Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#276 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by VjecitiStudent »

Ima tacno godina dana kako ja ovdje napisah da je SDP dio problema ovog grada, a ne rjesenja, sto se sa (ne)radom gradonacelnika i njegove ekipe i potvrdilo.
Hristo Botev

#277 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Hristo Botev »

Behmen....(stid me reci da se radi o Gradonacelniku)...za njega kupovina NTV99 i ima smisla jer tamo bi mogao potrositi polovinu svoga radnog dana u palamudjenju sa Adilom.... ovako raja u Biffeu gradske uprave je najbolja s njim...

Elem,
vrijeme svoje pokazuje.....ali sa prijavom Nihada Imamovica pokazalo se ko sta radi u Gradskoj Upravi.

Semiha ocigledno nije bila dio tala (sa Marin I., Damir H.) zbog cega je na najokrutniji nacin iskoristena smrt pokojnog Denisa da se izvrsi javni pritisak i ukloni osoba koja je opstruirala mafijaske planove predvidjene u njenom mandatu.

Trenutno, iste NVO i odredjeni pojedinci (jadno ovo drustvo sa njima) koji su organizovali sarajevske proteste, bez obzira na 100 puta goru sigurnosnu situaciju ne reaguju ni po kojem pitanju, a bez obzira na recesiju te NVO nemaju finansijskih problema zbog cega nije tesko pogoditi odakle su se finansijski podmazivale stvari..... Moram priznati da je karikatura Marina I. bila odlicna na sarajevskim protestima :razz: :razz: :razz:

Mozda i Nihad malo sere... mogao im je dati 1 milion i Zeljki Komsicu uplatiti engleski jezik da nas ne blamira u SAD-u i UN konferencijama..
Ovako smo bas sovinisti, Semihu smo lincovali sto ne govori engleski jezik dok je Zeljki oprosteno....a da...on ne ide frizeru....mozda je to razlog...

Sta je razlog da Behmenov nerad bude dobar... prosvijetlite me, please. :( :( :(

P.S. za vrijeme Semihinog mandata, ako nista, ovaj Sa-X forum je imao svoj najveci uspon i radio je boliglava. Nazalost, Behmen je uspio i to da ubije....
Kenan-sa

#278 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Kenan-sa »

Behmen je ubjedljivo najgori gradonacelnik Sarajeva u historiji! SDP se obrukao ko nikad kada ga je imenovao!
Jedino po cemu ga svi pamtimo je po rakiji,covjek je tu bez premca!..
Ovo sto Imamovic prica,to samo pokazuje na sta su ti deklarirani demokrati ili komunisti spremni uraditi kako bi ostvarili licnu korist,pogotovo Ivanisevic,covjek kojeg je CIK vec kaznio i zabranio mu kandidiranje na neku od funkcija u naredne 4 godine zbog nepostivanja zakona i sukoba interesa! Naravno da tu ima tala i Hadzic,jer opstruisati investiciju od 65 milion KM, i zaposljavanje 1000 radnika u naredne 2 godine,koliko je bilo predvidjeno za zavrsetak stambeno-poslovnog objekta ASA grupacije,je zlocin ! Hadzic,Behmen i Ivanisevic za ovo moraju odgovarati,ljudi su uslovljavali investitora da im da 2,5 miliona KM,kako bi poceo sa radovima!Korupcija stoljeca u nasem glavnom gradu! Pa ljudi moji,sta je ovom svijetu danas,dokle ce od naroda praviti budale,a sebi puniti dzepove!?
Al,jedina utjeha je sto ce Sud izgleda podici krivicne prijave protiv ova 3 kriminalca!.. Sve mi je ovo fuj!..
Kenan-sa

#279 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Kenan-sa »

