Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
-
Mobile_Disco
#276 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Ovakvih zgrada ima i po sirokom brijegu,livnu,trebinju,banja luci, pa niko nista ne prica..
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#277 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
"Prodajem gradjevinsko zemljiste oko kuce - biranom komsiluku..." 
-
Leonid Breznjev
#278 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
ja ne vidim u cemu je problem.. ali fakat, ima pravo da prodaje kome hoce.. oni napravili, oni i prodaju.. pa sta...
-
sasa_t
#279 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Tom logikom ima smisla ali....
Onda tom logikom ima smisla i sljedece:
Prodajem polovne automobile samo katolicima donjeti krsni list na uvid
Privatni vrtic za djecu, prehrana na bazi svinjetine, zabranjeno donositi sendvice od kuce
Kupujem auto samo od pravoslavca
Tolerancije malo vise, umjesto da se priblizavamo jedni drugima mi odmicemo,,,
Sto se mene tice privatno vlasnistvo i moze covjek raditi sa tim sta hoce, ali to sto je legalno ne znaci i da je moralno i da doprinosi razvoju tolerancije i bla bla bla necega sto nikad nece biti ovdje
Prodajem polovne automobile samo katolicima donjeti krsni list na uvid
Privatni vrtic za djecu, prehrana na bazi svinjetine, zabranjeno donositi sendvice od kuce
Kupujem auto samo od pravoslavca
Sto se mene tice privatno vlasnistvo i moze covjek raditi sa tim sta hoce, ali to sto je legalno ne znaci i da je moralno i da doprinosi razvoju tolerancije i bla bla bla necega sto nikad nece biti ovdje
-
sasa_t
#280 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
e ako ti je livno i siroki uzor onda smo sjebani totalnoMobile_Disco wrote:Ovakvih zgrada ima i po sirokom brijegu,livnu,trebinju,banja luci, pa niko nista ne prica..
- shuriken
#281 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
pa zasto niko nista ne prica?Mobile_Disco wrote:Ovakvih zgrada ima i po sirokom brijegu,livnu,trebinju,banja luci, pa niko nista ne prica..
mene bi cudilo da nema, znajuci ko vlada tim gradovima i kako se pozicionirala crkva
i da znam napisao bi i pozvao sam ako neko zna da napise.
jel treba neko drugi da pise, a ti si taj koji zna?
-
tempora
#282 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Dabogda crkle ilahije i kaside kad ih svako svira.............. 
- Bosanac sa dna kace
#283 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
javi se preko PP, OK?shuriken wrote:Bosanac sa dna kace wrote:reci ti meni koga je on uvrijedio tu sto je dao oglas i zasto?
pa onda i firme koje vrse pokop samo odredjene vjerske skupine nisu OK, jer eto nece da ukopaju druge.
ti meni navedi zakon koji je on prekrsio.
jeste, vidis kad tamo neko u Stocu djecu razdvaja vec godinama samo zbog imena, mi sutimo, a kad nego izda oglas za ''birani'' komsiluk e onda svi trebamo na noge.
zasto se niko ne buni toliko protiv naselja gdje zive ''odabrani'' bogatuni?
hajmo u Stolac, hajmo na Poljine
ja radim neke stvari i offline da se stvari promijene
bilo bi mi drago da cujem da i ti ne vodis intifadu samo virtualno
ja licno mislim da je ovaj potez graditelja iz zenice jedna glupost i indikator poraznog stanja svijsti
a segregacija djece u skolama nije glupost, to je zlocin nad djecom i krsenje medjunarodnih konvencija
i likovi koji su smislili takvu politiku i odrzavaju je, u slucaju Stoca to su Hrvati,
zasluzuju visegodisnju robiju
a sigurno je da ce ih se, ako ne djeca, a ono unuci stidjeti
ako se sitacija u zemlji nekad u dalekoj buducnosti i normalizira
ko ce normalizirat ljude koji su odgojeni u zivotinjskoj farmi?
nije virtuelno
- Bosanac sa dna kace
#284 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
vidi, mene je najvise zaboljelo sto se tu koristi vjera kao reklama da se zarade pare....tempora wrote:Dabogda crkle ilahije i kaside kad ih svako svira..............
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#285 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
naravnoMobile_Disco wrote:Ovakvih zgrada ima i po sirokom brijegu,livnu,trebinju,banja luci, pa niko nista ne prica..
samo oni žele da ne žive u istoj državi s tobom što ih ne opravdava nikako ali mnogo govori o onima koji žele da žive u istoj državi s onima koje si nabrojao
-
nigdje.nikog
#286 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
I moja prva reakcija na ovu vijest je bila gadjenje.
