Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
in33sa

#276 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by in33sa »

fgr wrote:da se razumijemo, nisam, niti likujem sto je covjek umro ali ne mogu ostati ravnodusan kad ga neko hvali, predaje mu rahmet dusi i zbog evidentne hrabrosti u ratu prasta reketarenje, ubistvo, i ostale kriminalne radnje poslije rata..
to je jedini problem, ispade celo svetac...
To je samo pokazatelj koliko neki ljudi usko i ograniceno razmisljaju.

I nije to samo "privilegija" nase sredine. John Gotti je u za prosjecnog njujorkera bio idol, heroj radnicke klase, platinasti Don ili kako su ga vec zvali, pred kamerama cusne sto dolara prosjaku i njujorske domacice svrsavaju na njegov poster.
A iza paravana, ubica i kriminalac.

Moc propagande i reklame se cesto zanemaruje. Ovi sto Celi daju rahmet i pisu hvalospjeve, samo su podlegli zestokoj propagandi, koju i danas Lucarevic malo podgrija pred kamerama FTV-a. Celo razbio pukovnike 63. padobranske iz Nisha :-) ameri su ludi, da su zvali Celu u Faluju, pala bi za dva sata.
Topla voda

#277 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Topla voda »

meni nekako jedino zao sto se otvara novo poglavlje istorije sarajevskog kriminala

on mi ostade onako,zadnji,ko posljednji kauboj,jalijas koji je zavrsio kako je zavrsio.

dolaze nova vremena,sad nece biti jalije i njihovih produkata,sad ce bijelo,kravata i stranke odrediti novi establisment i u podzemlju.

da je pravio sranja,jeste.i prije rata i ono na kosevskom u ratu i poslije dok je pri snazi bio

al nekako je iz raje ispao,toga vise nikad nece biti...za tim zalim..

nekako su prije svi ti tipovi bili zajebani,i juka i ismet i ramiz i mnogi prije njih...
..i murija je bila zeznuta i jozo i murga i svaki kvartaski drot..

sad nekako ovi sto dolaze...svi mi ljigavi.
sta ces ,moralo je kad tad i u kriminalu jedno vrijeme da dozivi kraj..
i ovom kraju se zna datum.mozda je i najbolje da je presudio sam sebi i jednoj epohi sarajevskog podzemlja,nisu to tipovi koji se mogu nositi sa najezdom novih narko kriminalaca ,oni su nekako lokalni,a ovi globalni tek zauzimaju pozicije za buducnost
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#278 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mIRCerka »

in33sa wrote:
fgr wrote:da se razumijemo, nisam, niti likujem sto je covjek umro ali ne mogu ostati ravnodusan kad ga neko hvali, predaje mu rahmet dusi i zbog evidentne hrabrosti u ratu prasta reketarenje, ubistvo, i ostale kriminalne radnje poslije rata..

I nije to samo "privilegija" nase sredine. John Gotti je u za prosjecnog njujorkera bio idol, heroj radnicke klase, platinasti Don ili kako su ga vec zvali, pred kamerama cusne sto dolara prosjaku i njujorske domacice svrsavaju na njegov poster.

Moc propagande i reklame se cesto zanemaruje. Ovi sto Celi daju rahmet i pisu hvalospjeve, samo su podlegli zestokoj propagandi, koju i danas Lucarevic malo podgrija pred kamerama FTV-a. Celo razbio pukovnike 63. padobranske iz Nisha :-) ameri su ludi, da su zvali Celu u Faluju, pala bi za dva sata.
niski specijalci su upali u C4 koliko znam, daleko od skenderije i ciglana...
brinetta

#279 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

Istina je da je bio borac ali i kriminalac. Vise ga nema ali zato ima Gasija, Keljmendija i ostalih, po meni ako ne i gorih kriminalaca. A o svim njegovim djelima sudit ce neko iznad nas.
fgr

