DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nosara

#276 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

Baltazar_khan wrote:
StLouis wrote:Baltazare, Tito nema nikakve veze s masakrom nad kapijom. Upitaj oca i majku i oceve i majke svojih prijatelja ko je bio Tito?

Sretan rodjendan jednom Velikom i postenom covjeku!
Prijatelju...

Nema šta da pitam familiju ko je i šta je bio Tito.

Sramota je praviti vatromet na dan masakra gdje je poginulo 70 omladinaca... Nije niko vrijedan toga, pa ni jedan Tito.

I on za mene nije velik i pošten čovjek. On i njegove komunjare su u Sloveniji žive ljude vezali za ruke, i betonirali ih u jami. I takav čovjek da bude pošten i dobar?

Ako postoji pakao, onda on gori u njemu!

Samo ga mi, GLUPI bosanci veličamo.

Samo mi, GLUPI bosanci žalimo za komunizmom.

Ni jedna druga bivša republika te Jugoslavije ne žali toliko koliko mi...
:shock: A ti si pitarcic...? Onda je jasno... :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#277 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by arman1 »

MPC wrote:Uh, jesam se umorio citajuci sve ove komentare......a ko fol trebao bi malo da se opustim ajaaja
Idemo dalje.....ali sa malo vise inteligencije... :-) :-)
Bravo
bosanska rijec

#278 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by bosanska rijec »

-LIBERO- wrote:
bosanska rijec wrote:
-LIBERO- wrote: I prestanite mjesati JNA sa ovim cetnicima i fasistima koji su nam zlo nanjeli '92-'95.

:
:shock:

isto su nam zlo nanijeli kao i ovi cetnici...
Ono sto je nas napalo ,spalilo i ubijalo vise nije bila JNA.

Zasto je problematicno shvatiti da kada u toj vojsci vise nije bilo Slovenaca,kada nije vise bilo Hrvata,kada vise nije bilo BH patriotski raspolozenih Bosanaca i Hercegovaca,kada su se skinule zvijezde i stavila oznaka SRPSKE TROBOJKE,to je postala Srpska vojska.

Zaklinjali su se pred krstom,sto je zloupotreba vjere,ali poenta je da su i karakter ustroja,razmisljanja,borbe ,ideologije promijenili,i borili su se za Veliku Srbiju,to nije bila JNA.

Moj babo,amidza,daidza..tetak,rodzak,kao i tvoji svi muskoga roda,i doba kada su oni zajedno sa svim drugim iz svih republike tada nam zajednicke domovine Jugoslavije,sluzili vojsku,e tada je to bila JNA. :thumbup:

Il' si premlad pa su ti lose pricali,il si zlonamjeran.
Pa dobro i u tom drugom sistemu, ta vojska je samo nosila naziv, JNA, ali je i tada bila srpska.
To sto smo mi mislili da je vojska sviju nas, je sarena laz..
Niko meni nista nije pricao ni punio glavu nicim, sama se uvjerila u to...
Niti sam protiv tog bivseg sistema, niti protiv Tita, ali proslavljati dan mladosti na dan kada je ubijana mladost, u bliskoj nam proslosti, za mene je van pameti. I ako mislim tako, zlonamjerno je podmetati , kao sto ovdje rade da imam nesto protiv bivseg sistema ili Tita. Kao sto je zlonamjerno veseliti se i praviti vatromet u ime tog bivseg dana mladosti , kada je isti dan napravljen pokolj u Tuzli , e to je zlonamjerno.
Last edited by bosanska rijec on 26/05/2009 08:46, edited 1 time in total.
turban

#279 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by turban »

Smijesno je mozda,bio sam covjek s onim od juce,i hocu da budem covjek s ovim danas,drukcijim,mozda i suprotnim,ali me to ne buni,jer covjek je promjena,a zlo je ako ne poslusamo savjest kad se javi.

