ma nije dijete nista krivo, pas ga je napao iz cista mira...
Moderator: anex

Fino napisah da me je ščene napalo, a on kaže :"Neće ti ništa." A ti si je li dobra sa tom beštijom da prepadaš raju. Takve gazde kao ti su bolesnici hebeni.Dile wrote:@zonbrile
i meni je pun klinac kukavdzija kao ti... ja sam fino rekla kako bi se trebao problem rjesiti, a ti napadas. dok se na taj nacin ne regulise uvije ce biti ovakvih problema i svadja. psa treba svaki dan izvesti i pustiti da se istrci, nema svako nit mogucnosti nit vremena da psa stalno vodi na planinu i gdje van grada. ne znam sta je tu toliki problem shvatiti da nam je park za pse prijeko potreban, i da cu se odmah prva sloziti s tim da se naplacuju kazne. i meni kad izvedem pita vani bez povodca nek zove ko hoce muriju pa cemo vidjeti ko ce bolje procidje nadje pazaric zivota ti....
![]()
![]()
![]()
@lesli
sto ne naleti na mene nabijem te na neku stvar, pa da ti bude zadnje u zivotu sto si uradio... trebali su ti "zvati muriju sve po zakonu". kako te nije stid takve stvari izjavljivati i tako nest uraditi, bolesnik Hebeni...
Mislimo isto!mycy wrote:Vidim da ima svakakvih gluposti ovdje. U jednom se slazem s (mislim) Sitno, kad je rekla da svaki pas ima pravo na svoj komadic svemira... Ovaj zakon o "bezbjednosti" je pravo sranje! Prije nego se ovo desilo, odnosno prije nego se donio zakon trebali su kreteni napraviti neki edukacioni centar da se ljudi (i oni koji imaju i oni koji nemaju pse) nauce sta je pas! Kako ce pas u ljetnom periodu normalno funkcionisati upakovan u brnjicu??? Nema teorije. Zato zbog levata koji ne znaju sta je pas, on mora da trpi pis do navecer! Ali hajd, nije ovo prvi primjer da vlast pokazuje da rade nesto o cem veze nemaju.
U nekoj drzavi (nisam sigurna kojoj) se prije nabavke psa fino polaze neki test da se vidi da li si sposoban/na za odrzavanje, skolovanje ili ti odgajanje tog psa. E pa tako bi nesto trebali i ovdje jer u Sarajevu svakakvi kreteni nabavljaju pse, i onda kad se previse razmaze ili naprave aresivnim na*ebu ovi koji fino ljubimce odgajaju!
Prije par dana setam ja sa prijateljem i njegovim psom, stojimo na semaforu kad curica (mozda 3-4 godine) zaletise i nesto je uradila psu. To smo primjetili samo po psu kad se trznuo jer nju smo onda vidjeli kad je odlazila od njeg.. Mater joj nista... E TAKVIM roditeljima i djeci treba i brnjica i povodac!!! A vi vodite polemiku oko pasa! 10,000 puta su ljudi opasniji...
pa kazem treba nindji da naleti na mene ili na nekog od moje ekipe sa psima da zavrsi u invalidskim kolicima pa mu nece biti u stanju vise tako nest da uradi. a moja bestija iz cista mira nece napasti sigurno, imam dovoljno pameti, kulture, i ljudskih osobina pa da psa ne odgojim da bude hodajuca klaonica, a isto tako je savrseno dobro istreniran da zakolje ako neko podje da udari bilo njega bilo mene, i vjeruj da nisi brzi i snalazljiviji od njega, istreniran je za to vjerovatno bolje od tebe. isto tako taj moj pit ne sluzi uopce za prepadanje raje, sto bih to radila, to je kucni ljubimac, doduse koji je samo povremeno kod mene, ali bez obzira, nit sluzi za prepadanje nit bilo sta drugo, nego meni sluzi za igru, i za svaku normalniju osobu, dijete nije ni bitno, isto sluzi za igranje i uzivanje u vremenu provedenom sa psom. a to sto bi gazdaricu nabijao, nindja takvi ljudi poput tebe nemaju inace alata za nabijanje bilo koga, samo kriju svoje nedostatke iza takvog ponasanja, tako da se toga ne bojim, kad je nkome mali, dzaba se trudi da pokaze svoju velicinu, nece mu to pomoci... i ne nisi napisao da te napao pas.Lesli Eldridž wrote:Fino napisah da me je ščene napalo, a on kaže :"Neće ti ništa." A ti si je li dobra sa tom beštijom da prepadaš raju. Takve gazde kao ti su bolesnici hebeni.Dile wrote:@zonbrile
i meni je pun klinac kukavdzija kao ti... ja sam fino rekla kako bi se trebao problem rjesiti, a ti napadas. dok se na taj nacin ne regulise uvije ce biti ovakvih problema i svadja. psa treba svaki dan izvesti i pustiti da se istrci, nema svako nit mogucnosti nit vremena da psa stalno vodi na planinu i gdje van grada. ne znam sta je tu toliki problem shvatiti da nam je park za pse prijeko potreban, i da cu se odmah prva sloziti s tim da se naplacuju kazne. i meni kad izvedem pita vani bez povodca nek zove ko hoce muriju pa cemo vidjeti ko ce bolje procidje nadje pazaric zivota ti....
