Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

jefferson

#276 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by jefferson »

Alfa_Ze wrote:
DNEVNI AVAZ

Ozgener nezadovoljan stadionom

Predsjednik Turske federacije Mahmud Ozgener bio je vrlo nezadovoljan stadionom Bilino polje.
- Na ovakvom stadionu nacionalne reprezentacije ne bi smjele igrati - rekao je Ozgener

Ili recimo, da u izjavi Fatiha Terim izmedju ostalog stoji ovakva konstatacija : ………… “ dodao je kako je nepravedno poslat na tribine, gdje su se, kako je rekao, nalazili domaci huligani “………
Ne kontam ove izjave !! Jesu li te izjave u funkciji njihovog pranja pred turskim navijacima ili ...??
Ima nekoliko varijabli ovdje.
Prva je da ce turci sad traziti dlaku u jajetu. Da je u Zenici Allianz arena nesto drugo ne bi valjalo, npr. transport od aerodroma do hotela, iako pouzdano znam (iz prve ruke) da je turcima kombinacija Hotel-blizina stadiona extra odgovarala. Ali mozda ne bi odgavarala cesta od Sarajeva do Zenice, iako se putuje manje nego u nekim metropolama od aerodroma do hotela.
Drugo, price kako stadion ne valja se opet ponavljaju, obicno od strane ekipa koje izgube (Norveska, Belgija) ili ekipa koje trebaju igrati odlucujuci mec (Piksi je nakon sto je gledao utakmicu u Zenici rekao da nikada nece dozvoliti da tu ekipa igra medju tim navijacima) pa najednom Fifi Zenica nije odgovarala ali je eto bila dobra za Spaniju.
Trece, takve price, koje se uvijek ponavljaju pred odlucujuce utakmice, gode Usanovicu koji hoce takve utakmice u Sarajevu zbog niceg drugog nego zarade. Budel BiH dobila Estoniju, u Sarajevu ce biti poluprazan stadion protiv Spanije, budel odlucujuca protiv Spanije u Sarajevu (sto je sada nemoguce jer su se datumi i mjesta vec odredili) mi gubimo, ali uvijek ove price poticu od gubitnika, i uvjek ih Avaz potencira!
zecko_kupuz

#277 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

Ma neće biti poluprazan. Ćiro će naložiti igrače i javnost na osvetu, na prekid španske dominacije u grupi.:D Dobro, možda neće atmosfera biti vrhunska, ali biće raje koja će htjeti vidjeti sve te španske superstare, uživo. Jedino to Uš-pakaš može pokvariti previsokim cijenama ulaznica.
phillie

#278 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Turci lagano mogu negodovati i protestirati. Imali su dva treninga prije utakmice, pa nisu imali prigovora na stadion, teren, travnjak. Kad su izvukli nerijeseno, odjednom nevalja nista :)
A ovo za Terima je novinarska patka. Terim je rekao da je sudija bio izgubljen u trenutku "razgovora sa njim" i cak mu nije ni pokazao crveni karton, samo mu je rekao na napusti teren i uputio ga na tribinu gdje su domaci navijaci. (ne znam tacno gdje sam ovo procitao, al Javaz po obicaju dezinformise i preserava se).

Nista, idemo dalje. ova rekonstrukcija je zavrsena, reprezentacija do Spanije apsolvirana. Ima li ko info kakav, hoce li se u skorijoj buducnosti jos sta davati na dalju rekonstrukciju stadion, za godinu dvije? Misljenja sam da, ako Bog da, pa pobjedimo Estoniju i prodjemo baraz, a NSBIH dobije 10 miliona eura od FIFE, da bi i Savez mogao ucestvovati u finansijskom dijelu rekonstrukcije, odnosno povecanja kapaciteta stadiona, na bar 25.000.
irac300

#279 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by irac300 »