Mesa Selimovic
madner

#280 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

Ja bih samo napomeno da ova drzava duguje svoju drzavotvornost zlikovcu iz Kumrovca.
nosara

#281 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

madner wrote:Ja bih samo napomeno da ova drzava duguje svoju drzavotvornost zlikovcu iz Kumrovca.
Nisi u pravu... :D Ovdje do 26.05. 1990. godine nije bio kamen na kamenu... :D
madner

#282 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:Ja bih samo napomeno da ova drzava duguje svoju drzavotvornost zlikovcu iz Kumrovca.
Nisi u pravu... :D Ovdje do 26.05. 1990. godine nije bio kamen na kamenu... :D
Ha dobro, ima tu i velicanja komunizma i manjka kriticnosti, ali kako god se okrene bez AVNOJ i ZAVNOBIH nema republike BiH.
I ono sto se zaboravlja tada su Srbi bili najveci narod te iste BiH.
Vitamin C

#283 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Vitamin C »

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#284 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Admir_1984 »

a ja se nadjem pametan pa odnesem u kantu konzervu od pive sto sam zatekao na nekoj klupi na vilsu :-)
Luke Perry

#285 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Luke Perry »

DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN
117. Da nije one babe iz kazahstana sto je slagala godiste bilo bi za rekord.
Vitamin C

#286 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Vitamin C »

Da je to prava Titina omladina, trebali bi jednu omladinsku radnu odraditi na Vilsonovom, a ne samo piti pivu i nadobijati se. :D
Fair Life

#287 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Fair Life »

Image
Basta

#288 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Basta »

hrasno38 wrote:
Basta wrote:
melbaa wrote:Oni kojima ovaj datum, vrijeme o kojemu mi govorimo sa sjetom i nostalgijom, nista ne znaci i smatraju da smo mi ublehe ...
neka napreve poredjenje ....

