winetou wrote:Stari kako je bilo u Belgiji, jesi li sreo Bechu?
Belgija - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ovejaraS
Cuj ....e pa hvala ti na komplimentu za onoStari wrote:ovejaraS wrote:stari, stari, ti ces mene da ucis![]()
upravo sam maloprije objasnio: ta tvoja fifa, uefa, enciklopedija, kurci, palci... to su oni koji uzimaju pinku od budala i smiju im se iza djale i svojom propagandom podpaljuju mlade da se ofiraju, glupiraju i unazadjuju. apsolutno nikakvog uticaja nema citava galaksija povika kad igraci NE ZNAJU lopte.
1. Cuo a ne cula, ok?
2. Stari, i tebe su napalili svojom propagandom kad si bio mlad, a sto se toga do danas nisi oslobodio, to pitaj sebe
-
ovejaraS
ole-ole-ooooolllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oooooooooollllleeeeeeeeeeeeeeee... ole-ole-ooooollllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oooooooooollllleeeeeeeeeeeeeeeeee...
ole-ole-ooooolllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oooooooooollllleeeeeeeeeeeeeeee... ole-ole-ooooollllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oooooooooollllleeeeeeeeeeeeeeeeee...

-
Belminator
Naravno da rezultat diktira igra na terenu a ne navijanje, ali i navijanje sa tribina ( bez incidenata naravno ) moze dosta pomoci razvoju događaja na terenu, uticati na psihu kod igraca... sinoc je nasih bilo 15000 pa to je Bilino polje, ono je ravno porazu na domacem terenu... uostalom ko je onaj lik Milenkovic, pa u Makedoniji je bio krivac za gol, igrao je protiv Irana odbrana nam je bila suplja sa njim i sinoc eto katastrofa, sta ga se je kojeg vraga uhvatio onaj glupan... Bolic igra 90 min a nista nije uradio, draze mu pasti nego muski ici na loptu, klempo nije svjestan da ga belgijanac sakom nabije u sesnaestercu da nece dobiti penal a on fol kao da isfolira... dobro svatko ima los dan, ali protiv Belgije koja je u zadnje vrijeme kanta za napucavanje zijaniti 4:1 ma dajte ba... za Hasana ne znam jer nije zaista igrao ni zadnje kolo za Bayern, e sad da li je to dogovor da se cuva za Celzi i izbjegne reprezentaciju, ne znam zasto bi Baho bez veze sinoc napominjao pojedince koji glume povrede, onda treba i Hasu zatjerati u pm pa nek po Jablanici izigrava facu nama je bolje da nam igra neko iz banovicke Buducnosti ako ce imati odan pristup ... uglavnom nema se sta vise cekati sa ovom ekipom nema Njemacke, stoga podmladiti selekciju, Baku otpizditi u Hajduk, svakako je postao junak igrom slucaja... u prethodnim kvalifikacijama poklopili su nam se neki rezultati kakvi se nece poklopiti narednih 10 god, na kraju i to nismo znali iskoristiti... a sta i ocekivati od selekcije koja gleda da li je teren za koji metar manji ili veci, i koja izmislja baksuzne i sretne stadione...
Last edited by Belminator on 27/03/2005 17:58, edited 1 time in total.
-
Stari
Ne moram se ja nista pitati dok mi je takvih bistrih i ostroumnih koji znaju odgovore za vecinu stvari na ovom svijetu, kao ti....pitat se ...to je samo gubljenje vremena kad imam tebe ...finu upitam tebe: sto je to tako i ti fino odgovoris i sve u redu...ovejaraS wrote:Stari wrote:Cuj ....e pa hvala ti na komplimentu za onoovejaraS wrote:stari, stari, ti ces mene da ucis![]()
upravo sam maloprije objasnio: ta tvoja fifa, uefa, enciklopedija, kurci, palci... to su oni koji uzimaju pinku od budala i smiju im se iza djale i svojom propagandom podpaljuju mlade da se ofiraju, glupiraju i unazadjuju. apsolutno nikakvog uticaja nema citava galaksija povika kad igraci NE ZNAJU lopte.mladi
...gdje cula i ne cula ....eto zauzvrat cu se ja obavezati da vise ne psujem bas tako grdo ...jel u redu ?
