Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
madner

#276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

revolver amidza wrote:ma ne,znam ja šta je uzrok svega,ali ispaljivati rakete,..koje brat bratu klincu ne vrijede i dati za povod da te izraketira (najgušće područje na možda planet) neprijatelj koji jedva čeka povod je idiotski prema vlastitom narodu,.hamasov lider ipak svoje dupe skriva u siriji,..nije ovih dana u gazi,zar ne?
opet pitanje-ko zapravo stoji iza hamasa,..samo palestinci ne baš,..znam dobro šta je izrael i kako je nastao i šta radi palestincima,.ali ovo hamasovo je totalno idiotsko,.žao mi onog naroda tamo :(
Ma cim nisu obnovili primirje, dali su povod.

I taj iz Sirije trazi novu intifadu, a to znaci da je ovo samo pocetak.
RIZVA

#277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

Moglo bi se reci "pocetak kraja".
revolver amidza

#278 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by revolver amidza »

KemooSA wrote:Od 2001 do danas 16 izraelaca je ubijeno raketiranjem Hamasa dok su Izraelci samo jucer ubili oko 300 ljudi.
izrael će se nastaviti tako ponašati jer jednostavno može,a ovo hamasovo šuplje raketiranje ga neće spriječiti u tome.nego će mu samo dati legitimitet,ipak izrael je 51.američka država
madner

#279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

revolver amidza wrote:
KemooSA wrote:Od 2001 do danas 16 izraelaca je ubijeno raketiranjem Hamasa dok su Izraelci samo jucer ubili oko 300 ljudi.
izrael će se nastaviti tako ponašati jer jednostavno može,a ovo hamasovo šuplje raketiranje ga neće spriječiti u tome.nego će mu samo dati legitimitet,ipak izrael je 51.američka država
A sta da urade?
revolver amidza

#280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

madner wrote:
revolver amidza wrote:ma ne,znam ja šta je uzrok svega,ali ispaljivati rakete,..koje brat bratu klincu ne vrijede i dati za povod da te izraketira (najgušće područje na možda planet) neprijatelj koji jedva čeka povod je idiotski prema vlastitom narodu,.hamasov lider ipak svoje dupe skriva u siriji,..nije ovih dana u gazi,zar ne?
opet pitanje-ko zapravo stoji iza hamasa,..samo palestinci ne baš,..znam dobro šta je izrael i kako je nastao i šta radi palestincima,.ali ovo hamasovo je totalno idiotsko,.žao mi onog naroda tamo :(

ali preko čijih se leđa to ima prelomiti?
da palestinci raspolažu sa makar 1% sile koju ovi imaju,imalo bi i nekog smisla,..ali ovako,.i da imaju konkretnu podršku,ali ni to nemaju :roll:
amrica

#281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

revolver amidza wrote:vidim da ovdje ima ljudi koji zaista dobro poznaju situaciju i stanje tamo,ali bih volio da , ako neko zna ili misli da zna,pojasni šta je zapravo interes ili interes nekoga ko stoji iza hamasa?
naime,niko nije toliki luđak niti blesan ma koliki fanatik bio da prekrši kao fol neko primirje i ispaljuje neprecizne i loše raketice na izrael znajući do čega će to dovesti?
sam hamas nije u stanju da se gura sa izraelom,,koja država konkretno ima interes da ima veze sa hamasom?
kad sve saberem i oduzmem,..ispada da je hamas najveći saveznik upravo samom izraelu?
kako inače objasniti totalno neproduktivne i za sam izrael odgovarajuće poteze?
Ovo su pitanja koja sam i ja htjela postaviti, ali su marginalna u odnosu na zlocin i krvoprolice koje je ucinio Izrael. Ni u najgorim fasistickim ofanzivama nije jedna njemacka glava nije "kostala" 500 ljudi, zena i djece (a bice nazalost najmanje toliko mrtvih).

