"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Hendrix
#276 Re: "Majstori" parkiranja
Prošla subota, lokacija OBI ovaj isti BMW isti fazon, parkiro na 2 mjesta , po liniji tačno, izgleda mu ovo stil parkiranja.
- arslanica
#277 Re: "Majstori" parkiranja
zivota mi moga, pa vi Muski niste dobro nikako ... kako mozete samo tako govoriti da svi koji vozaju GII ili nesto slicno (vasim rijecima: krntije) da nemaju opste kulture ... i da su "seljaci" ...
mislim da bih se ja, kao vozacica GII, mogla s vama takmiciti ... i da bih bila puno bolja od vas sviju ...
ako neko voza takvo neko auto znaci da nema para za bolje, a ne KULTURE
mislim da bih se ja, kao vozacica GII, mogla s vama takmiciti ... i da bih bila puno bolja od vas sviju ...
ako neko voza takvo neko auto znaci da nema para za bolje, a ne KULTURE
- Ateista
#278 Re: "Majstori" parkiranja
To sve stoji, ali nije to tema vec - MAJSTORI PARKIRANJA, i odnosi se na SVA auta koja su nekulturno parkirana.dimu wrote:Neelix wrote:kakav je to podatak? odakle ti, mozes li navesti izvor? ili je to 'nako od oka? ne kontam uopste, ti si prvi, a zasad haman i jedini, koji povezujes kritike sa cijenom autanisi mi odgovorio, jel to znaci da zato sto oni imaju dobre vozilice treba im pokazati
kad krse zakon? jeste, onaj coban sa bmw i ovaj sa volvom su "seljaci, i kurce se", i to bi bili vozili fichu, ili g2, ili ovo sto voze.
bujrum, slikaj tih "pola auta" sto nisu normalno parkirani, siguran sam da ce i oni naci na kritike, a niko se nece rec da ga brani zato sto vozi trulju, kako ti insinuiras
ja samo kazem da je lakse pljuvati po nekom ko ima vise od tebe nego po bijedi... ako je auto uopste odraz necijeg imovinskog stanja odnosno uspjesnosti...
sto ti i ostali povezujete skupo auto sa nekim drugim osobinama covjeka ? mozda nema za hljeba al voza ovaj volvo ... sta ti znas ? pa ocekujete neko aman ponasanje od tih ljudi ... nidje veze
iskompleksiranost naseg naroda prema skupim autima ne mozes poreci... sto puta mi se desilo da normalno preteknem nekog golfa kadeta i slicne makine i da se levat odmah nalozi i pocne se nesto ganjat ko sad da on meni pokaze kako je brzi...
i da, provrti malo crnu hroniku, vidi koja to auta ucestvuju u skoro svakom udesu, u kojim se najvise gine.. .eto i to ti je odraz vozaca takvih auta, koji misle da im se nista nece desit ako obilazi kamion preko pune u svom ljutom golfu 2 dizel, jer on je prebrz i nema sanse da neko naidje iz suprotnog pravca...
To sto ti govoris naravno stoji, ima iskompleksiranih ljudi kojima smetaju bolja auta, ali isto tako ima i obrnuto - koliko puta ja sa svojim GOLFOM 2 dizelom krenem da preteknem neki usminkani auto koji pegla i vozi sporo, a on ubrza jer mu njegov ponos ne dozvoljava da ga pretekne Golf 2 i zamalo napravi udes tako, kompleksa i nekulture ima kod svih, bez obzira na starost i marku auta, ja ne znam zasto se ti toliko trzas na to sto se ovdje najvise pojavljuju slike sminkerskih auta, mozda se osjecas prozvan, bojis se da ne naletis na svoju sliku ili sta?
- Neelix
#279 Re: "Majstori" parkiranja
a ne pomislis da je to zato sto je 25% auta u bih - Golf 2? (zvanicni podatak objavljen prije par mjeseci). i ja sam sa jettom, prema zenici, znao prestici lijenog vozaca bmw-a (iz nekog razloga vozio 70 po prilicno ravnom putu), pa se ISKOMPLEKSIRANI majmun nadje da sebi dokaze da vozi brze auto, prestizuci me na krivini sa preglednoscu od 30 metara. da ne zakocih na vrijeme, obojica bi na nebu bili.dimu wrote:
i da, provrti malo crnu hroniku, vidi koja to auta ucestvuju u skoro svakom udesu, u kojim se najvise gine.. .eto i to ti je odraz vozaca takvih auta, koji misle da im se nista nece desit ako obilazi kamion preko pune u svom ljutom golfu 2 dizel, jer on je prebrz i nema sanse da neko naidje iz suprotnog pravca...
nema to veze sa tim koje auto vozi, bitno je jel papak ili nije. a papaka ima i sa bmw i sa golfovima.
