Prirodno matematicki fakultet
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#276 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ih, vi ste sad dobri
. Nama su na Transfuziologiji sad već daleke 2002. godine davali Jaro napolitanke 
- minjonja
#277 Re: Prirodno matematicki fakultet
chengaba wrote:Zar nisu one kese od 450ml?
Bolje je gore u zavodu, daju ti pravi Jaffa keks, ovdje nekakve kekse nidje veze dobih...
meni su uzeli 250 jer sam imala malo zeljeza, valjda. treba oko 130, imala 140. uvijek mi uzmu 250 i svaki put mi kazu moram dzigericu jesti, ali
- minjonja
#278 Re: Prirodno matematicki fakultet
sta fali jari, ja ga bas volimPera Trta wrote:Ih, vi ste sad dobri. Nama su na Transfuziologiji sad već daleke 2002. godine davali Jaro napolitanke
- chengaba
#279 Re: Prirodno matematicki fakultet
145 g/L je referenta vrijednost hemoglobina u krvi za zeneminjonja wrote:chengaba wrote:Zar nisu one kese od 450ml?
Bolje je gore u zavodu, daju ti pravi Jaffa keks, ovdje nekakve kekse nidje veze dobih...
meni su uzeli 250 jer sam imala malo zeljeza, valjda. treba oko 130, imala 140. uvijek mi uzmu 250 i svaki put mi kazu moram dzigericu jesti, ali![]()
no way
- minjonja
#280 Re: Prirodno matematicki fakultet
meni svaki put kazu isto: posto sam blizu granice od 130, uzece mi malu dozu.chengaba wrote:145 g/L je referenta vrijednost hemoglobina u krvi za zeneminjonja wrote:chengaba wrote:Zar nisu one kese od 450ml?
meni su uzeli 250 jer sam imala malo zeljeza, valjda. treba oko 130, imala 140. uvijek mi uzmu 250 i svaki put mi kazu moram dzigericu jesti, ali![]()
no way
-
Thundercracker
#281 Re: Prirodno matematicki fakultet
Imam jedno pitanje za kolege geografe sa sarajevskog PMF. Da li cete prisustvovati Primatijadi koja ce biti u Budvi krajem aprila sledece godine?
Cuo sam da ce biti kolege iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, pa rekoh da li cete i vi ucestvovati u toj manifestaciji.
Cuo sam da ce biti kolege iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, pa rekoh da li cete i vi ucestvovati u toj manifestaciji.
-
selma5
#282 Re: Prirodno matematicki fakultet
treći sam razred i još uvijek nisam sigurna šta da upišem...
dobro mi ide matematika pa sam mislila pmf odsjek matematika, ali nisam sigurna da želim cijeli život provesti sa srednjoškolcima.... vi koji već studirate kakvi su utisci,ako nije problem
?
i kakve su šanse da neko ostane da radi kao asistent?hvala unaprijed
dobro mi ide matematika pa sam mislila pmf odsjek matematika, ali nisam sigurna da želim cijeli život provesti sa srednjoškolcima.... vi koji već studirate kakvi su utisci,ako nije problem
i kakve su šanse da neko ostane da radi kao asistent?hvala unaprijed
- minjonja
#283 Re: Prirodno matematicki fakultet
PMF-ovci, jeste li zivi? je li se polozilo ista?
- cyprus
#284 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ovo tek sad vidim i prvi put čujem. Ako si još na forumu, bil mogo malo pojasnit o čemu se radi. HvalaThundercracker wrote:Imam jedno pitanje za kolege geografe sa sarajevskog PMF. Da li cete prisustvovati Primatijadi koja ce biti u Budvi krajem aprila sledece godine?
- cyprus
#285 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ostala mi 2 za februaraminjonja wrote:PMF-ovci, jeste li zivi? je li se polozilo ista?
- minjonja
#286 Re: Prirodno matematicki fakultet
hajde, boga ti, ja ih znam sto im je od 6 predmeta 6 ostalocyprus wrote:Ostala mi 2 za februaraminjonja wrote:PMF-ovci, jeste li zivi? je li se polozilo ista?![]()
meni izgleda ostao samo jedan za februar iako fkt nisam imala vremena da ucim (samo prolistaj pdf kucni ljubimci i bice ti jasnije). jes mi drago
-
saga
#287 Re: Prirodno matematicki fakultet
hjo jes vama dobro... meni ispiti ni poceli nisu 
- minjonja
#288 Re: Prirodno matematicki fakultet
sta se bolan zalis, imas vise vremena da ucissaga wrote:hjo jes vama dobro... meni ispiti ni poceli nisu
koji si to odsjek? matematika, fizika?
