Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Il Capitano

#276 Re: Liga prvaka

Post by Il Capitano »

rIder wrote:Samo je atmosfera na old traffordu je bila losa, usrali su se mourinha, par puta se culo sit down mourinho i to je bilo to. i ferguson je izjavio da su imali srece, al' sta zna ferguson... :zzzz:
Ma sta zna Ferguson,imas ovdje puno boljih strucnjaka :zzzz:
Il Capitano

#277 Re: Liga prvaka

Post by Il Capitano »

GandalfSivi wrote:
Il Capitano wrote:veceras definitivno nismo imali srece koliko smo imali prilika ali nista :sad: ali sam ponosan kako smo veceras odigrali,ali kada se nema srece onda se nema srece..
mislim da kod god kaze da je manchester bio bolji i imao bolje prilike,u tom slucaju mislim da nismo gledali istu utakmicu..

better man mislim da bi ti pricao drukcije da su one prilike bile golovi..

forza inter
Normalno da se treba biti ponosan kad se od velike ekipe primi samo dva komada...

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
elSaik

#278 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Ako će ijedna liga ubiti fudbal i ono što fudbal kao igra predstavlja, to je onda engleski Premiership. Možda sam po tom pitanju staromodan i ne pratim trend, ali izdvajati onakve cifre za pojedinačne igrače je davno prešlo granicu zdravog razuma. Pa tamo se ozbiljno razmišljalo da se jedno kolo lige igra na različitim kontinentima. :shock: Nešto na fazon NHLa. :shock: Užas. Hvala Bogu pa sam tradicionalno okrenut više Bundesligi i tamošnjim dešavanjima.
rIder

#279 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

paja_patak wrote:
KemooSA wrote:
paja_patak wrote: jadna majko a italijani nemaju pare ne trose ono puno, pa pola serije a trosi vise nego Arsenal...najplaceniji igrac dolazi iz te lige...
Ne moze se niko po parama porediti sa englezima i tu je jedina razlika i to je cinjenica. znas li ti koliko arsenal placa te mladice od 16-18 godina koje dovodi? bruku para, walkota cini mi se da su platili 18 miliona prije par godina, koliko i milan jednog ronaldinha, eduarda 25 milijuncica, a gdje su nasri, rosicky, vela....... morati se natezao 3 mjeseca sa portom da bi doveo quaresmu za 20 miliona i zajebo se..
manchester plati carricka 35 miliona i teveza 40 u istoj sezoni... hej o cemu mi pricamo :roll: najplaceniji u serie a su ibrahimovic i kaka sa platama od po 12 i 9 miliona godisnje, svi ostali ispod 5, a pogledaj sad primanja u engleskoj... terry, lampard, ferdinand, c.ronaldo, gerrard, rooney, drogba, manchester city... da ne nabrajam vise.
naravno niko nije kriv italijanima sto jos uvijek imaju neuslovne stadione i probleme sa navijacima i drzavu uqurcu, englezi su to davno rijesili i sada ubiru plodove.
rIder

#280 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

Edin H. wrote:
rIder wrote:Samo je atmosfera na old traffordu je bila losa, usrali su se mourinha, par puta se culo sit down mourinho i to je bilo to. i ferguson je izjavio da su imali srece, al' sta zna ferguson... :zzzz:

Poslije utakmice je "potsprajcao stocem" navijaca Manchester Uniteda.
Ni ti navijaci nisu vise sto su nekad bili :D
burek_in_space

#281 Re: Liga prvaka

Post by burek_in_space »

