Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- Qler
#276 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nisi trazio
ja sam prije neke 3-4 godine, od momka koji sada radi u fontele kupio N82, pa kasnije N78 i onu neku prizmu, sve nebrendirani. A nedavno je i brat uzeo X6 a njegova zena C5, isto nebrendirani, ali nismo trazili izricito. HTC sto sam uzeo je bio brendiran na vodafon, ali rekao sam, njih je lako debrandirati, pa i nije problem.
- cappy_tempo
#277 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
gledam maloprije samsung s8500 u bht-u i kosta 540KM bez ugovora,a u imamexu 600KM i po oglasima je 400-530KM. daleko da ih reklamiram ali da uzmem mobitel kesom otisao bi u telekom i uzeo ga.ako nista bit cu rahat zbog garancije. eto nemojte vise gledati fontele,imamex... sad ima i telekom koji je sa cijenama u 5 deka 
-
true
#278 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
kako mi je krivo sto nisam mogao da ga uzmem imam neki glupi na pretplati i moram cekaticappy_tempo wrote:gledam maloprije samsung s8500 u bht-u i kosta 540KM bez ugovora,a u imamexu 600KM i po oglasima je 400-530KM. daleko da ih reklamiram ali da uzmem mobitel kesom otisao bi u telekom i uzeo ga.ako nista bit cu rahat zbog garancije. eto nemojte vise gledati fontele,imamex... sad ima i telekom koji je sa cijenama u 5 deka
taj s8500 je cudo radi brze nego 95% telefona,tanak lagan,kamera gori jedino sto je bada os ali mi to ne smeta ali ima raje nece telefon beton:D usput moze se i 2.1 android instalirati
- cappy_tempo
#279 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ma bada ima sanse da postane bas mocan OS,a vjeruj da je i sad mocan,nema stekanja i slicno.nemam ga ali cu ga imati,valjdatrue wrote:kako mi je krivo sto nisam mogao da ga uzmem imam neki glupi na pretplati i moram cekaticappy_tempo wrote:gledam maloprije samsung s8500 u bht-u i kosta 540KM bez ugovora,a u imamexu 600KM i po oglasima je 400-530KM. daleko da ih reklamiram ali da uzmem mobitel kesom otisao bi u telekom i uzeo ga.ako nista bit cu rahat zbog garancije. eto nemojte vise gledati fontele,imamex... sad ima i telekom koji je sa cijenama u 5 deka
taj s8500 je cudo radi brze nego 95% telefona,tanak lagan,kamera gori jedino sto je bada os ali mi to ne smeta ali ima raje nece telefon beton:D usput moze se i 2.1 android instalirati
-
shin
#280 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ako zelite nokie imate kod ''qler d.o.o.'' najbolji, plus dobijate gratis pjesmu na telefonu.
- Qler
#281 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ti jafonas suti, 2G oFo ono
nemas ni BT-a
i da te ozbiljno shvatamo 
-
richa
#282 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Zna li neko od ovih sto imaju radnje kolika je prosjecna cijena dekodiranja Samsung s8500 wave?
-
true
#283 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ja prvo otisao u telekom kao nemoze medjutim zovnu me kao ipak mozecappy_tempo wrote:ma bada ima sanse da postane bas mocan OS,a vjeruj da je i sad mocan,nema stekanja i slicno.nemam ga ali cu ga imati,valjdatrue wrote:kako mi je krivo sto nisam mogao da ga uzmem imam neki glupi na pretplati i moram cekaticappy_tempo wrote:gledam maloprije samsung s8500 u bht-u i kosta 540KM bez ugovora,a u imamexu 600KM i po oglasima je 400-530KM. daleko da ih reklamiram ali da uzmem mobitel kesom otisao bi u telekom i uzeo ga.ako nista bit cu rahat zbog garancije. eto nemojte vise gledati fontele,imamex... sad ima i telekom koji je sa cijenama u 5 deka
odem kaze prodavac nemoze poludio telefon gori
raja se razbacuje kao android ili ios imaju po 100 000 aplikacija vazno je da ima 100 dobrih telefon gori!!!:D
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#284 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ima li u Telecomu uzeti Samsung I9000 S Galaxy ili Nokia N8? Koje su cijene? Može li se uzeti odjednom ili mora na rate?
- cappy_tempo
#285 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
nazoves 1444 cini mi se ili odes u telekom i pitas imaju li na stanju,ako nemaju u toj poslovnici nek provjere u drugim imali. samsung je 800KM+PDV=936KM,a nokie vise nema u ponudi koliko vidim na stranici i mozes platiti odma kao u radnji,a mozes i na rate ali zato ti treba pretplata 30KM,50KM i 100KM.Entropio wrote:Ima li u Telecomu uzeti Samsung I9000 S Galaxy ili Nokia N8? Koje su cijene? Može li se uzeti odjednom ili mora na rate?
