Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Vares City

#276 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Vares City »

slatka_sa wrote:
Vares City wrote:
zijancer wrote:hahahahaaaahahahaaa
po Neufertu ispada da ne mozes proci kroz vrata :mrgreen:
205cm sa stokom :mrgreen:
Prvo sam sebi rekao:Ma pusti ga,.eb. ga,....
E onda,.....

Ima vrata na koja TI NIKAD uci neces!!!!!!

Evo ti formule:Malo se okrenem u stranu,sagnem glavu i tebe ostavim napolju!!!!

Jest,205 Bosanca,a ima puno vecih
Pa i ti vares izgleda hvatas na te svoje cm i kile? Neko rece "drago mi je da si se snasao" a meni se cini da i nije neko snalazenje otici vani i voziti tramvaj ili bus. (neznam sta vozis) Mislim da ti nisi bas kompetentan da nam ovdje palis i gasis svijetlo i zavodis red. Takvi kao ti su najhrabriji sa distance od 1400km! Ako se ne varam radis u Svajcarskoj pa me interesuje smijes li nekom Svajcarcu kako ti kazes "ugasiti svijetlo" jer bi te sa noge ne nogu deportovali u Bosnu?
Sta jato po tebi "hvatam",osim sto reagujem na nepravdu i silu kabadahijsku.
Ja se nisam "snasao"nego sam otisao prije 21 godinu a jedan od razloga mog olaska je nepravda.
Radim svoj posao posteno(vozim i troley i autobus)kao i mnogi drugi stranci u ovoj zemlji,i da si malo pazljivije procitao/la moje postove bilo bi ti jasno da se to "gasenje svjetla" odnosi na nesto sasvim drugo :-)
Redovno to radim jer je to sastavni dio mog posla i to u 70-80% slusajeva Svicarcima!!!
I jos me nisu deportovali :dance:

A ti,eto prvi post pa bi neke lekcije,...... :-)
nikad_izvini

#277 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by nikad_izvini »

Da rezimiramo. GRAS treba plaćati ako se koriste njihove usluge. Jerbo, plaćamo usluge i pekaru i piljaru. Samo, pekar i piljar nisu na BUDŽETU(kojem također doprinosimo putem poreza) za razliku od GRASA. Pekar i piljar(uglavnom) nemaju donacije kao GRAS koje nam naplaćuju. Ako ne platimo usluge, onda smo kriminalci i papci. Bimo nije papak pa ima vile, stanove i vikendice a sin mu ima kafanu u Hrasnom. Znači, platimo(plaćali smo) GRASU kartu da bi Bimin sin otvorio kafanu pored ostalog. Kada smo to saznali i dalje treba da plaćamo karte ima još sinova, kafana i budala. Treba biti solidaran. Nije lako kafanu otvoriti(zajeban vakat) na uštrb donacija, budžeta i poštenih putnika koji nisu papci i kriminalci. Ako slučajno zakasnimo na posao,fakultet, eventualno zakažu kocnice ili nam se zapali vozilo, trebamo da budemo strpljivi i po zakonu ih tužimo. Pravda će na kraju biti zadovoljena. Kao što je bila bezbroj puta. Bimo je dobar primjer. Nismo papci ni kriminalci nego smo legalisti.Isto nam se može desiti kod pekara ili piljara. Ako nam revizor maltretira curu, sestru ili dijete opet trebamo platiti kartu, ako nemamo, Nogotrans d.o.o jer mi smo stoka koja na šamar okreće drugi obraz. Ovo je zapravo istina. Pljačkaju nas godinama a mi strpljivo gledamo, trepćemo okicama, plaćamo i dajemo. Platite karte, plaćajte ih i dalje, budite dosljedni sebi.

Šalu na stranu, nemam potrebe za korištenjem GRAS-ovih usluga. Kada to činim, kartu NE PLAĆAM, niti imam namjeru. Zašto, kako, valjda je jasno. Kome nije, njegov problem.
veljaca

