Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zonbirile

#276 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

kad sev oduzmeš i sabereš,policiju treba povući sa stadiona.
AAEERROO

#277 Re: Huliganstvo

Post by AAEERROO »

Pošto vidim da su obadvije strane na ovoj temi spustile malo lopte tek sad se moze i normalan "razgovor" voditi.
Navescu primjer saradnje lesinara i policije u BL gdje oni svaku utakmicu zapale 30-40 baklji , a policija nereaguje nikako sve dok je to u sveri navijanja.
E sad primjer Koseva gdje zbog dosta manjeg broja baklji policija privodi dijete od 15 g , nakon cega se desava ono sto se desavalo. Najgore od svega je kakve su poslijedice ostale . Djete koje je dobilo prijavu od sada ce mrziti svakog policajca , momak kojeg je policajac vukao za ruku isto tako ce vas mrzit, mladi policajac kojeg su vrijedjali ce slijedecu tekmu samo cekati priliku da se osveti navijacima. Znaci slijedecu tekmu imamao vec trojicu vise na obe strane koji ce traziti da bilo koju sitnicu da naprave belaj. Poslije toga ce se taj krug siriti sve vise i vise , pa ce prica da su to samo pojedinci pasti u vodu.
Naveo sam ovaj primjer jer mislim da baklja na tribini vama policajcima nista nesmeta , a navijacima ipak dosta znaci.
I nebi volio sad da se nastavi prica u smjeru "sta ce vam baklje ni u Engleskoj ih nema" .

PS Zamolio bi pokretaca ove teme da promijeni naslov teme , posto ovdje se bas i nepise puno o huliganima vec o navijackom pokretu.
slusam.ba

#278 Re: Huliganstvo

Post by slusam.ba »

zonbirile wrote:
autoe wrote:
zonbirile wrote:@autoe

najgore je generalizirati stvari,a subjektivne slabosti prebaciti na drugog.Ima i ona narodna gdje svi Turci tu i mali Mujo.Lično bih vas natjerao da sjedite kao u teatru.
Ako nisi skonto upravo ti generaliziraš stvari, a ti to upravo konstanto radiš... Cijelo vrijeme prosipaš gluposti i fakat mi nije jasno kako imaš volje za ofiranjem više.
Po tebi su svi navijači :
1) pijanci
2) neradnici
3) kriminalci
4) bagra
5) lezihljebovići i da ti dalje i ne nabrajam sve dosad navedene gluposti...
I sve nekako ne mogu sebe da ubacim u taj kliše, pred tekmu nikad ne pijem, imam svoju firmu i nemam dosije... Znači ja bih trebao ili da odustanem od navijanja ili da ispunim nekako ove tvoje kriterije pa da po tebi budem pravi navijač...
Gledam upravo tvoj post iz 5og mjeseca gdje pokazuješ elementarno nepoznavanje teme citiram
"Milina gledati engleski stadion,a atmosfera paklena.Karine smo i u huliganstvu prema njima kakvi su bili,pa su sredili stanje,a navijanje i atmosfera je 100x bolja od naše"
Englezi sredili problem huliganstva ? Pa bolan ne bio ni za jedan procenat ga nisu uspijeli smiriti izuzev što su ga sa stadiona izmjestili izvan njega. I prije i posle utakmica neredi i belaji se i dalje dešavaju u gotovo istom obimu kao i ranije, ili ti misliš da one engleske huligane koji idu na gostovanja i pola europe strahuje od njih čuvaju negdje u zamrzivaču dok ne iskrsne prilika da ih vani pošalju ?
-----------------------------------------------
prvo tema je ispod moga nivoa,a znanja što se tiče svaka domaćica će ti reći da idete na qurac.Stalno griješiš,tema je huligani,a ti stalno podmećeš sebe i navijaće.Tačno to pobrojano mislim za huligane,ne za navijače.Ti si slika i prilika navijača,ne znam gdje se trpaš u okvir rezervisan za huligane.Moj post iz 5-og,vrijedi i u 10-om.Za početak se slažemo,sredili na stadionu,povečali posjet,zadržali fanove i navijanje.Van stadiona ne možeš ni ja ni ti suditi napredak u sprečavanju huliganstva,a objektivni kriterij je da Đ.Adlešić ide 2 puta po iskustva da bi ih implementirala u Hrvatskoj.Dobro sam ti napisao,inače priznam svoju grešku,subjektivna ocjena o piću i Hercegovini,nije meritum stvari o huliganstvu,kao što ni Hercegovina nije centar svijeta.Evo u Sarajevu svi nose plastične boce od 2l pive,e sad jesu li pijani,ili će biti je Šekspirovsko pitanje.Ja da ne zaboravim,karine smo u svemu u komparaciji sa Britanijom,pa i u zlu,valjda ti je to jasno,nije valjda jači kompleks provincije od zdravog razuma.Hajde javi se ti opet.
cuj tema ispod tvog nivoa..a nije ti ispod nivoa provocirati i omalozavati ljude na ovoj temi to ti je vidim na nivou..nazad na temu,problem je taj da U BiH navijace poistovjecuju sa huliganima za nasu javnost svak ko je navijac automatski je huligan krezubi celavi kreten opasan po drustvo uzima drogu i pije alkohol bla bla..ma znas ti to vec pitaj domacice ako si ne siguran :dance:..to za zakone isto suplja cuj implementiraju skupljaju iskustva ovo ono..od koga oni to skupljaju iskustva i koga to kopiraju engleze,holandjane,svede,kolumbijance mozda..pa covjece te zemlje od kojih kao hrvati i srbi pa i mi treba da kopiramo zakone imaju vise problema sa huliganima nego cjeli balkan zajedno..da mozda ti zvuci nevjerovatno ali ako stvarno mislis da jedan Zagreb,Beograd ili Sarajevo imaju i priblizno problema sa huliganima kao sto to ima jedan npr Roterdam,London ili Rim onda se nemoj molim te vise javljat na ovu temu..celicna lejdi (snasa najveca britanska) je 80-tih kao rijesila problem huligana na otoku :lol: tj skrenula pricu u tom smjeru jer je nemocna bila da otkloni stvarne probleme u drzavi u to doba..upravo isti fol sad rade srpska vlada i vlada republike hrvatske sutra ce i BiH isto to da radi jer nemoc je najlakse opravdati hajkom na navijace, da citaj navijace jer kod nas pravi huligani ne postoje ili su tek u povojima..hej piva od 2 litre na ulicama glavnog nam grada..sta bi jos da imaju svoj voz,hej svoj voz :dance:
zonbirile