![]()
![]()
![]()
@lesli
sto ne naleti na mene nabijem te na neku stvar, pa da ti bude zadnje u zivotu sto si uradio... trebali su ti "zvati muriju sve po zakonu". kako te nije stid takve stvari izjavljivati i tako nest uraditi, bolesnik Hebeni...Hajd' naletite na mene, pa ćete isto i on proći.
Ninđa nije sodomista da nabija na onu stvar pašće, ali ako je gazdarica dobra može se i to desiti.
Ninđi ne treba policija
, a u težim slučajevima tu je katana, vakizaši, šuriken... Ali to je samo za dvonožne životinje, paščadima, samo polomim noge (krc
) bez hladnog oružja, jer je ljudko tijelo najbolje oružje. Ne izazivam nikada, ali eto baš bih volio da i tvog cuku razvalim i polomim mu noge (trening
), ako bude agresivan i napadne me naravno, ne bezveze. Ninđa ne zloupotrebljava svoju vještinu.
Kod mene je i veliki i inžinjerDile wrote:pa kazem treba nindji da naleti na mene ili na nekog od moje ekipe sa psima da zavrsi u invalidskim kolicima pa mu nece biti u stanju vise tako nest da uradi. a moja bestija iz cista mira nece napasti sigurno, imam dovoljno pameti, kulture, i ljudskih osobina pa da psa ne odgojim da bude hodajuca klaonica, a isto tako je savrseno dobro istreniran da zakolje ako neko podje da udari bilo njega bilo mene, i vjeruj da nisi brzi i snalazljiviji od njega, istreniran je za to vjerovatno bolje od tebe. isto tako taj moj pit ne sluzi uopce za prepadanje raje, sto bih to radila, to je kucni ljubimac, doduse koji je samo povremeno kod mene, ali bez obzira, nit sluzi za prepadanje nit bilo sta drugo, nego meni sluzi za igru, i za svaku normalniju osobu, dijete nije ni bitno, isto sluzi za igranje i uzivanje u vremenu provedenom sa psom. a to sto bi gazdaricu nabijao, nindja takvi ljudi poput tebe nemaju inace alata za nabijanje bilo koga, samo kriju svoje nedostatke iza takvog ponasanja, tako da se toga ne bojim, kad je nkome mali, dzaba se trudi da pokaze svoju velicinu, nece mu to pomoci... i ne nisi napisao da te napao pas.Lesli Eldridž wrote:Fino napisah da me je ščene napalo, a on kaže :"Neće ti ništa." A ti si je li dobra sa tom beštijom da prepadaš raju. Takve gazde kao ti su bolesnici hebeni.Dile wrote:@zonbrile
![]()
![]()
![]()
@lesli
sto ne naleti na mene nabijem te na neku stvar, pa da ti bude zadnje u zivotu sto si uradio... trebali su ti "zvati muriju sve po zakonu". kako te nije stid takve stvari izjavljivati i tako nest uraditi, bolesnik Hebeni...Hajd' naletite na mene, pa ćete isto i on proći.
Ninđa nije sodomista da nabija na onu stvar pašće, ali ako je gazdarica dobra može se i to desiti.
Ninđi ne treba policija
, a u težim slučajevima tu je katana, vakizaši, šuriken... Ali to je samo za dvonožne životinje, paščadima, samo polomim noge (krc
) bez hladnog oružja, jer je ljudko tijelo najbolje oružje. Ne izazivam nikada, ali eto baš bih volio da i tvog cuku razvalim i polomim mu noge (trening
), ako bude agresivan i napadne me naravno, ne bezveze. Ninđa ne zloupotrebljava svoju vještinu.
Bravo!Lesli Eldridž wrote: Kod mene je i veliki i inžinjerŠalu na stranu, hajde da vidiš kako ću ti odrati to šćene. Ozbiljno mislim, neću mu puno nogu polomiti dovoljno je jednu.