A onda pomislih mozda ovdje i nije sve tako kako izgleda.
Mozda je zgrada, u gradjevinskom smislu, prilagodjena "pravim" muslimanima (wc i tako to), mozda u sklopu zgrade postoji i mesdzid, mozda i neki drugi detalji u zgradi imaju islamski "schmeck" itd.
A mozda se radi i o necemu sto je bilo i prije a mi nismo primjecivali. Naprimjer - oficirske zgrade.
Ma na kraju krajeva, sve sto nije zabranjeno jeste dopusteno. Ja ne znam da je zabranjeno privatnom poduzetniku da napravi objekat za svoje pare i njegovo izdavanje uslovi prema nekom svom kriteriju.
Ja bih, da imam para, napravio kontra zgradu i nazvao je NAD-A
(NAD-nacionalni i A-nacainalni stanari).
Mozda je zgrada, u gradjevinskom smislu, prilagodjena "pravim" muslimanima (wc i tako to), mozda u sklopu zgrade postoji i mesdzid, mozda i neki drugi detalji u zgradi imaju islamski "schmeck" itd.
A mozda se radi i o necemu sto je bilo i prije a mi nismo primjecivali. Naprimjer - oficirske zgrade.
Ma na kraju krajeva, sve sto nije zabranjeno jeste dopusteno. Ja ne znam da je zabranjeno privatnom poduzetniku da napravi objekat za svoje pare i njegovo izdavanje uslovi prema nekom svom kriteriju.
- Ateista
#287 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Ma nije zabranjeno, ali se upitaj gdje to vodi...nigdje.nikog wrote:I moja prva reakcija na ovu vijest je bila gadjenje.
-
nigdje.nikog
#288 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
T
To ce sve zavrsiti na groblju - muslimanskom, katolickom, pravoslavnom...Ateista wrote:Ma nije zabranjeno, ali se upitaj gdje to vodi...nigdje.nikog wrote:I moja prva reakcija na ovu vijest je bila gadjenje.
-
in33sa
#289 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Pa zar Siroki Brijeg, Livno, Banjaluka i Trebinje nisu bastioni fasizma i sovinizma, za razliku od multienticke i demokratske Zenice.Mobile_Disco wrote:Ovakvih zgrada ima i po sirokom brijegu,livnu,trebinju,banja luci, pa niko nista ne prica..
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#290 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
sasa_t wrote:Tom logikom ima smisla ali....
Prodajem polovne automobile samo katolicima donjeti krsni list na uvid![]()
Privatni vrtic za djecu, prehrana na bazi svinjetine, zabranjeno donositi sendvice od kuce![]()
Kupujem auto samo od pravoslavca![]()
Sve to stoji, RAZVOJ TOLERANCIJE KROZ POSTIVANJE NACIONALNOG IDENTITETA, ali ovdje je bilo pedeset godina NAMETANJA tolerancije (citaj: bratstva-jedinstva) uz selektivno GUSENJE nacionalnog identiteta i to je dovelo do toga da se u ljudima nakupila potreba za ispoljavanjem neceg neceg drugacijeg. Nigdje u svijetu nacionalizam (ne mjesajmo sovinizam) nije okarakterisan kao negativna pojava, osim kod nas. Za razliku od nacionalizma, sovinizam je nesto drugo, i ovo se mozda moze nazvati sovinizmom, ali kod nas je adet oduvjek bio (bar kod pametnih ljudi) da kada neko prodaje kucu, kupca pokaze komsijama i ako se komsije ne slazu, nema prodaje.
Mozda vlasnik te firme Almy u toj zgradi ima stan i sad bira sebi komsiluk, sto je njegovo pravo, frcali mi ovdje od nekog kvazi bijesa ili ne...
- pustopoljina
#291 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
mozda je to negdje i u skladu sa ekonomskim poslovanjem,kod nas je to dno dna. nismo mi dovoljno razvijeni za taj stepen tolerancije. na danasnji dan,na mjestu na kojem smo-takva zgrada je sovinizam i segregacija.
-
popajic
#292 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Ne shvatam da se naguralo 12 stranica pro i kontra ove ideje.
Da smo Svajcarska, Svedska pa da se sicamo nekakvim demokratskim slobodama...moglo bi se i svariti.
