Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Locked
zonbirile

#276 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zonbirile »

na jednoj od stranica ima prevod teksta,ni slično što tvrdi Saff i bratija,smijem li reči bradata.
IBM

#277 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IBM »

zonbirile wrote:na jednoj od stranica ima prevod teksta,ni slično što tvrdi Saff i bratija,smijem li reči bradata.
SAFF se ponasa nista drukcije od drugih magazina, i to razumijem, ljudi vole senzacije, bilo da se radi o vehabijama, terorizmu ili pak Bosnji koji je protiv Islama.
Compact

#278 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Compact »

Nemate vi pojma o SAFFU!
zonbirile

#279 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zonbirile »

Compact wrote:Nemate vi pojma o SAFFU!
------------------------------------------------------------------------

normalno,hajde nam pomozi,ispričaj nam ti.O SB,Danima si ekspert,hajde malo o SFF-u.Ako je zapelo,za vas je štamparija Srpske reči uvijek otvorena,bar tako tvrdi Dobrica i pozdravlja te.
Compact

#280 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Compact »

zonbirile wrote:

normalno,hajde nam pomozi,ispričaj nam ti.O SB,Danima si ekspert,hajde malo o SFF-u.Ako je zapelo,za vas je štamparija Srpske reči uvijek otvorena,bar tako tvrdi Dobrica i pozdravlja te.
č, ć, đ, dž, . , :
zonbirile

#281 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zonbirile »

Compact wrote:
zonbirile wrote:

č, ć, đ, dž, . , :
-------------------------------------
priznajem slab sam ti ja u znacima,a i ne bio nisam imao od koga naučiti.Jest bilo lijepo sa Dobricom,Matijom,Golubovićem,Tadićem,pa samo budala se ne bi opismenila.Uvijek te se rado sječaju i pozdravljaju,maksuz pozdrav imaš od Vojkice.
Compact

#282 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Compact »

zonbirile wrote: priznajem slab sam ti ja u znacima,a i ne bio nisam imao od koga naučiti.Jest bilo lijepo sa Dobricom,Matijom,Golubovićem,Tadićem,pa samo budala se ne bi opismenila.Uvijek te se rado sječaju i pozdravljaju,maksuz pozdrav imaš od Vojkice.
Imam osjećaj (pošto sam provalio da si ubačeni elemenat), da na sve načine nastojiš da karaikiraš Dobricu i društvo. Međutim pored č, ć, đ, dž, , . : - ) (, treba da večeras nazoveš svog šejha Milana tarota, da ti da koji nasihat! Možda si onaj što je sinoć srebrenom letaču lomio dasku :D
zonbirile

#283 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zonbirile »

@compact

ne znam u šta ubačen i kakav elemenat.Te šifre nema još od Brzog i Tihog.Čas si partizan,čas jezikoslovac,ko si ti čovječe u stvari.Ko je taj Milan,evo,od ovih tvojih niko ga ne zna.Jeli on uopšte akademik?Daj javi im se direktno,nemoj preko mene,kažu ista je javka,kao i 80-tih.
Compact

#284 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Compact »

zonbirile wrote:@compact

ne znam u šta ubačen i kakav elemenat.Te šifre nema još od Brzog i Tihog.Čas si partizan,čas jezikoslovac,ko si ti čovječe u stvari.Ko je taj Milan,evo,od ovih tvojih niko ga ne zna.Jeli on uopšte akademik?Daj javi im se direktno,nemoj preko mene,kažu ista je javka,kao i 80-tih.
@zonbilirile

Ma bjaaaaažžžžžiiiiii... :lol:
FAPMASHINA

#285 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by FAPMASHINA »

almin-78 wrote:Adnan Malesko clan jedne ultra-nacionalisticke partije u Norveskoj u ovoj emisiji govori o opasnosti islama,,spominje kako Norveska sve vise postaje islamska i kao primjer koristi zatvore gdje muslimanski zatvorenici jedu halal hranu,po njegovom misljenju oni se moraju prilagodjavati Norveskoj i jesti svinjetinu i sve ostalo sto jedu norvezani .Ko razumije norveski neka pogleda:

http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/160982

Inace je rodom iz Foce,i nije jedini bivsi musliman u stranci...ima i jedna Ferida Amini

koja budala Boze sacuvaj!!!!
Volio bih upoznati Feridu :lol:
zonbirile

#286 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zonbirile »

