hajd se ti prijavi pa nam javi kako si prosla kad dodjes na horgos i pred kosovsku mitrovicu - sa srbijanskim pasosem mozes svugdje osim kretati se kroz cc. 35 posto naveden zemlje (ukljucujuci srcane organe)...ružmarin-a wrote:ma ima i toga i togaMmeDeLafayette wrote:a hebala vas vise vasa islamofobija!! nije to, otvori oci covjece, vidis da politicari opstruiraju
sta ti je ba i tebi i slicnima
a ne šalim se za apliciranje za državljanstvo, provjerite u ponedjeljak...
Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
-
dallton
#276 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#277 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Ne dobiva se državljanstvo popunom formulara, nego je to proces koji traje najmanje godinu u svakoj zemlji.ružmarin-a wrote:a ne šalim se za apliciranje za državljanstvo, provjerite u ponedjeljak...
-
tuzlak-x
#278 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
uzasno ponizenje je biti posljednji narod u europi koji nema pristup europi bez viza, a nemjerljivo vece ponizenje je aplicirati za drzavljanstvo i pasos srbije.KatarinaKosaca wrote:Ne dobiva se državljanstvo popunom formulara, nego je to proces koji traje najmanje godinu u svakoj zemlji.ružmarin-a wrote:a ne šalim se za apliciranje za državljanstvo, provjerite u ponedjeljak...
-
FaceOff
#279 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Slažem se, samo je pitanje dokle će patriotizam imati prevagu prema ponižavanju, tlačenju i maltretiranju pred ambasadama.tuzlak-x wrote:uzasno ponizenje je biti posljednji narod u europi koji nema pristup europi bez viza, a nemjerljivo vece ponizenje je aplicirati za drzavljanstvo i pasos srbije.KatarinaKosaca wrote:Ne dobiva se državljanstvo popunom formulara, nego je to proces koji traje najmanje godinu u svakoj zemlji.ružmarin-a wrote:a ne šalim se za apliciranje za državljanstvo, provjerite u ponedjeljak...
Ako bi, ne daj Bože potrajala situacija da Srbija ima bezvizni režim, a Bosna ne, naprosto teško je bilo koga osuditi ako bi se odkučio na taj korak.
-
MmeDeLafayette
#280 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Srbija nece imati bezvizni rezim prije BiH, ne smije ljudi, shvatite da se to ence desiti iz
razloga da se region ne destabilizira, pogledajte pritiska ovih dana... i neka je!
zato ce BiH do kraja septembra da dobije pozitivan izvjestaj i bice na stepenici iznad Srbije jer ce do tada
svi zakoni MORATI biti usvojeni!
razloga da se region ne destabilizira, pogledajte pritiska ovih dana... i neka je!
zato ce BiH do kraja septembra da dobije pozitivan izvjestaj i bice na stepenici iznad Srbije jer ce do tada
-
FaceOff
#281 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Mene oduševljava tvoj optimizam i moram ti priznati da me baš lijepo oraspoloži činjenica da ima i takvih ljudi, još uvijek!!!MmeDeLafayette wrote:Srbija nece imati bezvizni rezim prije BiH, ne smije ljudi, shvatite da se to ence desiti iz
Iskreno, ja više ne vjerujem niušta, a pogotovo u efikasan rad naših vlastodržaca, ali se nadam da će se tvoj optimizam ostvariti.
-
Galipolje
#282 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Bosnjaci bi kao i svi iole ozbiljniji narodi u svijetu morali konacno poceti da ponesto uce i iz svoje historije da
im se one u najruznijem obliku ne bi ponavljala svakih 50 godina.
Clanak akademika Filipovica u “Avazu” je odlican podsjetnik evropskog antibosnjackog i antiislamskog bescasca.
No nije potrebno toliko duboko zaranjati u proslost. Dovoljno je vratiti se do 1991. godine. Postoji li iko ko nema
problema sa elementarnim moralom a vjeruje da je Evropa mogla ekspresno, u roku od par mjeseci, da zaustavi
rat izmedju Srba u Hrvata u Hrvatskoj, a nije mogla da zaustavi genocid u Bosni i Hercegovini nad Bosnjacima.
Naravno da je mogla, ali nije htjela.