Pa kad braci Turcima ne valja nas stadion, neka bratski odrijese kesu pa nam naprave kakav dobar, moderan... :dance: Ma ko ih j... , neka piz.e koliko hoce!
veliki_ah

#280 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by veliki_ah »

Iz zenice sam, ali iskreno mislim da bi se protiv spanije trebalo igrati na kosevu. Tako ce i zenicani imati vise sanse da gledaju uzivo tekmu, jer evo sada protiv turske na tribinama nije bilo ni 5 % zenicana,i tako se dobila poprilicno losa (navijacki) atmosfera. Ta tekma ce nakon obezbjedjenog baraza biti slager, i biti za slavlja, a kontam da bi sto vise ljudi trebalo prisustvovati tom slavlju. Mislim da na kosevu nebi bilo manje od 40.000 ljudi. Isto tako savez nebi mogao mnogo dici cijene karata. Al opet problem je kosevo, jer protiv irana sam se razocarao kad sam dosao do stadiona koji je bio poluprazan i nisam mogoa uci jer su se karte prodavale samo na jednom mjestu, i tome se nije moglo prici ni pod razno. Onda su specijalci dosli i poceli tuci sve koji su prisli stadonu bez karte (uglavnom stariji ljudi sa djecom, i zene), tako da me je savez malo tu razocarao u organizaciji tekme. Doduse, ranije nisam isao na kosevo osim kad celik igra, pa i ne znam kako to inace funkcionise.
Dalje, mislim da bi bolje bilo da javnost napravi pritisak na savez da ulozi u BP. Nek se protiv spanaca igra na kosevu, nek se zaradi sto vise para, nek se dobije tih 10 miliona i nek se ulozi na BP da se udupla kapacitet juga i sjevera (trenutno po 2500 stolica) i istoka (trenutno 3500 stolica), sto bi dovelo do prosirenja kapaciteta za oko 8000, i na kraju bi to bile prihvatljive 23000 stolica i za utakmice reprezentacije, a i za celikove jace utakmice. Jer svaki veci kapacitet bi bio prevelik i desavalo bi se kao i na kosevu. Naravno sa natkrivanjem ostale tri tribine bi se dobilo na dodatnoj akusticnosti.
BTW, teren na BP je uzasno uradjen i nadam se da ce se celik potruditi da ga jos popravi bar zbog svojih utakmica. Ostatak stadiona je jako lijepo usminkan.
phillie

#281 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Nemoj svega ti, i ovu ce temu upropastiti i zakljucati :)
Sto se tice te utakmice evo link: http://www.fifa.com/worldcup/preliminar ... index.html

Dakle na sluzbenoj stranici FIFA-e vec je napisano da ce se ovaj susret igrati u Zenici, tako da je vjerovatno Savez vec ranije poslao povrdu, zahtjev, molbu ili sta li vec treba da se FIFA-i posalje, a sto se tice mjesta odigravanja ove utakmice. Licno istog sam misljenja ako bude rijec o revijalnoj utakmici i ako ovjerimo baraz u Estoniji, pa da onda sto vise ljudi uziva o jednom nadigravanju sa evropskim prvacima. Sto se tice cijena karata cisto sumnjam da ce doci do pojeftinjenja, jer Savez je vidio da ima zainteresovanih navijaca i po ovim cijenama, plus sto dolazi Spanija a ne Azerbejdzan ili Iran.
Sve u svemu, da se mi hocemo plasirati na to SP, a 10 miliona eura lako ce Savez to podjeliti medjusobno....haram im bilo :)
zecko_kupuz