1. Cuo a ne cula, ok?
2. Stari, i tebe su napalili svojom propagandom kad si bio mlad, a sto se toga do danas nisi oslobodio, to pitaj sebe
Al onako , ruku na srce, otkud ti ideja da ja imam ma i najmanju zelju oslobadjati se toga...ja bih bio beskrajno zahvalan kad bi neko nekakvim cudom (u kakve li utopije pored svega ostalog i u to vjerujem) mene oslobodio takve napasti kao sto si ti tebi slicni....al eto svijet je okrutan pojavljujete se svakim danom i sve ste dosadniji.
-
ovejaraS
Aaaaaaa, sad kad si skonto da sam u pravu, sad sam ti dosadan. E pa dobro, ima i ta mjesta. Ma sve nesto kontam da i ja jednom u zivotu odem na tu utakmicu, pa nek ide sve u pmStari wrote:ovejaraS wrote:Ne moram se ja nista pitati dok mi je takvih bistrih i ostroumnih koji znaju odgovore za vecinu stvari na ovom svijetu, kao ti....pitat se ...to je samo gubljenje vremena kad imam tebe ...finu upitam tebe: sto je to tako i ti fino odgovoris i sve u redu...Stari wrote: Cuj ....e pa hvala ti na komplimentu za onomladi
...gdje cula i ne cula ....eto zauzvrat cu se ja obavezati da vise ne psujem bas tako grdo ...jel u redu ?
1. Cuo a ne cula, ok?
Al onako , ruku na srce, otkud ti ideja da ja imam ma i najmanju zelju oslobadjati se toga...ja bih bio beskrajno zahvalan kad bi neko nekakvim cudom (u kakve li utopije pored svega ostalog i u to vjerujem) mene oslobodio takve napasti kao sto si ti tebi slicni....al eto svijet je okrutan pojavljujete se svakim danom i sve ste dosadniji.
-
ares
#285 bosnaaaaa
raja ev ja sad iz brisela...
mogu vam reci da je stvarno ovo bio jedan odnajljepsih trenutaka u mome zivout,IAKO JE BOSNA NAZALOST POPUSILA.
atmosfera je bila tako dobra da stvarno nemam rijeci... na tribini gdje su bili bos.navijaci je navijalo njih mozda 30%-tak al je to grmilo... bakljadee na pocetku posle himne, a tek kad smo ga uvalili... ma nemam rijeci allaha mi...
steta sto smo popushili... ima tu svacega... od politike do sporta.. sudija da bog da se...
htio bih ovo prilikom da se zahvalim momcima iz bhfanatikosa koji su bukvalno odradili najveci dio posla sto se tice navijanja. svi smo manje vise ostali bez glasa..... al ovim momcima stvarno svaka cast za navijanje i organizaciju i cijelu i treba da budemo ponosni na nase "dijasporase"...
bez zeze.. fakat sto si dalje od bosne vise je volis...
pozdrav bosancima i herceg.
mogu vam reci da je stvarno ovo bio jedan odnajljepsih trenutaka u mome zivout,IAKO JE BOSNA NAZALOST POPUSILA.
atmosfera je bila tako dobra da stvarno nemam rijeci... na tribini gdje su bili bos.navijaci je navijalo njih mozda 30%-tak al je to grmilo... bakljadee na pocetku posle himne, a tek kad smo ga uvalili... ma nemam rijeci allaha mi...
steta sto smo popushili... ima tu svacega... od politike do sporta.. sudija da bog da se...
htio bih ovo prilikom da se zahvalim momcima iz bhfanatikosa koji su bukvalno odradili najveci dio posla sto se tice navijanja. svi smo manje vise ostali bez glasa..... al ovim momcima stvarno svaka cast za navijanje i organizaciju i cijelu i treba da budemo ponosni na nase "dijasporase"...
bez zeze.. fakat sto si dalje od bosne vise je volis...
pozdrav bosancima i herceg.
-
m3mo
Eh ovako... vratismo se i mi beclije iz belgije nakon 17 sati voznje
Pozdrav svim Bosancima i Bosankama koji su bili u belgiji
Nama bi naj bolje pasalo da je sudija poslije pete minute sviro kraj utakmice.