Rat u Bosni i Hercegovini je projektovan i njegov je cilj bio konacno potiranje posledica turskog osvajanja u Evropi,
odnosno rjesavanje tzv. “istocnog pitanja”.
Zasto je Evropa vojno intervenisala 1995. godine kada su Armija BiH i Hrvatska vojska prakticno vojno porazile cetnicke horde?
Zato sto je evropski plan bio da se Bosnjaci zatru ili svedu na beznacajan politicki faktor, a ne da se nadju na strani
pobjednika i pobjedjenom diktiraju uslove mira.
Cjelokupno poslijeratno ponasanje Evrope ukljucujuci i presudu (mozda jedinu u historiji prava koja ima elemente izrugivanja zrtvi)
takozvanog medjunarodnog suda pravde je konzekventno sa stanovista njenog krajnjeg cilja, kada su u pitanu Bosnjaci.
Poput presude i ukidanje viza Srbiji i Crnoj Gori ima elemente izrugivanja Bosnjacima.
Vise je nego jasno da vizni rezim za Bosnjake ne moze da se pravda formalno-pravnim, tehnickim ili bezbjednosnim razlozima.
On je rasisticki i odgovarajuci majkama Srebrenice Solana to uopste ne krije.
Nazalost, medju Bosnjacima se zadnjih par dana siri lazni optimizam da ce vize biti skinute jako skoro, cim se ispune pomenuti uslovi.
Gnusna laz!
Sa stanovista Evrope jedini uslov za Bosnjake je DA IH NEMA!
Clanak akademika Filipovica u “Avazu” je odlican podsjetnik evropskog antibosnjackog i antiislamskog bescasca.
No nije potrebno toliko duboko zaranjati u proslost. Dovoljno je vratiti se do 1991. godine. Postoji li iko ko nema
problema sa elementarnim moralom a vjeruje da je Evropa mogla ekspresno, u roku od par mjeseci, da zaustavi
rat izmedju Srba u Hrvata u Hrvatskoj, a nije mogla da zaustavi genocid u Bosni i Hercegovini nad Bosnjacima.
Rat u Bosni i Hercegovini je projektovan i njegov je cilj bio konacno potiranje posledica turskog osvajanja u Evropi,
Zasto je Evropa vojno intervenisala 1995. godine kada su Armija BiH i Hrvatska vojska prakticno vojno porazile cetnicke horde?
Zato sto je evropski plan bio da se Bosnjaci zatru ili svedu na beznacajan politicki faktor, a ne da se nadju na strani
Cjelokupno poslijeratno ponasanje Evrope ukljucujuci i presudu (mozda jedinu u historiji prava koja ima elemente izrugivanja zrtvi)
takozvanog medjunarodnog suda pravde je konzekventno sa stanovista njenog krajnjeg cilja, kada su u pitanu Bosnjaci.
Poput presude i ukidanje viza Srbiji i Crnoj Gori ima elemente izrugivanja Bosnjacima.
Vise je nego jasno da vizni rezim za Bosnjake ne moze da se pravda formalno-pravnim, tehnickim ili bezbjednosnim razlozima.
Nazalost, medju Bosnjacima se zadnjih par dana siri lazni optimizam da ce vize biti skinute jako skoro, cim se ispune pomenuti uslovi.
Gnusna laz!
- pustopoljina
#283 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
nema tog reda,i te zege i te kise koja bi me natjerala da uzmem srbijanski pasos. svasta.
ljudi su se pjeske danima probijali kroz sao krajinu,presli pljesevicu i dosli da brane rodni grad,i da ja uzmem srbijanski pasos zbog 3 dana handrenja s papirima?
ljudi su se pjeske danima probijali kroz sao krajinu,presli pljesevicu i dosli da brane rodni grad,i da ja uzmem srbijanski pasos zbog 3 dana handrenja s papirima?
-
jefferson
#284 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Svaka ti cast, ali na zalost ne djelim tovj optimizan poucen dosadasnjim iskustvom!MmeDeLafayette wrote:Srbija nece imati bezvizni rezim prije BiH, ne smije ljudi, shvatite da se to ence desiti iz
- Fratris
#285 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Pa jebo te, kad tako mrzis Europu, koji k*rac onda hoces putovati po njoj?Galipolje wrote:
Gnusna laz!
