Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
strong69 wrote:Sta je s klubovima koji cekaju uzvratne utakmice u evropskim takmicenjima? Odmah bi se suspendovali? I usput, evo je li sada lakse onima koji su osudivali proteste pred savezom i navijace nazivali huliganima i bandom? Neka nam je sa srecom. "Dosao sam da te vodim ravno do dna"...
Zavisi koliko će hitno donijeti odluku. Onog trenutka kada bude suspendovan savez tada bi trebali biti suspendovani i klubovi.
strong69 wrote:Sta je s klubovima koji cekaju uzvratne utakmice u evropskim takmicenjima? Odmah bi se suspendovali? I usput, evo je li sada lakse onima koji su osudivali proteste pred savezom i navijace nazivali huliganima i bandom? Neka nam je sa srecom. "Dosao sam da te vodim ravno do dna"...
Zavisi koliko će hitno donijeti odluku. Onog trenutka kada bude suspendovan savez tada bi trebali biti suspendovani i klubovi.
ovaj iz fife reče da mogu u roku od 48 sati donijeti odluku
hordas 87 wrote:
SADA NEMA HORDE ZLA, MANIJACI, ROBIJASI, RED ARMY, ULTRASI...... SAD SMO SVI POD JEDNIM KROVOM KOJI SE RUSI
Kakav ba jedan krov, gdje su ti silni prijatelji fudbala na prošlim protestima? Ne pada mi na pamet da ponovo primam naručene pendreke čobana sa okolnih brda.
Ovo je baš smiješan narod, nije ni čudo što nam je sve ovako, kad je policija mučki tukla i iživljavala se nad navijačima u ferhadiji, tad je bilo "ubij stoku, tako i treba", a sad su kao navijači odlični, prijeko potrebni. Tražili ste, gledajte!
A sto bi bila steta.Steta je za nas navijace koji jedemo svoja muda i kad treba i kad ne treba.Ta generacija fudbalera je pojela govno kada je potpisala famozno pismo o ne igranju pa su se ko picke kasnije povukli osim jednog ili dvojice koji su jasno rekli,,Ne u repku dok su govna tu,,Sad sam toliko ljut da me boli qrac i za Dzekom i za Vedom i ostalim koji su sve to davno mogli rijesiti da se ne prelama preko ledja navijaca.Ma daj...Bolje stati na loptu i zavrsiti da ne bih otisao predaleko
A sto bi bila steta.Steta je za nas navijace koji jedemo svoja muda i kad treba i kad ne treba.Ta generacija fudbalera je pojela govno kada je potpisala famozno pismo o ne igranju pa su se ko picke kasnije povukli osim jednog ili dvojice koji su jasno rekli,,Ne u repku dok su govna tu,,Sad sam toliko ljut da me boli qrac i za Dzekom i za Vedom i ostalim koji su sve to davno mogli rijesiti da se ne prelama preko ledja navijaca.Ma daj...Bolje stati na loptu i zavrsiti da ne bih otisao predaleko
to je to
njih ste podrzavali... fanaticosi, legije, robijasi, fukare, belaj bojsi, obicni puk i ostali koji su podvili rep... alal vam vera
Udahni duboko, smiri se i sjeti shta si pisao prije pola godine, kad smo bili u igri za svjetsko prvenstvo.
KONACNO!!!
Ovo nije mogla biti bolja stvar za fudbal i BiH u cjelini! Ili cemo raditi kako treba ili nas nece biti.
Vazda neku zrtvu glumimo, ne mozemo mi ovo, ne mozemo ono. Mi smo zrtve rata itd. Ma vise mi je naseg prostituisanja da nas neko zali na vrh glave.
Volio bi da nas suspenduju pa da vidimo ko ce ovo prezivjeti.
Ili ce ljudi se organizovati i stoku izbaciti iz saveza, ili cemo pogunti glave i dati po marku kroz BH Telecomovu tel liniju da ovi paraziti mogu zivjeti kako treba.
Cim nas suspenduju (ako bog da) Susic treba ostavku podnjeti i cao djaci.
hordas 87 wrote:
SADA NEMA HORDE ZLA, MANIJACI, ROBIJASI, RED ARMY, ULTRASI...... SAD SMO SVI POD JEDNIM KROVOM KOJI SE RUSI
Kakav ba jedan krov, gdje su ti silni prijatelji fudbala na prošlim protestima? Ne pada mi na pamet da ponovo primam naručene pendreke čobana sa okolnih brda.