-
saga
#289 Re: Prirodno matematicki fakultet
ja bih samo da se zavrse
mat'matika
mat'matika
- minjonja
#290 Re: Prirodno matematicki fakultet
jao ljudi koji sam ja kix
samo mi recite da sebi sad nisam godinu zeznula
sve kriva skola jer se tamo nisu morali prijavljivati ispiti
ja maloprije nesto pricam sa kolegicom i kaze da je upis u drugi semestar pocetkom februara i ja skontah da nisam ni popravni ispit prijavila
odem na isss, kad pise u jednom pdf fileu da se mogu prijaviti do 29.1. (petak-prekjucer). odem ja "prijaviti ispite" kad tamo pise da je predmet jos uvijek otvoren za prijavljivanje. ja prijavim. odem na "prijavljeni ispiti", kad tamo pise da je prijavljeno.
da li ja sad mogu izaci na taj ispit ili ne mogu kad pise na oglasu da je rok prosao prije dva dana, a na isss-u da sam prijavila ispit??
sad bi sebi vene pregrizla

samo mi recite da sebi sad nisam godinu zeznula
sve kriva skola jer se tamo nisu morali prijavljivati ispiti
ja maloprije nesto pricam sa kolegicom i kaze da je upis u drugi semestar pocetkom februara i ja skontah da nisam ni popravni ispit prijavila
odem na isss, kad pise u jednom pdf fileu da se mogu prijaviti do 29.1. (petak-prekjucer). odem ja "prijaviti ispite" kad tamo pise da je predmet jos uvijek otvoren za prijavljivanje. ja prijavim. odem na "prijavljeni ispiti", kad tamo pise da je prijavljeno.
da li ja sad mogu izaci na taj ispit ili ne mogu kad pise na oglasu da je rok prosao prije dva dana, a na isss-u da sam prijavila ispit??
sad bi sebi vene pregrizla
- chengaba
#291 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ma hajd' ba, bit ce i ove godine septembarski rokminjonja wrote:cut
- minjonja
#292 Re: Prirodno matematicki fakultet
jes, al onda cu imati susku, vise ahordate i alge da ucimchengaba wrote:Ma hajd' ba, bit ce i ove godine septembarski rokminjonja wrote:cut![]()
![]()
istetoviracu sebi na celo PRIJAVI ISPIT, svijum.
- minjonja
#293 Re: Prirodno matematicki fakultet
ma joj, strah me reci bilo sta na upisu ocjene.
mozda me istjera iz sobe i kaze mars odavde, imala si 7 dana da prijavis
ma znam, kriva sam, glupa sam. ne znam ni hocul ici na ispit. bezze sam se uvalila u probleme sad.
jos ako ne bude taj septembarski, gotova sam.
mozda me istjera iz sobe i kaze mars odavde, imala si 7 dana da prijavis
ma znam, kriva sam, glupa sam. ne znam ni hocul ici na ispit. bezze sam se uvalila u probleme sad.
- chengaba
#294 Re: Prirodno matematicki fakultet
minjonja wrote:ma joj, strah me reci bilo sta na upisu ocjene.
mozda me istjera iz sobe i kaze mars odavde, imala si 7 dana da prijavis![]()
Mozes opet uvijek prenijeti 6 kredita u drugu godinu
Pa koliko znam, nije nikada ni bio po Bolonji septembar, ali uglavnom nam daju to zbog dobre volje i lose prolaznosti.alternativni wrote:Btw, ove godine prvi put u okvirnom planu nema septembarskog roka!
- minjonja
#295 Re: Prirodno matematicki fakultet
hvala ti sto mi dajes nade, mozda i upali... jer za ovaj predmet obicno ne prave nikakav spisak koji student kad da dodje, niti prozivaju, niti se treba potpisivati. samo se dodje i radi test. sad hoce li vidjeti, sta cu, nema veze. necu se nista izvlaciti. prijavila 31., trebala do 29.
- cyprus
#296 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ne spominji nikom ništa. Ako si prijavila, dobro je
. Ako te šta pitaju, pravi se luda i tvrdi da si ga na vrijeme prijavila

-
saga
#297 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ja tako zeznuh prvi rok... a i drugi.
Jos mi morali pisat prijave proklete... ispisah ih sve, al mi nes proleti vrijeme, ne sjetih se otic prijavit
Jos mi morali pisat prijave proklete... ispisah ih sve, al mi nes proleti vrijeme, ne sjetih se otic prijavit
- minjonja
#298 Re: Prirodno matematicki fakultet
jesi li izlazio na ispite?saga wrote:Ja tako zeznuh prvi rok... a i drugi.
prekjucer sam imala taj ispit. sad odoh da vidim jesam li polozila i pise li moje ime boldirano i "NE MOZE UPISATI OCJENU JER NIJE PRIJAVILA"
-
saga
#299 Re: Prirodno matematicki fakultet
nisam ni imala jos nikakvih ispita 
- minjonja
#300 Re: Prirodno matematicki fakultet
ma daj, nama i popravni rokovi proslisaga wrote:nisam ni imala jos nikakvih ispita