Chelsea FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
belafonte

#276 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

ja.neron wrote:a što se tiče utakmice chelsea je već stara ekipa kojoj je već ponestalo motiva borbe za osvajanje lige prvaka i umor ih stiže tako da bi na kraju prvenstva mogli zauzeti treće mjesto
Isto ovo i za ManU vrijedi, Paul Scholes man of the match u nedjelju, ko će zamijenit Scholesa kad ode, vi ste još uvijek na krilima sjajne generacije čiji su temelji Giggs i Scholes, gdje su ti silni mladi igrači da preuzmu odgovornost...

Isto tako nije istina da su u ManU-u parmaci, reći za jednog Scholesa sa 35 godina da je parmak (iako jeste prgav igrač) je u najmanju ruku neukusno, isto vrijedi i za Giggsa, ljudi su uvijek igrali napadački i osvajali silne trofeje, ne može se to sve uradit "na snagu", ljudi imaju pobjednički mentalitet, silno iskustvo, imaju SAF-a, ako ne najboljeg trenera ikad, onda jedan od najboljih,i Morinho ga čak zove "Boss"...

Samo treba biti malo realan, nije ni kako pričaju navijači ManU, nije ni kako pričaju oni koji ih ne simpatišu...

Vezano za temu...

Hoće li taj Ramires više, osafunja se čekajući :zoka:
hau jes no

#277 Re: Chelsea FC

Post by hau jes no »

kad vidim fergusona kako se raduje golu protiv nekog wolverhemptona odmah mi postane jasno zasto je manchester godinama manje-vise na samom vrhu
cyprus

#278 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

Trasimaco wrote:Ma dobar je on, zato me je malo i iznenadila ovako glupa izjava. Podsjeca me na ovu logiku Scousera. :lol:
Na vašu, a i moju žalost sve mi se nešto čini da će se United i Chelsea ove sezone borit za 4. mjesto :oops: :oops: . Jes da ovom izjavom rizikujem podsmjeh po ko zna koji put, pgotovo ako na kraju ispadne daleko od istine ... sl sve si se tako čini, u ovom momentu. Živi bili pa vidjeli :oops: :D
Trasimaco

#279 Re: Chelsea FC

Post by Trasimaco »

Pa ako znas da ces izazvati podsmijeh po ko zna koji put, zasto se onda namjerno pokopavas? United i Chelsea ce da se bore za 4. poziciju? Znaci top4 ce po tebi biti nesto ovako:

1. City
2. Arsenal
3. Liverpool
4. United/Chelsea/Tottenham/Villa

Haj sad fino pogledaj ovu tabelu. :lol: :run:
cyprus

#280 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

Trasimaco wrote:Pa ako znas da ces izazvati podsmijeh po ko zna koji put, zasto se onda namjerno pokopavas? United i Chelsea ce da se bore za 4. poziciju? Znaci top4 ce po tebi biti nesto ovako:

1. City
2. Arsenal
3. Liverpool
4. United/Chelsea/Tottenham/Villa

Haj sad fino pogledaj ovu tabelu. :lol: :run:
Tako nešto. Samo bih L'pool stavio na drugo, a Arsenal zajedno sa Chelsijem i Unitedom umjesio u borbu za 3. i 4. mjesto :-D . Tottenham i Villa mislim da ne mogu do CL, osim u slučaju baš katastrofalnih igara navedene trojke... OK, svjestan sam da ovakav rasplet može sad i ne izgleda logičan. Al' u fudbalu mnogo toga se nelogičnog desi. Prošle godine u ovo doba nije nimalo logično djelovalo da će finale CL igrat Inter i Bayern :oops: . United već odavno ima taj potencijal velikog pada, koji bi se (možda) mogo desit ove sezone, a Chelsea jednostavno bez nekoliko jačih pojačanja ne može još dugo biti ovakav konkurentan. Za Arsenal očekujem možda blagi napredak u odnosu na prošlu sezonu, ali samo blagi, dok od Liverpola i MCitya očekujem drastično bolje igre. Koliko ću bit upravu, pokazaće predstojeća sezona...
Trasimaco

#281 Re: Chelsea FC

Post by Trasimaco »

Normalno da poredak ne izgleda logicno, niti ce izgledati tako za nekih 6 mjeseci, a ni na kraju sezone.

