Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
power

#276 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by power »

mIRCerka wrote:
giovannir wrote:Lepo vam kažem, nije Mijailo Bahi do kolena.

Baho je kraaaalj!!!!
E Se*em ti se na novinara koji napisa ovaj nepismeni clanak...
LEPO VAM KAŽEM, NIJE MIHAJLO BAHI DO KOLENA PDF Ispis E-mail
Zar su toliko veliki kompleksi naroda BiH pa da zbog predvidivog i usiljenog ulizivanja, i to na ekavici Dobrice Ćosića, dižu tamo nekog spikera u nebesa.

U kakvoj mi zemlji živimo!? Po prvi put imamo momčad koja na nešto liči, izbornika koji zna kako se vodi nogometna reprezentacija, pobijedimo momčad Belgije zabivši im poker kod kuće, što nitko nikad nije napravio, a u nas javnost i mediji više pričaju o spikeru koji nit smrdi nit miriše, dapače, toliko se usiljeno i predvidljivo ulizuje Bosancima, da nam je došlo da tekmu gledamo bez tona.

Nije ni čudo. Nakon što je otišao Baho, ostali smo na milosti i nemilosti kojekakvim Vugdalićima i Hadžićima, čije fore i eksklamacije samo njih dvojica razumiju, i sterilnoj beživosti spikera za FTV-a i BHT-a, koji baš svaku tekmu komentiraju kao da ih je netko silom na to natjerao i drži im nož za vratom dok vode utakmice. Pojava Marjana Mijailovića na Hayatu bi potencijalno bila osvježenje, da nije ekavice i iritantne boje glasa koje bi se postidio svaki oboljeli od raka grla u terminalnoj fazi bolesti.

Čovjek zna svoj posao, dobar je novinar, ali dalje od mediokriteta ne ide. Džaba mu je usiljeno ulizivanje Bosancima tipa „raduj se Bosno" i sl., nije da nam se ne sviđa, ali ne može ga se trpiti. Na primjer, kada Vugdalić i oni sa BHT-a vode, oni su toliko loši da uz sport koji prenose, žuganje po njihovom neznanju i nikakvom vođenju utakmica čini komplementarni dio tog sportskog susreta koji u sebi ima svoje posebne čari. Mijailović se jednostavno ne može slušati, jer je dobar kao novinar, dakle nemreš ga, da 'prostiš, posrat, ali loš spiker i ne može ga se slušati, tako da ostaje jedina opcija da se ugasi ton.

Ono što je simptomatično jeste pravdanje zašto je doveden na Hayat i zašto ga ljudi, tobože, vole? Opravdanje koje nam dade jedan od urednika Hayata na pitanje zašto ga dovedoše, bio je „pa jesi vidio kako je komentirao gol Ibiševića protiv Bayerna,... a Srbin?!". Mislim, what the fuck?! Zar toliko pati hayatovski probošnjački mainstream od kompleksa manje vrijednosti, pa cvjetaju čim vide Srbina kako ih hvali? I to sve na ekavici Dobriše Ćosića. Da da, baš njega! Srpski jezik koji je službeni u BiH možda govori na ekavici, ali po tom jeziku osobna i vlastita imena ne podliježu ekavici. Tako Zvjezdan Misimović po srpskom jeziku koji je službeni u BiH ostaje Zvjezdan, a ne Zvezdan, kako ga čita Mijailović.

Pitanje svih pitanja je da li bi spkera bosanski puk volio kad bi umjesto "lZvezdan Misimović - Miske je lepo proigrao po levoj strani" - Zvizdan Misimović proigra lipo po livoj strani.

Kratkoročno i dugoročno sjećanje i podsjećanje nam u misli vratiše nikad ne prežaljenog Sabahudina Topalbećirevića - Bahu za kojeg se sve moglo reći, da je najbolji ili da je najgori, ali mediokritet nikada. On nije morao hiniti ekstazu kada Bolić zabije, niti je morao hiniti nepristranost govoreći da je „zastava sa ljiljanima - naša zastava", ako ništa drugo jer ta zastava nije njegova, a pogotovo ne - naša. I da, Baho je vrlo rijetko, a u zadnjem periodu svoga komentiranja zaboravljao na postojanje Hercegovine, jer je on bio Bosanac cijeli život, i nije to trebao, spominjanjem kojekakvih zmajeva i vitezova, hiniti za potrebe prijenosa i kako bi se ulizao bosanskoj populaciji na i Senadu Hadžifejzoviću.