#280 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by fgr »

in33sa wrote:

ne razumijem kako podlegnu propagandi kad je sve crno i bijelo ili crno na bijelo, kako hoces..
gledao sam danas kerima l. i ono mistificiranje cele b. nije potrebno..
OK, covjek bio hrabar ratnik ali je poratni kriminalac i vjerovatno ubica...
i tu ne treba mjesati stvari...
brinetta

#281 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

I prijeratni a i poratni kriminalac.
MuaDib

#282 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by MuaDib »

FLOCK wrote:Celo,Juka,Krusko,Caco i Delalic nisu vise zivi ,i vecina njih su silom sklonjeni iz zivota.
Dok su valjali u ratu bili su dobri...u ratu i posle su pusteni da se snalaze kako znaju :-)
Ja mislim da iza njihove smrti ne stoji kriminal, već želja SDA i to njenog radikalnog krila da se riješi nepoželjnih "svjedoka" iz ratnog perioda. Nije li čudno da Bakir preko Šahinpašića ima kontakt s Gašijima. Svi navedeni su nema sumnje bili kriminalci, ali mora im se odati priznanje, da su odigrali veliku ulogu u organizovanju otpora. Ali ih to ne smije amnestirati od kriminala. 8)
fgr

#283 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by fgr »

brinetta wrote:I prijeratni a i poratni kriminalac.
to je jos tacnija i sveobuhvatnija definicija..
fgr

#284 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by fgr »

MuaDib wrote:
FLOCK wrote:Celo,Juka,Krusko,Caco i Delalic nisu vise zivi ,i vecina njih su silom sklonjeni iz zivota.
Dok su valjali u ratu bili su dobri...u ratu i posle su pusteni da se snalaze kako znaju :-)
Ja mislim da iza njihove smrti ne stoji kriminal, već želja SDA i to njenog radikalnog krila da se riješi nepoželjnih "svjedoka" iz ratnog perioda. Nije li čudno da Bakir preko Šahinpašića ima kontakt s Gašijima. Svi navedeni su nema sumnje bili kriminalci, ali mora im se odati priznanje, da su odigrali veliku ulogu u organizovanju otpora. Ali ih to ne smije amnestirati od kriminala. 8)
bakir i. zajebo hudinija, frajer stize sve redom da poubija, pozatvara, prevari, opljacka, nadgleda, raspolaze sa pola drzave..
daaaaj! :-)
gradska toplana

#285 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by gradska toplana »

Daj suzdrzite se svakakvih komentara.Svi ljudi imaju svoju pozitivnu i negativnu stranu i pogledajte obe pa sudite.Sta da nije stao u odbranu Sarajeva sa ostalim herojima????Isto tako ko mu je sve dozvolio da radi sto je radio????Koliko sam cuo od SA raje da Gasi i ostali nisu smjeli da mu stanu na put.
Mislim da je SA raja izgubila puno ako nista bar taj "balans".
mirzazmaj

#286 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mirzazmaj »

dobro je neko reko: sad ce svaka druga radnja u sarajevu biti slasticarna ili buregdzinica :D
nostalgicar

#287 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by nostalgicar »

Neka ti je vijecni rahmet...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#288 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mIRCerka »

Ja junka poslije bitke Tito dragi....
Nemojte sutra, kao sto je bilo sa Celo Delalic temom, kumiti moliti da vam se komentari uklone jer vas je neko skontao pa vas je strah...
nesto ne vidjeh da je neko pomenuo mogucnost PTSPa...
isto tako, potpuno je razumiljivo da se bas njemu posveti cijela tema, iako ima nebrojeno veterana koji se ubise...jer je IBC ipak neko ko je redovno punio stupce novinske...
isto kao sto je more mladih koji poginu u saobracajnim nesrecama, a mi placemo za Toshetom...neko ko je non stop u medijima i o kome redovno citamo, osjecamo kao da ih poznajemo i dajemo si za pravo tako da pisemo (ja sam stekla utisak da 90% vas njega licno poznaje i to pravo dobro)...

