postojavala
Nigdje nije POSTOJAVALA ?
Pa nije cudo "bosniaqua" NIKAKVO CUDO
Ni TROUMLJE niti stoumlje vas ne ucini UMNIMA.Alfons Kauders wrote:U komunizmu su se desavale i mnogo gore stvari (npr. Bleiburg), ali ne treba radi njih osporavati sve dobre stvari koje su nam se desile za vrijeme jednoumlja...
BosnjakAga wrote:Komunistićki sistem je popularan bio (pošto je većinom propao) zato što je kontrolisao medije 100%, opozicija nije postojavala, tako da nije imao ko da se žali, ko se žalio završio u Sibiriji ili na Golom Otoku.
I narodu se zato ćinilo sve je u redu, samo najbolje vjesti su se prikazivale, koje nebi škodile komunističkoj pariji.
Tek kada je sistem propao videlo se koje su zloćine uradili, da ne govorim o Staljinu i Ljeninu koji su krivi za oko 60 miliona mrtvija.
U Novom Pazaru naprimjer, koji je 4 puta napadat od 20 000 četnika, koji su posle asimiliarani od komunistićke partije, kada su komunisti ušli u Novi Pazar streljali su 1500 najuglednjih Muslimana, i nagradili naselje nad masovnom grobnicom, koje se sad zove Hadžet.
Medžu njima su bili i ljudi koji nikad nisu pušku takli, kao naprimjer brat od Hasana Zvizdića koji je branio Muslimane od četnika, ali pošto Hasana nisu ufatili ubili su mu brata.
Naravno u komunistićkom sistemu to nigde ćut nećete, samo prijatne vjesti.
Koliko je on dobrog uradio care moj treba mu progledat kroz prste...Mislis li stvarno da bi nam bilo bolje da ga nije bilo i da je Jugoslavija pala pod Staljinovu shapu ? Pa bili bi Albanija II, kako god da pogledas, on je ipak bio najveci sin naroda !BosnjakAga wrote:naucit kako je Tito narodni heroj, sin naroda, kako nikad nista lose nije uradio...
Vidim da se mnogo RAZUMES u zivotinjski SVET.BosnjakAga wrote:margareta
ima forumasa koji su jos mladi ovdje, i razumem da se neznaju izjasnit.
Al ti kao majka sa kusur godina![]()
Stvarno tuzno
Da li si ti MARSOVAC ?BosnjakAga wrote:margareta
Kad sam je reko da se borim za Sandžak (ne Sandjak) iz dijaspore?
Drugo ne beži sa teme, nisi mi još odgovorila dal je Tita glasao narod?
To mu je bila i najveća greška, 40 godina silom držao narode koji ga nisu glasali, nit se osvrćo na njihove želje.
I kad je on umro sve eksplodiralo, Tito ućio narode da samo silom mogu problemi da se reše.
Pa ovo je lose i za tebe !BosnjakAga wrote:margareta
Kad sam je reko da se borim za Sandžak (ne Sandjak) iz dijaspore?
Drugo, ne beži sa teme, nisi mi još odgovorila dal je Tita glasao narod?
To mu je bila i najveća greška, 40 godina silom držao narode koji ga nisu glasali, nit se osvrćo na njihove želje.
I kad je on umro sve eksplodiralo, Tito ućio narode da samo silom mogu problemi da se reše.
Jedno je pogrijesiti u kucanju teksta, a nesto potpuno drugo je napisati "nisu ga glasali" !BosnjakAga wrote:Nisu GA glsali !?
glsali?![]()
Hvala to sam samo htio da cujes
Alfons Kauders wrote:Jedno je pogrijesiti u kucanju teksta, a nesto potpuno drugo je napisati "nisu ga glasali" !BosnjakAga wrote:Nisu GA glsali !?
glsali?![]()
Hvala to sam samo htio da cujes
E jesi navro ko bos kroz trnje!BosnjakAga wrote:margareta
opet bežiš od odgovora, znaći neznaš kada ti je vodja izabrat za predsednika , ili nesmes da priznaš da nikad nije izabrat.
Da ti navedem još jednog Tita koji je trenutno živ, Fidel Kastro, koji je pre par daba pao i polomio nogu i ruku.
Za koga je onda Evropska Unija izjavila, da umre što pre, koji je diktator, i koji isto kao Tito nikad od naroda nije biran, ne iskreno, koji je Komunista.
Tako možeš nać ljudi po Kubi koji isto velićaju Fidel Castra ko ti sad Tita.
Al pranje mozga ćini svoje, 40 godina diktature ostavlja tragove kod naroda.
U mom su gradu ustase uz pomoc visokih funkcionera tadasnje vlasti - muslimana! pobile 1941 godine izmedju 3500-5500 Srba! Zasto taj raspon?BosnjakAga wrote:
U Novom Pazaru naprimjer, koji je 4 puta napadat od 20 000 četnika, koji su posle asimiliarani od komunistićke partije, kada su komunisti ušli u Novi Pazar streljali su 1500 najuglednjih Muslimana, i nagradili naselje nad masovnom grobnicom, koje se sad zove Hadžet.
Medžu njima su bili i ljudi koji nikad nisu pušku takli, kao naprimjer brat od Hasana Zvizdića koji je branio Muslimane od četnika, ali pošto Hasana nisu ufatili ubili su mu brata.
Naravno u komunistićkom sistemu to nigde ćut nećete, samo prijatne vjesti.
Joj koja si ti sirovina, Tiito dragi!BosnjakAga wrote:Voda
NIJE Tita birao narod na visestranackim izborima ali jeste posredno!
-----------------------------------------------------------------------------------------
posredno?
Birali izmedju komunisticka partije i komunisticke partije![]()
Koliko znam Alija je vise puta izabrat za predsednika predsednistva BiH, dok se nije 2000 sam povukao iz politike.
Dok je Tito izabrat dozivotno za vladara.
Imal koja Demokratija na svijetu da bira Predsjednika dozivotno?
To se ne zove demokratija nego Dikatura!
Primjeri:
Franco u Spaniji , Staljin u SSSR, Ljenin, KIM Il song u sjevernoj Koreji, Pol Pot u Kambodzi, Fidel Castro u Kubi, Tito u jugoslaviji itd.
Sta imaju oni zajednocko? Postoji samo jedna Partija, koja njih glasa dozivotno.
Drugim recima Diktatura!
U kojoj titovoj YU ti je bilo najljepse jel bas u titovoj do 1980 ili u postitovoj poslije te godine.neznam kolko se sjecas al u titovoj yu farmerke su bile zabranjena roba.o drugim stvarima da ti ne pricam.poslije njega pocelo je malo bolje.a ako ti je do bratstva i jedinstva otidji u bg i zg pa reci braco i sestre pa ces vidjet kako ce ti lijepo biti.Pogledaj jos jednom Otac na sluzbenom..pa vidi kakva je bila titova sloboda i demokratija.margareta wrote:Nikoga ne mrzim. Cak ni FRANJU najvecega fashistu ex Yugoslavije. Alija je bio divan kao pravi vjernik instrumntaliziran od Franje koji je opet prvo Miloshevica prevario pa onda obojica Aliju. Ali eto proslo je sve. MENI je bilo NJLJEPSE U TITOVOJ JUGOSLAVIJI.
Ne znas. Izabran je Fikret Abdic, ali...BosnjakAga wrote:...Koliko znam Alija je vise puta izabrat za predsednika predsednistva BiH, dok se nije 2000 sam povukao iz politike.