Behmen je ubjedljivo najgori gradonacelnik Sarajeva u historiji! SDP se obrukao ko nikad kada ga je imenovao!
Ovo sto Imamovic prica,to samo pokazuje na sta su ti deklarirani demokrati ili komunisti spremni uraditi kako bi ostvarili licnu korist,pogotovo Ivanisevic,covjek kojeg je CIK vec kaznio i zabranio mu kandidiranje na neku od funkcija u naredne 4 godine zbog nepostivanja zakona i sukoba interesa! Naravno da tu ima tala i Hadzic,jer opstruisati investiciju od 65 milion KM, i zaposljavanje 1000 radnika u naredne 2 godine,koliko je bilo predvidjeno za zavrsetak stambeno-poslovnog objekta ASA grupacije,je zlocin ! Hadzic,Behmen i Ivanisevic za ovo moraju odgovarati,ljudi su uslovljavali investitora da im da 2,5 miliona KM,kako bi poceo sa radovima!Korupcija stoljeca u nasem glavnom gradu! Pa ljudi moji,sta je ovom svijetu danas,dokle ce od naroda praviti budale,a sebi puniti dzepove!?
Al,jedina utjeha je sto ce Sud izgleda podici krivicne prijave protiv ova 3 kriminalca!.. Sve mi je ovo fuj!..
Haris.ba

#280 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Haris.ba »

Kenan-sa wrote:Ovo sto Imamovic prica,to samo pokazuje na sta su ti deklarirani demokrati ili komunisti spremni uraditi kako bi ostvarili licnu korist
http://sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/091019077

Hajmo da cujemo i drugu stranu(nadam se samo da nece biti "tresla se gora...":

Investitor je na toj lokaciji napravio grad u gradu. Najveći problem je bio što je ugrožena statika objekta doma zdravlja Kumrovec, kao vitalnog objekta u oblasti primarne zdravstvene zaštite stanovnika i Novog Grada i grada Sarajeva i Kantona Sarajevo, kazao je Hadžić.

Naglasio je da je "od nadležnih službi naložena obustava i vraćanje objekta u provobitno stanje". Investitor se potpuno oglušio i nastavio gradnju, bez ijednog papira, bez obzira na to što je za ovaj Regulacioni plan režim zabrane građena, kazao je Hadžić.
...
To znači da niko u ovom prostoru nije mogao poduzimati bilo kakve radove a samim tim niti dobijati dozvole za radove, do perioda donošenja plana, odnosno do 28. februara 2010. do kada je režim zabrane građena na snazi, kazao je Ivanišević.
VjecitiStudent

#281 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by VjecitiStudent »

Kenan-sa wrote:Behmen je ubjedljivo najgori gradonacelnik Sarajeva u historiji! SDP se obrukao ko nikad kada ga je imenovao!
De pusti suplju o milionima i "zaposlenima" nego daj, ako znas, konkretne informacije.
Je li Imamovic dobio gradjevinsku dozvolu ili nije?
Ako nije, zasto nije?

PS. Od losih gradonacelnika, avazovstina je uvijek gora :D
Akibh

#282 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Akibh »

VjecitiStudent wrote:
Kenan-sa wrote:Behmen je ubjedljivo najgori gradonacelnik Sarajeva u historiji! SDP se obrukao ko nikad kada ga je imenovao!
De pusti suplju o milionima i "zaposlenima" nego daj, ako znas, konkretne informacije.
Je li Imamovic dobio gradjevinsku dozvolu ili nije?
Ako nije, zasto nije?

PS. Od losih gradonacelnika, avazovstina je uvijek gora :D

Mislim da je ipak najgore biti slijep i gluh... Policija podnosi krivične prijave i nadam se adekvatnim kaznama kriminalcima.
vee-jay

#283 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by vee-jay »

Studenti diplomirali, ne daju im diplome
Na odsjeku Psihologije Filozofskog i na Poljoprivrednom fakultetu u Banjaluci dešavaju se neviđeni propusti. Diplomci koji su studirali po Bolonjskom procesu, iako su završili prvi ciklus studija, nisu dobili svoje diplome. Da stvar bude gora, na fakultetima nije raspisan ni konkurs za drugi ciklus studiranja.
Kako su ostali i bez statusa studenta i bez diplome, ne mogu nastaviti školovanje niti se zaposliti, pišu banjalučki mediji.