Ali mi fakat nije jasno kako mozete sjediti, navijati ko ce sljedeci da se ubije ili da bude likvidiran i da vrlo perfidno provlacite nacionalizam(eto kao necemo reci siptari ali cemo pominjati buregdzinice itd)...
Ne pricamo o Americi niti pricamo o filmu, pricamo o necemu sto se desava nama pred vratima i mozemo vrlo lako, ni krivi ni duzni, i mi nastradati...
al ne sekiram se ja, da bilo ko od raje s foruma nastrada, ubijedjena sam da bi mu tema bila posjecena pravo!!!!
in33sa

#289 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by in33sa »

Pa ljudi cesto ovakce stvari shvataju kao da je crtani film u pitanju, a ne svakodnevica koja je dio i njihovog zivota.

Cuj Celo bio ravnoteza Albancima :-) koji stereotipi.

Moja stara prva hvali Celu, citav rat, jer je ona cula da je on negdje nekome pomogao, i te price :-)

Svaka cast njemu na svakom dobrom djelu, vjerovatno je i njih cinio, ali ostaje cinjenica da je bio sa one strane zakona veci dio svog zivota.

Nego, da vas pitam, jel istina da Celo glumi u Sjecas li se Doli Bel? nikad nisam provjerio, pa rekoh da pitam...
brinetta

#290 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

gradska toplana wrote:Daj suzdrzite se svakakvih komentara.Svi ljudi imaju svoju pozitivnu i negativnu stranu i pogledajte obe pa sudite.Sta da nije stao u odbranu Sarajeva sa ostalim herojima????Isto tako ko mu je sve dozvolio da radi sto je radio????Koliko sam cuo od SA raje da Gasi i ostali nisu smjeli da mu stanu na put.
Mislim da je SA raja izgubila puno ako nista bar taj "balans".
Naravno da svi imamo i negativnu i pozitivnu stranu, vidis, moj suprug je isto tako branio Sarajevo, pozitivniji ne moze biti, radi za platu i zivi mirno (tesko ranjen u ratu) i za mene je najveci heroj. I nije jedini, svi gradjani ratnog Sarajeva su heroji, to niko ne moze i ne smije osporiti. Nije Celo (ne mozemo reci rahmetli, nije ukopan) bio jedini. A da nije stao u odbranu... sta bi bilo kad bi bilo, glupo je o tome i razmisljati.
Vidite i sami da svi kriminalci imaju slicnu sudbinu, ili izvrse samoubistvo ili ih ubiju. Sto se Gasija tice iskreno se nadam da se dozivotno ostati u zatvoru ako ima pravde.
stecak

#291 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by stecak »

rIder wrote:
suncandan wrote:
rIder wrote:Umro je jedan od heroja ovoga grada sa početka rata, da je uzimao uzimao je, davao je još više onima kojima je to bilo najpotrebnije - sirotinji, jedini pozitivac od svih ovih koji su harali gradom posljednjih 15-ak godina...
Je li ti znas citati, daj procitaj ovo sto si napisao?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šta ti nije jasno, da ti nacrtam..

je li ćelo bio jedan od heroja sa početka rata - jeste
je li uzimao - jeste
je li davao - jeste
je li bio jedini pozitivac među kriminalcima - jeste
Haman ko TITO
gradska toplana

#292 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by gradska toplana »

brinetta,
da li je neko rekao da sarajlije kao i tvoj covjek medju njima nisu heroji????Sto se tice postenja uvijek je od nastanka svijeta postenih i nepostenih i to se nemoze promjeniti.Isto tako nije svako mogao organizovati otpor cetnicima ali je svako mogao ucestvovati.Imao sam prilike cuti od SA raje da su veliki dio tereta podnijeli Celo,Juka,.. .,a poslije postali kontraverzne licnosti.Sta je uzrok toga znaju najvjerovatnije ljudi na visim nivoima i tesko da ce to ikada isplivati.
d2