rIder wrote: Ne moze se niko po parama porediti sa englezima i tu je jedina razlika i to je cinjenica. znas li ti koliko arsenal placa te mladice od 16-18 godina koje dovodi? bruku para, walkota cini mi se da su platili 18 miliona prije par godina, koliko i milan jednog ronaldinha, eduarda 25 milijuncica, a gdje su nasri, rosicky, vela....... morati se natezao 3 mjeseca sa portom da bi doveo quaresmu za 20 miliona i zajebo se..
manchester plati carricka 35 miliona i teveza 40 u istoj sezoni... hej o cemu mi pricamo :roll: najplaceniji u serie a su ibrahimovic i kaka sa platama od po 12 i 9 miliona godisnje, svi ostali ispod 5, a pogledaj sad primanja u engleskoj... terry, lampard, ferdinand, c.ronaldo, gerrard, rooney, drogba, manchester city... da ne nabrajam vise.
naravno niko nije kriv italijanima sto jos uvijek imaju neuslovne stadione i probleme sa navijacima i drzavu uqurcu, englezi su to davno rijesili i sada ubiru plodove.
Arsenal plati transfere puno,ali zato su im plate puno manje nego u ostalim klubovima.To je i jedan od razloga shto ne mogu da zadrzhe ekipu duzhe od dvije godine na okupu nego uvijek prodaju neke igrache.
rIder

#282 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

burek_in_space wrote:
rIder wrote: Ne moze se niko po parama porediti sa englezima i tu je jedina razlika i to je cinjenica. znas li ti koliko arsenal placa te mladice od 16-18 godina koje dovodi? bruku para, walkota cini mi se da su platili 18 miliona prije par godina, koliko i milan jednog ronaldinha, eduarda 25 milijuncica, a gdje su nasri, rosicky, vela....... morati se natezao 3 mjeseca sa portom da bi doveo quaresmu za 20 miliona i zajebo se..
Arsenal plati transfere puno,ali zato su im plate puno manje nego u ostalim klubovima.To je i jedan od razloga shto ne mogu da zadrzhe ekipu duzhe od dvije godine na okupu nego uvijek prodaju neke igrache.
100% si u pravu, zato i ne mogu da se ozbiljnije ukljuce u borbu za osvajanje premiershipa.
Last edited by rIder on 12/03/2009 18:48, edited 1 time in total.
cyprus

#283 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

Joj koliko mi ova Liga Šampiona nanosi duševnih boli, tužiću UEFA-u :x :x . Pa samo je osvajaju ovih 5 meni najmržih klubova na svijetu: Man Utd, Liverpool, Real Madrid, Barcelona i Milan :x . Dokle više? Ipak, ove sezone mi živi nada da će se Chelsea konačno popet na tron. Priželjkujem finale Chelsea - Bayern. U suprotnom... :x :x
elSaik

#284 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

cyprus wrote:Joj koliko mi ova Liga Šampiona nanosi duševnih boli, tužiću UEFA-u :x :x . Pa samo je osvajaju ovih 5 meni najmržih klubova na svijetu: Man Utd, Liverpool, Real Madrid, Barcelona i Milan :x . Dokle više? Ipak, ove sezone mi živi nada da će se Chelsea konačno popet na tron. Priželjkujem finale Chelsea - Bayern. U suprotnom... :x :x
Kaže osoba koja navija za Sarajevo. :lol: :oops:
Ridjobrki

#285 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

Engleska repka sačinjena samo od Engleza koji igraju u ona četiri kluba, prvih 11 u formaciji 4-5-1:

Foster Ferdinand, Terry, Neville, As. Cole Carrick, Joe Cole, Gerrard, Wallcott, Lampard Rooney

Najbolje što se može sastaviti od Talijana koji igraju u ekipama Rome, Intera i Juventusa:

Buffon Chiellini, Materazzi, Legrotagglie, Tonetto De Rossi, Camoranesi, Perotta, Totti Del Piero, Amauri

Na koga biste se vi kladili da se sastanu ove dvije ekipe? :-D :-D :-D Ako neko misli da sam pristrasan i da može bolje neka proba sastaviti bolju zamišljenu talijansku repku sastavljenu od Talijana iz ta tri kluba pa neka postavi rezultat...

I ima li iko stariji od 12 godina ovdje? Pretjerane plaće igrača su izmislili Talijani, halo baaaa!!! Šta je bilo prije 10 godina, Talijani su radili 10 puta gore! Cecchi Gori u Fiorentini, Sensi u Romi, oni iz Parmalata u Parmi, Moggi u Juveu, Moratti u Interu, Berlusconi u Milanu i šlag na kraju Cragnotti u Laziju... Koji su se tu milioni obrtali kad se sjetim. Tad ja i cvjetala Serie A i sve propalo na kraju. Parmalat bankrotirao, Fiorentina izbačena u treću ligu, Sensi odstupio, Cragnotti propao, Calciopoli da ne spominjem!