Sto se tice igre nase reprezentacije nemam nikakvog komentara.jer onakva igra nije vrijedna komentara a jos manje ponasanje nasih reprezentivaca.Zasluzili su da niko ne ode vise na utakmicu od nas koji smo bili tamo.Nas neznam tacno ali kakao sam cuo da je bilo 12 hiljada ne samo da smo navijali onih 90 minuta nego ujutru od 8-9 sati smo poceli pa do kraja utakmice.I poslije kraja utakmice da neznam kako bi ih vise nazvo nisu bili u stanju da dodzu da se pozdrave sa publikom nego cim je sudija sviro kraj oni su razguili u kabinu.Izgleda da im nije nista bilo vazno nego samo da prodze tih 90 minuta i da idu kuci .Sramota za reprezantivce nase reprezentacije.
Sto se tice igre nase reprezentacije nemam nikakvog komentara.jer onakva igra nije vrijedna komentara a jos manje ponasanje nasih reprezentivaca.Zasluzili su da niko ne ode vise na utakmicu od nas koji smo bili tamo.Nas neznam tacno ali kakao sam cuo da je bilo 12 hiljada ne samo da smo navijali onih 90 minuta nego ujutru od 8-9 sati smo poceli pa do kraja utakmice.I poslije kraja utakmice da neznam kako bi ih vise nazvo nisu bili u stanju da dodzu da se pozdrave sa publikom nego cim je sudija sviro kraj oni su razguili u kabinu.Izgleda da im nije nista bilo vazno nego samo da prodze tih 90 minuta i da idu kuci .Sramota za reprezantivce nase reprezentacije.
-
Frutek
Svakako se slazem m3mo. Vama momcima svaka cast fakat. Danas sam bas i pogledo neke slike BH Fanaticosa u Briselu (postiro ih kolega forumas) i vidim da je atmosfera kod vas bila fenomenalna. Jos jednom svaka cast i na odlasku na utakmicu i na navijanju.m3mo wrote:Eh ovako... vratismo se i mi beclije iz belgije nakon 17 sati voznje
A o igracima, ne smijem ni da pocnem, iznervirat cu se dzaba odma. Samo definitivno stoji to da vi momci trebate promislit dobro sljedeci put prije nego odete navijat iz sveg srca za te supke sto se nazivaju reprezentativcima. Sramota je takav odnos prema navijacima koji prevale pola svijeta da dodju da ih bodre. Nemam rijeci ... sramota ... sramota... sramota
- Edin H.
Evo vratih se i ja upravo utakmice.
Pa ljudi ono navijanje je nezapamceno.
Od glave do pete policija pretresa i nasi unesu onolike baklje, da su morali odgoditi pocetak utakmice.
Svaka cast BH Fanaticosi!
Prvi gol smo dali samo zato sto Belgijanci nisu bili svjesni sta se to desava oko njih.
Moze li se negdje pogledati snimak utakmice?
Bas me interesuje da li je sudija u prvom poluvremenu sudio onoliko za njih koliko je nama to izgledalo na tribinama.
Slazem se za ovo podmladjivanje, promjene u Savezu ali samo i kada se i teoretske sanse za plasman izgube.
Vazno je da se reprezentacija voli, pa i kada joj ne ide.
Skoti nemaju rezultata vec dugo vremena, pa jos uvijek putuju u hiljadama na utakmice.
Valjda se malo izvadimo protiv Litvanije.
IDEMO BOSNO!
Pa ljudi ono navijanje je nezapamceno.
Od glave do pete policija pretresa i nasi unesu onolike baklje, da su morali odgoditi pocetak utakmice.
Svaka cast BH Fanaticosi!
Prvi gol smo dali samo zato sto Belgijanci nisu bili svjesni sta se to desava oko njih.
Moze li se negdje pogledati snimak utakmice?
Bas me interesuje da li je sudija u prvom poluvremenu sudio onoliko za njih koliko je nama to izgledalo na tribinama.
Slazem se za ovo podmladjivanje, promjene u Savezu ali samo i kada se i teoretske sanse za plasman izgube.
Vazno je da se reprezentacija voli, pa i kada joj ne ide.
