jesu samo zavisi u cijim rukama i kako ih upotrebitibach wrote:Za mostarca
Znam za slučaj čovjeka, prijeratnog vlasnika benzinske pumpe, koji je na početku rata završio u četničkom logoru sa čitavim svojim mjestom. Svoje dzelate je zamolio da ga puste ako im pokaže gdje je sakrio novac. Donio im je vreću deviza, koju su uzeli i pt ubili nesretnika. Njegove devize nisu im ništa značile, samo mržnja prema muslimanskom pogrešnom imenu.
Pare nisu svemoćne vjeruj mi.
Šta ćete uraditi ako počne rat
-
mostarac
#276 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
-
kv99
#277 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Ovi je treci put da pitam jedno te isto pitanje KAKO BI BJEZAO DA ZAPUCA ? Da li bjezao na Istok preko Drine u Srbiju i Crnu Goru ( preko Zvornika,Visegrada, Foce). Ili na Sjever preko Doboja i BL ? Na Zapad preko M.Grada i Sipova ? Ili na Jug preko G, Vakufa i Prozora ? Let sa SA aerodroma ( ako kontrolni toranj bude otvoren poslije "zalutalih " metaka sa Dobrinje )? Objasni jer vidim da ima dosta koji bi bjezali pa im barem tako pomozi.Lesli Eldridž wrote:@kv99 Ako nisi ti, jeste većina. I to i u moje i tvoje ime. Boli me qrac za BiH, ljudi treba živjeti, a ovdje je sve manje života. Jedva čekam da se zapuca da mogu bježat odavde. Ali neće biti rata i to je moja nevolja. Zato mi je teško ovo trpit. Pobjeći je najbolje.
-
Lesli Eldridž
#278 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Ja evo večeras sjedam u auto i idem...
Nema čovječe božiji rata više. NATO je ovde. A i kad bi se počeli povlačiti, i ja bih za njima. Pa ne bih čekao da se zapuca po ulici... 
-
palermo
#279 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
A mislim da si ovdje malo nepošten.Sam kažeš da bi se borio za Jugoslaviju ,ok, al onda ipak dopusti drugima da imaju želju da se bore za Bosnu i hercegovinu a da ih pri tom ne proglašavaš budalama.mostarac wrote:[
@bosanac21: pametni ce otici, a budale nek ginu za saju, aliju mladjeg, cengica, radoncica i njihove begovate.
-
kv99
#280 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Ako su pare u tvojim rukama tako sposobne i znas ih upotrijebiti sto se vec sada ne javljas sa Havaja ili Monaka ? Ili mislis da ces znati da ih upotrijebis samo u slucaju kad ti dzelat dodze na vrata ?mostarac wrote:jesu samo zavisi u cijim rukama i kako ih upotrebitibach wrote:Za mostarca
Znam za slučaj čovjeka, prijeratnog vlasnika benzinske pumpe, koji je na početku rata završio u četničkom logoru sa čitavim svojim mjestom. Svoje dzelate je zamolio da ga puste ako im pokaže gdje je sakrio novac. Donio im je vreću deviza, koju su uzeli i pt ubili nesretnika. Njegove devize nisu im ništa značile, samo mržnja prema muslimanskom pogrešnom imenu.
-
mostarac
#281 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
cestom prema jadranu. Otprilike 10.000 markica ce da kostaju papiri to se vec sad moze prognozirati i nema niko da te dirakv99 wrote:Ovi je treci put da pitam jedno te isto pitanje KAKO BI BJEZAO DA ZAPUCA ? Da li bjezao na Istok preko Drine u Srbiju i Crnu Goru ( preko Zvornika,Visegrada, Foce). Ili na Sjever preko Doboja i BL ? Na Zapad preko M.Grada i Sipova ? Ili na Jug preko G, Vakufa i Prozora ? Let sa SA aerodroma ( ako kontrolni toranj bude otvoren poslije "zalutalih " metaka sa Dobrinje )? Objasni jer vidim da ima dosta koji bi bjezali pa im barem tako pomozi.Lesli Eldridž wrote:@kv99 Ako nisi ti, jeste većina. I to i u moje i tvoje ime. Boli me qrac za BiH, ljudi treba živjeti, a ovdje je sve manje života. Jedva čekam da se zapuca da mogu bježat odavde. Ali neće biti rata i to je moja nevolja. Zato mi je teško ovo trpit. Pobjeći je najbolje.
@palermo: kad se borilo za jugoslaviju nije se borilo za saje, alije i jos par majmuna, nego za sve nas, a to je bitna razlika, cak bi rekao nepremostiva i ogromna.