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 56179.html
kliknes pregled cijena za postpaid pakete i sracunaj se
- mayab
#286 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kakva je situacija sa Mobil Shop Ciglane, Merhemica trg 7 ??
Iskustva??
Vidim poceli se reklamirati po pik-u.
Iskustva??
- citroen
#287 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Po meni ubjedljivo najbolja radnja sa mobitelima u gradu.Do sad sam kupio tri telefona kod njih i nikad nikakvih problema,daju garanciju i sve ostalo sto ide a najbolje je sto se moze izvrsiti zamjena starih telefopna za nove ili starih za stare(bolje)telefonemayab wrote:Kakva je situacija sa Mobil Shop Ciglane, Merhemica trg 7 ??
Iskustva??
-
true
#288 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
kako objasni:Dcitroen wrote:Po meni ubjedljivo najbolja radnja sa mobitelima u gradu.Do sad sam kupio tri telefona kod njih i nikad nikakvih problema,daju garanciju i sve ostalo sto ide a najbolje je sto se moze izvrsiti zamjena starih telefopna za nove ili starih za stare(bolje)telefonemayab wrote:Kakva je situacija sa Mobil Shop Ciglane, Merhemica trg 7 ??
Iskustva??
- citroen
#289 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Sta te zani8ma konkretnotrue wrote:kako objasni:Dcitroen wrote:Po meni ubjedljivo najbolja radnja sa mobitelima u gradu.Do sad sam kupio tri telefona kod njih i nikad nikakvih problema,daju garanciju i sve ostalo sto ide a najbolje je sto se moze izvrsiti zamjena starih telefopna za nove ili starih za stare(bolje)telefonemayab wrote:Kakva je situacija sa Mobil Shop Ciglane, Merhemica trg 7 ??
Iskustva??
-
true
#290 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
imam npr 2 stara koji oko po 100 km
- BarbaDue
#291 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ja sam svoj prvi telefon uzeo kod ovog frajera, dali on jos drzi prodavnicu?travar wrote:Ja sam u radnji na Alipašinom Polju (pored pijace, mislim da se zove Extra Mobiles ili tako nešta) uzeo mobitel, 30 KM jeftiniji nego u Imamexu (u kojem btw nije bilo tog mobitela).
Čovjek nabavlja iz Njemačke brandirane mobove, onda ih samo de-brandira, i prodaje!
Već sam prije 5 godina uzeo jedan mobiel kod njega, i evo još radi bez problema!
I što je najvažnije, garancija je 1 godina!
-
SundanceKid
#292 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam u zadnje vrijeme malo prosvrljao gradom i sokiro sam se situacijom. Razlika u cijenama za isti mobitel (i tipom, i zemljom porijekla) je isla i do 180KM! Obisao sam sve radnje, fontele, imamex, mobilmedia, univerzalno, ove po carsiji, Skenderiji, Istocnom Sarajevu...i u svakoj radnji je razlicita cijena. Vecina radnji uopste nema izlozenu cijenu, pa mi se desilo da nakon sto odem kazu mi jednu cijenu, nazovem telefonom pa mi kazu drugu, sutradan ode prijatelj kazu mu sasvim trecu cijenu....valjda onako kako im se svidis, pogleda te i bubne cijenu...
Momci u Univerzalno su ubjedljivo najjeftiniji, i u konacnici, ako imaju model koji trazite, onda je to najbolji izbor. Zamjerka njima je to sto su veoma neusluzni, kad su u pitanju ove price (sa njihove web stranice) o narucivanju mobitela. Ako nemaju u radnji ono sto trazis, ne bendaju te ni 2%. Nevjerovatno je koliko su nezainteresovani da uzmu novac od kupca, i to ne mali...(doduse, kao i svi ostali, manje vise).
Eh sad da podvucem i naglasim, NAJGORA RADNJA JE MOBIL SHOP CIGLANE! Nemam obicaj radit ovako negativnu reklamu ljudima, ali takvu neusluznost i neprofesionalnost nisam jos dozivio. Odem kod njih, momak kaze cijenu, ja kazem nema problema, ali nemaju boju koja mi treba, i momak kaze preko vikenda ce to narucit u ponedeljak je tu, zapise me u svesku, javice se on sigurno...i sve dogovorimo. Sacekam cijeli vikend (a treba mi telefon), dodje ponedeljak...niko ne zove. Nazovem ja momka, on mi kaze "koji mobitel? Sta smo se mi ono dogovorili??", ajde, iako sam trebo odma spustit slusalicu, ljubazno momku objasnim, nakon cega mi on kaze "Znaaaam, ajde javim ti se ja za 10tak minuta, sredimo to.." Pogodite, do dana danasnjeg ne nazove... Ja odem i kupim mobitel u TOM-u (iako je garancija tu dosta losa), jer je prodavacica bila jedina usluzna, super ljubazna osoba na koju sam naiso u siroj okolini..
