vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
LadyBear

#276 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by LadyBear »

KatarinaKosaca wrote:
LadyBear wrote: Hajde nepravimo se blesavi, ovo nema nikakve veze sa odbranom casti njegove zene. Ti ljudi nazalost nemaju respekta ni prema bilo kome a kamo li zenama. Kako je neko vec naglasio, ovo se desilo izrazito radi vlastitog ega od strane covjeka, koji svoju zenu gleda kao neku robu koju on posjeduje, i iz tog razloga niko nema pravo ni da je pogleda krivo a kamo li nesto da joj prigovori. Da se ovo slucajno desilo nekoj drugoj zeni ovakav scenario sigurno nebi gledali, cak sto vise bilo bi komentara poput "ko joj je kriv sto se oblaci privlacno" ili nesto u tom smjeru. Hrabra i samopouzdana zena bi znala i sama odbraniti svoju cast. Za primjer scenarij kada je Kucevic osamario zenu pred sudom, tada je jedino novinarka reagovala, pa zadnji slucaj sa sekretaricom, koja je ako nista drugo onda bar osramotila vlastitog sefa kada ga je snjimila pred kamerom.

Da se razumijemo ja prostake nemogu smisliti, i nema sumnje da je bezobrazno postupio ma ko god da je bio, ali ovako reagovati moze samo covjek koji je pun bjesnila iz samo njemu poznatog razloga.
KOji ljudi? Kako ti znaš da li je iz pobune obrane žene ili vlastitog ega?

Vidiš, da sam ja došla kući uplakana i rekla kako mi je neki muškarac ponudio da mu pipnem muškost, moj bi muž , koji nije ni musiman ni Bosanac, a kamo li vehabija, otišao i prebio ga. Druga je stvar što bih ja to sama riješila, ali bi on tako reagirao. I nije to svojstveno samo "tim ljudima" nego većini muškaraca.
Opet kazem nepravimo se blesavi. Jesi li ti svjesna kakve komentare ti brizni vjernici salju zenama koje su "nepropisno" obucene i sta misle o njima, tako da ta odbrana iz casti prema zenama pada u vodu.

Jedno je reagovanje pojedinca, a drugo je kada to reagovanje nalaze ideologija koju oni furaju.
shuriken

#277 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by shuriken »

black wrote:
shuriken wrote:
dole primitivni humor, podjebavanje i dobacivanje, to nije u nasoj tradiciji! (šatro)
živilo pravedničko premlaćivanje i pozitivna upotreba noževa i čakija, to je prava izvorna tradicija!
kome ba da se mi prilagođavamo?
http://sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/090813008
28.08.2009.

Nermin Gagula, 23-godišnjak iz Sarajeva koji je preksinoć teško povrijeđen nakon što ga je nepoznati napadač udario nožem u stomak, smješten je na Klinici za abdominalnu hirurgiju bolnice Koševo i njegovo stanje za sada je stabilno.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090829030

jelde i ovo je sve 'izvorna tradicija' , i jos puno toga shto se deshava svaki dan... :roll:

i da se razumijemo, nisam ni ja za rezanje usiju
naravno da nisi, niko normalan nije, bez obzira ko je zrtva a ko je pocinilac

pazi sad glupe recenice koju cu izgovorit:

"sreca da su vlasnik uha i pravednik iste nacije!"
jelda da je uzasno glupo?
ali nazalost nasa realnost
zonbirile

#278 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zonbirile »

shuriken wrote:
black wrote:
shuriken wrote:
dole primitivni humor, podjebavanje i dobacivanje, to nije u nasoj tradiciji! (šatro)
živilo pravedničko premlaćivanje i pozitivna upotreba noževa i čakija, to je prava izvorna tradicija!
kome ba da se mi prilagođavamo?
http://sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/090813008
28.08.2009.

Nermin Gagula, 23-godišnjak iz Sarajeva koji je preksinoć teško povrijeđen nakon što ga je nepoznati napadač udario nožem u stomak, smješten je na Klinici za abdominalnu hirurgiju bolnice Koševo i njegovo stanje za sada je stabilno.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090829030

jelde i ovo je sve 'izvorna tradicija' , i jos puno toga shto se deshava svaki dan... :roll:

i da se razumijemo, nisam ni ja za rezanje usiju
naravno da nisi, niko normalan nije, bez obzira ko je zrtva a ko je pocinilac

pazi sad glupe recenice koju cu izgovorit:

"sreca da su vlasnik uha i pravednik iste nacije!"
jelda da je uzasno glupo?
ali nazalost nasa realnost
------------------------------------
polako kada sazriju uslovi i padne znak,udariti će i na kjafira i eto frke.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#279 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by KatarinaKosaca »

LadyBear wrote:Opet kazem nepravimo se blesavi. Jesi li ti svjesna kakve komentare ti brizni vjernici salju zenama koje su "nepropisno" obucene i sta misle o njima, tako da ta odbrana iz casti prema zenama pada u vodu.