#278 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

Dobijam kupon u firmi ( ne prodajem ga ) i zato se vozim sa placenom kartom ( u vidu kupona GRAS-a ).
Moj sin NIKADA, NIKADA ( 19 godina ima ) ne kupuje kartu. To je protest mladih - kako on kaze za ovu situaciju u zemlji ....
Najvise volim ove koji IZDALEKA ( sa sigurne udaljenosti ) PAMETUJU nama koji ovo sve prezivljavamo. Ima jedna izreka ( nadam se da je nisu ovi IZDALEKA zaboravili ) - lako je tudjim *****m gloginje mlatiti. VEOMA LAKO ....
Najvise zamjeram GRASU - sto ne postuju vozni red ( a to im je ZAKONSKA OBAVEZA - kao sto je i moja da imam kartu - a ja to imam ). Ne moze covjek toliko ranije krenuti da bi stigao na vrijeme - kao sto neki predlazu , ili najsmjesnije - uzmi onda taxi . Moze ali da mi onda GRAS refundira ....
ODGOVORNO tvrdim ( to je za ove IZVANA - sada omiljena uzrecica u nasoj Bosni I Hercegovini ) da ima previse nerada i javasluka u GRAS-u, kao i da ima vrijednih i postenih u GRASU i upravo oni trebaju RASCISTITI sa takvima u svojim redovima.

:bih: :sax:
slatka_sa

#279 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by slatka_sa »

Vares City wrote:Pa i ti vares izgleda hvatas na te svoje cm i kile? Neko rece "drago mi je da si se snasao" a meni se cini da i nije neko snalazenje otici vani i voziti tramvaj ili bus. (neznam sta vozis) Mislim da ti nisi bas kompetentan da nam ovdje palis i gasis svijetlo i zavodis red. Takvi kao ti su najhrabriji sa distance od 1400km! Ako se ne varam radis u Svajcarskoj pa me interesuje smijes li nekom Svajcarcu kako ti kazes "ugasiti svijetlo" jer bi te sa noge ne nogu deportovali u Bosnu?
Vares City wrote:Sta jato po tebi "hvatam",osim sto reagujem na nepravdu i silu kabadahijsku.
Ja se nisam "snasao"nego sam otisao prije 21 godinu a jedan od razloga mog olaska je nepravda.
Radim svoj posao posteno(vozim i troley i autobus)kao i mnogi drugi stranci u ovoj zemlji,i da si malo pazljivije procitao/la moje postove bilo bi ti jasno da se to "gasenje svjetla" odnosi na nesto sasvim drugo :-)
Redovno to radim jer je to sastavni dio mog posla i to u 70-80% slusajeva Svicarcima!!!
I jos me nisu deportovali :dance:
A ti,eto prvi post pa bi neke lekcije,...... :-)
Takvim kao ti cu uvijek rado dijeliti lekcije jer mi je pun k...c tih sto su se odavde ispalili kada je bilo najteze i cijelo vrijeme nam sole pamet sta kako sa velike distance. Skontala sam ja odlicno na sta si mislio sa ovim "gasenje svijetla", netrebas mi ti to reci.
zgembo_sa

#280 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

[quote="veljaca"]Dobijam kupon u firmi ( ne prodajem ga ) i zato se vozim sa placenom kartom ( u vidu kupona GRAS-a ).
Moj sin NIKADA, NIKADA ( 19 godina ima ) ne kupuje kartu. To je protest mladih - kako on kaze za ovu situaciju u zemlji ....[/quote]
hahahaha hahaha :D
Novi kandidat za biser godine :D
Mali bi da se voza dzaba, a da u dzepu ima najnoviji mobitel, na nogama skupe cipe, na sebi ubercool majicu i hlace, da se kurchi po centralu i bicakcicu, ali protestvuje time sto sto se svrstava u lopove koji kradomice koriste uslugu koja vrijedi jedno 100ti dio jednog komada njegove odjece ili jedno 500ti dio njegovog mobitela...

Klap, klap. Moj naklon za ovo hahaha :D
sadeta

#281 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

elcho71 wrote:Javljaju na radiju, Kameleon radio da je djevojka izmaltretirana od srtane trojice onih balvana koji pregledaju karte po tramvajima. Zavrsila je u hitnioj pomoci, zavrtali su joj ruku a ni ostalim putnicima nisu dali da izadju iz tramvaja. Kakvi su to "muskarci" koji se izivljvaju na djevojci i to njh trojica? Sve se to desavalo na stanici M.Dvor. Dokle vise taj bezobrazluk GRAS-a?
sto nisu ruku zavrnuli neki dan liku u tramvaju kad nije imao kartu???!!!! :x :x :x
kad je musko u pitanju, ako ima kila i visine isto ko' i reva (uopce ne mora biti visi ni tezi), onda ga ni ne pogleda. ako vidi da je neki kulturan covjek onda ga pocne zajebavat'!!!
neki dan sam bila u tramvaju kad su dvojica krupnijih srednjoskolaca rekli "nemamo karte cccccc" i jos im se smiju u facu, a sljedeci je bio momak onako normalne gradje, i normalnog ponasanja, nije imao ponistenu kartu!!!!! i njega su se dovezali a ovu dvojicu mamlaza ni pogledali nisu!

da ne pricam da sam dva puta umalo od dzeparosa batine dobila jer nisam htjela okrenuti glavu dok su pokusavali izburgijati ljude...gdje su tada reve?!