Momci u Univerzalno su ubjedljivo najjeftiniji, i u konacnici, ako imaju model koji trazite, onda je to najbolji izbor. Zamjerka njima je to sto su veoma neusluzni, kad su u pitanju ove price (sa njihove web stranice) o narucivanju mobitela. Ako nemaju u radnji ono sto trazis, ne bendaju te ni 2%. Nevjerovatno je koliko su nezainteresovani da uzmu novac od kupca, i to ne mali...(doduse, kao i svi ostali, manje vise).
Eh sad da podvucem i naglasim, NAJGORA RADNJA JE MOBIL SHOP CIGLANE! Nemam obicaj radit ovako negativnu reklamu ljudima, ali takvu neusluznost i neprofesionalnost nisam jos dozivio. Odem kod njih, momak kaze cijenu, ja kazem nema problema, ali nemaju boju koja mi treba, i momak kaze preko vikenda ce to narucit u ponedeljak je tu, zapise me u svesku, javice se on sigurno...i sve dogovorimo. Sacekam cijeli vikend (a treba mi telefon), dodje ponedeljak...niko ne zove. Nazovem ja momka, on mi kaze "koji mobitel? Sta smo se mi ono dogovorili??", ajde, iako sam trebo odma spustit slusalicu, ljubazno momku objasnim, nakon cega mi on kaze "Znaaaam, ajde javim ti se ja za 10tak minuta, sredimo to.." Pogodite, do dana danasnjeg ne nazove... Ja odem i kupim mobitel u TOM-u (iako je garancija tu dosta losa), jer je prodavacica bila jedina usluzna, super ljubazna osoba na koju sam naiso u siroj okolini..
-
shin
#293 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Generalno nemas nigdje u gradu pravi shop sa teleonima, sve su divljaci sa prodajom telefona sa skidanih mreza, znaci zaboravi normalan update, garanciju kao i servis.
- cappy_tempo
#294 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
SundanceKid wrote:
pa oni turcini ili sta su vec na carsiji kod merlinove radnje cini mi se nesto slicno su i meni uradili. ja otisao i pitam moze faktura,kaze moze nije problem i ja mu kazem 3-4 mobitela i da profaksa cijene i on sve zapise i nikad nije poslao. i onda ocekuje da mu opet udjem i kupim mobitel,a da ne govorim da mi je 150KM vecu cijenu rekao za mobitel nego sto je u BHT-u. znam ja da je bht "fabrika",ima mobitela na bacanje,a on u radnji ima 1 ili 2 mozda ali ne mora biti ovako bezobrazan pa udarati cijene kako mu se cefne. nije losa radnja kod male poste u ferhadiji,a cijene su u granicama normale. npr. htc wildfire 450KM cini mi se da je rekao,a u oglasima je oko 400KM,a cim sam usao odma je frajer ustao "dobar dan, izvolite".
- Fossil
#295 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Gdje mogu kupiti nov HTC legend koliko se krecu otprilike ? samo nemojte rec na PIK 
-
SundanceKid
#296 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
http://www.univerzalno.com/index.php?ac ... kli&id=261Fossil wrote:Gdje mogu kupiti nov HTC legend koliko se krecu otprilike ? samo nemojte rec na PIK
- Fossil
#297 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
hvalaSundanceKid wrote:http://www.univerzalno.com/index.php?ac ... kli&id=261Fossil wrote:Gdje mogu kupiti nov HTC legend koliko se krecu otprilike ? samo nemojte rec na PIK
-
6april
#298 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
A ja ne znam koji je klinac onima u comtrade-u. HTC Desire Z kosta preko 1000 KM ako me oci ne varaju. HTC Desire HD 1300KM. Ja ne znam sta je njima... nije mi ovo normalno nikako. 
- Qler
#299 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Gledao sam i ja cijene su im nenormalne. Ali, onda skontas nema ti ono garanciju ti napise na listu papira, nema garancija samo na software, nije skinuto sa mreze, dekodirano, debrandirano i sl...
Da li to nekome vrijedi tih dodatnih 300. pa i vise maraka... to je pitanje...
Da li to nekome vrijedi tih dodatnih 300. pa i vise maraka... to je pitanje...
-
dukicas
#300 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Otključani telefoni, sa garancijom 12 mjeseci, full pakovanje i oprema i ako telefon nema jezik koji vi želite, besplatno vam instaliraju jezički paket.. Jedino im sajt nije za pohvalu pošto ga rijetko ažuriraju i na njemu su cijene bez gotovinskog popusta koji je 10%, a na ovoj slici je uračunat taj popust i cijene su sa PDV-om.
Firma se zove MoBILE Banja Luka, znam da nije Sarajevo, al' ponuda je mislim jedna od najboljih u cijeloj BiH.

Firma se zove MoBILE Banja Luka, znam da nije Sarajevo, al' ponuda je mislim jedna od najboljih u cijeloj BiH.