mIRCerka wrote:
Ne znam za tebe, ja znam samo za Vlast. I zivo me boli ono sto nemam za ime i prezime i vjeroispovjest osobe na poziciji. JA gledam tu poziciju kao zivo bice. Kad ne radi, NE RADI i moze mi bit otac rodjeni, ako ne valja, ne valja.
E sad, ja pitam direktno, molim te daj mi konkretan odgovor, ne moras odmah.
Ko je i kada iz kojih prostorija istjerao vrtice?
Na dzidzikovcu bijahu skoro pa unistene cerpicare gdje su prije rata bili vrtic i MZ (mjesna zajednica), i odmah nakon rata su obnovljeni i pretvoreni u konzulate...
Ko je kada otpisao sta, na koliko, kome idu pare? Jos jednom ponavljam, fakat me ne interesuje iz koje stranke dolazi osoba.
Na Djidjikovcu je bila jedna jedina cerpicara, i jos uvijek je tamo, izmedju sadasnje austrijske i francuske ambasade, a same ambasade su u zgradama koje su klasicne austrijske. Da, bile su izrokane u ratu, ali ko i ostatak grada.
Zgradu na vrhu Skerliceve je opstina Centar, preko MIP-a, izdala francuskoj ambasadi na period od 30 godina uz kiriju od 20km/m2 za prvih osam godina (oko 9500km mjesecno).
Negdje u isto vrijeme je i njemacka ambasada uselila u kuce na Mejtasu - prostor nekadasnjeg obdanista, sa predivnim dvoristem, koje su bile u sasvim pristojnom stanju, vjerovatno u slicnom aranzmanu.
Ovoj listi se jos moze dodati i kineska ambasada, koja je smjestena u prostorima obdanista na Kosevskom brdu.
Ako se pomnozi kvadratura samo ove tri ambasade sa trenutnom cijenom koja se placa za najam poslovnog prostora u centru grada, najvjerovatnije ce se dobiti milionski iznos - sasvim dovoljan da se stanje u svim obdanistima Sarajeva brzo dovode u red i da se obezbijedi dodatni prostor tamo gdje je to potrebno.
Medjutim ...