#279 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

[@slušam,ba
umjesto meni što pišeš,piši Vlada Hrvatske.hr,sada ste i politički i ini analitičari.Dobro ipak je duh provincije pobijedio razum,shvatio sam,pa i Gaši je protiv policije.U pravu ste ,policija samo smeta u vašem podržavanju krepaština na terenu.Ako bi još mogli da se ne kreveljite,urlate i razbijate gradom,bili bi vam zahvalni mi skrušeni građani.I na kraju,jebo voz,tražite avion.
aze

#280 Re: Huliganstvo

Post by aze »

Desavanja u navijackom svijetu Srbije..

Par pitanja koja su navijaci postavili urednici jednih novina u Srbiji (kao i MUP-u itd.. )

Urednice Pressa, nekoliko pitanja za tebe,
- Da li ce Press da proveri navode vise od 20 ocevidaca koji su policajcima na uvidjaju tvrdili da je Bris Taton sam skocio, odnosno da nije bacen?
- Da li ce Press da proveri navode da je Taton u Francuskoj poznat i zvanicno zaveden kao huligan i da je u Beograd dosao sa svojom navijackom grupom? (smesna situacija pola srbije odaje pocast huliganu)
- Da li ce Press da proveri navode ocevidaca da je Taton, kao i njegovi "saborci", sedeo u navijackim duksevima "hooligans" i da je imao navijacka obelezja na sebi? Taton je bio clan grupe "Indians Toulouse", pandan grobarima ili delijama
- Da li ce Press da proveri zasto je radnicima obezbedjenja u garazi na Obilicevom vencu zabranjeno da daju izjave medijima i govore o onome sto su videli?
- Da li ce Press da proveri sluzbene beleske i izjave ostalih navijaca iz Francsuke, odnosno sta je reklo ostalih 15-tak navijaca? Ima tu zanimljivih izjava.
- Da li ce Press da istrazi zasto je policija iste veceri pustila neke od uhapsenih navijaca? Ko stoji iza toga i zasto su uhapseni i neki od navijaca koji tog dana nisu bili ni blizu Obilicevog venca?
Republički tužitelj Slobodan Radovanović podnosi inicijativu za zabranu navijačkih skupina Crvene zvezde, Partizana i Rada!

A MUP zbog velike zalosti za ubijenim navijacem (naravno MUP je uvijek imao simpatije prema navijacima) :-) iskoristava sve to kako bi progurali ovu zabranu.... (sad barem znamo zasto tolika medijska hajka)

Republički tužitelj Slobodan Radovanović podnosi narednih dana inicijativu Ustavnom sudu da se zabrane ekstremne, nasilničke i navijačke skupine nogometnih klubova Crvene zvezde, Partizana i Rada, poznatije kao "Delije", "Grobari" i "United fors". Pored zabrane, tužilac će predložiti i da se zabrani njihov organiziran odlazak na utakmice, kako u Srbiji tako i izvan zemlje, saznaje Press u vrhu Vlade Srbije.

- Tužitelj Radovanović se odlučio pokrenuti ovakvu inicijativu jer je od MUP-a Srbije dobio vrlo opsežan izvještaj o pojedinim vođama ovih navijačkih grupa, za koje postoje dokazi o umiješanosti u kriminal, nasilje i trgovinu drogom. Za većinu vođa ovih navijačkih skupina policija ima dosijee, u kojima postoji dovoljno argumenata na temelju kojih se ovakve grupe i njihove vođe mogu zabraniti - kaže sagovornik Press iz vrha Vlade.