Sve u svemu, Mijalilović ima potencijala da bude dobar, ali bez govornih i gramatičkih vježbi ostat će mediokritet. Na kraju krajeva, neka ga, simpa je čovjek skroz, ali trebalo bi pod hitno rehabilitirati Bahu, jer samo je Baho Baho, a svi su ostali samo komentatori.

SR
Mislim fakat, ovaj ce nekome govoriti o greskama...
ROKNI SE SR!

da ... garant se ulizivao dok je svakog bosanskog igraca jos na SK zvao raznoraznim imenima ... mislim da je zvao Milana Tarota i da mu je on rekao da nastavi sa ulizivanjem jer ce preci na "cuveni" Hayat.
jbm li im ma.u nacioanalisticku !

MARJAN je KRALJ ! ! !
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#277 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by mIRCerka »

power wrote:

da ... garant se ulizivao dok je svakog bosanskog igraca jos na SK zvao raznoraznim imenima ... mislim da je zvao Milana Tarota i da mu je on rekao da nastavi sa ulizivanjem jer ce preci na "cuveni" Hayat.
jbm li im ma.u nacioanalisticku !

MARJAN je KRALJ ! ! !
Vidis, i Milan je prebjegao ovamo :D

Agresija u miru, sta li :D

Sad sam opet gledala golove, opet me adrenalin spucao...Marjan nije normalan, Tita mi.
zzz_tuff

#278 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by zzz_tuff »

jedno konstruktivno pitanje :D

ima li iko ringtone prvog gola protiv belgije da stavim na mobitel?

edit: da budem precizniji, ovaj video od 54 sekunde:
Last edited by zzz_tuff on 30/03/2009 21:35, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#279 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by mIRCerka »

meni je krvav kad se pocne ponavljat...ko da zasteka...DZEKO DZEKO DZEKOOOOOOOOO vedade dodji da te zagrlim DZEEEEEEKOOOOOOO
sanasa

#280 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by sanasa »

Ma Marjan je kralj prenosa u svakom smislu, a onako emotivno moze prenositi samo dobra osoba!
Nema dalje!!!
Krigla_Sa

#281 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by Krigla_Sa »

Evo sta kazu susjedi u Hrvatskoj za Marjana :bih:
http://www.index.hr/sport/clanak/video- ... 27531.aspx
Moraless

#282 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by Moraless »

ja mislim da su igrači prvo kad su došli u Sarajevo pogledali snimak tekme :D
šta da vam kažem za ove ljubomorne ... ljudi moji..samo na ignore ih..pa znate da je ljubomora čudo.. ne nasjedajte na primitivne i brđanske fore.. samo smile on face, neka se jedu, a imam provjerenu info da su mu bivše kolege sa sport cluba svi do jednog gledali što direktno što snimak utakmice..nisu mogli odoliti... legenda je rođena...
svi u Zenicu i da otpišemo đavole iz utrke :-D neko spomenu trans "oni ti ga p... MARJANE " odlična ideja, samo treba sprovesti... :D
elSaik

#283 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by elSaik »

Marjan je najjači komentator u regiji!

Možda zvuči malo pretjerano takvo komentarisanje, ali to je dokaz više da će radije biti iskreno subjektivan nego lažno objektivan.
stripiii

#284 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by stripiii »

zzz_tuff wrote:jedno konstruktivno pitanje :D

ima li iko ringtone prvog gola protiv belgije da stavim na mobitel?

edit: da budem precizniji, ovaj video od 54 sekunde:
http://rapidshare.com/files/215508407/D ... AMANTU.mp3
brucos7

#285 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by brucos7 »