-
28-DIV.II-CORP.ARBiH
#286 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
ko nije citao historiju spanskih muslimana,nezna sta su krstaski ratovi,ne povezuje islam danas i judaizam 1930-ih i II svj.rat taj nezna ni zasto je bio rasplet jugoslavije onakav kakav je bio,ko nezna sta se desilo u srebrenici,ko nezna o opsadi sarajeva,ko nezna sta je daytonski nesporazum taj se vjerovatno pita zasto srbi a mi ne...ko hrvatska bila tolko sredjena pa mogli da putuju odma...ne buraz oni su isto sto i papa a mi???tesko nama,ni na nebu ni na zemlji,ko fol smo evropljani i nedamo ovo jedino sto nam je ostalo,i neka nedamo,bosanski inat,nedamo vjeru,jebo pedersku evropu,afrikanci su preuzeli francusku,indijanci englesku,turci njemacku,dzaba im evropa,odbij brigu na veselje jer nece meni solana reci kako sam ja gradjanin drugog reda,znam ja sta je merak i rahatluk u mojoj basci,kahvom i rahat lokumom,neka njima gostuje mladic,seselj,kostunica.. nama je dosta Allah dz.s. nas i ova ljepa avlija koju nikad nebi mjenjo za smrdavu evropu...IN ALLAH WE TRUST....BOSNAE FOREVER...
-
jalija s bistrika
#287 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Vize bi trebale biti ukinute do 1. jula
Najviše nam se zamjera što nismo počeli izdavati biometrijske pasoše, kaže Topčagić...
18.07.2009.
Realno je očekivati da vize za bh. građane budu ukinute 1. jula naredne godine ako do oktobra budu ispunjeni svi uvjeti koje je Brisel postavio pred bh. vlasti. Ovo je naveo ambasador u Misiji BiH pri EU u Briselu Osman Točagić.
Dodao je kako je "razočaran odlukom Evropske komisije kojom se predviđa ukidanje viza Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, ali ne i BiH".
- EU je svjesna implikacija koje proizlaze iz ovakve odluke EK, stoga postoji spremnost da se s manjom odgodom donese preporuka za ukidanje viza i imaocima bh. pasoša - rekao je Topčagić.
Na tom putu, BiH do oktobra treba dati izvještaj o tome koliko je ispunila uvjeta. Tada će EK poslati u BiH monitoring tim da obavi analizu i provjeri jesmo li učinili sve što se od nas zahtijevalo.
Topčagić nije mogao odgovoriti na pitanje ima li mogućnosti da se u odluku o ukidanju viza Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, koja će biti donesena najvjerovatnije na sjednici Vijeća EU 30. novembra i 1. decembra, ugradi i BiH.
Nažalost, za donošenje ove odluke Parlament EU, odakle su se čule oštre kritike na izostavljanje BiH iz preporuke EK, ima samo mogućnost konsultiranja, ali ne i suodlučivanja.
Topčagić podsjeća kako u preporucu EK stoji da je Makedonija ispunila sve uvjete, dok Crna Gora i Srbija još nisu, te se ukidanje viza za njih predlaže pod uvjetom da do momenta usvajanja odluke ispune sve zadatke koji su im postavljeni.
Na pitanje zar i BiH nije mogla dobiti takvu šansu, Topčagić ističe kako je i sam postavljao ta pitanja brojnim zvaničnicima u Briselu.
- Odgovor je da je u ovom momentu "ovo najviše što se moglo uraditi za zapadni Balkan". Najviše nam se zamjera što još nismo počeli izdavati biometrijske pasoše, po čemu je i Albanija bolja od nas - rekao je Topčagić.
Šest mjeseci vakuuma
Topčagić je naglasio kako je sada najbitnije da bh. vlasti ispune uvjete Brisela. Dodao je kako su mnogi u Briselu pri stavu da ne bi smjelo proći više od šest mjeseci od dana kada Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji budu ukinute vize do momenta kada će to dočekati i BiH.
Pa ako je Albanija kako sto kaze Topcagic bolja od nas zasto onda njoj nisu ukinuli vize

Najviše nam se zamjera što nismo počeli izdavati biometrijske pasoše, kaže Topčagić...
18.07.2009.