GRAS kazete?! ma hajte molim vas, kad GRAS bude firma, usluga bude na nivou komercijalne i kad reve budu pravi kontrolori a ne mamlazi samo tada cu platiti kartu! ovako, sto se mene tice GRAS-ov prevoz je besplatan...
(i kad mi se zuri, naravno :D )
veljaca

#282 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

zgembo_sa wrote:
veljaca wrote:Dobijam kupon u firmi ( ne prodajem ga ) i zato se vozim sa placenom kartom ( u vidu kupona GRAS-a ).
Moj sin NIKADA, NIKADA ( 19 godina ima ) ne kupuje kartu. To je protest mladih - kako on kaze za ovu situaciju u zemlji ....[/quote]
hahahaha hahaha :D
Novi kandidat za biser godine :D
Mali bi da se voza dzaba, a da u dzepu ima najnoviji mobitel, na nogama skupe cipe, na sebi ubercool majicu i hlace, da se kurchi po centralu i bicakcicu, ali protestvuje time sto sto se svrstava u lopove koji kradomice koriste uslugu koja vrijedi jedno 100ti dio jednog komada njegove odjece ili jedno 500ti dio njegovog mobitela...

Klap, klap. Moj naklon za ovo hahaha :D
Prenijecu sinu ovo tvoje - obecavam. On je PUNOLJETAN, pa neka odluci.
Btw - sve ovo sto si napisao - ne odnosi se na moga sina. Mozda ne nekog drugog ( mozda tvoga - vezano za ovu OPREMU ).
I moj naklon - za tvoj naklon. :D
pOZz

#283 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

sadeta wrote:da ne pricam da sam dva puta umalo od dzeparosa batine dobila jer nisam htjela okrenuti glavu dok su pokusavali izburgijati ljude...gdje su tada reve?!
To nije njihov posao. :mrgreen:
zgembo_sa

#284 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

sadeta wrote:
elcho71 wrote:Javljaju na radiju, Kameleon radio da je djevojka izmaltretirana od srtane trojice onih balvana koji pregledaju karte po tramvajima. Zavrsila je u hitnioj pomoci, zavrtali su joj ruku a ni ostalim putnicima nisu dali da izadju iz tramvaja. Kakvi su to "muskarci" koji se izivljvaju na djevojci i to njh trojica? Sve se to desavalo na stanici M.Dvor. Dokle vise taj bezobrazluk GRAS-a?
sto nisu ruku zavrnuli neki dan liku u tramvaju kad nije imao kartu???!!!! :x :x :x
kad je musko u pitanju, ako ima kila i visine isto ko' i reva (uopce ne mora biti visi ni tezi), onda ga ni ne pogleda. ako vidi da je neki kulturan covjek onda ga pocne zajebavat'!!!
neki dan sam bila u tramvaju kad su dvojica krupnijih srednjoskolaca rekli "nemamo karte cccccc" i jos im se smiju u facu, a sljedeci je bio momak onako normalne gradje, i normalnog ponasanja, nije imao ponistenu kartu!!!!! i njega su se dovezali a ovu dvojicu mamlaza ni pogledali nisu!

da ne pricam da sam dva puta umalo od dzeparosa batine dobila jer nisam htjela okrenuti glavu dok su pokusavali izburgijati ljude...gdje su tada reve?!

GRAS kazete?! ma hajte molim vas, kad GRAS bude firma, usluga bude na nivou komercijalne i kad reve budu pravi kontrolori a ne mamlazi samo tada cu platiti kartu! ovako, sto se mene tice GRAS-ov prevoz je besplatan...
Onda ti samo mogu pozeljeti da te svaki put opljackaju, da svaki put dobijes batine od dzeparosa, da te svaki put revizori izmaltretiraju... I nemoj reci da nisi sama to trazila i zaliti se ovdje nakon toga...
zgembo_sa

#285 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

veljaca wrote:Prenijecu sinu ovo tvoje - obecavam. On je PUNOLJETAN, pa neka odluci.
Btw - sve ovo sto si napisao - ne odnosi se na moga sina. Mozda ne nekog drugog ( mozda tvoga - vezano za ovu OPREMU ).
Btw. vidim lijepo si ga vaspitao, cim ti ne smeta to sto krade.
pOZz