Marjan je za Bahu Dzekooooooooo!!! Pa ljudi prvi put da imamo komentatora koji ZNA da komentarise utakmicu, koji ne pocinje recenice tipa "vjeruj te mi... sta je cekao Ferguson sa izmjenama... ovoliko policajaca na jednom mjesti nisam vidio u svome zivotu... ulazi cambio..." :lol: Marjan je kralj!!!!! :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#286 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by ladyblue18 »

stripi svaka ti dala :mrgreen:
@moraless-i ja isto mislim :lol: :lol: bilo je, prvo sjedi i gledaj :mrgreen:
meni je narocito drago sto su komsije odusevljene i sto nam fakat zele da se plasiramo, nekako mi srce veliko pravo :) :bih:
zijancer

#287 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by zijancer »

priznaj :mrgreen: :mrgreen: koliko se puta mislis nazvati
DobroJutroKolumbo

#288 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by DobroJutroKolumbo »

Baho je kraaaalj!!!!

Drag mi je i Baho , ali drazi mi je Marjan , i ko god ima nesto protiv Marjanove ekavice , nabijem ga na neku stvar! Marjan je juce dosao iz Srbije , i normalan mu je jezik ekavica i meni ni malo ne smeta , uzivam u njegovim komentarima! Kao sto mi ne smetaju ni normalni Beogradjani , normalni Novosadjani , ni normalni ljudi , ma kojim jezikom govorili! Smetaju mi primitivci ,kriminalci, zlikovci, dupeuvlakaci, mediokriteti koji se kriju iza tudjih ledja, svih nacija i boja!
Kad smo kod ekavice, akademik i profesor , politicar , biznismen i sta sve ne , Ejup Ganic , u BiH je preko 20 godina i jos prica ekavski i meni ne smeta!
I da ih ne nabrajam dalje , jer vecinom svi sa podrucja Sandzaka govore ekavski , jer su tako naucili i meni to ne smeta! Nek prica kako ko hoce ako je dobar covjek , a Marjan to svakako jeste!

"Bezi, bezi, da te ne uhvate..." :lol: :lol: :lol:
Moraless

#289 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by Moraless »

ej stripi hvala za ovo ... al moze li ikako od jedno 50 min klipa da se skine pa da se postavi.... ona špica u stvari da odzvanja na mobaću..ako možeš hvala .. :D
zimomor

#290 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by zimomor »

- Gledaoci iz Republike Srpske koji su utakmicu pratili na Alternativnoj televiziji zgražavali su se nad stavovima komentatora koji je, vidjevši ovog izgrednika, uzviknuo: "Ovo je naša zastava! Živjela Bosna! Naprijed Bosanci!" Gledaoci su ostali u dilemi radi li se o elementarnom neznanju ili bezobrazluku prema navijačima reprezentacije BiH iz RS - stav je fudbalskih zvaničnika iz RS.

Tim povodom zabilježeno je i veliko negodovanje gledalaca koji su nakon toga uputili stotine protestnih poziva televizijama koje su prenosile utakmicu.

http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=19489
Krigla_Sa

#291 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by Krigla_Sa »

zimomor wrote:
- Gledaoci iz Republike Srpske koji su utakmicu pratili na Alternativnoj televiziji zgražavali su se nad stavovima komentatora koji je, vidjevši ovog izgrednika, uzviknuo: "Ovo je naša zastava! Živjela Bosna! Naprijed Bosanci!" Gledaoci su ostali u dilemi radi li se o elementarnom neznanju ili bezobrazluku prema navijačima reprezentacije BiH iz RS - stav je fudbalskih zvaničnika iz RS.

Tim povodom zabilježeno je i veliko negodovanje gledalaca koji su nakon toga uputili stotine protestnih poziva televizijama koje su prenosile utakmicu.

http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=19489
jarane, realno boli nas qrac sta ovi iz genocidne tvorevine imaju za reci, htjeli su nas istrijebiti,navijaju za drugu drzavu i sad kao njihove budalastine trebaju na svakoj temi biti :roll: kao treba nas zanimati njihovo misljenje ili sta vec :? :roll:
Last edited by Krigla_Sa on 31/03/2009 14:16, edited 2 times in total.
Krigla_Sa

#292 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by Krigla_Sa »

dubli post
muha_sa

#293 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by muha_sa »

DobroJutroKolumbo wrote:

Baho je kraaaalj!!!!