Realno je očekivati da vize za bh. građane budu ukinute 1. jula naredne godine ako do oktobra budu ispunjeni svi uvjeti koje je Brisel postavio pred bh. vlasti. Ovo je naveo ambasador u Misiji BiH pri EU u Briselu Osman Točagić.
Dodao je kako je "razočaran odlukom Evropske komisije kojom se predviđa ukidanje viza Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, ali ne i BiH".
- EU je svjesna implikacija koje proizlaze iz ovakve odluke EK, stoga postoji spremnost da se s manjom odgodom donese preporuka za ukidanje viza i imaocima bh. pasoša - rekao je Topčagić.
Na tom putu, BiH do oktobra treba dati izvještaj o tome koliko je ispunila uvjeta. Tada će EK poslati u BiH monitoring tim da obavi analizu i provjeri jesmo li učinili sve što se od nas zahtijevalo.
Topčagić nije mogao odgovoriti na pitanje ima li mogućnosti da se u odluku o ukidanju viza Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, koja će biti donesena najvjerovatnije na sjednici Vijeća EU 30. novembra i 1. decembra, ugradi i BiH.
Nažalost, za donošenje ove odluke Parlament EU, odakle su se čule oštre kritike na izostavljanje BiH iz preporuke EK, ima samo mogućnost konsultiranja, ali ne i suodlučivanja.
Topčagić podsjeća kako u preporucu EK stoji da je Makedonija ispunila sve uvjete, dok Crna Gora i Srbija još nisu, te se ukidanje viza za njih predlaže pod uvjetom da do momenta usvajanja odluke ispune sve zadatke koji su im postavljeni.
Na pitanje zar i BiH nije mogla dobiti takvu šansu, Topčagić ističe kako je i sam postavljao ta pitanja brojnim zvaničnicima u Briselu.
- Odgovor je da je u ovom momentu "ovo najviše što se moglo uraditi za zapadni Balkan". Najviše nam se zamjera što još nismo počeli izdavati biometrijske pasoše, po čemu je i Albanija bolja od nas - rekao je Topčagić.
Šest mjeseci vakuuma
Topčagić je naglasio kako je sada najbitnije da bh. vlasti ispune uvjete Brisela. Dodao je kako su mnogi u Briselu pri stavu da ne bi smjelo proći više od šest mjeseci od dana kada Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji budu ukinute vize do momenta kada će to dočekati i BiH.
Pa ako je Albanija kako sto kaze Topcagic bolja od nas zasto onda njoj nisu ukinuli vize
- ružmarin-a
#288 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
@galipolje aferim tina postu
@pustopoljina: lahko je pričati da ne bi kad si ti već tamo negdje
postoje ljudi koji nemaju posla, a možda bi ga našli za se tamo negdje u EU, pa ako postoji opcija da se "iskoristi" Srbija, zašto da ne, poznajem puno ljudi koji su (ni oni ne znaju kako) došli do putovnica, a Bošnjaci sui to im je itekako korisno u poslovnom smislu, kad idu na putovanja...
ja već imam srbijanski pasoš, koji će biti "validan" dokument tek od januara 2010, imam ga od rođenja, ali džaba što će cijela Srbija moći putovati, kad se ionako životni standarad i kod nas u BiH i kod njih svodi na puko preživljavanje (svidio mi se naslov teme "radim za hranu") i poneki luksuz kojinije na istom nivou luksuznog dobra/usluge zapada/Evrope i sl, već u sebi ima elemente luksuza koji su samo za nijansu na većem stepenu od svakodnevnih potreba...
u postu @galipolja se nalaze svi odgovori za sve nedoumice, jošjednom aferim
edit: u Srbiji su biometrijski pasoši doživjeli izdavanje od 2008.godine, samo za informaciju...