#282 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

crkvice wrote:Dakle na sluzbenoj stranici FIFA-e vec je napisano da ce se ovaj susret igrati u Zenici,
Ako je na FIFA-inoj stranici, ne mora značiti da je 100% tačno. Meni se čini da će se igrati na Koševu. Koševo je ranije odabrano i za Tursku, ali je Ćiro sa igračima tražio odigravanje u Zenici.
crkvice wrote:Misljenja sam da, ako Bog da, pa pobjedimo Estoniju i prodjemo baraz, a NSBIH dobije 10 miliona eura od FIFE, da bi i Savez mogao ucestvovati u finansijskom dijelu rekonstrukcije, odnosno povecanja kapaciteta stadiona, na bar 25.000.
Grohotom se smijem, ali nemoj se ljutiti. ;-) Valjda je svima poznato kako Savez fercera po tom pitanju. Treba li spominjati FIFA-ina sredstva za trening-kamp u Zenici koja zbog Ušketovog procesa čekaju već mjesecima.
carlsberg

#283 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by carlsberg »

crkvice wrote:Turci lagano mogu negodovati i protestirati. Imali su dva treninga prije utakmice, pa nisu imali prigovora na stadion, teren, travnjak. Kad su izvukli nerijeseno, odjednom nevalja nista :)
A ovo za Terima je novinarska patka. Terim je rekao da je sudija bio izgubljen u trenutku "razgovora sa njim" i cak mu nije ni pokazao crveni karton, samo mu je rekao na napusti teren i uputio ga na tribinu gdje su domaci navijaci. (ne znam tacno gdje sam ovo procitao, al Javaz po obicaju dezinformise i preserava se).

Nista, idemo dalje. ova rekonstrukcija je zavrsena, reprezentacija do Spanije apsolvirana. Ima li ko info kakav, hoce li se u skorijoj buducnosti jos sta davati na dalju rekonstrukciju stadion, za godinu dvije? Misljenja sam da, ako Bog da, pa pobjedimo Estoniju i prodjemo baraz, a NSBIH dobije 10 miliona eura od FIFE, da bi i Savez mogao ucestvovati u finansijskom dijelu rekonstrukcije, odnosno povecanja kapaciteta stadiona, na bar 25.000.
haj molim te reci mi što bi se te pare davale za bp, što se ne bi dala za stadion u bihaću ili za stadion veleža, ili možda i grbavicu, nemoj mi sad samo spominjati atmosferu, atmosfera bi bila ista, ako ne i bolja na svakom stadionu bez atletske staze, ili da možda robijaši prave atmosferu ne budi smiješan
sta ima

#284 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by sta ima »

e ovdje svasta za procitat

ja kao zenicanin (ne zenicak) bi napisao peticiju u kojo bi pisalo ZBOG ZAVISTI NA IZRAZITO DOBRO ORGANIZOVANIM UTAKMICAMA REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE KOJE SU PROSLE BEZ IJEDNOG INCIDENTA NA TRIBINAMA NASEG
NAJRUZNIJEG STADIONA I ZBOG TOGA STO OSTATAK BOSNE I HERCEGOVINE NE ZELI VISE UTAKMICE NOGOMETNE REPREZENTACIJE NA BILINOM POLJU I ZBOG ATMOSFERE
KOJA JE POZORISNA I ZBOG TOGA STO REPREZENTATIVCI NE ZELE IGRAT NA ORANICI NASEG STADIONA UPUCUJEMO ZAHTJEV DA SVE BUDUCE UTAKMICE NOGOMETNE REPREZENTACIJE IGRAJU NA BILO KOJEM DRUGOM STADIONU DA BI OPET BILA MIRNA BOSNA

valjda onda necemo biti tapkarosi (ako 5 ljudi vaja karte za savez mi smo svi krivi i svi smo izdajice),navijaci iz drugi dijelova BiH ce moci slobodno da se krecu po drugim gradovima gdje budu igrali jer nece biti zenicana (ne zenicaka) pa ce slobodno moci razbijati po tom gradu,nece ih ugostiti toboze cetnici iz Zenice vec prave
patriote i opet ce biti mirna BOSNA

Ne zelim nikog da vrijedjam al brate dosta vise ako se repki ne igra u Zenici nek brate ide gdje im se svidja vazno je da pobjede i da nas odvedu na svjetsko prvenstvo :bih:
aze