U Ono Doba u vrticu nisu maltretirali djecu vjeronaukom nego su ih tome ucili njihovi roditelji a islo se u mejtef i u crkvu na vjeronauku.
U Ono Doba nisu roditelji strahovali kako ce im djeca otici i vratiti se iz skole.
U Ono Doba svi koji su zeljela isli su na sutdij. A i danas rasuti sirmo svijeta vaze za dobre strucnjake.
U Ono Doba lijecnici su lijecili savjesno pacijente.
U Ono Doba lumpovali smo po cijelu noc a da se nismo plasili da nas neko ne zaganja pistoljima ili nozevima.
U Ono Doba putovali smo sa rancima na ledjima svuda, svuda....
U Ono Doba moj drug veli da je bez problema mogao prespavati u parku (samo ako ne naleti na milicionera).
U Ono Doba nije bilo ovoliko saobracajnih nesreca po gradu.
U Ono Doba nije nisu krali automobile.
U Ono Doba nisu se obijali stanovi i kuce kao danas.
U Ono Doba nije bilo bolesne djece kojima je lijecenje zavisilo od skupljanja donacija od obicnih ali humanih ljudi.
U Ono Doba sa crvenim pasosem isli smo svuda samo bi kupili kartu za prevoz ako nismo isli autostopom.
U Ono Doba penzioneri nisu kopali po kontejnerima.
U Ono Doba radnici su radili a nisu strajkovali.
U Ono Doba nije bilo nepisemnih mladih ljudi.
U Ono Doba ljudi nisu bili u kolektivnoj depresiji.
U Ono Doba slobodno smo hodali po planinskim putevima i kozijim stazama.
U Ono Doba cijela nacija je navijala za reprezetaciju nase zemlje a ne susjedne.
U Ono Doba smo isli na utakmice a poslije njih se citavi i zdravi vracali kucama.
U Ono Doba smo putavali vozovima.
U Ono Doba smo isli po komsiluku na baklave za Bajrame, djeci djelili sarena jaja za Uskrs/e.
U Ono Doba milicioner na ulici bi me zastitio.
U Ono Doba djeca su u mahali organizirali akcije skupljanja starog papira.
U Ono Doba isli smo na radne akcije i tamo se druzili.
U Ono Doba nije ovoliko bilo sirotinje.
U Ono Doba smo imali brdo prijatelja.
U Ono Doba smo bili sretni iako nismo vozili bijesna auta.
U Ono Doba smo bili ...... sve sto nismo danas.
Uceci vjeronauk djeca se od malena uce svom identitetu. Dakle uce da su Bosnjaci, uce osnove Islamske kulture, tradicije, vjere kojoj pripadaju... Znaci sasvim pravilno. A komunjare su u svoje vrijeme nametale komunisticki identitet. Identitet bez vjere i tradicije. Tradicija su bili sletovi, komunisticke pjesme, stafete, pionirske zakletve titu i ostale bolesti.
U ono doba su djecu tukli nastavnici, pa su se djeca bojala ici u skolu.
U ono doba su svi isli na studij, vjecito studirali. Ako nisi znao sta ces od zivota onda upises pravni fakultet ili ekonomski i ucic o ekonomiji razmjene-trampe. A koliko su nam diplome bile valjane govori podatak da nisu bile priznate na zapadu.
Pa ti tadasnji doktori su posle postali najveci zlikovci, poput Karadzica. E jadne li su to doktorsko humane diplome.
U ono doba se lumpovalo po cijelu noc, pa sutra na posao... spavanje iza masina, bolovanje... E tuge... kakve dimenzije propasti sistema.
U ono doba se putovalo sa rancima na ledima, a u rancu naceta pasteta od jucer i kifla. A putovalo se dokle... do Slovenije i Makedonije i to na ekskurzijama, a ko je htjeo dalje trebao mu je dzep pun maraka. A maraka nigdje.
U ono doba se moglo spavati po parkovima, pa to je metafora beskucnika kakvi smo u mi u stvari i bili.
U ono doba nije bilo ovoliko saobracajnih nesreca jer se vozala fica, yugo i zastava 101. Sve sama sportska auta koja su opet bila preskupa za vecinu.
U ono doba se nisu krala auta, ali se kralo kapom i sakom iz firmi, pa po moru, pa iz prodavnica, pa organizovane sanerske ture po Italiji, Njemackoj...
U ono doba se nije kralo iz stanova jer se nije imalo sta ukrasti. Mozda regal, trosjed, fotelja? Ili loza ploha iz sifonjera. Para se ionako nije imalo.
U ono doba bolesna djeca, retardirana nisu smjela izaci na ulicu, jer ih je okolina ismijavala, izrugivala, viceve o njima pravila.
U ono doba smo imali pasos, ali koja fajda kad 95% ljudi nije imalo para da izade iz zemlje. Tek oni sretnici sto su isli do Trsta da kupe gaca za sverca.
U ono doba su radnici radili ali nisu smjeli strajkovati. A kao sto si i sam rekao navecer bi se lumpovalo a po danu radilo. E jadnog li rada?
U ono doba je bilo i kad zavrsis skolu ti si nepismen. Jer u skoli si bubao datumei formule, a u praksi obje lijeve ruke.
U ono doba su ljudi bili u kolektivnoj zabludi, sto je rat i pokazao.
U ono doba je malo ko hodao kozijim stazama i planinskim putevima jer su svi htjeli na asfalt. Pa su i oni koji su zivjeli na selima bjezali u grad.
U ono doba se navijalo za reprezentaciju drzave, za Piksija koji nam je posle dizao tri prsta i pjevao cetnicke pjesme, za Bobana koji nam je palio zastavu...
U ono doba se islo na baklave kod komsije, a ovamo iza leda se noz ostrio. Pa to je rat pokazao i dokazao.
U ono doba su milicioneri bili pravi serifi. Onako uniformisani bi lokali lozu u obliznjoj kafani i zavodili red.
U ono doba je omladina nasjela na price o bratstvu i jedinstvu, pa je isla na radne akcije, dok su se komunjare gusile u janjetini na racun komiteta.
U ono doba smo svi bili sirotinja kojoj je vlast isprala mozak i umislila da smo svi milioneri.
U ono doba je Tito i njegova bratija imala brdo prijatelja. Pa su se onda onako zajedno lokali, zderali i zenske ganjali u kojekakvim plavim brodovima, avionima, plantazama...
Dok sam veceras gledao 60 minuta i temu o Golom Otoku usput sam citao ovaj tvoj post i strasno zazalio sto tako nesto i danas ne postoji za upravo takve kao sto si i ti. Otprilike tvoj prica je i prica Mladih Muslimana koji su nakon sto su dobili vlast pokazali svoje pravo lice i dokazali da su sa pravom robijali u onom sistemu i ako bog da opet ce robijati. Onda radi nemoralnih ideala a sada radi nemoralne pljacke. Vise je nego ocito da i sam pripadas makar u glavi takvoj sorti ljudi a mogao bih se zakleti da si do 92 godine nosio crvenu knjizicu u dzepu. Tebe su ocito nastavnici u skoli premalo marisali (mada mene niko nije nikada dohvatio za svog mog skolovanja), nisi bio dovoljno bistar da zavrsis fakultet jer tada su za razliku od danas fakultete zavrsavali oni koji su znali a ne koji su imali, bio si kokuz jer ti se gadilo raditi (ja sam od prvog razreda srednje skole sebi zaradjivao za mora), kralo se jeste ali se kralo na taj nacin da su oni koji su krali omogucili i meni normalan zivot za razliku od tvojih danasnjih idola crna ih zemlja progutala zajedno sa istomisljenicima, ocito je da nisi radio tako da za strajkove mozes samo da nagadjas jer sam ja radio u Energoinvestu i bio u sindikalnim strukturama, tako je omladina je issla na radne akcije a danas ide u zatvore zbog pljacki i ubistava zahvaljujuci politici tvog idola Alije Izetbegovica i njegovih minder-govana. Cetnici su ovu zemlju rusili 4 godine a Alijini puleni je do kosti glodju zadnjih 13 isto tako bestijalno, podmuklo, samo bez topova i granata. Samo pusaci ste kad tad zapamti sta sam ti rekao mada za tebe nema zime jer svaki sistem je za takve kao ti dobar. Jednostavno se stidim sto si moja generacija jer zaista od onog svijeta sa kojim sam proveo zivot rijetki su se pretvorili u smradove.
Nije ti lako jarane. Nema vise tite i njegove politike. Nema vise golog otoka. Nema vise socijalizma. Nema vise crvenih knjizica, stafeta mladosti, radnih akcija, nema vise Azre i izlizanih leviski, nema vise yuga 45 i stojedinice, nema vise juge... nije ti lako jarane. Ali hajde dako i tebi dopre do malog mozga da je vrijeme kapitalizma. Volio bi vozati BMW, pratiti tehnologije, hodati po Dubajiu, imati svoj busniess, a ovamo zivjeti komunisticki, u svijetu partizanskih igara. E ne ide jarane... Ali hajde covijek ti moze i oprostiti, tek ti je 38.
nosara