- amrica
#281 Re: "Majstori" parkiranja
dufa wrote:
Genijalno
Samo su ga mogli jos malo vise zagraditi.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#282 Re: "Majstori" parkiranja
Hahaha...
@dimu
Vidiš kako se to radi, nije samo palamuđenje po forumu!
@dimu
- Neelix
#283 Re: "Majstori" parkiranja
ovi sto ciste kontejnere su posebna prica. ne znam iz kojeg razloga, kontejnere preko puta shibice UVIJEK ciste oko 4, kad je najveca moguca guzva.
ali hajd da ciste normalno - nego ulicom envera sehovica dodju iz pravca poshte, predju u lijevu traku (desna je zakrcena vozilima) i tako potpuno zacepe ulicu u najvecoj shpici, dok ne istresu ona 3-4 kontejnera. svaki put tu nastane haos jer niko ne moze uci u envera sehovica, pa se na raskrsnici ne zna ni ko pije ni ko placa.
ali hajd da ciste normalno - nego ulicom envera sehovica dodju iz pravca poshte, predju u lijevu traku (desna je zakrcena vozilima) i tako potpuno zacepe ulicu u najvecoj shpici, dok ne istresu ona 3-4 kontejnera. svaki put tu nastane haos jer niko ne moze uci u envera sehovica, pa se na raskrsnici ne zna ni ko pije ni ko placa.
-
dimu
#284 Re: "Majstori" parkiranja
hahaha a gdje je ovo slikano ?Romeo 80 wrote:Hahaha...![]()
![]()
![]()
![]()
@dimu
- chuchumbamayumbe
#285 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo 100% nije BiH!dimu wrote:hahaha a gdje je ovo slikano ?Romeo 80 wrote:Hahaha...![]()
![]()
![]()
![]()
@dimu
- VR6
#286 Re: "Majstori" parkiranja
Nije ovo kod nas ba...
- Van Halen
#287 Re: "Majstori" parkiranja
Nemaju naši ljudi m... i kretivnosti za ovako nešto.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- Skyfox
#289 Re: "Majstori" parkiranja
jos da su neki kontejneri bez tockova 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#290 Re: "Majstori" parkiranja
kod nas je isplatnije ovako naredati penzionere umjesto kontejneraSkyfox wrote:jos da su neki kontejneri bez tockova
- Skyfox
#291 Re: "Majstori" parkiranja
izdrzljiviji
ps jes to na poslu
ps jes to na poslu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#292 Re: "Majstori" parkiranja
nien. ovaj put su me "zaobišli". tako da ove godine ništa od Quad procesoraSkyfox wrote:izdrzljiviji![]()
ps jes to na poslu
- Skyfox
#293 Re: "Majstori" parkiranja
vidio sam sinoc neki lik kraj recepcije, kontam tiChmoljo wrote:nien. ovaj put su me "zaobišli". tako da ove godine ništa od Quad procesoraSkyfox wrote:izdrzljiviji![]()
ps jes to na posluneko drugi sad "kukije" dijeli
![]()
-
Walthie
#294 Re: "Majstori" parkiranja
Poz svima a poseban pozdrav pro vozacima.
Tema koja izvlaci osmijeh dok je gledas a kada je uzivo nije nimalo za smijeha.Svaki dan gledam ovakve i ne bih rekao za sve da su idioti jer ima tu raznih sorti vozaca.Evo dobrog primjera sa onim crvenim terencom,mimo toga sto je bezobrazan postoji jos jedna stvar.Kakva je uzivancija ici sa terenskim vozilom u shoping? Shvatio bih da je u pitanju neki grad koji se moze pohvaliti sirokim cestama i naravno sirokim parking prostorima ali u Sarajevu...no way.Pobogu,ako ima novaca za skuplje vozilo zar si ne moze priustiti za neko manje,jeftinije i kompaktnije "rezervno" vozilo.Deset slicnih na jednom parking prostoru otezava zivot stotinama ostalih,nikada nisam zelio da shvatim takve vozace i ako imam priliku to i obavezno uradim-parkiram svoje na takav nacin da mu je potrebno dosta sivih celija da skonta kako ce izaci.Mini test
jer ako napravi gresku ode lak na ljubimcu a to boli...naravno i treba da boli.