Lazio je znao dati stotine hiljada eura za igrače koji su im onda propadali. Jedne sezone su znali imali po 5-6 vrhuskih napadača koji su debelo plaćani a igrali su 4-5-1 pod Ericssonom. Tu su bili C. Lopez, Crespo, Salas, S. Inzaghi, Ravanelli a i Mancini je još bio tu: i jedan igra petorica sjede. (Crespo plaćen Parmi preko 50 mil €, Mendieta Valenciji 40 mil € itd ito PRIJE DESET GODINA).

Prema tome... Džaba sva priča. Talijani ne mogu parirati Englezima (dodao bih i Španjolcima) i teško da će moći uskoro.

P.S. Što se Arsenala i plaćanja - nemojte biti smiješni. :-D :-D :-D Arsenal ima najbolju poslovnu politiku na svijetu.

P.P.S. Nemojte argumenata tipa "Italija prvak svijeta", to su turniri na kojima uspjeh ovisi o nizu faktora od kojih je najmanji domaća liga. Po toj logici je i Grčka relevantan nogometni faktor...
Edin H.

#286 Re: Liga prvaka

Post by Edin H. »

rIder wrote:
Edin H. wrote:

Poslije utakmice je "potsprajcao stocem" navijaca Manchester Uniteda.
Ni ti navijaci nisu vise sto su nekad bili :D
A fan said that Mr Mourinho punched him as the Portuguese manager left Old Trafford stadium after Inter's defeat by Manchester United on Wednesday.

Jose Mourinho :thumbup:

Onaj ko podrzava Manchester ne moze sebe zvati navijacem :x
Atmosfera na stadionu je kao da si u kinu :run:
elSaik

#287 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Ridjobrki wrote: Lazio je znao dati stotine hiljada eura za igrače koji su im onda propadali. Jedne sezone su znali imali po 5-6 vrhuskih napadača koji su debelo plaćani a igrali su 4-5-1 pod Ericssonom. Tu su bili C. Lopez, Crespo, Salas, S. Inzaghi, Ravanelli a i Mancini je još bio tu: i jedan igra petorica sjede. (Crespo plaćen Parmi preko 50 mil €, Mendieta Valenciji 40 mil € itd ito PRIJE DESET GODINA).

Wow, čak stotine hiljada eura... :shock:
Better Man

#288 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

KemooSA wrote:
paja_patak wrote:
A sta si se safato intera.......Fino ti momak rece, mozda Inter nema talijana, al ih ima i to na pretek Juve, Roma, i da ne zaboravimo Fiorentina. Koliko engleza igra u ova cetiri "engleska" kluba, nebi mogao sastaviti ni prvih 11. A da o treneru ne pricamo. Mozda Steve McClaren :-D
eto zato sto vi spominjete najbolje engleske klubove kako nemaju puno engleza ja spominjem evo dva italijanska kluba Milan i Inter koliko oni imaju italijana? a ti se falis tim zabarima sto ih puno ima u romi, lacija i ostalim nizerazrednim klubovima pa ima i engleze u Aston Villi, Evertonu, West Hamu, Hullu...
Tradicija Intera je da u ekipi uglavnom preovladavaju strani igraci. Oni su zbog toga i osnovani 1908 god. odvajanjem od Milana...
A sto se Milana tice:Abiati,Maldini,Nesta,Zambrota,Favali,Bonera,Pirlo,Gatuso,Ambrosini,Inzagi,Borielo..
Juventus:Bufon,Chielini,De Ceglie,Legrotaglie,Molinaro,Camoranesi,Giovinco,Zaneti,Marcioni,Del Piero,Iaquinta..
Italijani kao nacija su uvijek bili ispred engleza kao igraci sto govore i osvojeni trofeji..bili su bolji i u klupskom fudbalu ali se vremena mijenjaju pa je tako sad engleska premier liga jaca od serie A ali samo zbog toga sto se u englesku ligu ulazu nenormalne pare..pa tako jedan Totenhem koji moze samo sanjati ligu prvaka ulozi na transfere isto kao i 10 prosijecnih ekipa u Seria A..
U klupskom fudbalu Talijani nisu nikad bolji bili od Engleza i trofeji i statistike su na strani Engleza.
elSaik