@pustopoljina: lahko je pričati da ne bi kad si ti već tamo negdje
postoje ljudi koji nemaju posla, a možda bi ga našli za se tamo negdje u EU, pa ako postoji opcija da se "iskoristi" Srbija, zašto da ne, poznajem puno ljudi koji su (ni oni ne znaju kako) došli do putovnica, a Bošnjaci sui to im je itekako korisno u poslovnom smislu, kad idu na putovanja...
ja već imam srbijanski pasoš, koji će biti "validan" dokument tek od januara 2010, imam ga od rođenja, ali džaba što će cijela Srbija moći putovati, kad se ionako životni standarad i kod nas u BiH i kod njih svodi na puko preživljavanje (svidio mi se naslov teme "radim za hranu") i poneki luksuz kojinije na istom nivou luksuznog dobra/usluge zapada/Evrope i sl, već u sebi ima elemente luksuza koji su samo za nijansu na većem stepenu od svakodnevnih potreba...
u postu @galipolja se nalaze svi odgovori za sve nedoumice, jošjednom aferim
edit: u Srbiji su biometrijski pasoši doživjeli izdavanje od 2008.godine, samo za informaciju...
- simonese
#289 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
28-DIV.II-CORP.ARBiH wrote:ko nije citao historiju spanskih muslimana,nezna sta su krstaski ratovi,ne povezuje islam danas i judaizam 1930-ih i II svj.rat taj nezna ni zasto je bio rasplet jugoslavije onakav kakav je bio,ko nezna sta se desilo u srebrenici,ko nezna o opsadi sarajeva,ko nezna sta je daytonski nesporazum taj se vjerovatno pita zasto srbi a mi ne...ko hrvatska bila tolko sredjena pa mogli da putuju odma...ne buraz oni su isto sto i papa a mi???tesko nama,ni na nebu ni na zemlji,ko fol smo evropljani i nedamo ovo jedino sto nam je ostalo,i neka nedamo,bosanski inat,nedamo vjeru,jebo pedersku evropu,afrikanci su preuzeli francusku,indijanci englesku,turci njemacku,dzaba im evropa,odbij brigu na veselje jer nece meni solana reci kako sam ja gradjanin drugog reda,znam ja sta je merak i rahatluk u mojoj basci,kahvom i rahat lokumom,neka njima gostuje mladic,seselj,kostunica.. nama je dosta Allah dz.s. nas i ova ljepa avlija koju nikad nebi mjenjo za smrdavu evropu...IN ALLAH WE TRUST....BOSNAE FOREVER...
- Prpa.ba
#290 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
28-DIV.II-CORP.ARBiH wrote:ko nije citao historiju spanskih muslimana,nezna sta su krstaski ratovi,ne povezuje islam danas i judaizam 1930-ih i II svj.rat taj nezna ni zasto je bio rasplet jugoslavije onakav kakav je bio,ko nezna sta se desilo u srebrenici,ko nezna o opsadi sarajeva,ko nezna sta je daytonski nesporazum taj se vjerovatno pita zasto srbi a mi ne...ko hrvatska bila tolko sredjena pa mogli da putuju odma...ne buraz oni su isto sto i papa a mi???tesko nama,ni na nebu ni na zemlji,ko fol smo evropljani i nedamo ovo jedino sto nam je ostalo,i neka nedamo,bosanski inat,nedamo vjeru,jebo pedersku evropu,afrikanci su preuzeli francusku,indijanci englesku,turci njemacku,dzaba im evropa,odbij brigu na veselje jer nece meni solana reci kako sam ja gradjanin drugog reda,znam ja sta je merak i rahatluk u mojoj basci,kahvom i rahat lokumom,neka njima gostuje mladic,seselj,kostunica.. nama je dosta Allah dz.s. nas i ova ljepa avlija koju nikad nebi mjenjo za smrdavu evropu...IN ALLAH WE TRUST....BOSNAE FOREVER...
Tako je. Neka si im se nagovorio.
- kiky
#291 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
još kukate za vize ...
đaba ukidanje viza kad nema pasoša ...

đaba ukidanje viza kad nema pasoša ...
- tatjanamster
#292 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
jalija s bistrika wrote: Pa ako je Albanija kako sto kaze Topcagic bolja od nas zasto onda njoj nisu ukinuli vize![]()
Osjećam da @jefferson ima jako dobro objašnjenje za to kao i potvrdu da će nam vize ukinuti od 1. januara dvije i desete
-
Sargan
#293 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
AFERIM!Galipolje wrote:Bosnjaci bi kao i svi iole ozbiljniji narodi u svijetu morali konacno poceti da ponesto uce i iz svoje historije da
Gnusna laz!