Ali u NASIM uslovima bilo cime opravdavati pocetne korake getoizacije je totalno van pameti.
I u ratu je neko ispalio prvi metak, kao sto bi ovo bila prva zgrada samo za jedne,sutra neka za druge...
Kako mi sve to smrdi na fasizam nad kojim smo se kod "nebeskog" naroda zgrazavali- srpsko nebo, srpske planine, srpske zgrade...
Ima li se ista pametnije kopirati ?
Da smo Svajcarska, Svedska pa da se sicamo nekakvim demokratskim slobodama...moglo bi se i svariti.
Ali u NASIM uslovima bilo cime opravdavati pocetne korake getoizacije je totalno van pameti.
I u ratu je neko ispalio prvi metak, kao sto bi ovo bila prva zgrada samo za jedne,sutra neka za druge...
Kako mi sve to smrdi na fasizam nad kojim smo se kod "nebeskog" naroda zgrazavali- srpsko nebo, srpske planine, srpske zgrade...
Ima li se ista pametnije kopirati ?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#293 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
‘dje ste Konstitutivni!?
zgrada samo za muslimane u BilmišćuZenička firma “Almy Eling” i zvanično je saopštila da je završila posao i prodala sve stanove u zgradi koju je izgradila u naselju Bilmišće u Zenici.
Ne bi u tome bilo ništa neobično, da to preduzeće, čiji je vlasnik i direktor Muhamed Tufekdžić, nije dalo oglas u kome se izričito naglašava da stanove u njihovoj novoj zgradi u Bilmišću mogu kupovati samo - muslimani.
Naime, u ponudi se ističe da su stanovi namijenjeni samo vjerski orijentisanim muslimanima i navedena su dva razloga za takvu odluku - sigurnost stanovanja i življenja u zgradi i mogućnost biranja komšiluka.
Iz ove kompanije navode da zgrada predstavlja stambeni objekat zatvorenog tipa, i da su, nakon medijske zainteresovanisti za ovaj projekat, uspjeli prodati sve raspoložive stanove, ali da će i dalje nastaviti sa aktivnostima u građevinskom sektoru.
Ovo je u Zenici i cijeloj BiH izazvalo iznenađenje, zaprepaštenje i brojne komentare u stilu da je i ovo dokaz gdje ova zemlja ide.
zgrada samo za muslimane u BilmišćuZenička firma “Almy Eling” i zvanično je saopštila da je završila posao i prodala sve stanove u zgradi koju je izgradila u naselju Bilmišće u Zenici.
Ne bi u tome bilo ništa neobično, da to preduzeće, čiji je vlasnik i direktor Muhamed Tufekdžić, nije dalo oglas u kome se izričito naglašava da stanove u njihovoj novoj zgradi u Bilmišću mogu kupovati samo - muslimani.
Naime, u ponudi se ističe da su stanovi namijenjeni samo vjerski orijentisanim muslimanima i navedena su dva razloga za takvu odluku - sigurnost stanovanja i življenja u zgradi i mogućnost biranja komšiluka.
Iz ove kompanije navode da zgrada predstavlja stambeni objekat zatvorenog tipa, i da su, nakon medijske zainteresovanisti za ovaj projekat, uspjeli prodati sve raspoložive stanove, ali da će i dalje nastaviti sa aktivnostima u građevinskom sektoru.
Ovo je u Zenici i cijeloj BiH izazvalo iznenađenje, zaprepaštenje i brojne komentare u stilu da je i ovo dokaz gdje ova zemlja ide.
-
popajic
#294 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
FUJ,FUJ,FUJ !Naime, u ponudi se ističe da su stanovi namijenjeni samo vjerski orijentisanim muslimanima i navedena su dva razloga za takvu odluku - sigurnost stanovanja i življenja u zgradi i mogućnost biranja komšiluka.
Sada ce poceti postavljati i nacionalne filtere za zrak - ne mozemo valjda svi isti udisati !
Boze sacuvaj...
-
harka
#295 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
nemozemo mi traziti multietnicko samo na jednoj strani
ako cemo iskreno i posteno usprotivimo se i trazimo
da je sva BiH multietnicka,jbg
Moja komsinica holandjaka je po nasim shvatanjima
isto fasista,jer na desnoj strani sam joj ja i super se slazemo
(jao kad mi razvalimo trac
) a sa druge strane holandjanka
s kojom negovori ima 10g i svaki dan se moli da ta komsinica
nestane,gluho bilo kaze da bi najvise voljela da ona umre.