#289 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

Basta wrote: Nije ti lako jarane. Nema vise tite i njegove politike. Nema vise golog otoka. Nema vise socijalizma. Nema vise crvenih knjizica, stafeta mladosti, radnih akcija, nema vise Azre i izlizanih leviski, nema vise yuga 45 i stojedinice, nema vise juge... nije ti lako jarane. Ali hajde dako i tebi dopre do malog mozga da je vrijeme kapitalizma. Volio bi vozati BMW, pratiti tehnologije, hodati po Dubajiu, imati svoj busniess, a ovamo zivjeti komunisticki, u svijetu partizanskih igara. E ne ide jarane... Ali hajde covijek ti moze i oprostiti, tek ti je 38.
Puna Bosna novih BMW, a u Dubai se ide po nove laptope... :lol:

Koji zivot u paralelnoj stvarnosti... :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#290 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Chmoljo »

onda ćemo lijepo ukinuti i 6. april i dodjelu nagrada...

ovdje se razglaba o nekom vatrometu koji organizovao (pazi sad) jedan KAFIĆ... a za smrt tuzlaka se krivi čovjek koji je umro deceniju i po prije...

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

samo ću reći: Bog vam dragi vratio za to što u usta stavljate tu tragediju zarad uberbeskorisne rasprave na nekom forumu u nekom virtuelnom svijetu zarad jeftinog nadrinadjebavanja...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#291 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Admir_1984 »

Chmoljo wrote: samo ću reći: Bog vam dragi vratio za to što u usta stavljate tu tragediju zarad uberbeskorisne rasprave na nekom forumu u nekom virtuelnom svijetu zarad jeftinog nadrinadjebavanja...
svaka cast za ovo :thumbup:
HAVANA

#292 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by HAVANA »

Chmoljo wrote:onda ćemo lijepo ukinuti i 6. april i dodjelu nagrada...

ovdje se razglaba o nekom vatrometu koji organizovao (pazi sad) jedan KAFIĆ... a za smrt tuzlaka se krivi čovjek koji je umro deceniju i po prije...

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

samo ću reći: Bog vam dragi vratio za to što u usta stavljate tu tragediju zarad uberbeskorisne rasprave na nekom forumu u nekom virtuelnom svijetu zarad jeftinog nadrinadjebavanja...

:thumbup:
Ateista

#293 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Ateista »

Compact wrote:Afirmacijom ovakvih "blagdana", vraćamo se unazad umjesto da idemo naprijed! :bih:
Ima onaj vic kad je Mujo otisao u SAD. Cuje se sa Hasom i ovaj ga pita kako je tamo?
Mujo mu odgovara: "kasne za nama nekih 20-tak godina".
Haso: Ma kako bolan Mujo kasne?"
Mujo: "pa fino, kod njih je jos uvijek dobro!"