#289 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Niđe veze. Talijani su više puta uzeli i CL i UC od Engleza. :-?

edit: Sad provjerih i potvrdih da Englezi čak nisu ni drugi ni u CL ni u UC. :mrgreen:
cyprus

#290 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

elSaik wrote:Niđe veze. Talijani su više puta uzeli i CL i UC od Engleza. :-?

edit: Sad provjerih i potvrdih da Englezi čak nisu ni drugi ni u CL ni u UC. :mrgreen:
Kako god, sada samo Udinese brani čast Italije :P :D :D
Ridjobrki

#291 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

elSaik wrote:
Ridjobrki wrote: Lazio je znao dati stotinE hiljada eura za igračE koji su im onda propadali. Jedne sezone su znali imali po 5-6 vrhuskih napadača koji su debelo plaćani a igrali su 4-5-1 pod Ericssonom. Tu su bili C. Lopez, Crespo, Salas, S. Inzaghi, Ravanelli a i Mancini je još bio tu: i jedan igra petorica sjede. (Crespo plaćen Parmi preko 50 mil €, Mendieta Valenciji 40 mil € itd ito PRIJE DESET GODINA).

Prije upuštanja u raspravu nije loše poznavati jezik na kojem se ona odvija... pogotovo ako je tvoj maternji. :roll:

Da, Lazio je davao stotine hiljada eura za igrače koji su im onda truhnuli na klupi (što je različito od "Lazio je davao stotine hiljada eura za igrača koji bi im truhnuo na klupi"). Primjer je taj Mendieta koji se pozdravio sa karijerom kad je došao u Italiju a plaćen je 40 mil €.

Talijani su nekad bili sila u klupskom nogometu, sad više nisu. Što se statistike tiče nju treba uzeti sa rezervom jer je statistika pouzdan zbir nepouzdanih podataka. U statistici broja titula ne piše da je engleskim klubovima nakon tragedije u Briselu bilo zabranjeno nastupati u svim međunarodnim takmičenjima i da je to unazadilo engleski klupski nogomet za dobru deceniju. Budući da si ti @elSaik mlad i ne razumiješ se u nogomet da ti objasnim:

Od 1977 do 1985 od osam titula europskih šampiona engleski klubovi su osvojili sedam. SEDAM. Takva dominacija nikad niti prije niti poslije nije viđena. 1985 Liverpoolovi huligani prave sranje u Briselu na stadionu Heysel sa skoro 40 mrtvih u stampedu nakon čega UEFA stavlja petogodišnju zabranu engleskim klubovima na učešće u svim takmičenjima. Tada nastupa slom engleskog klupskog nogometa u finansijskom i igračkom smislu jer je država pooštrila zakone i podigla standarde klubovima (stadioni su morali smanjiti kapacitete, veći organizacijski troškovi i tako to a manji interes navijača i igrača za dolazak zbog neučešća u eurokupovima...). Liga postaje manje atraktivna od bundeslige i francuske i španske i naročito talijanske lige. Tek 1991. Arsenal učestvuje u KPK i ispada jako brzo, liga je bila zaostala i engleski klubovi su privih 5-6 godina po povratku jako rano ispadali iz takmičenja.

Ono što je dobro je da je FA pametno iskoristila to vrijeme za reorganizaciju tako da je uspostavljena Premier League sa pravo žestokim standardima, klubovi se finansijski stabilizirali, stadioni se sredili, navijači se vratili, huliganizam istrijebio... I sad su najbolja liga na svijetu gdje su izgredi rijetkost, namještaljke se i ne spominju, klubovi dobro posluju, policajci ne ginu na tribinama i tako...