Ja ne znam gdje ti vidis da je City toliko jak da moze osvojiti Premiership? Oni su ba nakupovali toliko igraca da ne znaju sta ce s njima. Ovo ogranicenje na 25 igraca po timu ce im biti veliki problem. Vec se golmani bune, zatim Adebayor, a do kraja ce ih biti jos. Ja naprimjer predviđam smjenu Mancinia negdje u novembru.

Za Liverpool si upravu da ce biti bolji. I ja im to predviđam, ali samo zbog toga sto ne mogu biti gori nego prosle sezone da se na glavu nasade. Jos je debeljko otisao, tako da je i to jedan plus za njih. A njima je ionako uvijek IT'S ON!, tako da me ne bi zacudilo da se necemu nadaju.

Arsenal je kao i uvijek, super igra na pocetku sezone, razbijanje 7-8 timova u nizu i onda ce da nalete na velike momke koji ce ih silovati. Tu serija prestaje i onda slijedi natezanje od nekih 2 mjeseca, pa onda opet isti ciklus koji se neizbjezno zavrsava konacnim padom na kraju sezone. Nista oni nisu jaci nego prethodne sezone i kako sad stvari stoje, ne namjeravaju se pojacati na pozicijama na kojima su ocajni. Uz to je vecina njihovih igraca jako podlozna povredama i sigurno ih nece zaobici i ove sezone.

Tottenham ce vjerovatno igrati LP i to ce ih unistiti. Nemaju ni blizu kvalitetan i iskusan tim za dva tako teska takmicenja. Villa u aprilu neizbjezno pada, a jos na sve to dodajem jucerasnju ostavku ONeilla. Everton je u pravilu masakriran povredama i dok se svi vrate, prosao je voz.

Ono sto je zajednicko za sve ove timove je to da imaju solidnu prvu postavu, ali nemaju u cjelini jak tim. Mislim na duzinu klupe. Iskusnu i jaku klupu. Kako vrijeme bude prolazilo, to ce se sve vise uocavati i tabela ce polako poceti da se rasteze.

Ali eto, United i Chelsea su u tendenciji pada. :D Sacekaj legendo prva dva mjeseca sezone, pa mi ponovi ovo.
cyprus

#282 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

OK, u iščekivanju sam :D . Volio bih da griješim u pogledu Chelsija ... ali nisam optimističan. Poprilično sam uvjeren da je zenit ove generacije Chelsea prošao, i da će od ove sezone bit u padu. Zato mislim da je vrijeme da se u tim postepeno uvode kvalitetna nova imena, da se ne bi desilo isto ono što i Milanu, ili da se ne desi oštra smjena generacija, koja nikad ne prolazi bez velikih turbulencija... Al haj, vidjećemo :)
Last edited by cyprus on 10/08/2010 18:32, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#283 Re: Chelsea FC

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:Normalno da poredak ne izgleda logicno, niti ce izgledati tako za nekih 6 mjeseci, a ni na kraju sezone.

Ja ne znam gdje ti vidis da je City toliko jak da moze osvojiti Premiership? Oni su ba nakupovali toliko igraca da ne znaju sta ce s njima. Ovo ogranicenje na 25 igraca po timu ce im biti veliki problem. Vec se golmani bune, zatim Adebayor, a do kraja ce ih biti jos. Ja naprimjer predviđam smjenu Mancinia negdje u novembru.

Za Liverpool si upravu da ce biti bolji. I ja im to predviđam, ali samo zbog toga sto ne mogu biti gori nego prosle sezone da se na glavu nasade. Jos je debeljko otisao, tako da je i to jedan plus za njih. A njima je ionako uvijek IT'S ON!, tako da me ne bi zacudilo da se necemu nadaju.

Arsenal je kao i uvijek, super igra na pocetku sezone, razbijanje 7-8 timova u nizu i onda ce da nalete na velike momke koji ce ih silovati. Tu serija prestaje i onda slijedi natezanje od nekih 2 mjeseca, pa onda opet isti ciklus koji se neizbjezno zavrsava konacnim padom na kraju sezone. Nista oni nisu jaci nego prethodne sezone i kako sad stvari stoje, ne namjeravaju se pojacati na pozicijama na kojima su ocajni. Uz to je vecina njihovih igraca jako podlozna povredama i sigurno ih nece zaobici i ove sezone.

Tottenham ce vjerovatno igrati LP i to ce ih unistiti. Nemaju ni blizu kvalitetan i iskusan tim za dva tako teska takmicenja. Villa u aprilu neizbjezno pada, a jos na sve to dodajem jucerasnju ostavku ONeilla. Everton je u pravilu masakriran povredama i dok se svi vrate, prosao je voz.