#286 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

@zgembo_sa

Priznaj da imaš nekog u GRAS-u?! :oops:
sadeta

#287 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:
zgembo_sa wrote:Pa ako ti se ne dopada nivo usluge koji nude onda ih nemoj koristit. Isto kao da ja tebi uzmem sad novcanik i posto u njemu imas manje od 100 KM, necu da ti vratim. Da imas vise vratio bih ti. Vjerujes li mi na rijec?
Čekaj... da li GRAS ima monopol? 8-)
Pa ne znam bas, uvijek mozes koristiti vlastito auto, mozes taksi, mozes biciklo...
a jel ti radis u GRAS-u, majke ti? :D cekaj malo, GRAS ima monopol i kad je prije 5 godina Centrotrans pokusavao da uvede gradske linije, GRAS se digao na noge! umjesto da kazu, OK, idemo poboljsat uslugu, kontrolu i bla bla, oni su lobiranjem sprijecili Centrotras da uvede svoje linije.
to je ono sto je zalosno u ovoj prici, ne pada im na pamet da pojacaju kontrole, da te kontrole budu takve da svako mora da plati kartu i tacka. da im tramvaji stizu na vrijeme, da su malo cisci, da ih je vise, da su reve u vozilu barem dio vremena (zbog dzeparosa).
ja kad sam u Amsterdamu usla u tramvaj, da prostis skoro sam se usr.la a imala sam kartu, ponistenu! trojica sa utokama + policajac. mislis da je bio neko bez karte? :lol: :lol: :lol: :lol:
ali zavrtati ruku djevojci a nekom tamo pishi malome od 90 i vise kila ne smije ni prici...to je kukavicluk, bezobrazluk i javasluk najobicniji.
usluga im je na nivou besplatne, i dok je tako, ja cu je smatrati besplatnom...
veljaca

#288 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

zgembo_sa wrote:
veljaca wrote:Prenijecu sinu ovo tvoje - obecavam. On je PUNOLJETAN, pa neka odluci.
Pogresno vidis, ali to je drugi problem .... A tebi ne ZASMETA sto ti opisa moga sina kao nekakvog MAKROA i velikog lopova .... i time GA licno uvrijedi .... Ja govorim o GRAS-u a ne o tebi ( jedino ako ti nisi mozda GRAS ). A ako zelis o moralnim pridikama - mozemo ovdje a mozemo i na PM.
Vezano za TEMU: GRAS dobija i previse - kako vraca korisnicima. Treba UKINUTI MONOPOL, pa da biram njih ili nekog drugog za prevoz. To je KLJUCNO pitanje - a ovo izmedju mene i tebe - samo palamudjenje ( nasim rijecnikom receno ).
sadeta

#289 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

zgembo_sa wrote:
sadeta wrote:

Onda ti samo mogu pozeljeti da te svaki put opljackaju, da svaki put dobijes batine od dzeparosa, da te svaki put revizori izmaltretiraju... I nemoj reci da nisi sama to trazila i zaliti se ovdje nakon toga...
dragi zgembo prethodni post sam, ali najiskrenije, napisala ne vidjevsi ovaj!
ti nisi dobar, i imas nekoga ili si ti u grasu, to je moj zakljucak o tebi nakon ovakvog posta. jadan ti je pokusaj izvrnute logike: naime, ja ne kupujem kartu jer mi se gore navedeno ne desava,revizori me ne maltretiraju jer VAM ne dopustam (zgembo, ko prizna pola mu se prasta :D priznaj :D ), drugo, dzeparosima ne dam prici jer ih napamet znam. razlog zbog kojeg ja ne kupujem kartu jer je usluga na nivou besplatne.
osim toga ovdje je vise rijec i "hrabrosti" revizora, koji ce djevojci zavrnuti ruku, a djecaku koji ima istu kilazu i dovoljno je bezoobrazan da mu se kezi u facu, nece ni prici!
ti malo preispitaj svoje reakcije na ovu temu (sigurna sam da si u konfliktima koji ne ukljucuju forum i tastaturu puno obzirniji, necu reci kukavica, a dok se tastature dokopas, tipkas kojesta).
Last edited by sadeta on 10/04/2009 11:54, edited 1 time in total.
zgembo_sa