:thumbup:
shana_majka

#294 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by shana_majka »

Chmoljo wrote:onda ćemo lijepo ukinuti i 6. april i dodjelu nagrada...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
to sine,nakon ovog ima da te shana usvoji definitivno :dance: :-D
jefferson

#295 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by jefferson »

nosara wrote:
Basta wrote: Nije ti lako jarane. Nema vise tite i njegove politike. Nema vise golog otoka. Nema vise socijalizma. Nema vise crvenih knjizica, stafeta mladosti, radnih akcija, nema vise Azre i izlizanih leviski, nema vise yuga 45 i stojedinice, nema vise juge... nije ti lako jarane. Ali hajde dako i tebi dopre do malog mozga da je vrijeme kapitalizma. Volio bi vozati BMW, pratiti tehnologije, hodati po Dubajiu, imati svoj busniess, a ovamo zivjeti komunisticki, u svijetu partizanskih igara. E ne ide jarane... Ali hajde covijek ti moze i oprostiti, tek ti je 38.

Mene samo zanima koliko je basti godina, ja kazem "tlinest i po" :D
nosara

#296 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by nosara »

jefferson wrote:
nosara wrote:

Mene samo zanima koliko je basti godina, ja kazem "tlinest i po" :D
Nesto mi je nezreo za tinejdzera... :lol:
Mikado

#297 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Mikado »

Image
Image
mark II

#298 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mark II »

Tito kao historijska ličnost mora biti podvrgnut kritici historije i historičara - ne mislim na ostrašćene likove sa foruma jednog ili drugog nazora. Uradio je dosta loših stvari, zapravo napravio dosta loših poteza, međutim po mom mišljenju uradio je dosta više dobrih stvari. Činjenica je da je komunizam kao ideja skiknuo i da se sva negativnost i pogubnost njegovog koncepta nametanja ideološki obojenih stega dala naslutiti još 60ih i 70ih godina - isto tako je činjenica da je upravo Tito počeo odustajati od klasičnog komunističkog koncepta upravo u tom periodu. Čovjek je bio pravi menadžer, vjerovatno jedan od najboljih ikada, i umjesto da se Jugoslavija demokratizirala istinski poslije njegove smrti, narodi i narodnosti bivše Jugoslavije, inicirano posebice srpskim fašizmom, strovalili su se u najbliže 18. stoljeće srednjeg vijeka (još uvijek smo u tom stoljeću). Goli otok nije paradigma Titove vladavine, mada jeste velika greška - žao mi je samo nevinih koji su tamo nastradali. Sa druge strane žao mi je da četnike nije satrao još žešće, a bio ih je dobrano satrao. Dobro je bilo što su ga se fašisti bojali, loše je bilo što je dosta nerazumijevanja bilo za određene vjerske i druge slobode, ali i to je vremenom počelo da se popravlja. Činjenica je da je sada svima pravo loše - i jednima i drugima - osim onih 1% što uistinu imaju materijalnu korist od ovakvog stanja. Jugoslavija 80ih je istinski počela napredovati, nažalost prvenstveno ju je uništio srpski fašizam, koji i danas bukti, potpirujući nacionalizme ostalih južnoslavenskih naroda. Ne znam zna li iko, ali i Jugoslavija je suosnivač CERN-a, danas sve i jedna republika bivše Juge može samo sanjati da ima pristupa bilo čemu što je napredno, makar onom prvom slovu - slovu N. O CERNU više nema govora, za još dugi niz godina, a ako nastavimo ovako, nikad. Mislim da nikome u svijetu nije odgovaralo što je Tito uspio urediti Balkan, svi su navikli da ovdje imaju poligon za europian shits - evo nam taj poligon sad, baš nam je super; i ne mislim samo na Bosnu, koja je istinski nastradala, nego i na Hrvatsku i na Srbiju (drago mi je što sada mogu srbovati u shebanoj Srbiji - ode Kosovo a i lijepo je imati etiketu zadnjeg genocidaša u Evropi). Sve u svemu dosta pozitivan historijski lik - prema meni - čije se ni mane ne trebaju zaboraviti, a u poređenju sa svim današnjim amaterima, pravi političar i vojskovođa.
mark II

#299 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by mark II »

Pardon - European shits.
Mikado

#300 Re: DRUZE TITO SRETAN TI RODJENDAN

Post by Mikado »

Image
Image
Image
Image
Locked