengues »

http://www.atdhe.net/
provjeri raspored za sutra mozda bude i kod njih
Real Khan

#294 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Real Khan »

oldschool wrote:
Ne možemo se samo braniti, pa ne igramo protiv Brazila, Rahimić i Muratović su prespori, sredina Turske je prebrza, Salihović, Ibričić, Muratović, Rahimić su sporiji igrači, vladavić je samo trkač i tanak u odbrani, ja sam već napisao sastav koji bih ja izveo, može se umjesto Ibiševića ubaciti Muslimović, ali mi je dodijalo da gledam uvijek iste igrače, moraš osvježiti ekipu, iznenaditi protivnika, da odemo u baraž mi ćemo se samo braniti, fudbal je napadačka igra, a je li neko jači mi se branimo, valjda ću i ja dočekati da mi napadnemo protivnike koji spadaju u rang Turske, ja ne vidim način kako da sa ovakvim sastavom dobijemo Tursku, nažalost, protiv tehnički ekipa se mora odgovoriti na isti način, brzim i tehnički ja kim igračima, ovi spori klocevi ne znaju presing vršiti, jednostavno to nisu u stanju da rade, ponavljam, valjda ću i ja dočekati da igramo ofanzivni fudbal a ne da strepim i da se naši sabiju u 30 metara.
Prije svega, Vladavić je bio trkač...ali više ga ta vrlina ne krasi, na žalost. Vidjeli smo ga protiv Armenije i nije me impresionirao...čak je i onaj ubačaj u peterac za prvi gol jedva "ubo" onako "preko noge"...
Ibričić je u Armeniji odigrao ODLIČNO (zabio prvi gol, u prvom poluvremenu je bio najkonkretniji u napadu, a u drugom poluvremenu je presjekao loptu i nakon toga smo zabili gol uz dupli pas Džeko-Muslimović)
Salihović je totalno podbacio protiv Armenije i nadam se da mu se NIKADA više neće ponoviti onako loša partija. Nadam se da će napokon proraditi njegova lijevica baš protiv Turske...
Muratović je bio protiv Armenije jako umoran i istrošen, ali je ipak dobar za jedno poluvrijeme protiv Turske. Muratović je objektivno puno stabilniji na nogama od mladog Pjanića kojeg bi Turci u prvom poluvremenu namjerno polomili (ipak je Pjanić još dijete i kada mu neko malo jače i grublje uleti u noge strah me da mu ne otkine nogu). Međutim, u drugom poluvremenu, mislim da bi Pjanić mogao ući umjesto Muratovića i onda već umorne igrače Turske raspametiti svojom brzinom i lakoćom distribucije lopte. Usput će rasteretiti i Misketa kojeg će stalno kuckati Turci jer znaju da Miske ima kratak fitilj i zna planuti, a kreator nam je igre...
Ko je god igrao fudbal, zna o čemu govorim...Na početku svake utakmice su svi igrači odmorni, svježi i tada se mora igrati sirovom snagom i stabilnošću na nogama da prođeš igrača i povučeš loptu u napad, pošalješ je u prazan prostor iza leđa protivničke odbrane i neko uleti iz drugog plana i onda veselje...
Ako Turci napadnu svim silama ("fanatično"), a vjerujem da hoće i to jako prljavo, grubo i "u kost" (bojim se da će se mnogi Tukofili u BiH razočarati nakon ove tekme), onda će se njihovi igrači neminovno brže trošiti i noge će im otežati do polovine drugog poluvremena...Džaba ti "fanatizam" kada noge otežaju... Ma zna to Ćiro mnogo bolje od nas forumaša tako da ja vjerujem da je on to dobro odvagao kako i sa kojim igračima treba početi i kako završiti. Da skratim: nemojte misliti da će Ćiro tek tako prepustiti Bilino polje Turcima na upravljanje...ipak je i on lisac i rauber velikog kalibra koji zna šta treba. Najvažnije je da nam ovi igrači iz njemačke lige odigraju bolje nego u Jerevanu... no sikiriki :D
Svicko

#295 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Svicko »

ljudi ima li neko iz Rajvosa da ide na tekmu u zenicu da se organizujemo za prijevoz? tacnije, treba mi prijevoz iz Zenice za Rajvosa poslije tekme...

ima li nesto organizovano, neki bus ili nesto?
oldschool

#296 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by oldschool »