-
Lesli Eldridž
#282 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
@kv99 Pa ne čeka se dželat... Baš si naivan. Koliko ti je godina?
Last edited by Lesli Eldridž on 14/03/2009 21:41, edited 1 time in total.
- bach
#283 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Da upotrebiti, upotrebiti.mostarac wrote:jesu samo zavisi u cijim rukama i kako ih upotrebitibach wrote:Za mostarca
Upotrebiti, upotrebiti
U Bosni se kaže upotrijebiti, recimo glavu. Nekad je ona bitnija od deviza.
-
palermo
#284 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Čini mi se da je rasprava o mogućnostima bježanja prilično besmislena. Ja i dalje stojim pri mišljenju da, ako bi svi pobjegli i ne bi imao ko da se bori za Bosnu i hercegovinu, onda ona nema ni razloga da postoji.kv99 wrote:Ovi je treci put da pitam jedno te isto pitanje KAKO BI BJEZAO DA ZAPUCA ? Da li bjezao na Istok preko Drine u Srbiju i Crnu Goru ( preko Zvornika,Visegrada, Foce). Ili na Sjever preko Doboja i BL ? Na Zapad preko M.Grada i Sipova ? Ili na Jug preko G, Vakufa i Prozora ? Let sa SA aerodroma ( ako kontrolni toranj bude otvoren poslije "zalutalih " metaka sa Dobrinje )? Objasni jer vidim da ima dosta koji bi bjezali pa im barem tako pomozi.Lesli Eldridž wrote:@kv99 Ako nisi ti, jeste većina. I to i u moje i tvoje ime. Boli me qrac za BiH, ljudi treba živjeti, a ovdje je sve manje života. Jedva čekam da se zapuca da mogu bježat odavde. Ali neće biti rata i to je moja nevolja. Zato mi je teško ovo trpit. Pobjeći je najbolje.
Ja jedino mislim da postoje ljudi koji bi se borili.
-
kv99
#285 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Unprofor je bio ovdje citavo vrijeme 92-95 , Holandija clanica NATO je bila u Srebrenici , Francuzi u SA, Spanci u Mostaru, sve same clanice NATO. Kako to da nisu 93 spasile Mostar a bilo ih je vise samo u Mostaru nego sto ih danas ima u citavoj BiH ?Lesli Eldridž wrote:Ja evo večeras sjedam u auto i idem...Nema čovječe božiji rata više. NATO je ovde. A i kad bi se počeli povlačiti, i ja bih za njima. Pa ne bih čekao da se zapuca po ulici...
-
Lesli Eldridž
#286 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
@palermo I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
Last edited by Lesli Eldridž on 14/03/2009 21:44, edited 1 time in total.
-
mostarac
#287 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
pare nisu sposobne samo u rukama budala, a jos sam ovdje, nisam aman stao s lovom, al za slucaj rata imam solidno rjesenje i dzelata nema da cekam, al vala ni da ginem za mafiju.kv99 wrote:Ako su pare u tvojim rukama tako sposobne i znas ih upotrijebiti sto se vec sada ne javljas sa Havaja ili Monaka ? Ili mislis da ces znati da ih upotrijebis samo u slucaju kad ti dzelat dodze na vrata ?mostarac wrote:jesu samo zavisi u cijim rukama i kako ih upotrebitibach wrote:Za mostarca
-
mostarac
#288 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Ovo si dobro rekaoLesli Eldridž wrote:I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
Izmedju opstanka bosne i sebe, biram sebe
-
palermo
#289 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Nisam se borio za šaju, aliju a bogami ni za Nedžada, niti bih tu u nekom (gluho bilo) eventualnom budućem ratu. Al rekoh, ne bih otišao.mostarac wrote:[
@palermo: kad se borilo za jugoslaviju nije se borilo za saje, alije i jos par majmuna, nego za sve nas, a to je bitna razlika, cak bi rekao nepremostiva i ogromna.