#285 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by aze »

Stadion u Zenici po meni jeste dobar za utakmice reprezentacije ali utakmice za koje ne postoji sad neko OGROMNO interesovanje kao za ovu sada sto se igrala.Mislim prvo stadion je definitivno mali za velike utakmice reprezentacije na koje hoce da dodje 30-40 hiljada ljudi.Kada je velika zainteresovanost za tekmu a tako mali broj karti je u prodaji dolazi do raznih malverzacija i na kraju mnogi koji bi rado voljeli da gledaju tekmu ne mogu jer je nemoguce doci do karte... a vecina onih koji odu na tekmu karte plate po astronomskim cijenama od tapkarosa.Sada ideja o rekonstrukciji stadiona nije losa ali time se nebi dobilo mnogo.. stadion definitivno treba jos bolje urediti ali ideja o povecanju kapaciteta ??? - Prvo to je stadion N.K. Celik i za potrebe tog kluba sadasnji kapacitet je dovoljan.Drugo pa vise para bi se moralo potrositi na nadogradjivanje i rekonstrukciju Bilinog polja nego na rekonstrukciju stadiona Kosevo koji vec ima dovoljne kapacitete .. znaci treba ga urediti i definitivno NATKRITI - to nisu neka ogromna sredstva za nogometni savez,kanton Sarajevo i grad Sarajevo.A stadion je ionako u vlasnistvu opstine centar ja mislim tako da to nije bespovratno ulaganje jer F.K. Sarajevo placa stadion da bi na njemu igralo.

Jedna stvar koja me mogu reci "razocarala" jeste - gledam komentator najavljuje utakmicu rijecima "evo nas na prepunom stadionu Bilino polje nasa reprezentacija igra protiv Turske pred oko 15 000 navijaca.......

onda na poluvremenu prebacujem na drugi kanal i gledam pocinje utakmica Srbija-Francuska.. komentator "dobro vece evo nas uzivo sa stadiona Marakana na kojem ce pred oko 55 000 gledalaca poceti utakmica .....

Recimo da se utakmica igrala na stadionu Kosevo koje prima 2,5 puta vise ljudi (a postojalo je interesovanje za tekmu tako da bi stadion bio vjerovatno pun) zar bi se mogla porediti atmosfera..... Strasno je da ovako dobra repka BiH igra kljucne utakmice za koje postoji ogromno interesovanje pred 15 000 gledalaca... (kao engleski treceligas).Ne kazem da se u Zenici nebi trebalo igrati.. na tom stadionu atmosfera je odlicna sa obzirom da stane relativno mali broj gledalaca - ali na tom stadionu po meni bi se trebale igrate tekme reprezentacija za koje postoji malo/srednje interesovanje.. a ne ovako pa da na kraju ostane ogroman broj ljudi koji nije mogao doci do karte dok tapkarosi sretni broje nicim zaradjene novcanice.

Imamo i primjer Hrvatske cija reprezentacija igra na Maksimiru.... vjerovatno najruznijem i jednom od losijih stadiona u hrvatskoj (Poljud,Gradski vrt Osijek mnogo bolji) ali Maksimir je najveci i u glavnom gradu je.....

Sada zar nebi bilo bolje da se uredi stadion Kosevo (A.F.H.) koji ima kapacitet od 36.500 ljudi i koji je u glavnom (najvecem) gradu.
phillie

#286 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Haha pa ljudi sta se odmah lozite, ono za 10 miliona od saveza bila je zajebancija,kakva rekonstrukcija kakvo Bilino,od njihovih dzepova nece ostati ni po' eura...i molim vas ne potezite vise to pitanje mjesta odigravanja,samo bezze palamudimo i lupamo,a nista promjeniti ne mozemo. A ionako je tema stadion u zenici...
Svako dobro...
veliki_ah

#287 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by veliki_ah »