Skoti nemaju rezultata vec dugo vremena, pa jos uvijek putuju u hiljadama na utakmice.
Valjda se malo izvadimo protiv Litvanije.
IDEMO BOSNO!
-
jale2003
Pored zice na tribini 2-F, gdje je sve gorilo. Ljudi, bilo je nezaboravno.. Ludilo je pocelo oko 11 na glavnom trgu i trajalo citav dan..Bilo je sigurno 13000 dusa, a mozda i vise. Nedo bog da se nas savez slucajno pozeli nesto u vezi navijanja.. nebi nikad vise na tekmu otisao.Edin H. wrote:Na kojoj su strani bili skoncentrisani Belajboys-i?
Snimio sam atmosferu poslije naseg gola pa cu kasnije postaviti link.
LUDILO.. LUDILO..LUDILO..
-
BECHO
E jes mi leglo ono njihovo 'Jupiler' pivo nocas! 
Ja sam bio u H sektoru - direktno na 'liniji razgranicenja' sa belgijskim navijacima! Poslije onih propusta ceskog sudije pedera, nastao je pravi haos, tako da su neki bacali natele, upaljace, gvozdenke itd. a letile su i cipele, tene, satovi i kutije cigara...Atmosfera je bila cista desetka, kako na stadionu tako i u gradu koji se taj dan pretvorio u koloniju 'nasih' iz citavog svijeta (Jel neko vidio ona tri truckera bez prikolice sa bosanskim tablicama?) Belgijanci su bili neprimjetni do treceg gola, onda su malo zivnuli ali podrska nasima nije nedostajala ni sa nase strane koji su konstatno bodrili nasu repku bez obzira na deracinu i veliku prednost njihove ekipe! Bilo je fantasticno...nadam se da slicno biti i u San Marinu!
Hajmo Bosno, Bosno...
Ja sam bio u H sektoru - direktno na 'liniji razgranicenja' sa belgijskim navijacima! Poslije onih propusta ceskog sudije pedera, nastao je pravi haos, tako da su neki bacali natele, upaljace, gvozdenke itd. a letile su i cipele, tene, satovi i kutije cigara...Atmosfera je bila cista desetka, kako na stadionu tako i u gradu koji se taj dan pretvorio u koloniju 'nasih' iz citavog svijeta (Jel neko vidio ona tri truckera bez prikolice sa bosanskim tablicama?) Belgijanci su bili neprimjetni do treceg gola, onda su malo zivnuli ali podrska nasima nije nedostajala ni sa nase strane koji su konstatno bodrili nasu repku bez obzira na deracinu i veliku prednost njihove ekipe! Bilo je fantasticno...nadam se da slicno biti i u San Marinu!
Hajmo Bosno, Bosno...
- pepeljara
Gledajte,
Kaomprvo svi smo gledali utakmicu, niko se nije trudio, lopte su se gubile samo tako. Priznajmo gol smo postigli cistom srecom, niti kakva akcija, sve neke suplje. Mi nemamo sutera, nemamo veznog reda, nemamo odbrane, imamo saku ljudi ( za koje eto ja vristo i navijao u subotu ) koji ganjaju loptu. Covjece si vidio belgijance kako se trude, trce za loptu. Ruku na srce svi u nasem timu su profesionalci, igraju za jake timove u jakim ligama, al u subotu su pokzali nula bodova. Nasa reprezentacija moze da sanja da da 2+++ golova, nema sanse, mozda da dobijemo jedno 6 penala u utakmici, od toga realizujemo 3. NEMAMO SUTERA, sa ovakvim nemamo sta traziti ni kakvim takmicenjima. Ko zna sem barbareza pucat? Misimovic? cisto sumnjam, dok god se ne rodi neki malac koji suta ko mpenza, koji trci klo munja ( music..) nista od naseg tima..
zadugo.
I ubuduce sa ovim timom mozemo ocekivat neke ruzne golove da postignu. Mislim vrijedne golove, al RUZNE!!!!
toliko...
nista od mog dolaska i bodrenja u sarajevu..