On dodaje da tužitelj neće tražiti zabranu svih navijača Crvene zvezde, Partizana i Rada, već samo onih podgrupa u okviru "delija", "grobara" i "United fors" koji vrše nasilje i koje se bave kriminalom.

- Naravno da neće biti zabranjeni svi nogometni navijači, ali će i te kako biti sankcionisani vođe i članovi tih podgrupa kojima je navijanje za boje kluba samo pokrivka za bavljenje kriminalom. Tužitelj Radovanović detaljno analizira vrlo iscrpan materijal koji je dobio od policije i u najkraćem vremenu će podnijeti inicijativu za zabranu ovih ekstremnih grupa - navodi izvor Pressa.

On na kraju dodaje da će cilj ove akcije republičkog tužitelja biti da se konačno odvoje oni navijači koji na stadione dolaze iz ljubavi prema svom klubu, od onih kojima je navijanje postao vrlo unosan biznis i koji to koriste da bi prikrili bavljenje kriminalom.

Kako idilicino ...
Last edited by aze on 01/10/2009 14:15, edited 2 times in total.
slusam.ba

#281 Re: Huliganstvo

Post by slusam.ba »

zonbirile wrote:[@slušam,ba
umjesto meni što pišeš,piši Vlada Hrvatske.hr,sada ste i politički i ini analitičari.Dobro ipak je duh provincije pobijedio razum,shvatio sam,pa i Gaši je protiv policije.U pravu ste ,policija samo smeta u vašem podržavanju krepaština na terenu.Ako bi još mogli da se ne kreveljite,urlate i razbijate gradom,bili bi vam zahvalni mi skrušeni građani.I na kraju,jebo voz,tražite avion.
tebi pisem jer se pravis pametan i vazan kako ce se zakonom o navijacima sve rijesiti a znas da nece jer kod nas mnogi zakoni koji bi trebali vec odavno da funkcionisu ne funkcionisu..znaci il se pravis lud pa samo provociras ili si stvarno malo luckast

koji smo to mi a ko ste pak vi..drotove nisam spomenuo uopste nego one za koje drotovi rade..protiv sam razbijanja imovine kako drustvene tako privatne..duh provincije ne poznam jer se sa takvima ne druzim..opet poredjenje kriminalaca i navijaca :shock:..navijaci ne urlaju niti se krevelje nego pjevaju..avionom sam bio na vise tekmi nego ti pjeske ipak voz je veca fora i na kraju nisi ti ni blizu kako kazes "skruseni gradan"
zonbirile

#282 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

@aze
hvala bogu i ti dođe tobe.Vidiš da valja poslušati starije.
tcz

#283 Re: Huliganstvo

Post by tcz »

@zonbirile

Pasa moj znas li ti da taj isti Gasi nikad nije dobio ni opomenu od te iste policije a da ne govorimo prijavu. Sto hoces da kazes da je on uzoran gradjanin :-)
aze

#284 Re: Huliganstvo

Post by aze »

zonbirile wrote:@aze
hvala bogu i ti dođe tobe.Vidiš da valja poslušati starije.
DROTE NE OBRACAJ MI SE ... Ja pisem o temi i necu da komuniciram sa tobom.
zonbirile

#285 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

slusam.ba wrote:
tebi pisem jer se pravis pametan i vazan kako ce se zakonom o navijacima sve rijesiti a znas da nece jer kod nas mnogi zakoni koji bi trebali vec odavno da funkcionisu ne funkcionisu..znaci il se pravis lud pa samo provociras ili si stvarno malo luckast

koji smo to mi a ko ste pak vi..drotove nisam spomenuo uopste nego one za koje drotovi rade..protiv sam razbijanja imovine kako drustvene tako privatne..duh provincije ne poznam jer se sa takvima ne druzim..opet poredjenje kriminalaca i navijaca :shock:..navijaci ne urlaju niti se krevelje nego pjevaju..avionom sam bio na vise tekmi nego ti pjeske ipak voz je veca fora i na kraju nisi ti ni blizu kako kazes "skruseni gradan"
-----------------------------------------------------------------------------------------
pa sad država u banani ne znači da nema razloga imati zakonski okvir.Zakon moraš imati,da bi na osnovu njega mogao sprovesti kaznenu politiku.Dobro znači vi ste navijači,niste huligani,pa šta češ na temi huliganstvo.Ja pišem o huliganima.Samo osim znakova interpunkcije i izraz drot,te više definiše kao huligana nego navijača.Građanin jesam,skrušeni nisam,ali za osjetiti ironiju u tekstu,treba puno čitati i učiti,malo više od infatilnih navijačko/huliganskih pjesmica.Da je kao što nije,prvi bi se pravi navijači pobunili i tražili zaštitu i da se odstrane huligani.
@alal-hajde polako,ko je subjekt a ko predikat u tvojoj rečenici.Koji građanin se zove Gras?Daj ba objasni nam.
autoe