Ovo je baš smiješan narod, nije ni čudo što nam je sve ovako, kad je policija mučki tukla i iživljavala se nad navijačima u ferhadiji, tad je bilo "ubij stoku, tako i treba", a sad su kao navijači odlični, prijeko potrebni. Tražili ste, gledajte!
Jednom za sva vremena treba razdvojiti HULIGANE I VANDALE od navijaca.
Naravno da treba, vidim na šta aludiraš, da su tada pred savez došli huligani a ne navijači. Ne prijatelju, tada su "onima gore" i policiji zasmetale parole i skandiranja i počeli su da udaraju sve pred sobom, a svaki bi normalan čovjek instinktivno uzvratio nečim, u tom slučaju kamenicama i bakljama.
Da ne duljim, nije to odgovarajuća tema, sad je prekasno da bi se nešto promjenilo...
to je to
njih ste podrzavali... fanaticosi, legije, robijasi, fukare, belaj bojsi, obicni puk i ostali koji su podvili rep... alal vam vera
Nemoj sad da fanaticose pominjs da su podvili rep...jesu ga podvili ali zbog vas(nas) koji ste ih pljuvali tokom borbe napisali su pismo da prestaju sa time zbog naroda koji su bodrili ciru tokom njegovog "pohoda" kojem je malo falilo da ode na SP...nisu zeljeli da im uniste "ponos" i srecu koju su imali zbog repke eto im sad taj ponos i sreca trazili ste gledajte
north wrote:
Ne znam ko, ali neko mora, dvije su opcije: poklopiti se ušima i reći jebi ga šta se može ili da neko ko ima moć (opet ko, ne znam, selektor, pojedinci u savezu koji znaju dvije-tri normalne sastaviti, neko poznat sa strane.....) tj. svi oni koji kako ti istina ispravno reče do sada nisu ništa uradili, ali ovo je nešto novo, ovakvu situaciju do sada nismo ni izbliza imali...
Ja treću opciju ne vidim.....
Kod nas ide ova opcija. Sljedećih par dana malo govorkanja po kafama, pisanja po novinama i na kraju mirenje sa situacijom.
JOJ jes mi nešto godra što se pokazuje da smo najveća rupa na svijetu zahvaljujući našem mentalitetu
Godra bi i meni bilo da neće NAJVIŠE ispaštati ogroman broj ljudi koji vole fudbal, reprezentaciju i klubove....
Ovako, šta da mi je godra, da će isti završiti iza rešetaka ili da će im se dobro udariti po džepu, i donekle, ali ovako....????
U čemu je tvoja satisfakcija?
Moja satisfakcija je u tome da uživam kad vidim koliko smo indolentni prema svemu. Gledaj ja riječima ne mogu da opišem kako se osjećam kad vidim ko i šta nam radi kroz svakodnevna životna pitanja, sport, kulturu, nauku... Sve nam je rupa, a mi umjesto da smo složni da pravimo stepenice da bi smo izašli neeeeeeeeeeeee! mi lopatamo da bi se propalo dublje.
Volim i ja fudbal, reprezentaciju i klubove ali ono što sam imao priliku da gledam jeste uvjek bio skup podobnih nauštrb sposobnih ovdje mislim od saveza, uprava, stručnih štabova do igrača a to je jedna velika štela a ne sport.
Sve će se ovo zaboraviti za par dana ništa ne brinite takvi smo mi dobro je dok ne puca, ima za kafe i cigara i dolazi Sejo boj i Gospoda da nas uveseljavaju.
Ma nema ko jarane, Osim velicina nece, samo pametuje, Vaha je skup svojoj zemlji,
Salihamidzic nece ni da prica, pobjego, jednostavno nemas pet ljudi da sastavis..
sve neki strucnjaci i velicine, a nikad nista..
eto recimo, na dnu smo, suspenzija, 2014... ko nam je u savezu
opet neki anonimusi, zasto, pa zato sto na Hayatu sjedi Osim i prica kako treba a Vaha trenira Tunis
nema se muda.. Barbarez mozda da stisne skupa sa Kodrom i jos nekim bivsim igracima..