Compact wrote:
zonbirile wrote:@compact

@zonbilirile

Ma bjaaaaažžžžžiiiiii... :lol:
--------------------------------------------------------

ma bježim ja od tebe,ali ti stalno za mnom.Bolan čovječe na kraju češ ofirati cijeli projekat,kada je do sada durao,neka tako i ostane.Budi miran,ne bi ni oni volili da se sazna,šta se pričalo i dogovaralo.
zavalgin

#287 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zavalgin »

rodiboga wrote:a zasto se muslimani ne moraju prilagoditi nacinu zivota u zapadno evropskim zemljama, a ne-muslimani moraju 100% da postuju sve zakone i obicaje u islamskim zemljama?
znaci hriscanske ili sekularne drzave na zapadu moraju da mjenjaju pravila da bi ugodili muslimanima ili da ih slucajno nebi uvrjedili a zene iz evrope kad odu u saudijsku arabiju moraju da hodaju pokrivene, nesmiju da voze, itd... sta sad trebamo i mi da se bunimo zbog diskriminacije u islamskim drzavama??? ako se muslimanima ne svidja u norveskoj, neka idu u iran...
to isto se odnosi i na hriscane u islamskim ili sekularnim drzavama...

zamislite kako bi svijet bio divan da se ljudi ne zamaravaju nekim carolijama i religijama... :(

PAZI DA NE BUDEŠ OPTUŽEN ZA ISLAMOFOBIJU
bosna123

#288 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by bosna123 »

zavalgin wrote:
rodiboga wrote:a zasto se muslimani ne moraju prilagoditi nacinu zivota u zapadno evropskim zemljama, a ne-muslimani moraju 100% da postuju sve zakone i obicaje u islamskim zemljama?
znaci hriscanske ili sekularne drzave na zapadu moraju da mjenjaju pravila da bi ugodili muslimanima ili da ih slucajno nebi uvrjedili a zene iz evrope kad odu u saudijsku arabiju moraju da hodaju pokrivene, nesmiju da voze, itd... sta sad trebamo i mi da se bunimo zbog diskriminacije u islamskim drzavama??? ako se muslimanima ne svidja u norveskoj, neka idu u iran...

zamislite kako bi svijet bio divan da se ljudi ne zamaravaju nekim carolijama i religijama... :(

Zato sto to nekima nije carolija, kako ti kazes vec nacin zivota.

Evropa je prihvatila demokraciju i sekularizam i time se obvezala, i tu je kraj price... Ako se to ne ispostuje, nego se muslimani radi svog nacina zivota budu morali seliti u Iran, kako porucujes, onda to vise nije niti demokracija niti sekularizam... U zemljama koje spominjes vladaju drukciji zakoni, i ljudi koji idu u te zemlje su toga svjesni i prihvataju zakone te zemlje, kao sto su i muslimani duzni prihvatiti zakone sekularne zemlje makar se ne slagali sa njihovim svjetonazorom. I to je poenta...
zonbirile

#289 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zonbirile »

bosna123 wrote:
zavalgin wrote:

Evropa je prihvatila demokraciju i sekularizam i time se obvezala, i tu je kraj price... Ako se to ne ispostuje, nego se muslimani radi svog nacina zivota budu morali seliti u Iran, kako porucujes, onda to vise nije niti demokracija niti sekularizam... U zemljama koje spominjes vladaju drukciji zakoni, i ljudi koji idu u te zemlje su toga svjesni i prihvataju zakone te zemlje, kao sto su i muslimani duzni prihvatiti zakone sekularne zemlje makar se ne slagali sa njihovim svjetonazorom. I to je poenta...

poslanički zborič,ali ništa ne kazuješ.Šta je onda problem,svako malo u Evropi sa pravima useljenika,što ne poštuju regule.
zonbirile

