Čudaci na sarajevskim ulicama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
medvjed23

#276 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by medvjed23 »

JThomas wrote:naravno da da :lol: :lol:

ganga se kod nas na pravu najviše vrtio kad sam ja bio prva godina, poslije je prorijedio...mi čekamo predavanje, on stane za govornicu, i uvijek ista priča, kaže, izaberite mene za dekana, pa ćemo prodati ovu zgradu i svi ćemo ići u indiju da se kupamo u rijeci gaaaaaaang :lol: :lol: :lol: ili kad objašnjava, pooooonoviš sto osam puta hare krišna hare rama hare hare rama rama...i padneš u trans, i znaš kako ti bude lijepo :lol: :lol: :lol:

a saltaga ga je valjda jednom baš surovo najurio, pa se bojao saltage, kad bi mi rekli "eto saltage" pobjegao bi :lol: :lol: i pokazivao je u onim knjigama, vidiš kaže, ovo je krišna, on ima dvije glave, isto k'o što saaaaltaga ima čuperak :lol: :lol:

nama je govorio da je iz poljske, sad pošto kupio, po to i prodao...
To je vjerovatno bilo 2004/2005. :D

Ja sam ga te školske godine sreo u tramvaju. Pokušavo mi je prodati neke knjige o Krišni. Pito me je šta radim, čime se bavim i tako to... Ja mu rekoh da studiram pravo. Onda me je počeo ispitivati o studiju... gdje mi je fakultet, kako je studirati... nedugo nakon toga je počeo navraćati u salu prve godine i držati govore... najčešće prije Saltaginih predavanja... ne znam da li je dolazio prije 2004... ako nije onda sam ja kriv/zaslužan za njegovo učešće u pravnoj edukaciji naše omladine :D
vektor68

#277 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by vektor68 »

Ko se sjeca lika neke 88,89,90 god. koji se vrtio oko obdanista na mojmilu po olimpijskoj i po alipasinu , jedan dan je brus li :) naredni dan glumi vasitacicu iz obdanista , pa je treci dan djete iz obdanista , nije bio agresivan , ponekad je galamio ovisno u kojem je liku taj dan .:) kako se zvao? neso ?? nele ?? tako nesta

i

ON kako ste :)
Image

ko se sjeca njega
amrica

#278 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by amrica »

fatamorgana wrote:
zvrcak wrote:Kako se zvao gospodin iz sirana, na ulazu u sirano "CARAPA, GACA, POTKOSULJA" juce djeca u kombiju to govore, pitam ja, od kud vam to, kaze furka u skoli... :)
Hilmo, rahmetli .....

Godinama na onom propuhu u pasazu... :sad:
ja.neron

#279 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by ja.neron »

vektor68 wrote:Ko se sjeca lika neke 88,89,90 god. koji se vrtio oko obdanista na mojmilu po olimpijskoj i po alipasinu , jedan dan je brus li :) naredni dan glumi vasitacicu iz obdanista , pa je treci dan djete iz obdanista , nije bio agresivan , ponekad je galamio ovisno u kojem je liku taj dan .:) kako se zvao? neso ?? nele ?? tako nesta

i

ko se sjeca njega
ovaj prvi se zove Ratko i još uvijek živi u Švrakinu, a ovoga drugo se sjećam sa televizije i ponekad sam ga viđao onako u prolazu sadašnjom Ferhadijom
Language

#280 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Language »

JThomas wrote:
Αθήνα wrote: Pokojni Skender je nekada navodno bio ugledni advokat, a i nebrojno puta mi je pričao kako je doktorirao pravo.
to je istina, skenda je bio doktor rimskog prava, i samo na par mjeseci prije nego što će umrijeti je nama raji uhvatio vaziti i bacati drvlje i kamenje na sadašnjeg, avaz bi rekao kontraverznog, profesora rimskog prava zdravka lučića :lol:

pokoj mu duši...
:thumbup: :thumbup:
Za zivot cijeli

#281 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Za zivot cijeli »

hz__semir wrote:
Fudbaler kod treće gimnazije, neprevaziđen. Jednom sam ga gledao 10-tak minuta kako gađa prečku i lik je od nekih 50-tak šuteva, samo dva put fulio prečku :shock:

Mi ga s Grbavice zovemo tomo dode i kod nas pa suta lopte,lik lud skroz.jednom su ga moji drugovi zajeb. (glupani) nesto mu pjevali ooo hocemo taj go .... i ebemo ti mater u p. zaletio se on za njima da ih sakam udara oni u skolu uletili.Dode onde u po zime ima loptu i ruksak i stane na pola terena i precke gada :D Imamo mi jos jednog an grbavici onako malo ima neki psihicki problema nema njemu ni 20 Damir se zove nista on ne konta sa djecom iz 1 razreda se druzi :D
JThomas

#282 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by JThomas »

a žao mi ga stvarno. i osim lopte vazda nekakve knjige vuklja sa sobom.
zvrcak

#283 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by zvrcak »