Prica se o kruskama i jabukama.. Manjak koseva je sto to nije fudbalski stadion, i sto se tu nikako ne moze napraviti atmosfera (da ima uticaj na teren) da je slicna onoj na BP. Poredjenja radi, atmosfera protiv norveske na BP (18000 gledalaca - nije bilo stolica na istoku,sjeveru i jugu) i protiv danaca na kosevu skoro 40000 ljudi je neuporediva, iako je na kosevu bilo duplo vise ljudi, i iako je utakmica bila i vaznija. Jednostavno, taj stadion je konstruisan tako da pritisak sa tribina ne moze doci do terena. I ako bi se renoviralo kosevo, tj. ako se vec renovira jer je u glavnom (najvecem) gradu, bolje da se renovira grbavica, i da se njen kapacitet prosiri na nekih 25-30.000.
ALI, mi ovdje raspravljamo o glupostima, jer svi nasi argumenti nisu i argumenti saveza, ili onih koji odlucuju gdje ce se igrati. A njihov glavni argument je gdje se moze vise zaraditi. Na Kosevu vise gledalaca, ali i jeftinija karta i veci troskovi organizacije (i manje sanse za malverzacije s kartama), a na BP manje gledalaca, skuplja karta, manji troskovi, velika sansa za malverzaciju s kartama. Kad se to sve sabere i oduzme, brojevi ce odluciti gdje ce se igrati. Pogotovo jer ce za tu tekmu igracima i ciri vjerovatno biti svejedno gdje se igra..
aze

#288 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by aze »

veliki_ah wrote:Prica se o kruskama i jabukama.. Manjak koseva je sto to nije fudbalski stadion, i sto se tu nikako ne moze napraviti atmosfera (da ima uticaj na teren) da je slicna onoj na BP. Poredjenja radi, atmosfera protiv norveske na BP (18000 gledalaca - nije bilo stolica na istoku,sjeveru i jugu) i protiv danaca na kosevu skoro 40000 ljudi je neuporediva, iako je na kosevu bilo duplo vise ljudi, i iako je utakmica bila i vaznija. Jednostavno, taj stadion je konstruisan tako da pritisak sa tribina ne moze doci do terena. I ako bi se renoviralo kosevo, tj. ako se vec renovira jer je u glavnom (najvecem) gradu, bolje da se renovira grbavica, i da se njen kapacitet prosiri na nekih 25-30.000.
ALI, mi ovdje raspravljamo o glupostima, jer svi nasi argumenti nisu i argumenti saveza, ili onih koji odlucuju gdje ce se igrati. A njihov glavni argument je gdje se moze vise zaraditi. Na Kosevu vise gledalaca, ali i jeftinija karta i veci troskovi organizacije (i manje sanse za malverzacije s kartama), a na BP manje gledalaca, skuplja karta, manji troskovi, velika sansa za malverzaciju s kartama. Kad se to sve sabere i oduzme, brojevi ce odluciti gdje ce se igrati. Pogotovo jer ce za tu tekmu igracima i ciri vjerovatno biti svejedno gdje se igra..
Ja sam rekao da finansijski najbolje rjesenje bi bilo da se kosevo rekonstruise (ne mora se nista dogradjivati) Dok za Grbavicu i Bilino polje treba dosta vise para jer bi se tribine morale graditi/dogradjivati - Grbavica ima samo jednu normalnu tribinu - Bilino polje ima sve tribine ali moraju se nadograditi u velikoj mjeri tako da treba dosta para i za to... dok kosevo samo treba rekonstruisati i natkriti (makar djelomicno) sto je finansijski prihvatljivije.... A naveo sam i to da su 2 navedena stadiona u vlasnistvu klubova (znaci ukoliko bi se nadogradili rijetko bi ikada bili popunjeni u premijer ligi - kao sto je situacija na kosevu)
bosnisk_boy