-
Lesli Eldridž
#290 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
mostarac wrote:Ovo si dobro rekaoLesli Eldridž wrote:I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
-
kv99
#291 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Pa u tome je i sva prica. Ako cemo bjezati onda SVI, bas SVI da bjezimo jer ko ostane i bude se nadao u NATO/ MZ / milost krvnika...taj je naj*ebo pravo.palermo wrote:Čini mi se da je rasprava o mogućnostima bježanja prilično besmislena. Ja i dalje stojim pri mišljenju da, ako bi svi pobjegli i ne bi imao ko da se bori za Bosnu i hercegovinu, onda ona nema ni razloga da postoji.kv99 wrote:Ovi je treci put da pitam jedno te isto pitanje KAKO BI BJEZAO DA ZAPUCA ? Da li bjezao na Istok preko Drine u Srbiju i Crnu Goru ( preko Zvornika,Visegrada, Foce). Ili na Sjever preko Doboja i BL ? Na Zapad preko M.Grada i Sipova ? Ili na Jug preko G, Vakufa i Prozora ? Let sa SA aerodroma ( ako kontrolni toranj bude otvoren poslije "zalutalih " metaka sa Dobrinje )? Objasni jer vidim da ima dosta koji bi bjezali pa im barem tako pomozi.Lesli Eldridž wrote:@kv99 Ako nisi ti, jeste većina. I to i u moje i tvoje ime. Boli me qrac za BiH, ljudi treba živjeti, a ovdje je sve manje života. Jedva čekam da se zapuca da mogu bježat odavde. Ali neće biti rata i to je moja nevolja. Zato mi je teško ovo trpit. Pobjeći je najbolje.
Ja jedino mislim da postoje ljudi koji bi se borili.
-
Lesli Eldridž
#292 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Pa dobrojutro Kolumbo. Skonto si nakon 2 dana.
-
palermo
#293 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
sa stanovišta tebe, svakakoLesli Eldridž wrote:@palermo I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
Al eto, ja nekako bih teško živio sa odlukom da odem.I ne govorim ovo napamet.
- Pietje_Bel
#294 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Pa ako Bosna ne opstane onda cemo postati evropski kurdi?mostarac wrote:Ovo si dobro rekaoLesli Eldridž wrote:I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.

-
mostarac
#295 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
sorry ja sam s-h dijete i nisam ucio ove novokomponovane pravopise tipa peterica, osmerica, upotrijebiti, prijedlagati i slicne ruralne umotvorine novog bosanskog jet-setabach wrote:Da upotrebiti, upotrebiti.mostarac wrote:jesu samo zavisi u cijim rukama i kako ih upotrebitibach wrote:Za mostarca
Upotrebiti, upotrebiti
U Bosni se kaže upotrijebiti, recimo glavu. Nekad je ona bitnija od deviza.
-
mostarac
#296 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
uh bi se nasekirao nemoj pitatPietje_Bel wrote:Pa ako Bosna ne opstane onda cemo postati evropski kurdi?mostarac wrote:Ovo si dobro rekaoLesli Eldridž wrote:I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
Izmedju opstanka bosne i sebe, biram sebe![]()
Bolje Kurd u Kopenhagenu nego Bosnjo u Sarajevu ili gluho bilo Banjaluci
-
Lesli Eldridž
#297 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Gdje si bio u zadnjem ratu? Kako sada živiš? Da znaš za bolje ne bi tako pisao. Problem sa vama mladima je što ne možete upoređivati nekad i sad, jer ono nekad (kad je Bog hod'o po zemlji) niste ni doživjeli. Jebo bolan "ovo" što se naziva BiH. Živi svoj život, a ovo je svakako već sve propalo.palermo wrote:sa stanovišta tebe, svakakoLesli Eldridž wrote:@palermo I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene..
Al eto, ja nekako bih teško živio sa odlukom da odem.I ne govorim ovo napamet.
- bach
#298 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Hajde nam ti sada reci kakvo je vrijeme večeras u Laktašima. Pozdravi Rajka Vasića i čika Miću usput.Lesli Eldridž wrote:@palermo I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
Je li u Laktašima večeras subota??
- Pietje_Bel
#299 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
uh bi se nasekirao nemoj pitatmostarac wrote:
Pa ako Bosna ne opstane onda cemo postati evropski kurdi?![]()
Bolje Kurd u Kopenhagenu nego Bosnjo u Sarajevu ili gluho bilo Banjaluci
Hehehe... Pa ja to shvatam za nekoga koj e prezivio vec jedan rat. Ja mislim da bih ja bio spreman da ratujem ali to je vjerovatno zbog toga sto sam mlad i sto ne znam sta je rat itd. itd.
-
Lesli Eldridž
#300 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat
Ja sam iz Sarajeva. Borac Armije BiH. I bio sam budala zbog toga. Sad me je stid šta sam branio. Nisam se za "ovo" borio. Zato bi mi bilo drago da sve propadne. Neka sve ide u 3 pm, a ja vala odoh...bach wrote:Hajde nam ti sada reci kakvo je vrijeme večeras u Laktašima. Pozdravi Rajka Vasića i čika Miću usput.Lesli Eldridž wrote:@palermo I ja mislim da nema smisla više ovakva BiH. Da je šta valjala Bosna bi preživjela. Ali nije valj'o narod i nema je. I neka je nema. Bolje da nje nema, nego mene.
Je li u Laktašima večeras subota??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()