Jedno je reagovanje pojedinca, a drugo je kada to reagovanje nalaze ideologija koju oni furaju.
Upravo. Ne pravimo se blesavi. U modernom demokratskom društvu kakvo valjda pretendiramo biti, pojedinac je slobodan da vjeruje u ono što želi, da se oblači kako želi i to nije kažnjivo. Kažnjivo je kad druge ugrožava bilo u ime svoje ideje ili neko drugo ime. Tu smo svi jednaki pred zakonom i tu ima da snosimo posljedice ugrožavanja drugog. Tako da je u ovoj situaciji mogao biti bilo ko, jednak bi bio pred zakonom. Jednako ja ili ti ili taj vehabija. I vehabizam u ovoj situaciji nema veze.
palestina

#280 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by palestina »

Ninoz wrote:Pa samo mogu reci FUJ!!!
Ne mogu da vjerujem kako neko brani vehabiju koji je odsjekao uho covjeku!!! Primitivci jedni.Da je to uradio obican covjek ne bih imao rijeci,ali pogotovo vehabija,vjernik koji bi trebao postivati vjeru,ne razumijem se mnogo u vjere,ali garantujem da ni jedna vjera ne govori da covjeku odsjeces uho zbog necega!!! FUJ FUJ FUJ
Niste svjesni koliko se djece boji vehabija,muslimanske djece takodjer.Trebal ibi siriti toleranciju i ljubav a ne ovako nesto!!!

nije odsjekao uho covjeku nego zivotinji.
sta je to za tebe tolerancija,da te vrijedja kako ko hoce a ti da cutis?
zonbirile

#281 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zonbirile »

KatarinaKosaca wrote:
LadyBear wrote:Opet kazem nepravimo se blesavi. Jesi li ti svjesna kakve komentare ti brizni vjernici salju zenama koje su "nepropisno" obucene i sta misle o njima, tako da ta odbrana iz casti prema zenama pada u vodu.

Upravo. Ne pravimo se blesavi. U modernom demokratskom društvu kakvo valjda pretendiramo biti, pojedinac je slobodan da vjeruje u ono što želi, da se oblači kako želi i to nije kažnjivo. Kažnjivo je kad druge ugrožava bilo u ime svoje ideje ili neko drugo ime. Tu smo svi jednaki pred zakonom i tu ima da snosimo posljedice ugrožavanja drugog. Tako da je u ovoj situaciji mogao biti bilo ko, jednak bi bio pred zakonom. Jednako ja ili ti ili taj vehabija. I vehabizam u ovoj situaciji nema veze.
----------------------------
hajde po neki put jedno te isto,nego da preciziramo,da je zakinuo na vagi i odjebao je ,ide lijeva ili desna ruka.
evo@palestina zna zaprečene kazne za krađu-samo kratko- lijeva,ili desana , šaka ili do lakta.Javno kažnjavanje se podrazumijeva
bez_ideje

#282 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by bez_ideje »

palestina wrote:
Ne mogu da vjerujem kako neko brani vehabiju koji je odsjekao uho covjeku!!! Primitivci jedni.Da je to uradio obican covjek ne bih imao rijeci,ali pogotovo vehabija,vjernik koji bi trebao postivati vjeru,ne razumijem se mnogo u vjere,ali garantujem da ni jedna vjera ne govori da covjeku odsjeces uho zbog necega!!! FUJ FUJ FUJ
Niste svjesni koliko se djece boji vehabija,muslimanske djece takodjer.Trebal ibi siriti toleranciju i ljubav a ne ovako nesto!!!

A tebi je tolerancija,da pored suda ,tuzbe ,prijave....a ako nisi pobornik "zakonskih" sredstava ekvivalentne uvrede ,mozda i prijetnje ......uho rezes?
Jel to ta tolerancije koji zagovaras ti i slicni tebi? Cisto informativno..........da imam predstavu s kakvim "zivotinjama" zivim
sodom

#283 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by sodom »

javno odsjecanje hasima, jel ima te opcije? :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#284 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by KatarinaKosaca »

zonbirile wrote:---------------------------
hajde po neki put jedno te isto,nego da preciziramo,da je zakinuo na vagi i odjebao je ,ide lijeva ili desna ruka.
evo@palestina zna zaprečene kazne za krađu-samo kratko- lijeva,ili desana , šaka ili do lakta.Javno kažnjavanje se podrazumijeva
Po ko zna koji put u tvojoj priči je bitno idejno i vjersko opredjelenje prekršioca zakona, a sve ostalo je manje bitno..
pustopoljina

#285 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by pustopoljina »

vrati uvo mome sinu.
palestina

#286 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by palestina »

bez_ideje wrote:
palestina wrote:

A tebi je tolerancija,da pored suda ,tuzbe ,prijave....a ako nisi pobornik "zakonskih" sredstava ekvivalentne uvrede ,mozda i prijetnje ......uho rezes?
Jel to ta tolerancije koji zagovaras ti i slicni tebi? Cisto informativno..........da imam predstavu s kakvim "zivotinjama" zivim

vec sam pisao jeli mislis na onaj sud ispred kojeg se zene samaraju a policija mirno posmatra?
bez_ideje

#287 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by bez_ideje »

Na zalost,jedina legitimna institucija kojoj se mozes da obratis!
A ako zivis u jednoj zemlji obavezan si postovati zakon te zemlje i institucije !
NE dopadaju ti se? NE dopadaju se ni meni........
Al necemo se igrati plemenskih obicaja
sodom

#288 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by sodom »

pustopoljina wrote:vrati uvo mome sinu.
Mama reci im da mi vrate uvo :lol:
Mama sviraj mi nešto, strašno me boli glava :D
zonbirile

#289 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zonbirile »

KatarinaKosaca wrote:
zonbirile wrote:---------------------------
Po ko zna koji put u tvojoj priči je bitno idejno i vjersko opredjelenje prekršioca zakona, a sve ostalo je manje bitno..
------------------------------------
po koji put izmišljaš i pričaš ,a ništa ne kažeš.
Luke Perry

#290 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Luke Perry »

skakljiva tema koja dijeli misljenja. :D
pustopoljina

#291 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by pustopoljina »

sodom wrote:
pustopoljina wrote:vrati uvo mome sinu.
Mama reci im da mi vrate uvo :lol:
Mama sviraj mi nešto, strašno me boli glava :D
:D
eno,stavila na "sta danas pjevusite".
Atrus

#292 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Atrus »

Gdje ima da se kupi action figura vehabije? Treba mi igračka za dijete. Dolazi li sa nožem ili bez?
shuriken

#293 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by shuriken »

palestina wrote:

aiii !!!
fina tema za otkrivanje pozicija i svjetonazora
A-R-N-I

#294 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by A-R-N-I »

Atrus wrote:Gdje ima da se kupi action figura vehabije? Treba mi igračka za dijete. Dolazi li sa nožem ili bez?
dodje sablja :D :D
Sandzak-X

#295 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Sandzak-X »

Atrus wrote:Gdje ima da se kupi action figura vehabije? Treba mi igračka za dijete. Dolazi li sa nožem ili bez?
:D :D :D :D
zonbirile

#296 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by zonbirile »

radi se verzija barbike u nikabu.
sodom

#297 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by sodom »

palestina wrote:

Šta bi čika veljo reko na to?
Image
Ninoz

#298 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by Ninoz »

sodom wrote:
palestina wrote:

Šta bi čika veljo reko na to?
Image
Jao primitivaca,pa to se rijesi razgovorom ili prijavom policiji!!! Zbog takvih primitivaca kao sto si ti zauvijek cemo zaostajati za svijetom,za gospodom koja navecer idu na opere,koja se trude postici vise i biti vrijedniji .
LadyBear

#299 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by LadyBear »

KatarinaKosaca wrote:

Slazem se, ali to prije svega treba objasniti upravo onima koji to nece ili nemogu da razumiju. Koliko je njima stalo do slobode svakog pojedinca, (pa tako i njihove vlastite slobode) dokazuje sranje koje su napravili za vrijeme queer festivala. Ne osudjujem ja njih radi njihovog oblacenja ili vjeroispovijesti, to me jednostavno ne interesuje, svako ima pravo da vjeruje i da se oblaci kako je njemu po volji. Uostalom u vlastitoj porodici imam vjernika, pa bi bila notorna glupost da nekoga osudjujem radi toga. Moja kritika prema njima se svodi upravo radi nepostovanja prema demokratskom drustvu, gdje svako ima pravo i slobodu da uredjuje svoj zivot kako kome odgovara. Oni su znaci sami sebe (svojim raznoraznim postupcima) stavili u nezgodan polozaj, i prestavili se kao jedna grupa koja se bori za svoje ideale.
RosaSpinosa

#300 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!

Post by RosaSpinosa »

Ama ovdje pojedinci očito brkaju ili namjerno neće da shvate neke stvari.

1. Nebitno je opredjeljenje, po bilo kojoj osnovi, onog ko je to uradio
2. Bitan je način na koji je to urađeno. Ne kažem da treba svaki put prešutiti i poklopiti se na uvredu (ali i tu postoje granice), ali se ni u kom slučaju NE SMIJE na takav način uzimati pravda u svoje ruke.
Ako postoji ono OKO ZA OKO i ZUB ZA ZUB, logično je da postoji VERBALNA UVREDA ZA VERBALNU UVREDU.
Zato ne opravdavam "obračun na vlastiti način"...

Suma sumarum, ne opravdavam ponašanje prodavača, ali isto tako ne opravdavam ni pretjeranu reakciju uvrjeđenog muža.
Locked