don_emir wrote:
Nemoj sad da fanaticose pominjs da su podvili rep...jesu ga podvili ali zbog vas(nas) koji ste ih pljuvali tokom borbe napisali su pismo da prestaju sa time zbog naroda koji su bodrili ciru tokom njegovog "pohoda" kojem je malo falilo da ode na SP...nisu zeljeli da im uniste "ponos" i srecu koju su imali zbog repke eto im sad taj ponos i sreca trazili ste gledajte
jesu ga podvili i te kako... oni su najgori od svih... zato i jesu prvi nabrojani... vratise se zbog naroda? sto se onda svi ne vratismo zbog naroda...
i lakse malo s tim "vas"... dok su se borili moju su podrsku imali... kad su prestali tad su je i izgubili... samo su se stopili u masu ovaca... cinjenica je da su podvili repove a sebe su u prvi plan isticali, kao oni se jedini bore... hvala im za neke druge stvari... ali ovo im nikad halaliti necu... pogotovo ako moje sarajevo do godine bude ispastalo zbog ovoga
to je to. u pravu si sada, ali jeli istina da si podrzavao ovu politiku kad smo bili u igri za nesto? 90% ljudi ovdje jeste. e na takav nacin nece se moci nista uraditi. morat cemo biti spremni na zrtvovanje i dzekine i pjaniceve generacije i generacije poslije te pa da se sve ovo procisti (ako i tad).
podrzavam i nadam se suspendovanju od strane uefe, ali mislim da ce se nesto izmajmunisat i da suspenzije nece biti.
Od 30.06 kada sam postavio ovaj post do juče je bilo slovom i brojem 18 postova na ovoj temi. A sad odjednom, kad je sudija svirao kraj, nekakva dževa, dreka, kuknjava itd. Bitnija su bila klupska prepucavanja(počesto vrlo glupa). E pa sad ćemo svi gledati klubove u kukuruz ligi iz koje niko ne ide nigdje. Isti ku.ac ispao, ne ispao. Sad nek' nane gledaju ćiru na kineskim kanalima, a mi ćemo navijati na velikim takmičenjima za tuđe reprezentacije. Imali smo metar filozofa koji su i kad su bili protesti navijača pred savezom srali po navijačima. Imali smo isto to kada su se pojedine grupe borile da pometu u svojoj avliji (ne samo ove godine).
Da se razumijemo. Nije ni "navijačko maslo za ramazana", ali probisvjeti, kriminalci, bijednici, dupeuvlakači razumiju samo jezik SILE. To se vidjelo na primjeru Manijaka, kada zaustaviše autobus na sred Ivana. To se vidi na primjeru Hordi danas.
don_emir wrote:
jesu ga podvili i te kako... oni su najgori od svih... zato i jesu prvi nabrojani... vratise se zbog naroda? sto se onda svi ne vratismo zbog naroda...
i lakse malo s tim "vas"... dok su se borili moju su podrsku imali... kad su prestali tad su je i izgubili... samo su se stopili u masu ovaca... cinjenica je da su podvili repove a sebe su u prvi plan isticali, kao oni se jedini bore... hvala im za neke druge stvari... ali ovo im nikad halaliti necu... pogotovo ako moje sarajevo do godine bude ispastalo zbog ovoga
Moje tvoje nase sarajevo ce ispastati zbog nas sviju jer se nismo digli i rijesili se ovih govana kad je trebalo...mislim nece se nista promjeniti sjedeci kuci tipkajuci po forumu ajde da se dignemo sad kad su na podu da ih dokrajcimo ovo je prilika koju ne smijemo propustiti sad ili nikad
sreću,ponos,ljubav prema bih i reprezentaciji ne može niko uništiti.
ovaj problem se može jedino ovako riješiti.njih u savezu ne interesuje ništa osim mjesta.kada su igrači bojkotovali,oni nisu imali nikakav problem.našli su selektora i igrače iz premier lige i oni bi kvalifikacije igrali sa njima bez ikakvog problema.njima ne smeta što ih reprezentativci ne mogu očima vidjeti,nema šta im ne nagovore u hotelu,a oni se samo smješkaju.nema to ni časti,ni obraza,ni ponosa.ništa.oni ne daju svoje pozicije iako su ljudi iz fife i uefe rekli da će ukinuti savez.ni to njima nije problem.