Hamas je ispalio 70-100 raketa na NENASELJENO podrucje Izraela i ubio jednog (1) Izraelca... A izrael je odgovorio zracnim bombardiranjem jednog od najnaseljenih podrucja na svijetu, uzkomentar USA: nASTAVITE NAPADATI, ALI NE GADJAJTE CIVILE... :shock:
Ipak sam u dilemi, da li je ovo provokaciju, sa ciljem da se proizvede reakcija Izraela, a sve je to zbrkano, i trenutak izbora zenske cici mici za ministra vanjskih poslova u zemlji koja je u ratu decenijama, u trenutku kad Bush odlazi, a jos nije otisao, a Barack dolazi, ali jos nije dosao, nulti trenutak, vakum, zrakprazan prostor koji je ocito nekome koristio, a tu su hamasovi izvrsioci samo marionete...

Ili su hamasovci stvarno toliko neinteligentni da su mislili da mogu napasti Izrael??????

A usput, lider Hamasa sjedi u Siriji na sigurnom i naredjuje nastavak sukoba... preko ledja zena, djece, civila ... kojima taj isti Hamas ne da da prijedju u Egipat....

Sta li ocekuje? Da ce svijet (UN, EU, USA, rUSIJA, Kina...)napasti Izrale? Nikad!
Da ce se arapske zemlje ujediniti i krenuti u vojni napad na Izrael? Nikad!

Uzasavam se, grozim slika iz Gaze, sve previse podsjeca na rat ovdje, Izrael treba platiti skupo za ovo, i politicki i finansijski i poslati na neki medjunarodni sud sve nalogodavce...

Ali kao sto rece revolver amidza:

"ispada da je hamas najveći saveznik upravo samom izraelu?"
bogoljub

#282 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Kazes da ti je situacija tamo sasvim jasna, a ponovo tvrdis kako je Hamasovo raketiranje povod a Podizanje Avijacije i ubijanje 300 ljudi posljedica.
Pa i to raketiranje ima svoj povod, kojeg ti opet negdje iluzorno trazis van granica Palestine, a ne zelis da priznas da je povod svih povoda neprijateljstava tamo, instaliranje tvorevine Izrael.
Ako to prihvatimo da je tako onda nista tamo vise nemozemo parcijalno ocjenivati, I optuzivati Hamas da je on izvor nesreca za Palestince. Hamas, islamski Dzihad cije samo postojanje je posljedica izraelske agresije nad ovim narodom.
madner

#283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

revolver amidza wrote:
madner wrote:

ali preko čijih se leđa to ima prelomiti?
da palestinci raspolažu sa makar 1% sile koju ovi imaju,imalo bi i nekog smisla,..ali ovako,.i da imaju konkretnu podršku,ali ni to nemaju :roll:
Pa nije ni rjesenje da vegetiraju i da se prave da ne postoje. Ovi bi ih mogli drzat 100 godina u tom stanju bez da razmisljaju, a ti napadi su jedino sto mogu uradit.
KemooSA

#284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

RIZVA wrote:Moglo bi se reci "pocetak kraja".
Pandorina kutija je otvorena,nadam se da Ahmo jos uvijek nije napravio tu atomsku bombu.. :run:
revolver amidza

#285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

madner wrote:
revolver amidza wrote:
A sta da urade?
za početak da se ne kolju među sobom i ono što je najbitnije da ostanu na životu koliko je to moguće,nemojte mi sad one priče,..ne mogu oni nas pobit koliko nas može biti rođeno,.vidimo kako to funkcioniše i u bosni,..za vojnika čovjeka treba 18 godina,hej 18 godina da odraste,da ga othrane,podignu,..jebo bombe i granate,..židovi toga u stokovima imaju da im se broja ne zna,.ako ovi budu tako lako sebe trošili,..surova činjenica biologije i matematike će biti na strani bombe i granata,već jeste,inače ne bi bili tu 60 godina i terorisali sve oko sebe
revolver amidza

#286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

bogoljub wrote:Kazes da ti je situacija tamo sasvim jasna, a ponovo tvrdis kako je Hamasovo raketiranje povod a Podizanje Avijacije i ubijanje 300 ljudi posljedica.
Pa i to raketiranje ima svoj povod, kojeg ti opet negdje iluzorno trazis van granica Palestine, a ne zelis da priznas da je povod svih povoda neprijateljstava tamo, instaliranje tvorevine Izrael.
Ako to prihvatimo da je tako onda nista tamo vise nemozemo parcijalno ocjenivati, I optuzivati Hamas da je on izvor nesreca za Palestince. Hamas, islamski Dzihad cije samo postojanje je posljedica izraelske agresije nad ovim narodom.

