BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
kecher II
#276 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
@toto
posto vidim da si upoznat sa trzistem od grcke do kalifornije sta, ko, kako, gdje.... da li znas, i ne samo ti vec i ostali forumasi, mogu li se neki od ovih nasih gotovih proizvoda naci u nekim trgovackim lancima u zemljama evrope ili cak amerike?
posto vidim da si upoznat sa trzistem od grcke do kalifornije sta, ko, kako, gdje.... da li znas, i ne samo ti vec i ostali forumasi, mogu li se neki od ovih nasih gotovih proizvoda naci u nekim trgovackim lancima u zemljama evrope ili cak amerike?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#277 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Travnickg sira, Livanjskog, Klasove jufke, Rahat lokuma , Ajvara, suhog mesa i jos dosta toga ima u San Franciscu i okolnim vukojebinama.
Mozes i preko internete da kupis.
http://www.suhomeso.com/
-
michio
#278 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Naši (BeHa u jugoslovenski) proizvodi se mogu naći tamo gdje je koncentracija našeg svijeta ponekad u supermarketima a najćešće kod Turaka i Arapa. Tako kad neko kaže da se proizvodi izvoze na zapad je dosta preambiciozna izjava.
-
sarajevsko_pivo
#279 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ima i ovdje u NL sve KLasova proizvode.Toto wrote:Travnickg sira, Livanjskog, Klasove jufke, Rahat lokuma , Ajvara, suhog mesa i jos dosta toga ima u San Franciscu i okolnim vukojebinama.
Onda ima jos: Violeta, Vegafruit, Brajlovic, Sarajevsko Pivo, Sarajevski Kiseljak, Vispak, itd.
-
udrch
#280 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Čelićke jagode su najbolji proizvod ove zemlje, trenutno..
- strong69
#281 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Da ne znas gdje se mogu kupiti u Sarajevu? Trazio sam ali nisam nasao.udrch wrote:Čelićke jagode su najbolji proizvod ove zemlje, trenutno..
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#282 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Zeničku mljekaru su otkupili radnici. Kupujem njihove proizvode. Odnedavno sam primjetio da ih ima i u ''Konzumu''.
http://zim.com.ba/ba/o_nama_djelatnosti.htm
-
udrch
#283 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nisam našao ni ja u Sarajevu..ja sam skoro svaki vikend u Tuzli, pa obavezno donesem jednu onu gajbu..a kad ne idem ja, zadužim kolegu..sedam dana ne promjene ni okus ni svježinu..strong69 wrote:Da ne znas gdje se mogu kupiti u Sarajevu? Trazio sam ali nisam nasao.udrch wrote:Čelićke jagode su najbolji proizvod ove zemlje, trenutno..
Ove brate ovdje moraš dobro da opereš od pesticida..a nakon toga, već sutradan istrunu..
A inače nisam neki gurman, ali jagode mogu da jedem deset puta dnevno
- Toto
-
breuer
- Toto
- ilo
#287 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
PticaTrkachica wrote:PodApisujem. Jogurt je odličan, a ovi novokomponovani namazi nisu uopšte loši.covjek_sam_zeno wrote:jorgut, pavlaka, mlijeko, sir... you name it!!!
jesu'l ovo ZIM-ovi proizvodi ???
-
seldzuk
#288 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne mogu nigdje da nađem sliku Milkosovog sladoleda.
-
thepatriot
#289 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Kent krekeri
ima ih kupit u Interexu, samo markica koštaju,a jedeš vazdan...
- Tranquilizer
-
Luisa
#292 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
PipiDugaDevetka wrote:Zeničku mljekaru su otkupili radnici. Kupujem njihove proizvode. Odnedavno sam primjetio da ih ima i u ''Konzumu''.
Vrlo hrabro da kupujes njihove proizvode,
Prikupljanje mlijeka nije bas higijenski na nivou, sakupljaju mlijeko po nekoliko dana u "laktofrizere" (nisam sigurna da li sam pravilno napisala ) koji stoji napolju pored staja, na oko vrlo neugodno izgleda i ne bas higijenski...
Prikupljaju mlijeko u opcini Hadzici, Trnovo ...hmmm
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#293 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pravo da ti kažem prestao sam piti mlijeko s obzirom da nemam povjerenje ni u strane proizvodjače, a izgubio sam povjerenje i u domaće.Luisa wrote:PipiDugaDevetka wrote:Zeničku mljekaru su otkupili radnici. Kupujem njihove proizvode. Odnedavno sam primjetio da ih ima i u ''Konzumu''.
Vrlo hrabro da kupujes njihove proizvode,![]()
![]()
Prikupljanje mlijeka nije bas higijenski na nivou, sakupljaju mlijeko po nekoliko dana u "laktofrizere" (nisam sigurna da li sam pravilno napisala ) koji stoji napolju pored staja, na oko vrlo neugodno izgleda i ne bas higijenski...
Prikupljaju mlijeko u opcini Hadzici, Trnovo ...hmmm![]()
''Prebacio'' sam se na konzumiranje skupog dječijeg mlijeka/hrane u prahu ''Aptamil'' i opet nisam siguran u hemijsku ispravnost ovog mlijeka koje se proizvodi u Holandiji, a piše da je porijeklo Njemačko.
- Toto
#294 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
kad vec nisi sigurna da li pravilno pises kako si sigurna u ovo sto pisesLuisa wrote:PipiDugaDevetka wrote:Zeničku mljekaru su otkupili radnici. Kupujem njihove proizvode. Odnedavno sam primjetio da ih ima i u ''Konzumu''.
![]()
-
sakop
#295 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
u ovo ljetno vrijeme - sarajevski kiseljak 
- Toto
#296 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Hladni caj od kadulje
kadulja smanjuje znojenje za ljetnih vrucina
kadulja smanjuje znojenje za ljetnih vrucina
-
vela-ze
#297 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nekako mi se cini najbolji proizvod Violeta--- fakat mi nekako "izgleda" evropski,

-
Haettenschweiler
#298 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
PipiDugaDevetka wrote:Pravo da ti kažem prestao sam piti mlijeko s obzirom da nemam povjerenje ni u strane proizvodjače, a izgubio sam povjerenje i u domaće.Luisa wrote:PipiDugaDevetka wrote:Zeničku mljekaru su otkupili radnici. Kupujem njihove proizvode. Odnedavno sam primjetio da ih ima i u ''Konzumu''.
![]()
''Prebacio'' sam se na konzumiranje skupog dječijeg mlijeka/hrane u prahu ''Aptamil'' i opet nisam siguran u hemijsku ispravnost ovog mlijeka koje se proizvodi u Holandiji, a piše da je porijeklo Njemačko.
Mislim da nemaš razloga da sumnjaš u hemijsku ispravnost Aptamila (u slučaju da je originala a ne neki melamin made in China) s obzirom da to mlijeko pije 50 posto djece u Evropi. Ali zbog čega toliko inzistiraš na mlijeku? Mislim ako si već toliko skeptičan prema svim proizvođačima, zbog čega ne izostaviš potpuno?
-
kod65
#299 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ovih dana uglavnom tamanim Tesanjski dijamant 
- Toto
#300 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
pazi da ne zahrdjaskod65 wrote:Ovih dana uglavnom tamanim Tesanjski dijamant
ima zeljeza u Dijamantu

jorgut, pavlaka, mlijeko, sir... you name it!!!