#289 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bosnisk_boy »

aze wrote:
veliki_ah wrote:Prica se o kruskama i jabukama.. Manjak koseva je sto to nije fudbalski stadion, i sto se tu nikako ne moze napraviti atmosfera (da ima uticaj na teren) da je slicna onoj na BP. Poredjenja radi, atmosfera protiv norveske na BP (18000 gledalaca - nije bilo stolica na istoku,sjeveru i jugu) i protiv danaca na kosevu skoro 40000 ljudi je neuporediva, iako je na kosevu bilo duplo vise ljudi, i iako je utakmica bila i vaznija. Jednostavno, taj stadion je konstruisan tako da pritisak sa tribina ne moze doci do terena. I ako bi se renoviralo kosevo, tj. ako se vec renovira jer je u glavnom (najvecem) gradu, bolje da se renovira grbavica, i da se njen kapacitet prosiri na nekih 25-30.000.
Ja sam rekao da finansijski najbolje rjesenje bi bilo da se kosevo rekonstruise (ne mora se nista dogradjivati) Dok za Grbavicu i Bilino polje treba dosta vise para jer bi se tribine morale graditi/dogradjivati - Grbavica ima samo jednu normalnu tribinu - Bilino polje ima sve tribine ali moraju se nadograditi u velikoj mjeri tako da treba dosta para i za to... dok kosevo samo treba rekonstruisati i natkriti (makar djelomicno) sto je finansijski prihvatljivije.... A naveo sam i to da su 2 navedena stadiona u vlasnistvu klubova (znaci ukoliko bi se nadogradili rijetko bi ikada bili popunjeni u premijer ligi - kao sto je situacija na kosevu)
Ja neznam kad si ti bio zadnji put na kosevu koje je u ocajnom stanju beton otpada covjek jedva prodje izmedju onih stolica a kosevo bas treba potpuno srusiti i napraviti nov stadion, a zenica makar odgovara po svim standardima fife i sto je najvaznije odgovara nasim reprezentivcima koji su svi redom rekli da ce igrati samo u zenici.A turci da su pobjedili nebi nista pricali o tome, a ja sam bio prosle godine u turskoj bacali svasta na nas vredjali i na kraju nam zatvorili momke u zatvor a vi jadnici navijajte i govorite braca turci...............
zecko_kupuz

#290 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

Možda to i čekaju. Da se beton raspadne i da se stadion sam od sebe uruši. :lol: Ionako je gradnja novog stadiona jeftinija opcija nego rekonstruisati postojeće Koševo. :P
phillie

#291 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Bogami, ovu temu bi trebalo stvarno zakljucati, bar do slijedece rekonstrukcije stadiona Bilino Polje.

Al ako smo vec krenuli razgovarati o utakmicama reprezentacije:

Atmosfera: 90% sam siguran da nijedan od clanova (ja prvi nisam) koji ucestvuju u temama nije nogometas /bilo aktivni ili penzhionisani/, pa eto i nek ima neki igrac, sigurno u svojoj karijeri nije igrao na punom Kosevu i punom Bilinom. Dakle kompetencija po ovom pitanju je svima upitna. Mislim da jedinu ocjenu mogu dati upravo nogometasi nase reprezentacije, jer upravo od njih zavisi kakav ce rezultat napraviti i hoce li nas uspjeti obradovati. Da kazu, nama odgovara igrati na Cevljanovica Polju, ja bih prvi isao sa lopatom, da dignemo na tom polju tribine, pa da ljudi igraju i pobjedjuju.
Jos samo nesto: pogledajte ovaj klip http://www.youtube.com/watch?v=7H0pgQsHYOo pa zamislite da ste na juznoj tribini odmah iza gola na utakmici BiH-Turska u trenutku kada Salihovic izvodi slobodan udarac i Terima dovodi do ludila, kakav bi to osjecaj bio....e sad zamislite istu utakmicu, istog salihovica kako pogadja mrezu Turaka i opet Terima dovodi u ocaj, a vi na Juznoj strani stadiona Kosevo...Isti osjecaj, isto uzbudjenje, isti dozivljaj. Cisto sumnjam. tebe na bilinom salihovicev gol te skoro u glavu pogodi sa mrezom, dok tebe na kosevu tek promjena rezultata na semaforu trzne iz depresije.