#290 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zonbirile »

bosna123 wrote:
zavalgin wrote:

poslanički zboriš,ništa ne kazuješ.Ako je tako u čemu je malo pa malo problem,zna li se ko je komu u kuću došao.Pa i demokratija ima granica i sigurno je van razumne sumnje da domaćini vole više sebe i svoju zemlju od došljaka i demokratije.
zrikavac48

#291 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zrikavac48 »

amrica wrote:
almin-78 wrote:Neko rece kako ovo moze samo kod bosnjaka,,pa nije tacno.Adnan je prvi bosnjacki kvisling...znatno vise ima iranaca :D

a sad ozbiljno,istina je da u Evropi mrznja prema islamu sve vise jaca i jaca,,pa dovoljno je pogledati(za one koji razumiju norveski) tokom emisije sms poruke gledalaca..sve komentari tipa "svaka cast ti govoris ono sto obicni norvezani misle a ne smiju da kazu

Posto ti ocito znas norveski, a nisi se udostojio prevesti detaljno, nego su to drugi uradili, objasni gdje si u njegovoj izjavi nasao ovo:
"po njegovom misljenju oni se moraju prilagodjavati Norveskoj i jesti svinjetinu "

Ili nije tacno sta je lady prevela:

"Spomenuo je kako je za njega licemjerno, sto zatvorenici i pored toga sto su pocinili kriminal traze halal meso, nisam cula da je rekao da zatvorenici moraju da jedu svinjsko meso, vec kako se svinjsko meso u zatvorima ionako neservira cesto."

:?
Politicku partiju ciji je A M podmladak ne podrzavam, ali njegova primjedba je po mom misljenju na mijestu. Osobe koje su dospijele u zatvor su u sukobu sa zakonom, sto ce reci s postenjem pa s kojim pravom se pozivaju na postivanje pravila njihove religije. Oni su se vec odrekli svoje religije. Odrekli su se time sto su prekrsili njena pravila. Niti jedna religija (koliko ja znam) ne kaze:" Ukradi, lazi, prevari, ubi, mrzi,...."
LaBomba

#292 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by LaBomba »

zrikavac48 wrote:
amrica wrote:
almin-78 wrote:Neko rece kako ovo moze samo kod bosnjaka,,pa nije tacno.Adnan je prvi bosnjacki kvisling...znatno vise ima iranaca :D

a sad ozbiljno,istina je da u Evropi mrznja prema islamu sve vise jaca i jaca,,pa dovoljno je pogledati(za one koji razumiju norveski) tokom emisije sms poruke gledalaca..sve komentari tipa "svaka cast ti govoris ono sto obicni norvezani misle a ne smiju da kazu

Posto ti ocito znas norveski, a nisi se udostojio prevesti detaljno, nego su to drugi uradili, objasni gdje si u njegovoj izjavi nasao ovo:
"po njegovom misljenju oni se moraju prilagodjavati Norveskoj i jesti svinjetinu "

Ili nije tacno sta je lady prevela:

"Spomenuo je kako je za njega licemjerno, sto zatvorenici i pored toga sto su pocinili kriminal traze halal meso, nisam cula da je rekao da zatvorenici moraju da jedu svinjsko meso, vec kako se svinjsko meso u zatvorima ionako neservira cesto."

:?
Politicku partiju ciji je A M podmladak ne podrzavam, ali njegova primjedba je po mom misljenju na mijestu. Osobe koje su dospijele u zatvor su u sukobu sa zakonom, sto ce reci s postenjem pa s kojim pravom se pozivaju na postivanje pravila njihove religije. Oni su se vec odrekli svoje religije. Odrekli su se time sto su prekrsili njena pravila. Niti jedna religija (koliko ja znam) ne kaze:" Ukradi, lazi, prevari, ubi, mrzi,...."
A ali u vecini religija postoji pojam "grijesnik", "pokajanje", "vartiti se na pravi put", "moliti se za oprost" i ostali pojmovi, pa sad povezite sta sam htjela da kazem.
Hladan kao led

#293 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

almin-78 wrote:Adnan Malesko clan jedne ultra-nacionalisticke partije u Norveskoj u ovoj emisiji govori o opasnosti islama,,spominje kako Norveska sve vise postaje islamska i kao primjer koristi zatvore gdje muslimanski zatvorenici jedu halal hranu,po njegovom misljenju oni se moraju prilagodjavati Norveskoj i jesti svinjetinu i sve ostalo sto jedu norvezani .Ko razumije norveski neka pogleda:

Inace je rodom iz Foce,i nije jedini bivsi musliman u stranci...ima i jedna Ferida Amini

decko bi hljeba bez motike :lol:
IHAVEDREAM

#294 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Hladan kao led wrote:

Sa kojim pravom nazivate nekoga "BIVSI"musliman.
Je li mi moj muz "BIVSI"musliman zato sto je ozenio Ateistu?

I jos nesto da dodam:Familliju Madesko poznajem,porijeklom je iz doline Sutjeske i vazi za jako postene i radne ljude.
Molim vas da ispravite gresku u citatu prezimena ove mlade osobe.
oldplague

#295 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by oldplague »

Ma niko da mi odgovori, kako je to super glasati za desnicu u BiH, a pravo fuj glasati za desnicu u Skandinaviji? Što malo te socijaldemokratije, tolerancije i liberalizma ne donesete i u domaju? :lol: :lol: :lol:
IHAVEDREAM

#296 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Koliko smo mi i nasa"domaja"spremni da prihvatimo socijaldemokratiju? :oops:
oldplague

#297 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by oldplague »

IHAVEDREAM wrote:Koliko smo mi i nasa"domaja"spremni da prihvatimo socijaldemokratiju?
Zemo, domaja je apstraktni pojam, ona može prihvatiti sve, uključujući sjeme novozelandskog čička, ako takvo šta postoji. A vidim da je raja u dijaspori itekako spremna za socijaldemokratiju, sudeći po buri protesta zbog tog malog nadrifašiste. Vidim i ovdašnji se rodoljubi javljaju, pa bi se moglo reći da su i oni spremni za liberalizaciju društva, toleranciju prema drugima i njihovim identitetima i socijalnu državu. 'Nako, na prvi pogled. Eh, još da ne glasaju za stranke sa isključivim etničkim i vjerskim predznakom, fakat bi me prevarili.
To ti je po onoj staroj: što ja volim pozorište... ali ne u svojoj kući.
Hladan kao led

#298 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

IHAVEDREAM wrote:
Hladan kao led wrote:

Sa kojim pravom nazivate nekoga "BIVSI"musliman.
Je li mi moj muz "BIVSI"musliman zato sto je ozenio Ateistu?

I jos nesto da dodam:Familliju Madesko poznajem,porijeklom je iz doline Sutjeske i vazi za jako postene i radne ljude.
Molim vas da ispravite gresku u citatu prezimena ove mlade osobe.
ma ovdje nismo da pricamo o tvom bivsem muzu 8-) da si mu valjala ne bi te ni ostavio :lol:
fixer

#299 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by fixer »

oldplague wrote:Ma niko da mi odgovori, kako je to super glasati za desnicu u BiH, a pravo fuj glasati za desnicu u Skandinaviji? Što malo te socijaldemokratije, tolerancije i liberalizma ne donesete i u domaju? :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
IHAVEDREAM

#300 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

oldplague wrote:
IHAVEDREAM wrote:Koliko smo mi i nasa"domaja"spremni da prihvatimo socijaldemokratiju?
Zemo, domaja je apstraktni pojam, ona može prihvatiti sve, uključujući sjeme novozelandskog čička, ako takvo šta postoji. A vidim da je raja u dijaspori itekako spremna za socijaldemokratiju, sudeći po buri protesta zbog tog malog nadrifašiste. Vidim i ovdašnji se rodoljubi javljaju, pa bi se moglo reći da su i oni spremni za liberalizaciju društva, toleranciju prema drugima i njihovim identitetima i socijalnu državu. 'Nako, na prvi pogled. Eh, još da ne glasaju za stranke sa isključivim etničkim i vjerskim predznakom, fakat bi me prevarili.
To ti je po onoj staroj: što ja volim pozorište... ali ne u svojoj kući.
Da mi nismo imali pozoriste u svojoj kuci,danas se ne bi zamarali onim u tudjoj.
Locked