Prema tome, kad je klupski nogomet u pitanju Englezi su broj jedan bili i ostali. Italijani su najveće uspjehe postigli dok su Englezi bili odsutni :-D :-D :-D
ja.neron

#292 Re: Liga prvaka

Post by ja.neron »

elSaik wrote:Niđe veze. Talijani su više puta uzeli i CL i UC od Engleza. :-?

edituj se opet imaju isto trofeja lige prvaka

pogledaj pri dnu linka
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League
elSaik

#293 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Ridjobrki wrote:
elSaik wrote:
Ridjobrki wrote: Lazio je znao dati stotinE hiljada eura za igračE koji su im onda propadali. Jedne sezone su znali imali po 5-6 vrhuskih napadača koji su debelo plaćani a igrali su 4-5-1 pod Ericssonom. Tu su bili C. Lopez, Crespo, Salas, S. Inzaghi, Ravanelli a i Mancini je još bio tu: i jedan igra petorica sjede. (Crespo plaćen Parmi preko 50 mil €, Mendieta Valenciji 40 mil € itd ito PRIJE DESET GODINA).

Prije upuštanja u raspravu nije loše poznavati jezik na kojem se ona odvija... pogotovo ako je tvoj maternji. :roll:

Da, Lazio je davao stotine hiljada eura za igrače koji su im onda truhnuli na klupi (što je različito od "Lazio je davao stotine hiljada eura za igrača koji bi im truhnuo na klupi"). Primjer je taj Mendieta koji se pozdravio sa karijerom kad je došao u Italiju a plaćen je 40 mil €.
Zaista mi nije jasno, a očigledno ni tebi, kakve tvoj odgovor ima veze sa onim što sam ja napisao, tako da ću da ponovim...

PS Što se tiče dijela o statistici - na konstataciju da su Englezi statistički gledano uspješniji od Talijana ja odgovaram sa statistikom koja dokazuje suprotno tako da je smiješno meni prigovarati zbog iznošenja statistike kao nečega što zapravo ne dokazuje ništa.

@ja.neron - oke, imaju isto trofeja, ali zato Italijani imaju više drugih mjesta što će reći da su uspješniji. :)
Haris.ba

#294 Re: Liga prvaka

Post by Haris.ba »

1. Engleska
2. Spanija
3. Njemacka
4. Italija
5. Francuska

Trenutno su ovo kvaliteti liga. Ne samo najjacih klubova iz liga, vec liga. Engleska je uradila ono sto predstoji mnogim ligama. Jedino je moze osakatiti eventualno uvodjenje salary cup-a. Ali o tom potom. Trenutno. Kad gledas brzinu igraca, razigranost, tacnost igre, timove iz engleske, i rahljavost ostalih sve ti bude jasno.

Spanija je propala zbog niza losih poteza. Sjeca li se ko rasprodaje timova Valensije i Deportiva, i promasenih investicija Reala ( Baljic npr.)? Kao da ih je neko urekao.

Njemacka je trenutno poletna liga, mozda ne puno kvalitetnija od Italijanske, ali zanimljivija za gledati sigurno.

Italija: kao da gledam usporeni snimak, i skoro svaka utakmica zavrsi sa Inzagijevim golom - otpatkom. Ubila ih ona namjestanja i neprestani niz trosenja ogromnih novaca na igrace (koji zaborave igrati kad dodju i Italiju), ko da ih neko urekne (mislim da je samo Zidan izuzetak :) ).

Francuska: zemlja odakle je Anri.

P.S.
Rahljavi navijac najveceg rahljavog tima; sifra: 1974, 1975, 1976, 2001
Ridjobrki

#295 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

Pa rasprava je oko toga da li Englezi "kupuju" uspjeh i da li se sve vrti oko novca. Kao, Englezi drmaju jer daju previše para za igrače, a Talijani su racionalni. Ja onda kažem i dokažem kako su Talijani radili ovo što sad rade Englezi još prije deset godina i to nimalo manjim ciframa tako da je sad glupo da se žale na to.