U suštini se slažem sa većinom, do sada smo uvijek bili ko ovce u svemu, samo blejali i izdrkavali na kojekakve ćire i ostale cirkusante koji su nas u trans bacali, ali nekako želim da povjerujem da će se stvari napokon pomaći , ne mogu da se pomirim da je ovo konačan kraj kada je fudbal u pitanju.....
don_emir wrote:
Moje tvoje nase sarajevo ce ispastati zbog nas sviju jer se nismo digli i rijesili se ovih govana kad je trebalo...mislim nece se nista promjeniti sjedeci kuci tipkajuci po forumu ajde da se dignemo sad kad su na podu da ih dokrajcimo ovo je prilika koju ne smijemo propustiti sad ili nikad
moje, tvoje, nase sarajevo ispasta zbog indolentnosti vecine... mi smo se dizali kada je trebalo (a dizali smo se i prije nego sto je osnovan bhf)... nasi navijaci su fasovali pendreke i kazne zbog lopova i nekih drugih grupa (izmedju ostalih bhf-a) koje su brujale na sav glas kako idu da ruse savez a onda kad zaskripi fataju se magle... i onda poslije pljunu u lice svim tim momcima prekidom bojkota... i sa takvim ljudima da ja nesto rusim? ne pada mi na pamet...
Last edited by glade on 16/07/2010 16:31, edited 1 time in total.
don_emir wrote:
E pa buraz da razjasnimo neke stvari.
Navijač sam Sarajeva i otišao sam da pogledam tekmu mladih protiv Češke, čini mi se prije 3-4 godine.
Naravno odem na Istok kao i uvijek i vidim slijedeću scenu:
Jedan od braće krezubića(agentura) i par njegovih havera ubiše boga u momku koji je bio kriv samo što je nosio šal Fanatikosa i pokušao doći do dijela istoka odakle su tada Fanatikosi navijali. Da podsjetim taj idiot je tada bio jedan od vođa Hordi.(hvala bogu krezubići su "razriješeni dužnosti")
HAlllllllllooooooooooooo
nemojte se izmedju sebe sad svadjati !!! Ovo nam je jedinstvena prilika da se izborimo za ono sto zelimo svih ovih godina!!! Svi mi zelimo da gledamo jake klubove na nasoj sceni a izgleda da i to dolazi sad sa ovim! Znaci, suspenzijom saveza bit ce suspendovani clanovi saveza i nece vise imati priliku da obavljaju bilo kakvu funkciju u nsBIH !!! Ja ovo sve gledam sa pozitivne strane a to je da nam sad trebaju jaki i provjereni ljudi u NS samim tim dobivamo i jaku repku i jake klubove u PL!
Dammme wrote:
E pa buraz da razjasnimo neke stvari.
Navijač sam Sarajeva i otišao sam da pogledam tekmu mladih protiv Češke, čini mi se prije 3-4 godine.
Naravno odem na Istok kao i uvijek i vidim slijedeću scenu:
Jedan od braće krezubića(agentura) i par njegovih havera ubiše boga u momku koji je bio kriv samo što je nosio šal Fanatikosa i pokušao doći do dijela istoka odakle su tada Fanatikosi navijali. Da podsjetim taj idiot je tada bio jedan od vođa Hordi.(hvala bogu krezubići su "razriješeni dužnosti")
kakve veze to ima sa ovim sto sam ja napisao? to kontas da sam ja jedan od krezubica?
Opće je mišljenje da je određen broj reprezerntacija na Mundijalu svojom kvalitetom ispod naše reprezentacije. Šta Zmajevi moraju popraviti kako bi se plasirali na Euro 2012?
- Mi moramo još puno stvari naučiti i potvrditi ono što mi zaista imamo i ono u čemu smo stvarno dobri. Ne znam odakle bih počeo, ali najlošija karika u svemu tome je svakako naš Savez koji liči na jednu seljačku zadrugu i skup lopova i lažova uz čast rijetkim iznimkama. Kad sredimo prvo to onda ćemo moći sređivati probleme koji postoje u ekipi, kojih ima, ali ih je na sreću malo.
Nemoguće je da se naši igrači skoncetrišu na utakmice koje dolaze, kao što je sad primjer utakmice sa Katarom, kad uopće ne znamo da li će reprezentacija zvanično postojati večeras. Normalan čovjek ne može planirati nešto što neko pokušava srušiti i za šta se ne zna hoće li uopšte postojati i je li propala stvar. Kad sve te stvari došu na svoje onda ćemo moći uklanjati sitnice koje nas koče ka plasmanu i uspjehu.