- vox-populi
#294 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
zato sto su Srbija, CG i Makedonija ispunile uslove za ukidanje viza a BiH nije.Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
-
Sargan
#295 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Umjesti BiH ubaci visoki predstavnik i onda se slazemo. Da je htio mogao je i taj zakon narediti.vox-populi wrote:zato sto su Srbija, CG i Makedonija ispunile uslove za ukidanje viza a BiH nije.Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Ali hebo vize. Daj da rijecimo vaznije stvari i da nam cetnici ne piaju i bacaju mrtve pse u mezare djece od 6 mjeseci. Vize su manji problem!
-
preky_bgd
#296 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Brale nemaju nikakve veze..niko ne osporava u Srbiji Srebrenicu osim naravno par individu,ali sto se konktretno viza tice nemaju nikakve veze Srebrenica i vize....Jedna Francuska,Britanija su sa Nemackom 1955.god(mozda 2 god.gore,dole)su potpisale sporazum o slobodnoj trgovini celia i rude i taj se sporazum smatra pretecom EU......znaci posle 10 godina od rata koji je bio najkrvaviji u ljudskoj istoriji.....ovde je na ovim prostorima proslo 15 godina od rata,a ljudi i dalje zive kao da je i dalje rat...mislim njihova misljenja su takva...a posto idem i na hrvatske forume,a i na srpske moram da priznam da se ta frustracija najvise vidi kod vas,bez ljutnje...tuzlak-x wrote:preky_bgd wrote:kakve veze imaju vize sa ratom i Srebrenicom?dallton wrote:vidi se da si dobro informisan....jel to ono ko sto niste znali 15 godina da ste bili u ratu u bih, ili ko sto niste ni znali za srebrenicu, nego su ovi iz bih trazili krivcima u drugima? opet neko siri lazi?
imaju i te kako i imace dok je svijeta i vijeka. sve dok tvoja djeca pa unucad i tako sljedeci ne budu imali u udzbenicima lekciju kakvi monstrumi su im bili roditelji, djedovi, etc. balkan ce biti bure baruta. srbija bez viza za europu, bosn sa vizama samo bosnjacima potvrdjuje da je ta europa islamofobna i da je srbija njen prljavi izvrsilac na balkanu.
- Loulou
#297 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Baš me čudi...preky_bgd wrote:...
a posto idem i na hrvatske forume,a i na srpske moram da priznam da se ta frustracija najvise vidi kod vas,bez ljutnje...
-
dallton
#298 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
jeste frustracija je ovdje najaca, ne zato sto je nek rat izgubio (nije) nego zato sto isti oni srbi koji su ubijali i klali danas pod maskom "pomirenja" rade iste stvari...i zato ih i treba izgurati iz ovakva bosne dal sad, za godinu ili 10 al definitivno se mora, na isti nacin kao sto su to albanci ucinili...to sto ti nista od toga nisi osjetio sjedeci u bg nije razloga da se na kraju racun ne ispostavi i tebipreky_bgd wrote:Brale nemaju nikakve veze..niko ne osporava u Srbiji Srebrenicu osim naravno par individu,ali sto se konktretno viza tice nemaju nikakve veze Srebrenica i vize....Jedna Francuska,Britanija su sa Nemackom 1955.god(mozda 2 god.gore,dole)su potpisale sporazum o slobodnoj trgovini celia i rude i taj se sporazum smatra pretecom EU......znaci posle 10 godina od rata koji je bio najkrvaviji u ljudskoj istoriji.....ovde je na ovim prostorima proslo 15 godina od rata,a ljudi i dalje zive kao da je i dalje rat...mislim njihova misljenja su takva...a posto idem i na hrvatske forume,a i na srpske moram da priznam da se ta frustracija najvise vidi kod vas,bez ljutnje...tuzlak-x wrote:
imaju i te kako i imace dok je svijeta i vijeka. sve dok tvoja djeca pa unucad i tako sljedeci ne budu imali u udzbenicima lekciju kakvi monstrumi su im bili roditelji, djedovi, etc. balkan ce biti bure baruta. srbija bez viza za europu, bosn sa vizama samo bosnjacima potvrdjuje da je ta europa islamofobna i da je srbija njen prljavi izvrsilac na balkanu.