Fakulteti već dugo obećavaju da će problem uskoro riješiti, ali i dalje nema konkretnih pomaka. Problem je, ističu iz rektorata, što nema pravilnika o zvanjima studenata koja bi stekli prema novom sistemu.

Jedno od rješenja je privremeno uvjerenje za one koji ne planiraju nastaviti studij.
Evo drage Sarajlije. Ovdje mozete mozda pomoci fakultetu i/ili studentima. Glavni ste grad, pokazite odgovornost. :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#284 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

vee-jay wrote:
KatarinaKosaca wrote: Mene srce boli, bukvalno me srce boli kada počnu da ispiru usta raznorane Dode i Bode kako nam je grad jednonacionalan, kako spremamo odmazdu, gradonačelnik šuti. Splićanin po rođenju.
:shock:
ma jok, nimalo sovinizma i predrasuda. svaka cast :thumbup:
:-)
Kao prvo... Replicirao si svjesno i namjerno u peridou dok sam bila banovana. To govori o tebi, kakav si .
Kao drugo... Kod mene šovinizma nema, nimalo, ma jok, tu si u pravu. Ovdje je splićanin pomenuto u kontekstu gradonačelnika grada u kojem se nije rodio. I nikako ga ne može osjećati jednako kao netko ko je tu proveo djetinstvo.
Alija Batman ne osjeća ovaj grad. I tu je najveći problem. A čak i Donald Tramp kaže da je raditi srcem jako bitan faktor. To kod našeg gradonačelnika nema i ne može biti. Samo vječiti mahmurluk
JThomas

#285 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by JThomas »

zanimljiva teza nadasve. i potpuno lišena predrasuda. ne znam koliko bi se složili građani zagreba, ljubljana, new yorka samo onako iz glave...
KatarinaKosaca

#286 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

JThomas wrote:zanimljiva teza nadasve. i potpuno lišena predrasuda. ne znam koliko bi se složili građani zagreba, ljubljana, new yorka samo onako iz glave...
Pošto si sam o sebi napisao da si pametan, ja ti sve vjerujem :lol:
JThomas

#287 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by JThomas »

šta ću ja, tako mi grah pao. nisam ja birao, al tako je kako je.

ali neprocjenjivo je vidjeti kako prvoborka protiv predrasuda i šovinizma uzima čovjeku za zlo to što je rođen u splitu. i to pored tolikih njegovih objektivnih falinki o kojima se može pričati. pa split je jedan veliki grad, s velikom dušom i mentalitetom dosta sličan sarajevu. ništa kontra splita :bih:

Image

al zato, na drugoj strani, čim neko spomene gusinje, odmah šovinizam, ksenofobija, netolerancija zlajinih pionira :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#288 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

Split jeste divan grad, pa mi nemoj stavljati u tastaturu ono što nije napisano. Ja sam govorila o Batmanu, ne o Splitu (ma znaš dobro, ali voliš provokaciju iako ti forumanje, iskreno, slabo ide od ruke usljed nedostatka kapaciteta)
Dakle, Sarajevo nije grad Alije Batmana, jako loše obnaša funkciju gradonačelnika i Semiha je za njega turbo mlaznjak.

btw... Nevjerojatno šta manipulanti naprave od jedne rečenice. Napisano je da je Alija Batman splićanin po rođenju, ali su dva pionira toliko izmanipulirala da sam protiv splita, da sam protiv Hrvata, da sam puna predrasuda
Ovaj Vee bar pismen, ali Jthomas :-) :-) , rečenica na razini djeteta u trećem osnovne, ali manipulacija bez granica
Last edited by KatarinaKosaca on 14/11/2009 19:52, edited 1 time in total.
vee-jay

#289 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by vee-jay »

ma @katarincek nam je jedna od onih osoba koja, kada kreteni pjevaju "ubi ubi pedera", prolazi pored njih pjevuseci u sebi melodiju iste :wink:
addem

#290 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by addem »