Kaomprvo svi smo gledali utakmicu, niko se nije trudio, lopte su se gubile samo tako. Priznajmo gol smo postigli cistom srecom, niti kakva akcija, sve neke suplje. Mi nemamo sutera, nemamo veznog reda, nemamo odbrane, imamo saku ljudi ( za koje eto ja vristo i navijao u subotu ) koji ganjaju loptu. Covjece si vidio belgijance kako se trude, trce za loptu. Ruku na srce svi u nasem timu su profesionalci, igraju za jake timove u jakim ligama, al u subotu su pokzali nula bodova. Nasa reprezentacija moze da sanja da da 2+++ golova, nema sanse, mozda da dobijemo jedno 6 penala u utakmici, od toga realizujemo 3. NEMAMO SUTERA, sa ovakvim nemamo sta traziti ni kakvim takmicenjima. Ko zna sem barbareza pucat? Misimovic? cisto sumnjam, dok god se ne rodi neki malac koji suta ko mpenza, koji trci klo munja ( music..) nista od naseg tima..
zadugo.
I ubuduce sa ovim timom mozemo ocekivat neke ruzne golove da postignu. Mislim vrijedne golove, al RUZNE!!!!
toliko...
nista od mog dolaska i bodrenja u sarajevu..
-
edvin
Vrijeme je da narod Bosne i Hercegovine shvati da mi realno
N E M A M O igraca takve velicine kao mnoge druge svjetske nacije koji nas mogu dovesti do prvenstva ocog ili onog zato je vrijeme da se kolektivno osvijestimo i mi i nas savez koji mora naci nacin da stimulise i odgaja kvalitetne kadrove.
Citam ove diskusije i vidim kako mnogi optuzuju Baku za poraz, izjave i slicno. Ne bih rekao da je on glavni kriac mada se moze reci ovo i ono i o njemu samom, ali ne moze on top reprezentaciju sklopiti od igraca srednjeg kalibra (ako su i to, a koji jos i nesto glume) i za koje vecina svijeta vani nije NIKADA ni cula.
I sam se ponekad iznerviram kad mi raja bajke pocne pricati o Besliji, Bajramovicu, Baljicu itd, kao o nekim igracinama.
Kakve velicine kad IH NIKO NIKADA NA ZAPADU NIJE NI SPOMENUO osim ponekad u zemljama u kojima igraju, sto je logicno a i da nema ponekog prenosa Bayerna na TV ponekad ne bi se ni za Salihamidzica culo (mada odogvorno tvrdim i bez obzira na to sto je p.... da je daleko ispred svih ostalih u nasoj reprezentaciji).
Vrijeme je da nas fudbalski savez poradi na strategiji razvoja kvalitetnog fudbalskog kadra umjesto sto sebi namicu pare, grade kuce i noci¨po kafanama provode (Usanovic je svako vece u BOSNI i na BAZENIMA, Pusina je sebi dvorac u mom kvartu napravio), je li se iko od vas ikada zapito odakle neko ko radi u FSBIH i ko ima neka ne bas haman zaman primanja za ove uslove (prema listi sto je FSBIH dao u javnost) ima mogucnost za takve izdatke.
Umjesto toga vi se ovdje prepirete (i dijaspora i domaci) a oni nastavljaju da hebu u glavu i vas i mene i mi im punimo stadione i dzepove. Licno mi je zao svakog eura sto ga potrosih u Belgiji.
OSVIJESTI SE BOSNO I HERCEGOVINO!
Eto toliko od mene, cini mi se da sam ljut da bih puko uzduz i poprijeko!

N E M A M O igraca takve velicine kao mnoge druge svjetske nacije koji nas mogu dovesti do prvenstva ocog ili onog zato je vrijeme da se kolektivno osvijestimo i mi i nas savez koji mora naci nacin da stimulise i odgaja kvalitetne kadrove.
Citam ove diskusije i vidim kako mnogi optuzuju Baku za poraz, izjave i slicno. Ne bih rekao da je on glavni kriac mada se moze reci ovo i ono i o njemu samom, ali ne moze on top reprezentaciju sklopiti od igraca srednjeg kalibra (ako su i to, a koji jos i nesto glume) i za koje vecina svijeta vani nije NIKADA ni cula.
I sam se ponekad iznerviram kad mi raja bajke pocne pricati o Besliji, Bajramovicu, Baljicu itd, kao o nekim igracinama.