-
Sargan
#299 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
Da li ideja o Trecem Rajhu je vonicki pobijedjenja i normalno je da su se nakon toga uspostavili i ekonomski i diplomatski odnosi recimo Nejmacke i Britanije. Ali kod nas je nesto drugo. U BiH cetnicki sistem nije porazen onako kao sto je porezen nacizam u njemackoj ili pak taj isti cetnicki sistem u Hrvatskoj ili na Kosovu. E vidis tu je ta razlika. A sto se tice frustacija:preky_bgd wrote:Brale nemaju nikakve veze..niko ne osporava u Srbiji Srebrenicu osim naravno par individu,ali sto se konktretno viza tice nemaju nikakve veze Srebrenica i vize....Jedna Francuska,Britanija su sa Nemackom 1955.god(mozda 2 god.gore,dole)su potpisale sporazum o slobodnoj trgovini celia i rude i taj se sporazum smatra pretecom EU......znaci posle 10 godina od rata koji je bio najkrvaviji u ljudskoj istoriji.....ovde je na ovim prostorima proslo 15 godina od rata,a ljudi i dalje zive kao da je i dalje rat...mislim njihova misljenja su takva...a posto idem i na hrvatske forume,a i na srpske moram da priznam da se ta frustracija najvise vidi kod vas,bez ljutnje...
Sta mislis da trupe "Vojske Republike Sandzacke" tri i pol godine opkole Beograd, da ubiju 2.000 djece ispod 15 godina, da u Nisu za jedan dan pobije 9.000 ljudi u zoni koja je pod zastitim UN i EN i da nakon svega toga poslije deset godina u Nisu stoji zastava "Vojske Republike Sandzacke" iznad grobova tih 9.000 ubijenih a da u Smederevu od prijeratnih 85% srba danas bude .2% i to samo na selima u lokalnoj sumi. E sta mislis brato ko bi ona bio tada isfrustiran: Beogradjani, Nislije ili clanovi Vojske Republike Sandzak.
-
dallton
#300 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne
posto to nisu uradili bosnjaci, uradit ce albanci - jednu republiku su vec napravili, i ne misle se zaustaviti na tome...treba ljudima oruzja i para poslati, znas kako je kad je belaj...sta znas mozda svaka nova kifla kupljena u pekari u sarajevu je jedan novi metak za albansku vojskuSargan wrote:Da li ideja o Trecem Rajhu je vonicki pobijedjenja i normalno je da su se nakon toga uspostavili i ekonomski i diplomatski odnosi recimo Nejmacke i Britanije. Ali kod nas je nesto drugo. U BiH cetnicki sistem nije porazen onako kao sto je porezen nacizam u njemackoj ili pak taj isti cetnicki sistem u Hrvatskoj ili na Kosovu. E vidis tu je ta razlika. A sto se tice frustacija:preky_bgd wrote:Brale nemaju nikakve veze..niko ne osporava u Srbiji Srebrenicu osim naravno par individu,ali sto se konktretno viza tice nemaju nikakve veze Srebrenica i vize....Jedna Francuska,Britanija su sa Nemackom 1955.god(mozda 2 god.gore,dole)su potpisale sporazum o slobodnoj trgovini celia i rude i taj se sporazum smatra pretecom EU......znaci posle 10 godina od rata koji je bio najkrvaviji u ljudskoj istoriji.....ovde je na ovim prostorima proslo 15 godina od rata,a ljudi i dalje zive kao da je i dalje rat...mislim njihova misljenja su takva...a posto idem i na hrvatske forume,a i na srpske moram da priznam da se ta frustracija najvise vidi kod vas,bez ljutnje...
Sta mislis da trupe "Vojske Republike Sandzacke" tri i pol godine opkole Beograd, da ubiju 2.000 djece ispod 15 godina, da u Nisu za jedan dan pobije 9.000 ljudi u zoni koja je pod zastitim UN i EN i da nakon svega toga poslije deset godina u Nisu stoji zastava "Vojske Republike Sandzacke" iznad grobova tih 9.000 ubijenih a da u Smederevu od prijeratnih 85% srba danas bude .2% i to samo na selima u lokalnoj sumi. E sta mislis brato ko bi ona bio tada isfrustiran: Beogradjani, Nislije ili clanovi Vojske Republike Sandzak.