Ocjena 0.
KatarinaKosaca

#291 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

vee-jay wrote:ma @katarincek nam je jedna od onih osoba koja, kada kreteni pjevaju "ubi ubi pedera", prolazi pored njih pjevuseci u sebi melodiju iste :wink:
Daj link gdje to pišem ili gdje to kažem. Daj link gdje šta kažem protiv homosexualaca, MANIPULANTU
Control panel

#292 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

addeme i katarina koliko vi izadjete mjesecno. daj ako se isplati i ja cu pisati protiv SDP-a. valja se zivjeti od necega. pa makar i od nepostenog rada. :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: radicu posteno majkemi, samo ako moram. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jesam prosao.
vee-jay

#293 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:
vee-jay wrote:ma @katarincek nam je jedna od onih osoba koja, kada kreteni pjevaju "ubi ubi pedera", prolazi pored njih pjevuseci u sebi melodiju iste :wink:
Daj link gdje to pišem ili gdje to kažem. Daj link gdje šta kažem protiv homosexualaca, MANIPULANTU
:lol: :evil:

ma sjecamo se valjda kako je nasa prosla diskusija pocela. ovim tvojim postom:
KatarinaKosaca wrote:...Kad me već pitaš šta sam vidjela. Naravno, da je heterosexualna ljubav prisutna, u biologiji naročito. Gledamo goluba i golubicu, gledamo mačke kako se pare. Ima li homosexualizma u životinjskom svijetu?...
a zavrsila je onako kako je zavrsila. tvojim veoma jasnim postovima u kojima si sve rekla kako osjecas, da bi ih nakon toga moderacija izbrisala a tebe banirala. Od tada si za mene @BioloskaBilja :wink: .....

...i btw, nisam znao da si banirana...
KatarinaKosaca

#294 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

Lažeš. Nevjerojatno kako lažeš. Banirana sam na temi o Širokom sa svađom sa fixerom i nikakve veze sa homosexualcima. Za njih sam jasno napisala da nitko ne smije da ih bije. Dakle, LAŽEŠ I dalje padaš u laž ;-)
Klodovik

#295 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Klodovik »

Još jednom... Rad ocjenjujem tako što podvučem crtu i vidim šta piše ispod nje. Ispod Behmenove crte je nula. Ne zanima me više ni stranka, ni opredjeljenje, ni filozofske rasprave o socijaldemokratiji i nacionalizmu. Čovjek ne opravdava novac koji se troši na njega. To je to.
JThomas

#296 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by JThomas »

michael bloomberg, rođen u bostonu, massachusets, se nikako ne slaže s katarininom teorijom o "osjećanju" grada, šta god to predstavljalo.

Image

biće da je zlajin pionir i pun predrasuda, nema druge...eto i kravata ga odaje.
Klodovik

#297 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Klodovik »

Tema je rad gradonačelnika Sarajeva. Ne znam kakve veze ima Bloomberg ili bilo ko drugi s tim. Stvari se mogu zamagljivati do iznemoglosti, ali izbori će sve pokazati kad za njih dođe vrijeme.
JThomas

#298 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by JThomas »

pa i nema veze. isto k'o što nema veze gdje je gradonačelnik rođen s tim kako radi svoj posao. ali eto vidiš, ima i suprotnih mišljenja.
Akibh

#299 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Akibh »

Klodovik wrote:Još jednom... Rad ocjenjujem tako što podvučem crtu i vidim šta piše ispod nje. Ispod Behmenove crte je nula. Ne zanima me više ni stranka, ni opredjeljenje, ni filozofske rasprave o socijaldemokratiji i nacionalizmu. Čovjek ne opravdava novac koji se troši na njega. To je to.
Potpis.
vee-jay

#300 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:Lažeš. Nevjerojatno kako lažeš. Banirana sam na temi o Širokom sa svađom sa fixerom i nikakve veze sa homosexualcima. Za njih sam jasno napisala da nitko ne smije da ih bije. Dakle, LAŽEŠ I dalje padaš u laž ;-)
ma ne lazem ja nista, nego si ti bila veoma aktivna na dva fronta u isto vrijeme. rispekt :thumbup:
Post Reply