Skići i cvili svako šćene kad se čuje ono karakteristično "krc". Ali najbolje je kad gazda počne plakat zbog cuke, to je ono baš za moju dušu, da mamlazima pokažem kako su kukvani, jadni i bijedni. E eto baš bi volio da ga se sretnemo i da ga oderem, a da ti plačeš...
Pa dobermana sam sjeb'o na Ilidži, a te kukavne pit-bil terijere jedem za ručak. Golim rukama, ili bolje rečeno nogama. Krc i gotovo...
Ne kazem da ne moze, ali znas li ti koja je razlika u povrsini preko koje hladi sam pas sa i bez brnjice po nekom zvizdanu???!!! To je kao kad bi se tebi nekako sprijecilo da se znojis samo ispod jednog pazuha i NIGDJE vise!!! GLUPOST!! I da, tako je svugdje u svijetu ali je takodjer svugdje u svijetu obezbjedjen prostor gdje se pas moze pustati na miru da se seta a isto tako je obezbjedjeno u 99% prodavnica, samoposluga da udjes sa svojim psom... Gdje to ima kod nas???? Ako vec pocinjete uporedjivati nas sa "svugdje u svijetu"...zonbirile wrote:ljudi moji bježite od problema,i prije rata je važio isti zakon.Ne izmišljajte rupu na saksiji,nego poštujte zakon.Ostalima savjet,kada si kod u parku zovi muriju,da popiše vlasnike pasa,bez brnjice.Ne kakajte,ne postoji specijalni bosanski pas,svugdje u svijetu je tako.Priča o brnjici,je glupost,jer pas se može i ljeti hladiti preko jezika iz brnjice.
A ti dajes stvarno divne primjere! Ako ste takvi lafci pa zasluzujete pistolje zasto se onda bez ikakvih pomagala ne sukobavljate? Svi mogu biti ogromni lafci sa pistoljem, ali bas svi!!!cikcanga wrote:Bravo!![]()
Tako i treba.
Ako oni mogu zvijer vodat sa sobom,trbaju onda i nama dati da nosamo pistolje pa kad se zaleti ......(kinder "suprajs")
Odlucila sam da zbog debila necu vise pisati na ovoj temi, ali imam strasnu potrebu vama dvojici reci: molite se Bogu da ja ne budem osoba koju ce te sresti i nesto komentirati vezano za psa ili nedaj Boze napasti psa - da ne bi vas dvojica zavrsili na CUM-u. Mrs odavde debili bolesni!cikcanga wrote:Bravo!Lesli Eldridž wrote: Kod mene je i veliki i inžinjerŠalu na stranu, hajde da vidiš kako ću ti odrati to šćene. Ozbiljno mislim, neću mu puno nogu polomiti dovoljno je jednu.
Skići i cvili svako šćene kad se čuje ono karakteristično "krc". Ali najbolje je kad gazda počne plakat zbog cuke, to je ono baš za moju dušu, da mamlazima pokažem kako su kukvani, jadni i bijedni. E eto baš bi volio da ga se sretnemo i da ga oderem, a da ti plačeš...
Pa dobermana sam sjeb'o na Ilidži, a te kukavne pit-bil terijere jedem za ručak. Golim rukama, ili bolje rečeno nogama. Krc i gotovo...
![]()
Tako i treba.
Ako oni mogu zvijer vodat sa sobom,trbaju onda i nama dati da nosamo pistolje pa kad se zaleti ......(kinder "suprajs")
Ovo nema nikakve veze sa temom naše emisije. 2-3 normalna vlasnika su se našla na topicu da napišu kako oni poštuju zakon, vežu svoje pse, i paze da se i drugi osjećaju sigurno.sitno wrote:he, he, he - gledajte ovo![]()
Steven je za kosu izvukao suprugu iz sigurne kuće. Udarao ju je šakam i pokušao ju ugurati u auto. Njezino zapomaganje čuo je pit bull Blitz.