Ono sto je zajednicko za sve ove timove je to da imaju solidnu prvu postavu, ali nemaju u cjelini jak tim. Mislim na duzinu klupe. Iskusnu i jaku klupu. Kako vrijeme bude prolazilo, to ce se sve vise uocavati i tabela ce polako poceti da se rasteze.

Ali eto, United i Chelsea su u tendenciji pada. :D Sacekaj legendo prva dva mjeseca sezone, pa mi ponovi ovo.
Sve tačno ovo što kažeš :thumbup: Samo bih dodao da ne vidim Chelsea i United daleko u Ligi prvaka, tako da se može malo uzeti u obzir @cyprusova teza da su u laganom padu... jesu, ali su još uvijek nedostižni za ostatak lige. Mada bih volio vidjeti Arsenal na vrhu, najvjerovatnije im ne gine još jedno 3/4. mjesto
Trasimaco

#284 Re: Chelsea FC

Post by Trasimaco »

Ma sto se mene tice, United i ne mora otici daleko u LP. Mada ce opet pregaziti vecinu timova u tom takmicenju. Jedino ih ne bih smatrao favoritima protiv Barcelone i Real Madrida - na papiru. Premiership je glavni trofej kojeg bih ja zelio vidjeti osvojenog ove sezone. LP moze cekati.
belafonte

#285 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... elsea.html

Jest da je skup, ali je eine grosse perversion :mrgreen:
sinus

#286 Re: Chelsea FC

Post by sinus »

Prva rutinska pobjeda Image

NEXT!
cyprus

#287 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

ho ho ho, nisam ovako očekivo, ali super :thumbup:
Trasimaco

#288 Re: Chelsea FC

Post by Trasimaco »

Fino je vidjeti da je Chelsea u tendenciji pada. :lol:
cyprus

#289 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

Trasimaco wrote:Fino je vidjeti da je Chelsea u tendenciji pada. :lol:
Jebiga, prošle godine se postizalo 7-8 golova, evidentan je pad :D :D Uskoro će zabijat svega 3-4 gola po utakmici :sad:
murafid

#290 Re: Chelsea FC

Post by murafid »

chelsea izgleda superioran mocan jak, imaju pravog trenera i jake igrace na svakoj poziciji, ove godine ce mislim odbraniti uspjesno titulu a jurisati i na ligu prava :thumbup:
salle_eh1986

#291 Re: Chelsea FC

Post by salle_eh1986 »

Carvalho, Deco, Balack, J.Cole napustili klub, igrači koji su bili ili prvotimci ili na granici toga...
Cheksea slabiji nego prošle godine, niko kvalitetan nije došao tako da ove godine titula ide ponovo u Manchester...
što se tiče ostalih, arseanal ispada iz četvorke, možda i Liverpool a uskaču Man City i Tottenham
sinus

#292 Re: Chelsea FC

Post by sinus »

Nije valjda da će samo 4:0 pobijediti... :-)
cyprus

#293 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

cyprus wrote:
Jebiga, prošle godine se postizalo 7-8 golova, evidentan je pad :D :D Uskoro će zabijat svega 3-4 gola po utakmici :sad:
Rekoh ja :( :D
sinus

#294 Re: Chelsea FC

Post by sinus »

cyprus wrote:
cyprus wrote:
Rekoh ja :( :D
Pogriješio si :D

Danas su dali 5 komada :D
sinus

#295 Re: Chelsea FC

Post by sinus »

Ispravka, dali su 6 :-) :-) :D
cyprus

#296 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

:oops: :lol: :lol:
hau jes no

#297 Re: Chelsea FC

Post by hau jes no »

6 < 7-8 :oops: :D
sinus

#298 Re: Chelsea FC

Post by sinus »

Ovako će Stoke igrati sljedeću utakmicu :D :D

Image
belafonte

#299 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

SILA :!:

Ovo je po meni too good too be true, ne znam do kad ce ovako :run:
emirchata

#300 Re: Chelsea FC

Post by emirchata »

stvarno,chelsea je sila..pobijedili su wigan 6:0,a taj wigan izgubio od bpoola 4:0 .. prosle sezone manchester uzeo 2 puta po 5:0,chelsea 8:0 i izgubili su samo 9:1 od tottenhama..sila , eeeej ! :lol:
Post Reply