Mislio sam da si bio sarkastičan u pogledu tih stotina hiljada pa sam ti htio pojasniti. Ako sam pogrešno shvatio izvini. ;-)

Ja bih stvarno volio da ovaj forum bude mjesto gdje možemo fino pričati o nogometu i da se ovdje ne pravi poligon za navijačke trash-talkove. To što ja navijam za Arsenal i gotivim Wengera ne znači da se moram pljuvati sa nekim ko voli ManU. Ja ih ne volim ali ih poštujem kao što bi svi koji vole nogomet trebali. Liverpool mi je drag zbog navijača ali Benitez mi je trener kojeg stvarno ne podnosim ali možemo popričati o tim stvarima ko šta voli i zašto, ko šta ne voli, popijemo piće uz kompjuter (raja s kojom se družim "uživo" ne prate nogomet pa ja bježim ovamo :-D :-D :-D ) i super.

@Rahljavi navijač navija znači za Bayern i ja se slažem sa njegovim ocjenama. Ja nisam gledao Bundesligu nekoliko sezona i opet sam počeo u zadnje vrijeme. Najprijatnije iznenađenje u mom praćenju nogometa u zadnjih par godina.

Evo jedno pitanje za ljubitelje Igre: Manchester United je imao rekord od 40 godina nepobjedivosti na domaćem terenu. Ko je prekinuo niz? (bez Googla, molim - nije zanimljivo)
burek_in_space

#296 Re: Liga prvaka

Post by burek_in_space »

Ridjobrki wrote:
Evo jedno pitanje za ljubitelje Igre: Manchester United je imao rekord od 40 godina nepobjedivosti na domaćem terenu. Ko je prekinuo niz? (bez Googla, molim - nije zanimljivo)
:shock:

Jesi ti siguran u ovo jarane?!
Ko da gledam,bice neki klub koji sada kuburi u 4-toj diviziji! :D
van Basten

#297 Re: Liga prvaka

Post by van Basten »

ma prekinuo ga Bolić i Fenerbahce... klasika od pitanja... za 500kn na Miliunašu :D
Samo mislim da nije baš punih 40... prije nekih 36 :razz: ... a trebao si naznačiti da misliš na evropske domaće tekme
Ridjobrki

#298 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

van Basten wrote:ma prekinuo ga Bolić i Fenerbahce... klasika od pitanja... za 500kn na Miliunašu :D
Samo mislim da nije baš punih 40... prije nekih 36 :razz: ... a trebao si naznačiti da misliš na evropske domaće tekme
Sorry, trebao sam naglasiti da je riječ o euro tekmama, mada se dalo skontati...

Evo još jedno od mene za laku noć:

Koja je jedina ekipa koja ima više naslova prvaka Europe nego domaćih titula? :-D
burek_in_space

#299 Re: Liga prvaka

Post by burek_in_space »

Ridjobrki wrote:
van Basten wrote:ma prekinuo ga Bolić i Fenerbahce... klasika od pitanja... za 500kn na Miliunašu :D
Sorry, trebao sam naglasiti da je riječ o euro tekmama, mada se dalo skontati...

Evo još jedno od mene za laku noć:

Koja je jedina ekipa koja ima više naslova prvaka Europe nego domaćih titula? :-D
E ovo je bar lako i jasno je postavljeno pitanje :D :arrow: Nottingham Forest
shadow

#300 Re: Liga prvaka

Post by shadow »

Ove Arsenalove cifre malo koriguj, pretjerujes. Evo onako ugrubo: Adebayor 3 miliona, Rosicky 5-6 ( a Dortmund ga je platio cini mi se oko 20!, toliko o tome kako svabe ne trose), Eduardo 12, NAsri 15, Vela ispod miliona, Fabregas sicha, RVP 3, Walcott 12, Arsavin 14. Ovo nisu pretjerano visoke cifre ako se uzme u obzir da je ova ekipa vec godinama u vrhu EPL-a i isto tako igra zapazenu ulogu u CL. Arsenal bas i nema neku praksu kupovine gotovih i skupih igraca, imaju dobre skaute i kupuju djecurliju pa od njih prave igrace. Izuzetak je recimo kupovina Arsavina jer je situacija bila takva, ali ako se uvale ispred Aston Ville i izbore plasman u CL i on ce se automatski isplatiti.
Da sumiramo :-D, talijani nemaju svog predstavnika u zadnjih 8 i pustite se sad tih prica o platama i ulaganjima, dosad to nije bio problem a sad odjednom jeste.
Locked