Pobiješnjeli Steven Schumacher upao je u sigurnu kuću gdje je otišla njegova supruga zbog stalnog zlostavljanja. Steven ju je izvukao iz kuće u Hollandu u Michiganu. Vukao ju je za kosu i udarao. Pokušao ju je ugurati u automobil, no žena se odupirala. Zapomagala je iz sveg glasa. Ženine krikove čuo je Blitz, dvogodišnji pit bull. Pas nije dvojio ni trenutka. Istrčao je iz kuće i krenuo prema nasilnom Stevenu. Vidjevši pit bulla muškarac je pustio ženu i dao se u bijeg. Blitz je ostao uz uplašenu i ozljeđenu ženu. Nasilnika su našli nekoliko ulica dalje, a sa sobom je imao i nož. U policiji ne znaju da li je muškarac namjeravao upotrijebiti nož.
http://www.--- SPAM ---/news/clanak/sad-pit-bull-blitz-spasio-zenu-od-supruga-manijaka/111800/?context=naslovnica&web_page_id=main_page_news
Ja se bolesnice samo branim, ninđa nikada ne izaziva, ali kada ga napadnu, onda napadače okrutno kazni.sitno wrote:Odlucila sam da zbog debila necu vise pisati na ovoj temi, ali imam strasnu potrebu vama dvojici reci: molite se Bogu da ja ne budem osoba koju ce te sresti i nesto komentirati vezano za psa ili nedaj Boze napasti psa - da ne bi vas dvojica zavrsili na CUM-u. Mrs odavde debili bolesni!cikcanga wrote:Bravo!Lesli Eldridž wrote: Kod mene je i veliki i inžinjerŠalu na stranu, hajde da vidiš kako ću ti odrati to šćene. Ozbiljno mislim, neću mu puno nogu polomiti dovoljno je jednu.
![]()
Tako i treba.
E sad vise ne znam jel' ovo tema za koju sam mislila da jeste ili je "Bruce Lee u zmajevom gnijezdu", iako je ovaj nas "Bruce Lee" kad dodje do zmaja ustvari "Bruce Lee manji od makova zrna"!!! Inace dobar film...Lesli Eldridž wrote:E ako se to desi, a debil gazda naleti na mene, bogini su i jedan i drugi. Jedan na jedan, šćene sa mnom nema šanse. Nikakve, vjeruj mi...
-----------------------------------------------------------------------------------------mycy wrote:Ne kazem da ne moze, ali znas li ti koja je razlika u povrsini preko koje hladi sam pas sa i bez brnjice po nekom zvizdanu???!!! To je kao kad bi se tebi nekako sprijecilo da se znojis samo ispod jednog pazuha i NIGDJE vise!!! GLUPOST!! I da, tako je svugdje u svijetu ali je takodjer svugdje u svijetu obezbjedjen prostor gdje se pas moze pustati na miru da se seta a isto tako je obezbjedjeno u 99% prodavnica, samoposluga da udjes sa svojim psom... Gdje to ima kod nas???? Ako vec pocinjete uporedjivati nas sa "svugdje u svijetu"...zonbirile wrote:ljudi moji bježite od problema,i prije rata je važio isti zakon.Ne izmišljajte rupu na saksiji,nego poštujte zakon.Ostalima savjet,kada si kod u parku zovi muriju,da popiše vlasnike pasa,bez brnjice.Ne kakajte,ne postoji specijalni bosanski pas,svugdje u svijetu je tako.Priča o brnjici,je glupost,jer pas se može i ljeti hladiti preko jezika iz brnjice.
A ti dajes stvarno divne primjere! Ako ste takvi lafci pa zasluzujete pistolje zasto se onda bez ikakvih pomagala ne sukobavljate? Svi mogu biti ogromni lafci sa pistoljem, ali bas svi!!!cikcanga wrote:Bravo!![]()
Tako i treba.
Šmrkavče-> akcenat na ovaj boldirani i podvučeni dio!!! Ovo si trebao uvečati... A ti, ako ti smetaj psi i njihovi vlasnici, fino kreni stazama ostalih ljendohana = fino u auto pa s kafice na kaficu!!! Ne moras se bojati da čete "napasti" pas!zonbirile wrote: šmrkavice,svugdje je bio povodac i brnjica,a poslije je došlo ostalo za pse.Ne možeš tražiti ništa,jer svojom voljom posjeduješ psa i morašpoštovati zakon,bez obzira na sve,a građani npr. u Vilsonovu za 3 dana vas mogu naučiti pameti-samo zvati muriju.
pogazis scenad imycy wrote: A ti, ako ti smetaj psi i njihovi vlasnici, fino kreni stazama ostalih ljendohana = fino u auto
mycy wrote: ne moras se bojati da će te "napasti" pas!
dje si ti prije na ovom forumu gazio pse?cikcanga wrote:pogazis scenad imycy wrote: A ti, ako ti smetaj psi i njihovi vlasnici, fino kreni stazama ostalih ljendohana = fino u automycy wrote: ne moras se bojati da će te "napasti" pas!
Treba uvest zakon.
Kad vidis "cuku" bez brnjice,imes pravo da ga upucas.