Prije svega, Vladavić je bio trkač...ali više ga ta vrlina ne krasi, na žalost. Vidjeli smo ga protiv Armenije i nije me impresionirao...čak je i onaj ubačaj u peterac za prvi gol jedva "ubo" onako "preko noge"...
Ibričić je u Armeniji odigrao ODLIČNO (zabio prvi gol, u prvom poluvremenu je bio najkonkretniji u napadu, a u drugom poluvremenu je presjekao loptu i nakon toga smo zabili gol uz dupli pas Džeko-Muslimović)
Salihović je totalno podbacio protiv Armenije i nadam se da mu se NIKADA više neće ponoviti onako loša partija. Nadam se da će napokon proraditi njegova lijevica baš protiv Turske...
Muratović je bio protiv Armenije jako umoran i istrošen, ali je ipak dobar za jedno poluvrijeme protiv Turske. Muratović je objektivno puno stabilniji na nogama od mladog Pjanića kojeg bi Turci u prvom poluvremenu namjerno polomili (ipak je Pjanić još dijete i kada mu neko malo jače i grublje uleti u noge strah me da mu ne otkine nogu). Međutim, u drugom poluvremenu, mislim da bi Pjanić mogao ući umjesto Muratovića i onda već umorne igrače Turske raspametiti svojom brzinom i lakoćom distribucije lopte. Usput će rasteretiti i Misketa kojeg će stalno kuckati Turci jer znaju da Miske ima kratak fitilj i zna planuti, a kreator nam je igre...
Ko je god igrao fudbal, zna o čemu govorim...Na početku svake utakmice su svi igrači odmorni, svježi i tada se mora igrati sirovom snagom i stabilnošću na nogama da prođeš igrača i povučeš loptu u napad, pošalješ je u prazan prostor iza leđa protivničke odbrane i neko uleti iz drugog plana i onda veselje...
Ako Turci napadnu svim silama ("fanatično"), a vjerujem da hoće i to jako prljavo, grubo i "u kost" (bojim se da će se mnogi Tukofili u BiH razočarati nakon ove tekme), onda će se njihovi igrači neminovno brže trošiti i noge će im otežati do polovine drugog poluvremena...Džaba ti "fanatizam" kada noge otežaju... Ma zna to Ćiro mnogo bolje od nas forumaša tako da ja vjerujem da je on to dobro odvagao kako i sa kojim igračima treba početi i kako završiti. Da skratim: nemojte misliti da će Ćiro tek tako prepustiti Bilino polje Turcima na upravljanje...ipak je i on lisac i rauber velikog kalibra koji zna šta treba. Najvažnije je da nam ovi igrači iz njemačke lige odigraju bolje nego u Jerevanu... no sikiriki :D[/quote]

Lijepo napisano, samo se tako sve ne dešava, igrao sam i ja fudbal predugo, pa znam o čemu pričam. Kad je neko brz i fizički spremniji ne možeš mu se suprostaviti tehnički defektnim i sporim igračima, mi smo uvijek bili slabi fizički, naprotiv, volio bih da ne bude tako, ali teško, ovo je kukavička taktika.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#297 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by hrasno38 »

oldschool wrote:Prije svega, Vladavić je bio trkač...ali više ga ta vrlina ne krasi, na žalost. Vidjeli smo ga protiv Armenije i nije me impresionirao...čak je i onaj ubačaj u peterac za prvi gol jedva "ubo" onako "preko noge"...
Ako Turci napadnu svim silama ("fanatično"), a vjerujem da hoće i to jako prljavo, grubo i "u kost" (bojim se da će se mnogi Tukofili u BiH razočarati nakon ove tekme), onda će se njihovi igrači neminovno brže trošiti i noge će im otežati do polovine drugog poluvremena...Džaba ti "fanatizam" kada noge otežaju... Ma zna to Ćiro mnogo bolje od nas forumaša tako da ja vjerujem da je on to dobro odvagao kako i sa kojim igračima treba početi i kako završiti. Da skratim: nemojte misliti da će Ćiro tek tako prepustiti Bilino polje Turcima na upravljanje...ipak je i on lisac i rauber velikog kalibra koji zna šta treba. Najvažnije je da nam ovi igrači iz njemačke lige odigraju bolje nego u Jerevanu... no sikiriki :D