Kakve velicine kad IH NIKO NIKADA NA ZAPADU NIJE NI SPOMENUO osim ponekad u zemljama u kojima igraju, sto je logicno a i da nema ponekog prenosa Bayerna na TV ponekad ne bi se ni za Salihamidzica culo (mada odogvorno tvrdim i bez obzira na to sto je p.... da je daleko ispred svih ostalih u nasoj reprezentaciji).
Vrijeme je da nas fudbalski savez poradi na strategiji razvoja kvalitetnog fudbalskog kadra umjesto sto sebi namicu pare, grade kuce i noci¨po kafanama provode (Usanovic je svako vece u BOSNI i na BAZENIMA, Pusina je sebi dvorac u mom kvartu napravio), je li se iko od vas ikada zapito odakle neko ko radi u FSBIH i ko ima neka ne bas haman zaman primanja za ove uslove (prema listi sto je FSBIH dao u javnost) ima mogucnost za takve izdatke.
Umjesto toga vi se ovdje prepirete (i dijaspora i domaci) a oni nastavljaju da hebu u glavu i vas i mene i mi im punimo stadione i dzepove. Licno mi je zao svakog eura sto ga potrosih u Belgiji.
-
wanderer
Svaka cast! Sansu treba dati mladjim igracima, jer reprezentacija se ne gradi preko noci. Osim toga, treba se rijesiti parazita iz Zameza, dovesti nekog ko ce razviti nesto sto bar lici na strategiju razvoja, i onda polako, korak po korak...edvin wrote:Vrijeme je da narod Bosne i Hercegovine shvati da mi realno
-
Stari
Pa jeste....ima tu nesto...namamo mi (BiH) zvijezda, to je istina . Ekipa sastavljena od (nekoliko) zvijezda imala bi sansu da prodje na svijetsko prvenstvo, mozda. To sto meni sinu je naime to da neki put i timovi bez zvijezda prodju....samo se to doduse nama nije ni jednom desilo...ali valja se sjetiti nasih dojucerasnjih zemljaka Slovenaca...ili recimo Latvijaca (
ili letonaca
kako god...znate na koje momke mislim)...pa recimo ... Grka (OK sad nakon EP-a lani puno ljudi zna za njih ali prije toga su kao....
... bili zvijezde...
)...Nesto drugo krasi one koji pored toga sto nemaju zvijezda ipak igraju solidno i imaju solidne rezultate...nesto sto smo mi cini mi se uspijeli demostrirati u dva -tri navrata prosle i pretprosle godine...u manje vise istom sastavu i pod istim rukovodstvom ...timska igra, pozrtvovnost, zalaganje ...to je to sto je urodilo plodom u Kopenhagenu i u Zenici onomad .... nikakva "nevidjena majstorija" ....jedna duga lopta i skolski sut Barbareza i jedan sasvim obican(siguran sam da Beslija takvih cetarsuteva na treninzima ispucava na desetine i zmurecke ako treba) centarsut i poluvolej Baljica....je bilo dovoljno da ekipa Danske izgleda k'o slagirana. A odbrana je "ginula" jedan za drugog.
Nemojte me krivo shvatiti...mozda to ne bi bilo dovoljno protiv Brazila ili Argentine ili Italije ....ali moze biti dovoljno protiv velikog broja drugih ekipa tipa Danske i Belgije.....nadam se i Litve.
Nemam nista protiv strateskih promjena kako u igrackom tako i u rukovodstvenom sektoru ali ne 2 dana uoci vazne utakmice vjerujte da se ni jedna reprezentacija na svijetu nije usrecila takvim drasticnim rezovima navrat-nanos.
Nemojte me krivo shvatiti...mozda to ne bi bilo dovoljno protiv Brazila ili Argentine ili Italije ....ali moze biti dovoljno protiv velikog broja drugih ekipa tipa Danske i Belgije.....nadam se i Litve.
Nemam nista protiv strateskih promjena kako u igrackom tako i u rukovodstvenom sektoru ali ne 2 dana uoci vazne utakmice vjerujte da se ni jedna reprezentacija na svijetu nije usrecila takvim drasticnim rezovima navrat-nanos.
-
m3mo
evo raja par slika i video bakljade sa utakmice
http://www.jarani.at