Prilican broj ovih parking majstora nema pojma o gabaritima vozila kojim upravlja,cist primjer su one fotke kada prednjim tockom pokusava navuci vozilo direktno na "kanal".To su oni specijalci cije tragove branika ugledate na svom vozilu,imao je po 70 cm slobodnog prostora na bokovima ali i da je imao 7 metara ja mislim da bi opet ogrebao,za neke nema lijeka-definitivno.Fenomen koji vam je svima poznat,trebam u kupovinu ali zeli sto manje koraka da napravi pa ce pokusati i u ulazna vrata od objekta da parkira ako ima mogucnosti za to.Licno- znam se u nekim slucajevima parkirati od zeljenog objekta u radijusu do 3 km,izvucem bicikl pa lagano do cilja a zatim upotrebim sve moguce molitve da bih ostao ziv od "opreznih" vozaca kojima retrovizori sluze samo za ukras.Tesko biciklistima...
Svaki vozac kad bi racionalno planirao svoju voznju guzve bi se smanjile prilicno,uvijek pocinjem od sebe.Sta ja imam raditi u uzoj gradskoj zoni sa vozilom preko 5 metara? Prvo opterecavam sebe i umaram se dok se provlacim kroz uske ulice,drugo..i vise sam no svjestan da za mene parkinga nema ili ako ima zadnji kraj mi viri i otezava saobracaj a da ne govorim o izlasku vozila koja su parkirana do mene-nepregledan izlazak=recept za laksu saobracajku kojoj sam ja uzrok.Ziva komplikacija kako god se okrenes,zato je planiranje rute zakon.Neko je spomenuo vozaca zutog kamiona koji se od ljenosti i neznanja parkirao( btw ono nije kamion ono je igracka) nema tu pardona,taj tip kamiona je lakse parkirati nego auto, ko ne vjeruje neka proba.Retrovizor u visini od 30 cm i pogled na zadnju osovinu..mah ljenost i bezobrazluk a najvise neznanje-taj ga zeni izgleda ne zna parkirat a kamo li sta drugo da uradi
Jednom prilikom cekam papire na parkingu natovaren-25 tona,napolju 30 stepeni a u kabini brat-bratu 40 stepeni. Na cesti sam vec 8 sati,sebe ne podnosim a kamo li druge,prilazi mi tip i ono lezerno pita...Momak mozes li pomjeriti kamion da izadjem? Mogu, nije prob dok nabijem pritisak i pomjerim jos pet kamiona iza mene cas posla.Cekao me je dva sata i u toku tog vremena jos nije skontao koji je k parkirao na "nasem parkingu".Na plus 30 lekcije se dobro zapamte lol Drugi put pametnije
Balkan express,nikad pameti doc...
Posaljem i ja koju fotku "majstora" cim uhvatim priliku.
Tema koja izvlaci osmijeh dok je gledas a kada je uzivo nije nimalo za smijeha.Svaki dan gledam ovakve i ne bih rekao za sve da su idioti jer ima tu raznih sorti vozaca.Evo dobrog primjera sa onim crvenim terencom,mimo toga sto je bezobrazan postoji jos jedna stvar.Kakva je uzivancija ici sa terenskim vozilom u shoping? Shvatio bih da je u pitanju neki grad koji se moze pohvaliti sirokim cestama i naravno sirokim parking prostorima ali u Sarajevu...no way.Pobogu,ako ima novaca za skuplje vozilo zar si ne moze priustiti za neko manje,jeftinije i kompaktnije "rezervno" vozilo.Deset slicnih na jednom parking prostoru otezava zivot stotinama ostalih,nikada nisam zelio da shvatim takve vozace i ako imam priliku to i obavezno uradim-parkiram svoje na takav nacin da mu je potrebno dosta sivih celija da skonta kako ce izaci.Mini test
Prilican broj ovih parking majstora nema pojma o gabaritima vozila kojim upravlja,cist primjer su one fotke kada prednjim tockom pokusava navuci vozilo direktno na "kanal".To su oni specijalci cije tragove branika ugledate na svom vozilu,imao je po 70 cm slobodnog prostora na bokovima ali i da je imao 7 metara ja mislim da bi opet ogrebao,za neke nema lijeka-definitivno.Fenomen koji vam je svima poznat,trebam u kupovinu ali zeli sto manje koraka da napravi pa ce pokusati i u ulazna vrata od objekta da parkira ako ima mogucnosti za to.Licno- znam se u nekim slucajevima parkirati od zeljenog objekta u radijusu do 3 km,izvucem bicikl pa lagano do cilja a zatim upotrebim sve moguce molitve da bih ostao ziv od "opreznih" vozaca kojima retrovizori sluze samo za ukras.Tesko biciklistima...