Lijepo napisano, samo se tako sve ne dešava, igrao sam i ja fudbal predugo, pa znam o čemu pričam. Kad je neko brz i fizički spremniji ne možeš mu se suprostaviti tehnički defektnim i sporim igračima, mi smo uvijek bili slabi fizički, naprotiv, volio bih da ne bude tako, ali teško, ovo je kukavička taktika.[/quote]
Pametni pobjedjuju a hrabri obicno ginu.
leo karan

#298 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by leo karan »

Supić

Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić

Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić

Džeko

upravo logican sastav, kad je u pitanju ciro
on vjeruje tim igracima i nema tu price
umjesto ibisevica misimovic i to je to u odnosu na armeniju
muratovic, rahimic i ibricic ce da se kolju s turcima na sredini i da oslobadjaju prostor za misimovica
na dzeki ce uvijek biti 2 turcina
znaci moramo nesto pokusati preko bokova (vladavic salihovic) i iz drugog plana
ma dobit cemo mi ovo 2-0 ili 2-1 :bih:
neretvanac

#299 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by neretvanac »

Sutra pobjeda i ništa drugo. :-D
Nadam se da će sutra ove dvije zastave preplaviti Zenicu a i ostale BH-gradove !

Image
Image
hamza_sa

#300 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by hamza_sa »

Ne vidim razloga za ovoliki pesimizam kod pojedinaca.

Turska?!?!? Sta je to Turska????? Neka nogometna velesila????

Grohotom se smijem. Neka mi neko kaze utakmicu u kojoj su oni nekoga iole kvalitetnijeg pobjedili, ali ono serbez.

Pa u proslim kvalifikacijama za EURO 2008 godine igrali su nerjeseno i sa Maltom i sa Moldavijom, a plasirali su se zahvaljujuci pobjedom nad nama (1:0) u zadnjem kolu. A, znamo kako je i doslo do te pobjede.

Moze Terim njih nafuravati koliko hoce, da su bolji da su ovakvi, da su onakvi. Ali, to je isto kao da sad nas 11 neko nafurava da smo jaci od 11 specijalaca i mi se krenemo marisati sa njima ubjedjeni da cemo ih razbiti.

Ciro je stari nogometni lisac i zna pred kakvim se izazovom i on i reprezentativci nalaze. Po mom skromnom misljenju veci problem smo mu mi sami nego turci, jer treba zargonski receno "stati na loptu" i hladne glave uci u mec. Pustiti naspanovane turke da i dalje misle da su bolji i da ce pobjediti.

Najvaznije je psihicki spremiti nase reprezentativce, uz malu dozu nogometnog bezobrazluka. Jer sjetite se samo utakmice Hrvatska-Turska na svjetskom prvenstvu. Kriv je Bilic, zbog svog neiskustva. Mislim da bi Ciro u onakvom mecu poslije vodstva samo par minuta prije kraja, naredio taktiku talijana. Lezi i valjaj se. Sjeci igru i napucavaj lopte van terena.

Svjestan je Terim nase snage, te tako ovom psihologijom pokusava ohrabriti svoje izabranike, koji su itekako svjesni kvalitete nasih momaka, a jos su svjesniji da se ne moze uvijek pobjedjivati uz pomoc dobrih vila (winx) :lol: :lol:

Halo ba, pa i sam spanski selektor sve vrijeme upozorava na kvalitet nase reprezentacije, cak je to u svim svojim konferencijama za medije podvlacio od momenta kad su izvucene kvalifikacione grupe. Pa nije on bezveze, tamo neki strucnjak.

A, to se moze vidjeti i u utakmicama spanske reprezentacije kroz kvalifikacije, gdje nisu sebi dozvolili niti jedan kiks, jer su svjesni da bi zadnju utakmicu u tom slucaju morali igrati sa nama.

Kvalitet je 100% na nasoj strani i ukoliko Ciro odradi svoj dio posla, u smislu psihe, krajnji rezultat se zna. Pobjeda BiH.

Svi koji sumnjaju u pobjedu nase reprezentacije na celu sa liscem Cirom, neka idu na stranu terena sa turskim navijacima. Vidjece utakmicu iz druge perspektive od ove koju sada prezentuju u smislu komentara: bolji su od nas, fanaticniji su, ne svidja mi se nas sastav, razbice nas ovdje, razbice nas ondje itd...

Sto se mene tice, ja vidim da cemo mi njih razbiti. Zivi i zdravi bili, pa vidjeli!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Locked