Interesovanje: Mnogi kazu veliko je interesovanje za utakmice reprezentacije da bi se igralo na Bilinom. Meni se cini da bi se i Kosevo napunilo i da bi opet bilo onih koji bi hjteli na utakmicu ali ne bi mogli doci do karte. U utakmicama kada je rezultat prioritet, mislim da se igracima treba obezbjediti maksimalne uslove u kojima oni mogu dati svoj puni doprinos. (da se sad ne vracam na gore receno). Zato nikako ne mogu shvatiti one koji kazu, sta se ima igrace pitati, oni su tu zbog nas. Njima ocito nije vazno hoce li ti igraci uspjeti u svojim namjerama da odvedu ovu reprezentaciju na SP, njima je bitno da oni budu na nekoj reprezentativnoj utakmici.

Stadion: Nikako mi nisu jasne strukture grada Sarajeva, kantona Sarajevo, pa i Federalne Vlade, kako ni dan danas nisu uradili NISTA po pitanju rekonstrukcije stadiona Kosevo. Gradili se razni Bosmali, dizali su se krediti da bi Radoncic napravio neke krive solitere i raznorazne klince palce, a nije se moglo nista uraditi po pitanju barem natkrivanja dvije tribine (zapada i istoka) na Kosevu. Sa dvije natkrivene tribine i punim stadionom Kosevo bi izgledalo odlicno, bez obzira na atletsku stazu. Jest da su tribine konstrusane da su zadnji redovi brate predaleko, al sta je tu je...

S druge strane, Bilino Polje je tipicni nogometni stadion, ali kapacitet mu je kritican totalno. Kad nije bilo stolica, pa i nekako, ali ovako, i jos kad se ne smiju rasprodati sve karte zbog UEFINIH pravila, slabo totalno. Ukoliko finansije to omoguce podhitno treba raditi nadogradnju Juga i sjevera, a mozda i istoka. Srecom, nacelnik nam je covjek koji ima sluha za sport i podrzava sve akcije koje vode ka omasovljenju sporta u nasem gradu, dobijanja raznih licenci za objekte i na ovaj nacin privlacenja i investitora i potencijalnih poslovnih partnera itd... Ako ga budemo drzali za rijec, obecao je u svom mandatu da ce Bilino Polje dobiti izgled onog sa prije nekoliko godina uradjene makete stadiona, svim natkrivenim tribinama, povecani kapacitetom..a vidjecemo, ipak je i on politicar :)