Sad nekontam jel ovo isto na nacionalnoj
ako cemo iskreno i posteno usprotivimo se i trazimo
da je sva BiH multietnicka,jbg
Moja komsinica holandjaka je po nasim shvatanjima
isto fasista,jer na desnoj strani sam joj ja i super se slazemo
(jao kad mi razvalimo trac
s kojom negovori ima 10g i svaki dan se moli da ta komsinica
nestane,gluho bilo kaze da bi najvise voljela da ona umre.
Sad nekontam jel ovo isto na nacionalnoj
-
mIRCerka
#296 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
sjecas se oglasa u nadrealistima? Konzerva cistog hrvatskog zrakapopajic wrote:FUJ,FUJ,FUJ !Naime, u ponudi se ističe da su stanovi namijenjeni samo vjerski orijentisanim muslimanima i navedena su dva razloga za takvu odluku - sigurnost stanovanja i življenja u zgradi i mogućnost biranja komšiluka.
Sada ce poceti postavljati i nacionalne filtere za zrak - ne mozemo valjda svi isti udisati !
Boze sacuvaj...
-
popajic
#297 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
@ebi ga,ovi ih bas u svemu prekopirase !mIRCerka
sjecas se oglasa u nadrealistima? Konzerva cistog hrvatskog zraka
Ja sad (kao "ostali") moram pjehe na 16-i sprat jer su tri lifta za ove konstit.
Da sam pametan bi poludio !
-
mIRCerka
#298 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
ja kao Ostali uvijek zivim na prvom spratu...radi nekonstitutivnosti.popajic wrote:@ebi ga,ovi ih bas u svemu prekopirase !mIRCerka
sjecas se oglasa u nadrealistima? Konzerva cistog hrvatskog zraka
Ja sad (kao "ostali") moram pjehe na 16-i sprat jer su tri lifta za ove konstit.![]()
Da sam pametan bi poludio !
- Maraschino
#299 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Musliman sam po rodjenju i vjerovatno ne bih mogao kupiti tamo stan jer ne prakticiram vjeru.popajic wrote:FUJ,FUJ,FUJ !Naime, u ponudi se ističe da su stanovi namijenjeni samo vjerski orijentisanim muslimanima i navedena su dva razloga za takvu odluku - sigurnost stanovanja i življenja u zgradi i mogućnost biranja komšiluka.
Boze sacuvaj...
U cemu je problem...
- JThomas
#300 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
ja recimo stvarno ne shvatam kako neko može braniti ovo, a biti za jedinstvenu državu, protiv trećeg entiteta, ili otcjepljenja RS.
to je jedan te isti način razmišljanja, samo na mikro i makro nivou. etnička čistoća, jer pobogu, kako ćemo se "mi" miješati s "njima"...
jel treba ex lištica i dodikova banjaluka da nam budu uzori demokratije i suživota? zar se ne zanosimo da smo mi kao drukčiji, tolerantniji, multietnični i sve to? jel trebaju sarajevo i zenica da se mjere tim etalonima? ako treba, onda bi možda bilo i bolje za svakoga da se ova jadna država više raspadne, pa da i službeno svako u svom fildžanu zavede strahovladu gdje će svi drugi biti građani šesnaestog reda...
jer pričati o nekom suživotu, nekoj toleranciji, pljuvati po fašizmu u BL i ZM na jednoj strani, i braniti ovakav jedan mračnjački koncept na drugoj strani, je k'o jebati se za nevinost, da izvinete.
sve su nadrealisti predvidjeli, sve
znali su dobro kolika smo stoka 
to je jedan te isti način razmišljanja, samo na mikro i makro nivou. etnička čistoća, jer pobogu, kako ćemo se "mi" miješati s "njima"...
jel treba ex lištica i dodikova banjaluka da nam budu uzori demokratije i suživota? zar se ne zanosimo da smo mi kao drukčiji, tolerantniji, multietnični i sve to? jel trebaju sarajevo i zenica da se mjere tim etalonima? ako treba, onda bi možda bilo i bolje za svakoga da se ova jadna država više raspadne, pa da i službeno svako u svom fildžanu zavede strahovladu gdje će svi drugi biti građani šesnaestog reda...
jer pričati o nekom suživotu, nekoj toleranciji, pljuvati po fašizmu u BL i ZM na jednoj strani, i braniti ovakav jedan mračnjački koncept na drugoj strani, je k'o jebati se za nevinost, da izvinete.
sve su nadrealisti predvidjeli, sve