#286 Re: Huliganstvo

Post by autoe »

zonbirile wrote:
slusam.ba wrote:

-----------------------------------------------------------------------------------------
pa sad država u banani ne znači da nema razloga imati zakonski okvir.Zakon moraš imati,da bi na osnovu njega mogao sprovesti kaznenu politiku.Dobro znači vi ste navijači,niste huligani,pa šta češ na temi huliganstvo.Ja pišem o huliganima.Samo osim znakova interpunkcije i izraz drot,te više definiše kao huligana nego navijača.Građanin jesam,skrušeni nisam,ali za osjetiti ironiju u tekstu,treba puno čitati i učiti,malo više od infatilnih navijačko/huliganskih pjesmica.Da je kao što nije,prvi bi se pravi navijači pobunili i tražili zaštitu i da se odstrane huligani.
@alal-hajde polako,ko je subjekt a ko predikat u tvojoj rečenici.Koji građanin se zove Gras?Daj ba objasni nam.
Pa dobro, zašto se onda prvo ti predstavnici vlasti ne pobune protiv lopova u njihovim redovima koji ovu državu odvedoše u tri lijepe materine, zašto se oni pošteni policajci ne pobune protiv onih u njihovim redovima koji kaljaju njihovu uniformu i njihov posao ?
Ma jok hajde da počne od navijača, oni su najveći problem u Bosni...
Ma ti si....uh...
zonbirile

#287 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

@autoe
stvarno ste smiješni,niste vi tu da sudite,vi ste osuđeni za neprimjereno,štetno i krajnje opasno ponašanje.Pošto se ponašate kao organizovana grupa,strogo držeći bi morali najaviti okupljanje.Zato mirno i korektno da,ostalo svim sredstvima izbiti iz glave.Mlad,naučit češ da sistem sve melje neumoljivo.Nedo bog kakve tragedije.
aze

#288 Re: Huliganstvo

Post by aze »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Huligani u redovima policije....
Last edited by aze on 01/10/2009 15:26, edited 5 times in total.
autoe

#289 Re: Huliganstvo

Post by autoe »

zonbirile wrote:@autoe
stvarno ste smiješni,niste vi tu da sudite,vi ste osuđeni za neprimjereno,štetno i krajnje opasno ponašanje.Pošto se ponašate kao organizovana grupa,strogo držeći bi morali najaviti okupljanje.Zato mirno i korektno da,ostalo svim sredstvima izbiti iz glave.Mlad,naučit češ da sistem sve melje neumoljivo.Nedo bog kakve tragedije.
Svega ti radiš li ti igdje ?
Ne mogu da vjerujem da neko sa takvim razmišljanjem može proći psiho test, ma kakvu da ima štelu tamo...
@aze ,nije istina vidiš da on pokušava glavom da udari policajca u ruku...
slusam.ba

#290 Re: Huliganstvo

Post by slusam.ba »

zonbirile wrote:
slusam.ba wrote:

na ovoj sam temi da razgranicim pojam huligan-navijac jer kako vidim za tebe i jos neke su svi navijaci=huligani a ja ti pisem fino da kod nas pojam huligan je jos u povojima al djaba kad ti ne citas ili ti ne dopire do mozga..nisam ni huligan ni navijac (nekad davno bilo) sad sam vise simpatizer 10-ak tekmi godisnje..za zakone se slazem moraju postojati al isti se moraju i sprovoditi na adekvatan nacin..npr zakon kaze baklja zabranjena ako je upalis toliko love i to je to cisto ko suza a ne prebiti tog nekog ko je baklju kresnuo pa mu jos kaznu odvaliti a istovremeno nekom kriminalcu prici ne smiju kamoli kaznu udariti..mislim znas ti dobro o cemu ja pricam,neuspjeh drzave se nesmije odrazavati na jednoj grupi gradjana u ovom slucaju navijacima..a to za drota pa drot je uvjek drot tu jarane nema lijeka al to je jedna druga duboko psiholosko socijalna tema..hajd uzdravlje ;-)
Frank Sinatra

#291 Re: Huliganstvo

Post by Frank Sinatra »