Svaki vozac kad bi racionalno planirao svoju voznju guzve bi se smanjile prilicno,uvijek pocinjem od sebe.Sta ja imam raditi u uzoj gradskoj zoni sa vozilom preko 5 metara? Prvo opterecavam sebe i umaram se dok se provlacim kroz uske ulice,drugo..i vise sam no svjestan da za mene parkinga nema ili ako ima zadnji kraj mi viri i otezava saobracaj a da ne govorim o izlasku vozila koja su parkirana do mene-nepregledan izlazak=recept za laksu saobracajku kojoj sam ja uzrok.Ziva komplikacija kako god se okrenes,zato je planiranje rute zakon.Neko je spomenuo vozaca zutog kamiona koji se od ljenosti i neznanja parkirao( btw ono nije kamion ono je igracka) nema tu pardona,taj tip kamiona je lakse parkirati nego auto, ko ne vjeruje neka proba.Retrovizor u visini od 30 cm i pogled na zadnju osovinu..mah ljenost i bezobrazluk a najvise neznanje-taj ga zeni izgleda ne zna parkirat a kamo li sta drugo da uradi
Jednom prilikom cekam papire na parkingu natovaren-25 tona,napolju 30 stepeni a u kabini brat-bratu 40 stepeni. Na cesti sam vec 8 sati,sebe ne podnosim a kamo li druge,prilazi mi tip i ono lezerno pita...Momak mozes li pomjeriti kamion da izadjem? Mogu, nije prob dok nabijem pritisak i pomjerim jos pet kamiona iza mene cas posla.Cekao me je dva sata i u toku tog vremena jos nije skontao koji je k parkirao na "nasem parkingu".Na plus 30 lekcije se dobro zapamte lol Drugi put pametnije
Balkan express,nikad pameti doc...
Posaljem i ja koju fotku "majstora" cim uhvatim priliku.
- Better Man
#295 Re: "Majstori" parkiranja
Poznati način parkiranja u Merkatoru! Onaj ko opravdava ovakav način parkiranja ne treba da ima uopće vozačku dozvolu.

-
ado-šampion
#296 Re: "Majstori" parkiranja
Što mrzim ovakav papanluk kao na zadnjoj slici... Ovako je i kod mene pred zgradom... jedan parking za 3 zgrade i još kad se papak ovako parkira... nekad kad dođem naveče i vidim 5 parking mjesta zauzeto od 3 auta, na parkingu koji je ionako žara, dođe mi da parkiram ispred nekog od tih papaka pa ujutro nek qrcu trubi da izađe.
- Neelix
#297 Re: "Majstori" parkiranja
Better Man wrote:Poznati način parkiranja u Merkatoru! Onaj ko opravdava ovakav način parkiranja ne treba da ima uopće vozačku dozvolu.
sache ti dimu rec da si ljubomoran
- Control panel
#298 Re: "Majstori" parkiranja

ni pred interexom nije nista bolja situacija
papaka ima svugdje
-
dimu
#299 Re: "Majstori" parkiranja
hahaha necu ne briniNeelix wrote: sache ti dimu rec da si ljubomoran
Control panel wrote:
ni pred interexom nije nista bolja situacija
papaka ima svugdje
a ko je ovdje papak ? crna ford puma ili sva 3 auta ?
- DoradO
#300 Re: "Majstori" parkiranja
koja 3 aua pa i oni iza su pogresno parkirali sto hoce reci da je interex pun papaka
nidje veze