ja studiram na fpn, druga godina, politologija.
stanje na faxu kad sam tek došao je bilo očajno, u životu nisam sreo gluplje ljude (stvarno mi je žao što moram ovako reći) nego na faxu. međutim, na drugoj godini 40 % manje ljudi, a sudeći po rezultatima dosadašnjih ispita, treću godinu će vidjeti možda 30ak politologa.
razlog ovolikog pljuvanja po fpn je isključiva posljedica rada, odnosno nerada nadležnih ljudi na tom faxu koji puštaju profil ljudi koji nemaju pojma što upisuju. pa eto, prošle godine je na prvoj godini upisano 650 žurnalista
s druge strane, broj politologa je otprilike 90-120 po godini.
u sarajevu navodno ima 700 neuposlenih politologa, ali gledajte ovo...ja sam iz viteza. u vitezu nema niti jedan dipolmirani politolog. jedan dečko završava upravo sada, meni je ostalo još jedna godina + master i još je jedna djevojka ove godine upisala. dakle, 3 politologa u nekoliko godina . a birokracija je jednostavno neizbježna. prema tome...
također je jako bitno za ljude koji upisuju ovaj fax da su izuzetno aktivni građani (volontiranje, pa čak i stranački rad na samome početku obrazovanja, sudjelovanje na konferencijama i slično) . ne možete upisati fax i čekati da vam tek tako netko da posao. ja trenutno volontiram (to mi se piše kao radni staž), učlanio sam se u jednu studentsku organizaciju i definitivno sam se stranački opredjelio i počeo sam i tu pomalo djelovati.
politologiju ne treba potcjenjivati. imate tu strašno pametnih ljudi koji nadilaze ono što se na faxu nudi. a stanje se pomalo i popravlja.