Mascherano wrote:Mangupi su to, puni samopouzdanja i zelje za dokazivanjem, pogotovo kad su u grupi - bas kao copor... A pojedinci vidim umislili da policija nije smjela krenuti na njih nakon utakmice Sarajevo - Celik... :lol: Prepali se onog sa gipsom na ruci, jbg sta ces. :D :-)
Mascherano wrote:A ti ako si tako opasan, upali baklju na sljedecoj utakmici... mozda se i upoznamo. :D
Mascherano wrote:E kad je tako, diskutovacemo na stadionu, a vrijeme ce pokazati ko ce kako proci u toj "diskusiji".
Ovakav način komunikacije od strane pripadnika MUP-a najčešće i dovodi do nereda i problema, ponašate se kao suparnici navijačkim grupama umjesto da radite svoj posao a on je da spriječite nerede, ne da ih potičete.
Mascherano wrote:Nisam bio na toj utakmici, ali cuo sam otprilike sta se dogodilo. A takodje sam cuo i sta je bilo na utakmici prije te, na kojoj ste pljuvali po policajcima i psovali im bez ikakvog povoda (valjda jer vas nisu htjeli pustiti da uletite u teren nakon utakmice)... E sad zapitaj se da li ste te batine sami izazvali?
Sa ovim si priznao da ste dali batine koliko sam shvatio? To povlači tezu da imate običaj da "date" batine na utakmicama?
Jesi ti ikakvu školu učio? Jesu li vam igdje rekli da nasilje izaziva nasilje? Šta se desilo sa prevencijom?
Mascherano wrote: Kad sam cuo i vidio vase ponasanje gore ispred ulaza, samo sam cekao znak da krenemo (kao i ostali), ali eto sef je odlucio da to prodje mirno, iako ste pogodili policajca jednog kamenom. E sad opet razmisli da li ce se taj kamen nekom drugom u nekoj drugoj prilici obiti o glavu...
Opet čisti dokaz razmišljanja, pazi ti kad policija razmišlja tako da vraća milo za drago, pa vi ste tu da spriječite nerede čovječe shvati ne da udarate jer vam se neko zamjerio.
Mascherano wrote:Ne znam sta tu da komentarisem. Kakve veze imaju neslaganje navijaca i uprave kluba sa policijom? :? :roll:
Nail Šehović igra u juniorima Sarajeva, na pragu je prvog tima, bio je na klupi dva tri puta. Njegov otac Sejfo Šehović (Komandir Policijske stanice Stari Grad) je glavni na stadionu kad su utakmice, a također je za UEFA takmičenja ove godine prijavljen kao osoba za bezbjednost na utakmicama u ime Sarajeva.
Znači čovjek koji je jedan od onih koji odlučuje kako će se postupati na utakmicama je na platnom spisku Sarajeva a plus o budućnosti sina mu odlučuju isti oni koje navijači tjeraju.
Jel i dalje nema veze?

Pošto se lagano počelo pisati o navijačima i koliki smo mi problem...
Za sebe mogu reći da sam prošao dosta stadiona i utakmica, idem već 10 godina po našoj ligi sa Saraj´vom a bio sam i u Evropi sa svojim klubom.
Svugdje, ali svugdje zaista, gdje je policija ljudski prišla navijačima sa idejom dogovora u našem slučaju nije bilo problema (Banja Luka je najbolji primjer, užareno gostovanje a niti najmanjeg problema), a gdje se pokušalo odmah sa ovim tvojim sistemom bili su problemi, negdje manji negdje veći.

Ja tebe sada pitam, i nadam se da nećeš izbjeći odgovor skretanjem sa teme, jeli policiji cilj da ne bude nereda ili da bude jača?
Mascherano

#292 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

Frank Sinatra wrote:
Mascherano wrote:Mangupi su to, puni samopouzdanja i zelje za dokazivanjem, pogotovo kad su u grupi - bas kao copor... A pojedinci vidim umislili da policija nije smjela krenuti na njih nakon utakmice Sarajevo - Celik... :lol: Prepali se onog sa gipsom na ruci, jbg sta ces. :D :-)
Mascherano wrote:A ti ako si tako opasan, upali baklju na sljedecoj utakmici... mozda se i upoznamo. :D
Mascherano wrote:E kad je tako, diskutovacemo na stadionu, a vrijeme ce pokazati ko ce kako proci u toj "diskusiji".
Ovakav način komunikacije od strane pripadnika MUP-a najčešće i dovodi do nereda i problema, ponašate se kao suparnici navijačkim grupama umjesto da radite svoj posao a on je da spriječite nerede, ne da ih potičete.
Mascherano wrote:Nisam bio na toj utakmici, ali cuo sam otprilike sta se dogodilo. A takodje sam cuo i sta je bilo na utakmici prije te, na kojoj ste pljuvali po policajcima i psovali im bez ikakvog povoda (valjda jer vas nisu htjeli pustiti da uletite u teren nakon utakmice)... E sad zapitaj se da li ste te batine sami izazvali?
Sa ovim si priznao da ste dali batine koliko sam shvatio? To povlači tezu da imate običaj da "date" batine na utakmicama?
Jesi ti ikakvu školu učio? Jesu li vam igdje rekli da nasilje izaziva nasilje? Šta se desilo sa prevencijom?
Mascherano wrote: Kad sam cuo i vidio vase ponasanje gore ispred ulaza, samo sam cekao znak da krenemo (kao i ostali), ali eto sef je odlucio da to prodje mirno, iako ste pogodili policajca jednog kamenom. E sad opet razmisli da li ce se taj kamen nekom drugom u nekoj drugoj prilici obiti o glavu...
Opet čisti dokaz razmišljanja, pazi ti kad policija razmišlja tako da vraća milo za drago, pa vi ste tu da spriječite nerede čovječe shvati ne da udarate jer vam se neko zamjerio.
Mascherano wrote:Ne znam sta tu da komentarisem. Kakve veze imaju neslaganje navijaca i uprave kluba sa policijom? :? :roll:
Nail Šehović igra u juniorima Sarajeva, na pragu je prvog tima, bio je na klupi dva tri puta. Njegov otac Sejfo Šehović (Komandir Policijske stanice Stari Grad) je glavni na stadionu kad su utakmice, a također je za UEFA takmičenja ove godine prijavljen kao osoba za bezbjednost na utakmicama u ime Sarajeva.
Znači čovjek koji je jedan od onih koji odlučuje kako će se postupati na utakmicama je na platnom spisku Sarajeva a plus o budućnosti sina mu odlučuju isti oni koje navijači tjeraju.
Jel i dalje nema veze?