To onaj cikica duze kose??? vazda loptu nosa???
Sunrise00

#284 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Sunrise00 »

o njemu se vec pricalo ovdje :D kazu da je pjesnik :D
zvrcak

#285 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by zvrcak »

onaj cikica je bas cudak, sjedio par puta u kaficu u kojem sam radio, uzme knjige stavi na sto pored, i pocne tersati za bilo sta. npr. "kako ja da dovedem goste iz europe u sarajevo, kad dodjem ovde sjednem a ova djeca skacu i smiju se..." itd...
Obuca9

#286 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Obuca9 »

medvjed23 wrote:
hz__semir wrote:
Fudbaler kod treće gimnazije, neprevaziđen. Jednom sam ga gledao 10-tak minuta kako gađa prečku i lik je od nekih 50-tak šuteva, samo dva put fulio prečku :shock:
Nidal Ferhatović :?
Nije Nidal tako precizan :D
Michun

#287 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Michun »

fatamorgana wrote:
zvrcak wrote:Kako se zvao gospodin iz sirana, na ulazu u sirano "CARAPA, GACA, POTKOSULJA" juce djeca u kombiju to govore, pitam ja, od kud vam to, kaze furka u skoli... :)
Hilmo, rahmetli .....
ma jok...ramiz hrkovic. tako mu bila istaknuta firma - ono kad su svi morali registrovat i staviti brojeve firme.
Obuca9

#288 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Obuca9 »

I ja mislim da se "gaća, čarapa..." zvao Ramiz, a ne Hilmo.
Language

#289 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Language »

čudaci: u odijelima oko predsjednistva na putu prema bbi, gledas ih kako jure da zauzmu sto bolje pozicije 8-) 8-) 8-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#290 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by PipiDugaDevetka »

Je li Nurija još živ?
Image
vjesticanametli

#291 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by vjesticanametli »

vektor68 wrote:Ko se sjeca lika neke 88,89,90 god. koji se vrtio oko obdanista na mojmilu po olimpijskoj i po alipasinu , jedan dan je brus li :) naredni dan glumi vasitacicu iz obdanista , pa je treci dan djete iz obdanista , nije bio agresivan , ponekad je galamio ovisno u kojem je liku taj dan .:) kako se zvao? neso ?? nele ?? tako nesta

i

Image

ko se sjeca njega
:lol: :lol: :lol: :lol: uh hodo okolo u nekom matilu :lol: a jednom je bio i bezobrazan :run:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#292 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by bordo gandalf »

Neki momak crna kosa malo deblji stalno glavom lijevo desno uvijek kod vozaca tramvaja kupi domacicu i voza se, ko se cesce vozi tramvajem morao ga je vidjeti :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#293 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Pera Trta »

rashtiman wrote:Neki momak crna kosa malo deblji stalno glavom lijevo desno uvijek kod vozaca tramvaja kupi domacicu i voza se, ko se cesce vozi tramvajem morao ga je vidjeti :D
Ima jedan u troli, davno sam ga pominjao na ovoj temi.Često priča sam sa sobom i pjeva. Možda je to taj isti.
helpdesk

#294 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by helpdesk »

Pera Trta wrote:
rashtiman wrote:Neki momak crna kosa malo deblji stalno glavom lijevo desno uvijek kod vozaca tramvaja kupi domacicu i voza se, ko se cesce vozi tramvajem morao ga je vidjeti :D
Ima jedan u troli, davno sam ga pominjao na ovoj temi.Često priča sam sa sobom i pjeva. Možda je to taj isti.
Ja mislim da jedino on voli GRAS :lol:
BegA_

#295 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by BegA_ »

:lol: :lol: Lik se po cijeli dan voza tramvajem. Samo ponekad izadje da zapali jednu, dvije i opet nastavi. Mogu ga komotno za revizora uzet'.
Sarajevski_Marlboro

#296 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Sarajevski_Marlboro »

Meni je drugarica pričala da se jednom skinuo u tramvaju,gore kod vozača,i mahao gaćama.
Ja ne znam šta je njemu,i što uvijek maše glavom :-) .
GOLFER

#297 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by GOLFER »

PipiDugaDevetka wrote:Je li Nurija još živ?
Image
vidio sam ga prije 2-3 mjeseca pije pivu kod 2 gimnazije na zidicu :D

A zna li iko PJESNIKA SERIFA?
cico x

#298 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by cico x »

stari_sarajevski_gospodin wrote:
DZONPI wrote:Neznam dali Tvora stavit u ovu listu ali zasluzuje da se spomene.legenda.
:mrgreen:
"neces proci dok pivu ne zovnes "
Image
HAVANA

#299 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by HAVANA »

:shock: :lol: :-)
Obuca9

#300 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Obuca9 »

GOLFER wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Je li Nurija još živ?
Image
vidio sam ga prije 2-3 mjeseca pije pivu kod 2 gimnazije na zidicu :D
Nurija je gore već godinama redovan :)
Post Reply