Drag mi je i Baho , ali drazi mi je Marjan , i ko god ima nesto protiv Marjanove ekavice , nabijem ga na neku stvar! Marjan je juce dosao iz Srbije , i normalan mu je jezik ekavica i meni ni malo ne smeta , uzivam u njegovim komentarima! Kao sto mi ne smetaju ni normalni Beogradjani , normalni Novosadjani , ni normalni ljudi , ma kojim jezikom govorili! Smetaju mi primitivci ,kriminalci, zlikovci, dupeuvlakaci, mediokriteti koji se kriju iza tudjih ledja, svih nacija i boja!
Kad smo kod ekavice, akademik i profesor , politicar , biznismen i sta sve ne , Ejup Ganic , u BiH je preko 20 godina i jos prica ekavski i meni ne smeta!
I da ih ne nabrajam dalje , jer vecinom svi sa podrucja Sandzaka govore ekavski , jer su tako naucili i meni to ne smeta! Nek prica kako ko hoce ako je dobar covjek , a Marjan to svakako jeste!

"Bezi, bezi, da te ne uhvate..." :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
nije mi smetalo ni kad se Biljana Plavsic mucila sa ekavicom pa grad Bijeljinu nazva Beljina :D
i meni je ono super bilo"Bezi,bezi,da te ne uhvate.. :lol: :lol:
Marchegianni

#294 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by Marchegianni »

Čovjek se pripremi za svaku utakmicu, napriča gomilu zanimljivih stvari i podataka (neke i nebitne, ali zanemarivo), unosi se u dešavanja na terenu... Jednostavno, učini i dosadnu utakmicu zanimljivom. Nije bez razloga raja gledala drugu njemačku ligu već tri godine. Ko ba gleda drugu njemačku ligu osim Švaba? Nekome se možda ne sviđa njegov stil. OK, ne može se svakome sviđati, ali je taj očito u manjini. Onda uporedite njegov komentar sa ovaj dodao do ovoga, ulazi Cambio, Portsmaut, čuvaj se Danaca i kad darove nose... K'o nebo i zemlja.

Ekavica mi ni sekunde ne smeta. Bitan mi je kvalitet komentarisanja, a on može vala govoriti levo, livo, lijevo, ljevo... Nebitno.

Što se tiče Bahe, od ranije ponuđenih je bio najbolji. Imao je i on bisera, ali je barem podsjećao na sportskog komentatora. Mana mu je bilo to što se previše oslanjao na ono što već zna (nekad poptuno nespreman radio utakmice) i što je bio kako vjetar puše - kada reprezentacija dobro igra i vodi, sve je za deset, a kada gubimo, treba mijenjati sve, ne može ovo ovako i sl. Ali kad pomislim na vRajta i kNikse.
pipi7

#295 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by pipi7 »

zbog marjanovih komentara ću duže pamtiti subotnje veče!
zzz_tuff

#296 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by zzz_tuff »

hvala puno, vec svira :)
stripiii

#297 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by stripiii »

Moraless wrote:ej stripi hvala za ovo ... al moze li ikako od jedno 50 min klipa da se skine pa da se postavi.... ona špica u stvari da odzvanja na mobaću..ako možeš hvala .. :D
Evo pa izaberi :D

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/215824900/Dzeko_DIJAMANTU2.mp3

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/215828735/Dzeko_DIJAMANTU3.mp3
Moraless

#298 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by Moraless »

eeeee...o tome ti ja govorim...odlično :D ...hvala ti velika...uh al će da zvoni.... :-)
karanana

#299 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by karanana »

zna li iko hoce li on prenositi tekmu preko RSG-a?
mickey

#300 Re: Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

Post by mickey »

Covjek je nacitan i super. Zna jezike, zna izgovarati. Nasa FTV i BHT1 (narocito) pa to je smijurija, evo malo prije gledah jutarnji program na BHT-FTV i za 5 minuta dva gafa voditelja koji pokazuju opću neobrazovanost:
- voditeljeva urednica Ismeta Dervoz je bila "zaštitnički" umjesto zaštitni znak grupe u kojoj je nekad pjevala;
- stari Rimljani su priređivali "banalije" umjesto bahanalije... ITD.
Locked