za 3-4 dana kad i ovi sto imaju centralno izgube grijanje onda smo naje*ali
Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
-
neutral
#276 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ukljucila sam sve...dva uljana radijatora i rernu
- CiCiban
#277 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
najvise toplotnih gubitaka otpada na spojnice prozora i vrata
(pod uslovom da postoji termicka izolacija)
zato avaz u ruke
i kakvu turpiju za nokte, pa ututkajte te dijelove
peskiri i carsafi nece pomoci
zato avaz u ruke
peskiri i carsafi nece pomoci
- sheilak
#278 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Mojmilo vec nema centralnog !neutral wrote:ukljucila sam sve...dva uljana radijatora i rernu![]()
- vjesticanametli
#279 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
nema ni mojmilo ni dobrinjasheilak wrote:Mojmilo vec nema centralnog !neutral wrote:ukljucila sam sve...dva uljana radijatora i rernu![]()
![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#280 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
eno oni hoce nuklearku da pokrecu
Kod mene u dnevnom trenutno 21 ne znam ni sama kako, bice da je od ovo malo drva, al zato u hodniku puna 3 stepena
Tata mi sad javlja pricao sa kolegom kojem zena radi u elektroprivredi, rekla ona kako narod ne postuje poziv na racionalno koristenje struje i da ne znaju kako ce izdurat
Ouuu jeaaa 
Kod mene u dnevnom trenutno 21 ne znam ni sama kako, bice da je od ovo malo drva, al zato u hodniku puna 3 stepena
Tata mi sad javlja pricao sa kolegom kojem zena radi u elektroprivredi, rekla ona kako narod ne postuje poziv na racionalno koristenje struje i da ne znaju kako ce izdurat
- vjesticanametli
#281 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
cuj da postujemo
nisu normalni................. jel treba da se smrznemo
hajde ba bar necemo placat toplanama 
- BSn
#282 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
neutral wrote:ukljucila sam sve...dva uljana radijatora i rernu![]()
Financial Times predvidja da ce do petka kriza biti rijesena pod pritiskom EU.
- chengaba
#283 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Sinoc sam u kasnijim satima cuo jedno tri - cetiri alarma u gradu (vjerovatno one cetiri banke kod katedrale) kako zvone u isto vrijeme.
Sad ne znam je li ovo posljedica nekog strujnog udara i sl., ili je neko bacao petarde... Kako god, necemo se bas zabaviti
Sad ne znam je li ovo posljedica nekog strujnog udara i sl., ili je neko bacao petarde... Kako god, necemo se bas zabaviti
- BSn
#284 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
vjesticanametli wrote:cuj da postujemonisu normalni................. jel treba da se smrznemo
hajde ba bar necemo placat toplanama
Ne pada mi na um da ikome govorim da racionalizira potrošnju bilo kakvog grijanja zato što su jako velike hladnoće" ,dodao je Mehmedić, pozivajući se ipak na mudro postupanje kad se radi o iznalaženju alternativnog načina za rješavanje trenutnih problema s grijanjem.
Dakle, po zakonu smijete trositi el. energiju koliko god zelite.
-
mojgrad
#285 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
...
Last edited by mojgrad on 19/03/2010 11:42, edited 1 time in total.
- terapija
#286 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ne moze to tek tako otici "u nebo" ukoliko su legalne i propisno izvedene instalacije.mojgrad wrote:napomenula bi sve one koji imaju (trenutno nemaju) plin u svojim kucama da pregledaju sporete i sve sto se pali u njihovim kucama na plin, kad dodje da ne bi bilo lete cigani u nebo
jer plinski set se prilikom pada pritiska sam iskljuci i kada "dodje" plin, korisnici moraju "rucno inervenisati" izvlacenjem tog sigurnosnog ventila. Naravno vecina divljih instalacija nema ugradjen taj sigurnosni ventil i stoga i upozorenja gradjanima od strane sarajevogasa.
Naravno, uvijek je pametno tatvoriti sve ventile, jer teoretski uvijek postoji ma koliko mala sansa da nesto ode naopako
- CiCiban
#287 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
amaBSn wrote: Financial Times predvidja da ce do petka kriza biti rijesena pod pritiskom EU.
-
gradimir
#288 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
k
Last edited by gradimir on 20/01/2009 22:51, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#289 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Postavljen mi novi set, manji je nego prethodni. Na njemu nema nikakvih elemenata za izvlaciti. Izgleda ko da je saliven iz jedna. Iz njega samo ide jedna zica na neku kutijicu sa jednom led diodom. Ni ta kutijica nema pokretnih dijelova "Kad" dodje plin, sta cu ja "izvlaciti" ?terapija wrote:Ne moze to tek tako otici "u nebo" ukoliko su legalne i propisno izvedene instalacije.
jer plinski set se prilikom pada pritiska sam iskljuci i kada "dodje" plin, korisnici moraju "rucno inervenisati" izvlacenjem tog sigurnosnog ventila. Naravno vecina divljih instalacija nema ugradjen taj sigurnosni ventil i stoga i upozorenja gradjanima od strane sarajevogasa.