čekaj malo kolega,nemoj mi držati lekcije iz istorije i tražiti paruzrok svemu-ono što je fakat je to da je hamas sa onim glupostima isprovocirao židovski napad koji je za jedan dan pobio 300 ljudi,civila pretežno,..ja govorim o konkretno ovome,ne od nastanka,izraela i svih ratova itd,..nemaš ti mene šta ubjeđivati da izrael ne valja,..pričam o ovome sada
madner

#287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

revolver amidza wrote:
madner wrote:
revolver amidza wrote: izrael će se nastaviti tako ponašati jer jednostavno može,a ovo hamasovo šuplje raketiranje ga neće spriječiti u tome.nego će mu samo dati legitimitet,ipak izrael je 51.američka država
A sta da urade?
za početak da se ne kolju među sobom i ono što je najbitnije da ostanu na životu koliko je to moguće,nemojte mi sad one priče,..ne mogu oni nas pobit koliko nas može biti rođeno,.vidimo kako to funkcioniše i u bosni,..za vojnika čovjeka treba 18 godina,hej 18 godina da odraste,da ga othrane,podignu,..jebo bombe i granate,..židovi toga u stokovima imaju da im se broja ne zna,.ako ovi budu tako lako sebe trošili,..surova činjenica biologije i matematike će biti na strani bombe i granata,već jeste,inače ne bi bili tu 60 godina i terorisali sve oko sebe
Kakva je perspektiva tom covjeku od 18 godina u Gazi?
Hoce li se zaposlit, naci svoj stan i imat svoju porodicu? Nesto sumnjam.

Niko ne voli ginut, ali kad su ljudi spremni da 100% poginu sami, to je znak krajnjeg ocaja.
RIZVA

#288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

Ma nista od intifade,pobice jos palestinaca malo za ovo par dana,pa ce se opet potpisati kakvo primirje,i onda opet sve ispocetka,samo se vrte u zacaranom krugu,nije mi jasna ova scena sa palestincima inace,kad sprovode hajmo reci tabut sa poginulim pripadnikom Hamasa,vidim nosaju silne rucne bacace raketa,tipa osa,zolja lupam...udze izraelsko oklopno vozilo u kvart palestinski da malo "procesljaju",nigdje nema tih silnih bacaca rucnih,sem djece koja kamenjaju...
amrica

#289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

bogoljub wrote:Kazes da ti je situacija tamo sasvim jasna, a ponovo tvrdis kako je Hamasovo raketiranje povod a Podizanje Avijacije i ubijanje 300 ljudi posljedica.
Da prevedemo na nas rat, da je ARBIH gadjala nekim oruzjem puste sume i kamenjare, gdje nema ni kuce i covjeka... da li bi to smatrao za normalnu odbrambenu-oslobodilacku reakciju?

Povod je jasan, ali akcija nije, a rezultat je UZAS!!!!!!
revolver amidza

#290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

nije sjajna,a sigurno većina njih nisu tipovi koji 100% žele u smrt,.i dobar dio njih je zadovoljan kada rade na plantažama izraelskih narandži,.to što zarade tamo,..super im dođe za život u gazi,.ponižavajuće jeste,ali strpljenja,..živa glava ikad a mrtva nikad,.100 god pa 100 god,..i ovi su čekali 2000 pa dočekali,
KemooSA

#291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Hajde molim vas jos ce te jadne palestince optuziti za harakiri.
Kako vas nije stid prosipati pricu "sam pao sam se ubio"!
Da je imalo pravde na ovom svijetu Izrael uz Ameriku bi bio proglasen "osovinom zla" a svaki jebeni cionista odgovarao pred haskim sudom! :x :x
RIZVA

#292 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

Zato sto je cionisticki lobi sveprisutan u svakoj pori danasnjeg drustva
ljubav_aha