Pošto se lagano počelo pisati o navijačima i koliki smo mi problem...
Za sebe mogu reći da sam prošao dosta stadiona i utakmica, idem već 10 godina po našoj ligi sa Saraj´vom a bio sam i u Evropi sa svojim klubom.
Svugdje, ali svugdje zaista, gdje je policija ljudski prišla navijačima sa idejom dogovora u našem slučaju nije bilo problema (Banja Luka je najbolji primjer, užareno gostovanje a niti najmanjeg problema), a gdje se pokušalo odmah sa ovim tvojim sistemom bili su problemi, negdje manji negdje veći.

Ja tebe sada pitam, i nadam se da nećeš izbjeći odgovor skretanjem sa teme, jeli policiji cilj da ne bude nereda ili da bude jača?

Vidi nesto, nismo mi roboti, mi smo ljudi od krvi i mesa. Kakva prevencija? Prica ti je isto kao da se javljas sa neke druge planete i pises mi ovde kako bi i sta trebalo. Znam ja to vrlo dobro, ali to ne pije vode.
A za ovo tvoje zadnje pitanje, samo procitaj moje zadnje postove i sve ce ti biti jasno.
autoe

#293 Re: Huliganstvo

Post by autoe »

Mascherano wrote: Vidi nesto, nismo mi roboti, mi smo ljudi od krvi i mesa. Kakva prevencija? Prica ti je isto kao da se javljas sa neke druge planete i pises mi ovde kako bi i sta trebalo. Znam ja to vrlo dobro, ali to ne pije vode.
U biti i jeste najveći problem taj automatizam na obe strane, lupam, jedna budala neka krene praviti sranje, sad je li tvoj kolega ili neko od naših sa tribine nebitno ako ga je prvi krenuo praviti budala je u svakom slučaju, uzrokuje reakciju sa druge strane na šta oni koji su iza budale bili kreću više i ne razmišljajući je li bio u pravu ili nije.
E tu nastaje problem, jer recimo ti neki dan nisi vidio početak belaja posle čelika ali si samo čekao da neko izda naredbu i da kreneš.
Samo mi jedno odgovori ako ti nije problem, da li si se nekad ružno osjećao posle belaja kad se desi a recimo skontaš da ga je neko od tvojih izazvao,tj da si nekog ispendrečio ili iscipelario bez ikakve potrebe ?
KREMEN

#294 Re: Huliganstvo

Post by KREMEN »

autoe wrote:
KREMEN wrote:Sad sam vidio ovu temu, nisam puno citao, malo onog navijaca kobejagi..sta reci za danasnje takozvane navijacke skupine..ne samo kod nas, vec svugdje u svijetu..stoka, ljudi sa najmanje mozga na ovoj planeti..propalice koji nece raditi, kojima za njihove nesposobnosti su uvijek drugi krivi..
gomila napuseni i pijani idiota..ne mogu vise, povraca mi se kad cujem rijec, navijacka skupina..nazalost, stvorilo ih je nakaradno pohlepno drustvo, koje tolerira tu masu prazni mozgova...i novinari, nista bolji nisu od nji..hrane se jedni drugim..izvinjavam se ako sam pretjerao, nije namjera bila..
Kremen...hajde svega ti :run: dok nisam ban fasovao radi tebe...
Ne znam te , ni ko si ni sta si, niti me interesuje..objasni mi molim te sta sam pogresno naveo..ako si pogledao film METASTAZA o navijacima Dinama-Zagreb, bit ce ti jasno o cemu govorim..i to je jos blaza verzija..jesu li to navijaci kad idu na utakmice samo da traze sa kim ce se potuci..gledao sam dosta tih navijacki skupina, jedino sto nji interesuje kako se potuci, u stvari nji 10 na jednoga, kao sto su ovi u Beogradu ubili covjeka..znas li ti ko napada tako, koja vrsta ljudi..recimo samo jedno, dok su bili Srbi tukli su se sa Srbima, kad je nestalo Srba onda sa domacim skupinama pa kad nema ni toga onda izmedju se..pa reci mi jesu li to navijaci..ajde sto se tuku izmedju sebe, ali uvijek strada neko nevin..oprosti ali za mene je navijac koji dodje na utakmicu, pogleda, raduje se, tuguje ali ne pravi nerede..i zapamti rijetko ce kad policija tuci bez razloga..nije ni ona Titina a kamoli ova danas koja ne smije nikoga ni pogledati..
autoe