O nama samim: Ne razumijem mnoge Zenicane koji "svojski" brane igranje reprezentacije u Zenici, i to im je kao cin protiv Sarajeva Sarajlija, i kao neka pobjeda nad "pitarima". Reprezentacija nije samo nasa-zenicka, reprezentacija je svih gradjana ove zemlje. Jos vise mi nije jasno ovakvo razmisljanje jer npr sad na utakmici je bilo mozda 5% Zenicana, a ostalo sve su bili nasi gosti iz cijele zemlje i inostranstva, gosti naseg grada i naseg stadiona. Dakle nisu na stadionu svi bili Zenicani, nit ce to ikad biti....
S druge strane, mene kao Bosanca i nogometnog zaljubljenika, razmisljanja mnogih clanova ovdje koji svojim postovima govore (odnosno iz cijih se postova mogu izvuci ovakvi zakljuchci) vrijedjaju:
Mi bi da BiH igra u Sa, ali samo kad trebaju doci Spanije, Francuska, Engleska, pa i Turska, sad vise ni Belgija (koja eto nije vise velesila), Norveska, Danska...nisu zanimljivi, a o Armeniji, Estoniji, Luxemburgu i ne razmisljaju...
Mi bi da BiH igra u Sa, ali da igra ovako dobro-nemoj slucajno da pruzite slabu partiju, jer to nije nivo koji zelimo igrati....
Mi bi da BiH igra u Sa, ali samo ako ce voditi u utakmici i pobjediti...ne daj Boze da gube (kao npr. protiv Turske), ili da igraju nerijeseno veci dio utakmice, to mi ne mozemo gledati.
Iz ovog bi se dalo zakljuciti da bi posjecenost na utakmicama BiH bila velika samo u slucaju da dolazi velesila i da do tad reprezentacija ima dobre rezultate i ako kojim slucajem pocne utakmica a u petoj minuti primimo gol, to je vec raspad sistema na tribinama, pocinju prozivke, psovanja i slicne stvari (ovo ja iz licnog iskustva).
Prijatelji dragi, kad dolazite na stadion, dolazite da gledate svoju ekipu, svoju reprezentaciju za koju bi dali sve, pa makar protiv koga igrala, kad si na stadionu pruzas podrsku svojim momcima, pa kako god oni do tad igrali mozda noseni tvojom podrskom dace iznad svojih mogucnosti i pobjediti u toj utakmici. Podrzaces ih i onda kad pocnu da gube, kad postane gusto i kad su na koljenima, jer ta tvoja podrska moze im znaciti dodatnu snagu, snagu koja ce ih odvesti do izjednacenje, do pobjede...a to je ono sto svi od njih prizeljkujemo, trazimo i zahtjevamo. A ne da mi je cilj na stadionu da vidim neke zvjezde Spanije, Engleske, Svedske....popisam se na njih sve redom, svi zajedno nisu vrijedni jednog Nadarevica, Stilica, Spahica, Dzeke...To je ono sto neki ljudi trebaju sebi promjeniti u glavama, po mom misljenju.

I da ne duzim hahaahhaha to je to...tema stadion bilino polje, ocekujemo novu rekonstrukciju, to be continued....
Gandalf

#292 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

To komšija :thumbup: :bih:
bijelo_dugme

#293 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bijelo_dugme »

Kosevo/Stadion Munib Usanovic Munja 2012:
Image
Last edited by bijelo_dugme on 14/09/2009 23:29, edited 1 time in total.
Socijalista

#294 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Socijalista »

bijelo_dugme wrote:Kosevo 2012:
Image
Da ti nije Dodo dao ovaj prijedlog? :dance:
phillie

#295 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Amin!
Gandalf

#296 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

Takav stadion bi košt'o bar 300 miliona evrića - pa nemamo mi hiljadu naftnih izvora a ni ruske rezerve gasa :cry:
bulevarmostar

#297 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bulevarmostar »

Da li vec postoji uradjen idejni projekat za prosirenje stadiona Bilino Polje? Mislim maketa, kapacitet, troskovi, i sl. ali da nisu nagadjanja.
Oi

#298 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Oi »

davno je napravljen projekat za totalnu obnovu, tj. kada je aktuelna bila kandidatura za EP

Image
Image
bosnisk_boy

#299 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bosnisk_boy »

Za ovaj projekat evidentno nema novaca sto se tice drzave a ni korumpirani nsbih to nece nikad uraditi, jedino pritvatne jake firme iz bih ako se ukljuce u obnovu tu bi bilo nesto a ovako samo mozemo sanjati o ovakvom bilinom polju......
Last edited by bosnisk_boy on 17/09/2009 10:08, edited 1 time in total.
zecko_kupuz

#300 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by zecko_kupuz »

bosnisk_boy wrote:a ovako samo mozemo sanjati o ovakvom bilinom polju......
Bosna i Hercegovina - zemlja snova...njenih građana.:lol:
Post Reply