#293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

sasvim je dovoljno znati detalje kako je proizveden izrael

"The radical Islamist muftiy cleric of al-Quds (Jerusalem) offered support for the Axis and the Bosnian Muslim SS in their war against so-called "world Jewry" of the Allies, as he foresaw the coming creation of a Jewish state in previously-Arab Palestine."

http://209.85.173.132/search?q=cache:my ... cd=3&gl=us
Last edited by ljubav_aha on 29/12/2008 01:18, edited 1 time in total.
revolver amidza

#294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

pazi,ja pravim razliku između palestinaca koji su žrtve bez presedana,..ali hamas svojim akcijama ,..ispada morbidno ,.upravo čini uslugu cionističkoj državi,..jebem ga ja,..kakva je logika nekim kita-raketicama koje imaju toleranciju fulanja po pola km,..gađati neke selendre po izraelu,.efekat-o,a znati da će te ovaj zbombat i to tamo gdje ti najgušće narod živi,..imaš raketu da oboriš avion-nemaš,.imaš raketu da zvizneš tel-aviv pa da i ti njemu pobiješ 300 ljudi-nemaš,.pa koji q taj hamas džara,..ponavljam da je upravo on svojim postupcima saveznik izraelu,daje mu povod da čini zločin i masakr nad njegovim narodom
revolver amidza

#295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

palestinci jesu u pravu,i žap mi ih je samo tako,ali dobar dio krivice za ove sadašnje žrtve snosi upravo hamas-svojom idiotskom politikom,..ja svoje rekoh,..niko mi nije odgovorio,ko zapravo iza hamasa kao takvog i stoji,..svi pričaju o pravu,.pravo je pokazalo svoju moć u srebrenici-zakon sile je iznad prava,..to je činjenica,..ma kako god surova bila
ljubav_aha

#296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

KemooSA wrote:Da je imalo pravde na ovom svijetu Izrael uz Ameriku bi bio proglasen "osovinom zla" a svaki jebeni cionista odgovarao pred haskim sudom! :x :x
zznas li uopce kako je stvaran izrael,to nije iskljucivo proizvod koji je made in USA only :!:
KemooSA

#297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

revolver amidza wrote:pazi,ja pravim razliku između palestinaca koji su žrtve bez presedana,..ali hamas svojim akcijama ,..ispada morbidno ,.upravo čini uslugu cionističkoj državi,..jebem ga ja,..kakva je logika nekim kita-raketicama koje imaju toleranciju fulanja po pola km,..gađati neke selendre po izraelu,.efekat-o,a znati da će te ovaj zbombat i to tamo gdje ti najgušće narod živi,..imaš raketu da oboriš avion-nemaš,.imaš raketu da zvizneš tel-aviv pa da i ti njemu pobiješ 300 ljudi-nemaš,.pa koji q taj hamas džara,..ponavljam da je upravo on svojim postupcima saveznik izraelu,daje mu povod da čini zločin i masakr nad njegovim narodom
Prvo nemoj biti 100 % siguran da iza tog granatiranja Izraela uopste stoji Hamas,ne bi im bilo ni prvi ni zadnji put da izmisle nacin za rat za svoje bolesne ciljeve kao 9.11...
KemooSA

#298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

ljubav_aha wrote:
KemooSA wrote:Da je imalo pravde na ovom svijetu Izrael uz Ameriku bi bio proglasen "osovinom zla" a svaki jebeni cionista odgovarao pred haskim sudom! :x :x
zznas li uopce kako je stvaran izrael,to nije iskljucivo proizvod koji je made in USA only :!:
Da im Amerika ne stoji iza ledja nebi oni smjeli prducnuti kako treba.
Uostalom i Amerikom i Izraelom kao i citavim svijetom upravljaju isti ljudi tj. cionisti.
jeza u ledja

#299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

KemooSA wrote: Uostalom i Amerikom i Izraelom kao i citavim svijetom upravljaju isti ljudi tj. cionisti.
Ih, svijetom? Univerzumom!!
KemooSA

#300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

jeza u ledja wrote:
KemooSA wrote: Uostalom i Amerikom i Izraelom kao i citavim svijetom upravljaju isti ljudi tj. cionisti.
Ih, svijetom? Univerzumom!!
Tacnije bildberg grupa=cionisti..
Locked