Naravno, uvijek je pametno tatvoriti sve ventile, jer teoretski uvijek postoji ma koliko mala sansa da nesto ode naopako![]()
(kaze Murphy)
- arslanica
#290 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Haris.ba wrote:Postavljen mi novi set, manji je nego prethodni. Na njemu nema nikakvih elemenata za izvlaciti. Izgleda ko da je saliven iz jedna. Iz njega samo ide jedna zica na neku kutijicu sa jednom led diodom. Ni ta kutijica nema pokretnih dijelova "Kad" dodje plin, sta cu ja "izvlaciti" ?terapija wrote:Ne moze to tek tako otici "u nebo" ukoliko su legalne i propisno izvedene instalacije.
Naravno, uvijek je pametno tatvoriti sve ventile, jer teoretski uvijek postoji ma koliko mala sansa da nesto ode naopako![]()
(kaze Murphy)
dok traje stanje mozes samo deke iz ormara vaditi - kao i ja
-
Bolonjac
#291 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
U njemackoj imaju zalihe za 40 dana (na dnevniku samo 1-2 min pricali o problemu i da je bezze)
U hrvatskoj za 10-ak
nama su zalihe trajale jedno 5 sati
))
U hrvatskoj za 10-ak
nama su zalihe trajale jedno 5 sati
- sesalmir
#292 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Pa sto ga ne izvoze nikome? Jel razlog sto su to tako male kolicine da mogu zadovoljiti samo njihove potrebe ili je u pitanju njihova ranija politika gdje nisu imali nikakve veze sa drugim drzavama, pa dok oni otvorise granice rusi razvedose plin po cijeloj evropi?pape wrote:Imaju vlastiti gas i vlastiti gasovod.sesalmir wrote:Na ovoj slici gore mi nije jasno kakav je ovo plinovod u albanij, nije povezan ni sa cim, pa odakle ga oni dobijaju i z neba
-
vratnik
#293 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Grijalice, Agregati...
Na redu su deke, jorgani, duge gace, vunene carape, nakurnjaci.
(sad treba postaviti onu scenu iz Ice Age: kako znaju da ledeno doba pocinje? PA ZBOG SILNOG LEDA!!)
Na redu su deke, jorgani, duge gace, vunene carape, nakurnjaci.
(sad treba postaviti onu scenu iz Ice Age: kako znaju da ledeno doba pocinje? PA ZBOG SILNOG LEDA!!)
- sesalmir
#294 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Po ovome sto ja nadjoh izgleda da je prnulo to kod njih, to neke male kolicine koje su potrosene vec za nekih 20 god. koristenja:sesalmir wrote:Pa sto ga ne izvoze nikome? Jel razlog sto su to tako male kolicine da mogu zadovoljiti samo njihove potrebe ili je u pitanju njihova ranija politika gdje nisu imali nikakve veze sa drugim drzavama, pa dok oni otvorise granice rusi razvedose plin po cijeloj evropi?pape wrote:Imaju vlastiti gas i vlastiti gasovod.sesalmir wrote:Na ovoj slici gore mi nije jasno kakav je ovo plinovod u albanij, nije povezan ni sa cim, pa odakle ga oni dobijaju i z neba
http://www.indexmundi.com/energy.aspx?c ... production
- terapija
#295 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Je li tacno da trenutno samo BiH i Srbija nemaju nikakav dotok gasa?
Cuo sam doduse neprovjereno, da su se prije nekih 1h Srbija i Slovenija presaltali, doduse reduciranim kapacitetom na bjeloruski plinovod. Hrvatska je od jucer na istom.
Mi smo povezani samo preko madjarske, ali ne znam postoji li nacin da nam oni iz Bjelorusije daju sta na kasicicu
Ipak nasa potrosnja je nista u odnosu na ostale zemlje.
Nestaje nam i ta mala utjeha kako nismo sami u belaju 
Cuo sam doduse neprovjereno, da su se prije nekih 1h Srbija i Slovenija presaltali, doduse reduciranim kapacitetom na bjeloruski plinovod. Hrvatska je od jucer na istom.
Mi smo povezani samo preko madjarske, ali ne znam postoji li nacin da nam oni iz Bjelorusije daju sta na kasicicu
- Sunrise00
#296 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ja ocekujem grijalice iz Mostara

-
vratnik
#297 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Nije tacno, mada mene nimalo ne tjesi..terapija wrote:Je li tacno da trenutno samo BiH i Srbija nemaju nikakav dotok gasa?
Mi smo povezani samo preko madjarske, ali ne znam postoji li nacin da nam oni iz Bjelorusije daju sta na kasicicuIpak nasa potrosnja je nista u odnosu na ostale zemlje.
Nestaje nam i ta mala utjeha kako nismo sami u belaju
- bmx
#298 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
provjerena informacija da neki dijelovi nedzarica nemaju ni struje trenutno
- terapija
#299 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
JBT kao da u najmanju ruku zivimo negdje oko ekvatora, pa da nam drzava ne smatra za shodno da se pripremi za hitne slucajeve poput ovoga...
Ako ovo nije uvid u nesposobnost i lose namjere nase vlasti prema svojim gradjanima, ne znam sta je. Da se pocnemo bukvalno mrznuti, boli ih k..
'bes ovo
Ako ovo nije uvid u nesposobnost i lose namjere nase vlasti prema svojim gradjanima, ne znam sta je. Da se pocnemo bukvalno mrznuti, boli ih k..
'bes ovo
-
suncandan
#300 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ako ovo sa strujom bude problem ili vec jeste, kod nas u Hercegovini ce biti redukcije, da biste i vi imali struju.bmx wrote:provjerena informacija da neki dijelovi nedzarica nemaju ni struje trenutno
Tako pricaju.
To podrzavam naravno.