#290 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

pOZz wrote:@zgembo_sa

A bilo bi ti lakse kad bih imao ili sta?! Iskreno nemam, niti imam bilo kojih drugih interesa u ovoj prici osim postenja, ali koga ovdje briga za iskrenost...
pOZz

#291 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:@zgembo_sa

A bilo bi ti lakse kad bih imao ili sta?! Iskreno nemam, niti imam bilo kojih drugih interesa u ovoj prici osim postenja, ali koga ovdje briga za iskrenost...
:oops: :oops: :oops:

Evo ovi radnici su štrajkovali zbog poštenja. 8-) Sve divno, bajno. 8-)
zgembo_sa

#292 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

sadeta wrote:
zgembo_sa wrote:
pOZz wrote: Čekaj... da li GRAS ima monopol? 8-)
Pa ne znam bas, uvijek mozes koristiti vlastito auto, mozes taksi, mozes biciklo...
a jel ti radis u GRAS-u, majke ti? :D cekaj malo, GRAS ima monopol i kad je prije 5 godina Centrotrans pokusavao da uvede gradske linije, GRAS se digao na noge! umjesto da kazu, OK, idemo poboljsat uslugu, kontrolu i bla bla, oni su lobiranjem sprijecili Centrotras da uvede svoje linije.
to je ono sto je zalosno u ovoj prici, ne pada im na pamet da pojacaju kontrole, da te kontrole budu takve da svako mora da plati kartu i tacka. da im tramvaji stizu na vrijeme, da su malo cisci, da ih je vise, da su reve u vozilu barem dio vremena (zbog dzeparosa).
ja kad sam u Amsterdamu usla u tramvaj, da prostis skoro sam se usr.la a imala sam kartu, ponistenu! trojica sa utokama + policajac. mislis da je bio neko bez karte? :lol: :lol: :lol: :lol:
ali zavrtati ruku djevojci a nekom tamo pishi malome od 90 i vise kila ne smije ni prici...to je kukavicluk, bezobrazluk i javasluk najobicniji.
usluga im je na nivou besplatne, i dok je tako, ja cu je smatrati besplatnom...
Ne radim, ali koga briga to, vama je lakse vjerovati da neko ima neke skrivene interese nego da razmislja posteno.. Gras je javno preduzece i vrsi prevoz putnika i na profitabilnim i na neprofitabilnim linijama, to ne smijes zaboraviti. Lako je Centrotransu ponuditi jeftiniji prevoz na glavnoj dzadi, ali hajd nek vozi po padinskim predjelima gdje vozila zahtijevaju cesce odrzavanje, gdje je manje putnika itd.

Treba promijeniti nacin kontrole karata, to sam i nekoliko puta vec rekao. Najbolje bi bilo u prvo vrijeme postavljati nekoliko kontrolora karata na sva vrata vozila i odmah prije ulaska kontrolisati karte, sve to uz asistenciju policije, sve dok se malo raja ne disciplinuje.

Usluga koliko god bila losa nije besplatna i time sto je koristis bez placanja u stvari sebe stavljas s onu stranu zakona i to ti ne daje pravo da se zalis na uslugu.
pOZz

#293 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by pOZz »

zgembo_sa wrote:Lako je Centrotransu ponuditi jeftiniji prevoz na glavnoj dzadi, ali hajd nek vozi po padinskim predjelima gdje vozila zahtijevaju cesce odrzavanje, gdje je manje putnika itd.
Htjeli ljudi, šta misliš što nisu uspjeli? 8-)
zgembo_sa

#294 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

veljaca wrote:
zgembo_sa wrote:
Pogresno vidis, ali to je drugi problem .... A tebi ne ZASMETA sto ti opisa moga sina kao nekakvog MAKROA i velikog lopova .... i time GA licno uvrijedi .... Ja govorim o GRAS-u a ne o tebi ( jedino ako ti nisi mozda GRAS ). A ako zelis o moralnim pridikama - mozemo ovdje a mozemo i na PM.
Vezano za TEMU: GRAS dobija i previse - kako vraca korisnicima. Treba UKINUTI MONOPOL, pa da biram njih ili nekog drugog za prevoz. To je KLJUCNO pitanje - a ovo izmedju mene i tebe - samo palamudjenje ( nasim rijecnikom receno ).
Monopol na javni prevoz imas svugdje u svijetu. Sto se tice prevoza uopste, naravno na raspolaganju ti stoje drugi vidovi prevoza, prije svega taxi, vlastito vozilo, rent-a-car i sl.