#295 Re: Huliganstvo

Post by autoe »

KREMEN wrote:
autoe wrote:
KREMEN wrote:Sad sam vidio ovu temu, nisam puno citao, malo onog navijaca kobejagi..sta reci za danasnje takozvane navijacke skupine..ne samo kod nas, vec svugdje u svijetu..stoka, ljudi sa najmanje mozga na ovoj planeti..propalice koji nece raditi, kojima za njihove nesposobnosti su uvijek drugi krivi..
gomila napuseni i pijani idiota..ne mogu vise, povraca mi se kad cujem rijec, navijacka skupina..nazalost, stvorilo ih je nakaradno pohlepno drustvo, koje tolerira tu masu prazni mozgova...i novinari, nista bolji nisu od nji..hrane se jedni drugim..izvinjavam se ako sam pretjerao, nije namjera bila..
Ne znam te , ni ko si ni sta si, niti me interesuje..objasni mi molim te sta sam pogresno naveo..ako si pogledao film METASTAZA o navijacima Dinama-Zagreb, bit ce ti jasno o cemu govorim..i to je jos blaza verzija..jesu li to navijaci kad idu na utakmice samo da traze sa kim ce se potuci..gledao sam dosta tih navijacki skupina, jedino sto nji interesuje kako se potuci, u stvari nji 10 na jednoga, kao sto su ovi u Beogradu ubili covjeka..znas li ti ko napada tako, koja vrsta ljudi..recimo samo jedno, dok su bili Srbi tukli su se sa Srbima, kad je nestalo Srba onda sa domacim skupinama pa kad nema ni toga onda izmedju se..pa reci mi jesu li to navijaci..ajde sto se tuku izmedju sebe, ali uvijek strada neko nevin..oprosti ali za mene je navijac koji dodje na utakmicu, pogleda, raduje se, tuguje ali ne pravi nerede..i zapamti rijetko ce kad policija tuci bez razloga..nije ni ona Titina a kamoli ova danas koja ne smije nikoga ni pogledati..
Sa ovim gore boldiranim si sam sebe diskreditovao za ovu temu temu, tako da mi je iskreno i glupo sa tobom se objašnjavati.
Znaš, gledao sam ja i Terminatora ali i dalje ne vjerujem da postoje ljudi od tečnog metala jer nisam TOLIKO GLUP. Da bi pričao o navijačkim skupinama morao bi znati neke stvari o njima, a pošto stvarno nemam namjeru da se sa TAKVIM raspravljam, ako te interesuje pregledaj malo moje postove na ovoj temi i onda reci da ti naravno nisi ništa pogrešno naveo....
Mascherano

#296 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

autoe wrote:
Mascherano wrote: Vidi nesto, nismo mi roboti, mi smo ljudi od krvi i mesa. Kakva prevencija? Prica ti je isto kao da se javljas sa neke druge planete i pises mi ovde kako bi i sta trebalo. Znam ja to vrlo dobro, ali to ne pije vode.
U biti i jeste najveći problem taj automatizam na obe strane, lupam, jedna budala neka krene praviti sranje, sad je li tvoj kolega ili neko od naših sa tribine nebitno ako ga je prvi krenuo praviti budala je u svakom slučaju, uzrokuje reakciju sa druge strane na šta oni koji su iza budale bili kreću više i ne razmišljajući je li bio u pravu ili nije.
E tu nastaje problem, jer recimo ti neki dan nisi vidio početak belaja posle čelika ali si samo čekao da neko izda naredbu i da kreneš.
Samo mi jedno odgovori ako ti nije problem, da li si se nekad ružno osjećao posle belaja kad se desi a recimo skontaš da ga je neko od tvojih izazvao,tj da si nekog ispendrečio ili iscipelario bez ikakve potrebe ?

Slazem se potpuno.
A na ovo tvoje pitanje moj odgovor je ipak - nisam. Prisustvovao sam mnogim utakmicama i incidentima, ali odgovorno tvrdim da nikad nisam udario navijaca koji to nije zasluzio. Doduse, samo jednom na utakmici BiH-SR Jugoslavija (ona prva - "prijateljska") sam u onom jurisu kad ste nas kamenovali udario jednog koji je vec bio pao ranije u onom stampedu, ali ne tako jako... vise sam ga onemogucio da ustane, nego sto sam ga zaista udario.
autoe

#297 Re: Huliganstvo

Post by autoe »

Mascherano wrote:
autoe wrote:

Slazem se potpuno.
A na ovo tvoje pitanje moj odgovor je ipak - nisam. Prisustvovao sam mnogim utakmicama i incidentima, ali odgovorno tvrdim da nikad nisam udario navijaca koji to nije zasluzio. Doduse, samo jednom na utakmici BiH-SR Jugoslavija (ona prva - "prijateljska") sam u onom jurisu kad ste nas kamenovali udario jednog koji je vec bio pao ranije u onom stampedu, ali ne tako jako... vise sam ga onemogucio da ustane, nego sto sam ga zaista udario.
Hmm...onda ti svaka čast na tome... Samo vidi ovo, sam sam prisustvovao nebrojeno puta kad nevini ljudi,djeca i djevojke dobiju po glavi od tvojih kolega. Čak sam jednom prilikom i sam dobio batine braneći , tj stajući ispred djece da ih ne udaraju. Ako se sjećaš na Grbavici prošli derbi, na poluvremenu kad je bio belaj gdje se voda kupovala, radi jedne debele policajke i njenog tersanja i naravno džentlmenskog poteza ostalih kolega, apsolutno ni čim izazvani batine je dobilo barem 15ak ljudi jer su uletili i gore na onom uskom ulazu udarali sve koji su čekali da uzmu vodu. Podsjeća li te to na neke druge redove za vodu i na neke druge neljude koji su tako koristili svoju moć ?
KREMEN

#298 Re: Huliganstvo

Post by KREMEN »

[/quot

Ne znam te , ni ko si ni sta si, niti me interesuje..objasni mi molim te sta sam pogresno naveo..ako si pogledao film METASTAZA o navijacima Dinama-Zagreb, bit ce ti jasno o cemu govorim..i to je jos blaza verzija..jesu li to navijaci kad idu na utakmice samo da traze sa kim ce se potuci..gledao sam dosta tih navijacki skupina, jedino sto nji interesuje kako se potuci, u stvari nji 10 na jednoga, kao sto su ovi u Beogradu ubili covjeka..znas li ti ko napada tako, koja vrsta ljudi..recimo samo jedno, dok su bili Srbi tukli su se sa Srbima, kad je nestalo Srba onda sa domacim skupinama pa kad nema ni toga onda izmedju se..pa reci mi jesu li to navijaci..ajde sto se tuku izmedju sebe, ali uvijek strada neko nevin..oprosti ali za mene je navijac koji dodje na utakmicu, pogleda, raduje se, tuguje ali ne pravi nerede..i zapamti rijetko ce kad policija tuci bez razloga..nije ni ona Titina a kamoli ova danas koja ne smije nikoga ni pogledati..[/quote]

Sa ovim gore boldiranim si sam sebe diskreditovao za ovu temu temu, tako da mi je iskreno i glupo sa tobom se objašnjavati.
Znaš, gledao sam ja i Terminatora ali i dalje ne vjerujem da postoje ljudi od tečnog metala jer nisam TOLIKO GLUP. Da bi pričao o navijačkim skupinama morao bi znati neke stvari o njima, a pošto stvarno nemam namjeru da se sa TAKVIM raspravljam, ako te interesuje pregledaj malo moje postove na ovoj temi i onda reci da ti naravno nisi ništa pogrešno naveo....[/quo

Prvi si se meni obratio, samo sam ti odgovorio i nista vise..sa ovim prestaje moja diskusija na ovu temu..ne diskutuje mi se uopce sa tobom...
slusam.ba

#299 Re: Huliganstvo

Post by slusam.ba »

KREMEN wrote:
autoe wrote:

cuj metastaza..pa taj film ti prikazuje drustvo kakvo je poslje rata (kolektivni ptsp) i ti genijalac izvukao iz toga poentu da su svi navijaci takvi a gledo si jos filmova..da te pitam jesil sta uzivo vidio,dozivio popricao snekim ko je dozivio ili sl..jel ti znas da u europi postoje ljudi koji imaju poslove i to dobre poslove kuca/stan, auto,zena i djeca znaci sve normala ono kako treba (nije metastaza) a isti recimo svaki vikend sa ekipom se soraju kontra druge ekipe..da jos malo pojasnimo,postoji razlika izmedju huligana i huligana (zato opet ponavljam na balkanu je to u povojima) znaci imas huligane koji to u stvarnosti jesu a imas "huligane" koji se furaju da jesu (tipa tih 15 grobarskih klosara koji razvale jednog lika)..kad pravi huligani udare na prave huligane tu nema posljedica za nevine jer te igre se odigravaju daleko od stadiona daleko od centra grada cak i izvan grada daleko od murije i novinara i postoji kodeks nema oruzja nema kamenja,flasa,palica gazenja onih koji su vec pali itd..opasno po drustvo su klosari koji se furaju da su huligani pa se zalete na obicnog navijaca(simpatizera) pa ga olese pa razbiju izlog izvrnu auto to su ti maloumnici koji svima zagorcavaju zivot i pravim huliganima i navijacima i muriji i obicnim gradjanima..znaci problem najveci su klosari koji nemaju muda za fight 10 na 10 ili 50 na 50 bez oruzja a zeljeli bi biti dio igre
aze

#300 Re: Huliganstvo

Post by aze »

Post prebacen u drugu temu ...
Locked