A ne bih da vrijedjam tvog sina, samo napominjem da je kradja kradja, bez obzira koliko mala bila. Opravdana sigurno nije i zvuci mi smijesno i jadno opravdanje da to radi iz nekog protesta.
zgembo_sa

#295 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

sadeta wrote:dragi ygembo prethodni post sam, ali najiskrenije, napisala ne vidjevsi ovaj! ti nisi dobar, i imas nekoga u grasu, to je moj zakljucaj o tebi nakon ovakvog posta.
Ma jasta, oni koji smatraju da treba platiti za uslugu koju dobijes ili nisu dobri ili im je neko zaposlen u tom davaocu usluga :)
Koji malogradjanski zakljucak :)
hocunecu

#296 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by hocunecu »

nikad im necu pokazat kartu van vozila
sto bih,guzva im unutra pa ne mogu gospoda da se guraju ili sta...?
sem toga svi mi njima vec placamo,koristili usluge ili ne......ustvari predplaceni su za nista
sadeta

#297 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

zgembo_sa wrote:
sadeta wrote:dragi ygembo prethodni post sam, ali najiskrenije, napisala ne vidjevsi ovaj! ti nisi dobar, i imas nekoga u grasu, to je moj zakljucaj o tebi nakon ovakvog posta.
Ma jasta, oni koji smatraju da treba platiti za uslugu koju dobijes ili nisu dobri ili im je neko zaposlen u tom davaocu usluga :)
Koji malogradjanski zakljucak :)
kao sto rekoh, tipkas previse, sigurna sam da stosta nadoknadjujes :D sto u stvarnom zivotu ne mozes. nebitno, zato imamo administratore, barem se nadam.
koju ja to uslugu dobijem? gdje je ta usluga? znas li ti sta znaci usluga? vidi se da si u grasu...
veljaca

#298 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

zgembo_sa wrote: Ne radim, ali koga briga to, vama je lakse vjerovati da neko ima neke skrivene interese nego da razmislja posteno.. Gras je javno preduzece i vrsi prevoz putnika i na profitabilnim i na neprofitabilnim linijama, to ne smijes zaboraviti. Lako je Centrotransu ponuditi jeftiniji prevoz na glavnoj dzadi, ali hajd nek vozi po padinskim predjelima gdje vozila zahtijevaju cesce odrzavanje, gdje je manje putnika itd.

Treba promijeniti nacin kontrole karata, to sam i nekoliko puta vec rekao. Najbolje bi bilo u prvo vrijeme postavljati nekoliko kontrolora karata na sva vrata vozila i odmah prije ulaska kontrolisati karte, sve to uz asistenciju policije, sve dok se malo raja ne disciplinuje.

Usluga koliko god bila losa nije besplatna i time sto je koristis bez placanja u stvari sebe stavljas s onu stranu zakona i to ti ne daje pravo da se zalis na uslugu.
Eto, ja ne koristim uslugu besplatno - PLACAM prevoz i ne stavljam se s onu stranu zakona - IMAM li pravo da se zalim na uslugu - neredovan prevoz. Evo, kad vec branis GRAS ( imas pravo na to ) navescu ti primjer Autobuske linije 14 - Dom Armije - Podhrastovi - ne mali broj puta autobus u 21.05 nije bio, vec onaj u 21.20 ( brzo ga poprave - kako ??? ). Pitao sam dispecera i on mi je rekao da je u kvaru. Ja sumnjam u to - jer - posto koristim tu liniju - znam da u to vrijeme ima oko 10-20 - tak putnika i 90% su sa kuponima. GRAS ima logiku - mi smo to vec naplatili - a ustedicemo na gorivu . I nije to jedini primjer. Ponavljam - JA ZA PLACENU USLUGU - ZELIM DOCI NA VRIJEME NA ODREDISTE ....
sadeta

#299 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

pOZz wrote:
sadeta wrote:da ne pricam da sam dva puta umalo od dzeparosa batine dobila jer nisam htjela okrenuti glavu dok su pokusavali izburgijati ljude...gdje su tada reve?!
To nije njihov posao. :mrgreen:
nije im posao, ali da su cesce u tramvajima, i da su malo veci autoritet, i ovog bi bilo manje.
schtab

#300 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by schtab »

zgembo bolan jel te dosta, de popusti malo :D

ljudi pricaju argumentima, zale se na kvalitet - iznose primjedbe, a ti konstantno ponavljas da se MORA placati karta :-) pa eto ima ljudi koji placaju a zale se, znaci da nije samo do nas LOPOVA, koji se vozamo dzaba :lol: :lol:
Locked