#293 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by d2 »

starii wrote:tesko je suditi o covjeku kakav je bio..ali jedno je sigurno snajper ga nije pogodio u srce zato što je sjedio u podrumima vec sto je bio na liniji...covjek je imao dvije tesko operacije na srcu i jedva je zivu glavu izvukao,na kraju i taj metak je dobio zbog toga sto je branio grad i da bi neki danas mogli sjediti u udobno za racunarom...
a sto se tice toga da li je bio kriminalac, naravno da jeste...ali da li je on nesto manji kriminalac od brankovica i kompanije...nije sigurno..
poznavao sam ga, zadnjih godina covjek je imao ozbiljnih problema sa zdravljem, nazalost tesko mu se je moglo pomoci...
ja koliko znam pucano je na njega dok je bio na ciglanama...
mozda i grijesim, davno je bilo.
Vozdra raja :-)

#294 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Vozdra raja :-) »

Hvala mu za sve ono sto je uradio za odbranu nase domovine!
mostarac

#295 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mostarac »

Celo je nakon rata bio jedan od vodja sarajevskog podzemlja za sta je i osudjen na 20 godina zatvora. Ja za takvim likovima ne mogu i necu zaliti pa taman da su sami jurisali na brigade.
exliberal

#296 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by exliberal »

d2 wrote:
starii wrote:tesko je suditi o covjeku kakav je bio..ali jedno je sigurno snajper ga nije pogodio u srce zato što je sjedio u podrumima vec sto je bio na liniji...covjek je imao dvije tesko operacije na srcu i jedva je zivu glavu izvukao,na kraju i taj metak je dobio zbog toga sto je branio grad i da bi neki danas mogli sjediti u udobno za racunarom...
a sto se tice toga da li je bio kriminalac, naravno da jeste...ali da li je on nesto manji kriminalac od brankovica i kompanije...nije sigurno..
poznavao sam ga, zadnjih godina covjek je imao ozbiljnih problema sa zdravljem, nazalost tesko mu se je moglo pomoci...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....cuj celo ranjen sto je bio na linij..... :lol: :lol: :lol: :lol:
celo je upucan dok se kockao na ciglanama. tip sto ga je upucao je znao da celo nosi pancir pa je cekao da on podign ruke (kao da se predaje) i onda ga je roknuo pod pazduh jer je jedino to mjesto gdje je bio nezasticen.
metak je ostao u srcu i operisao ga je guska u vojnoj bolnici. sreca za njega sto je bio jak ko konj pa je prezivio operaciju ali to nije bilo dovoljno nego je morao da izadje vani. jedini nacin je bio medicinska evakuacija ali srbi mu nisu dali nego je napravljen deal pa je za njegov izlazak pusteno , koliko se ja sjecam 7 ili 9 srpskih doktora i medicinskih sestara koji su bili uhapseni par dana prije tokom pokusaja bjega iz sarajeva sa unproforom. Celo je izasao samo sa zenom i dva kofera od kojih je jedan bio pun 'SUSKI".
Inace "pricalo" se da je tip koji ga je roknuo otvorio diskoteku u njemackoj....inace tip je prijeratni mupovac...da nekazem da je bio profesionalni snajperista....pripadnik laste...dosta detalja :D :D :D :D
toliko o "heroju" :lol: :lol:
modra_rijeka
Location: U nakaradnoj zemlji, ali zemlji koju ni za sto mjenjao ne bih ....

#297 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by modra_rijeka »

Kako mi se gade neki ljudi ovdje...sve junacina do junacine.....svi hrabri iza monitora i pametni...Jadno do bola, samo mi mozemo pljuvati ovoliko po nekom kad umre....Ne znam sta je to toliko u covjeku pa daje sebi za pravo da pljuje bilo koga koga vise nema...Sjetice se mnogi da je bila ovdje tema i o Jelicu kad je umro, i nisam ni tad komentariso nista o njemu mada vjerovatno nista ne bih lijepo napisao, ako nisat a ono zbog nekog minimuma odgoja koji mi ne da da pljujem pio mrtvim ljudima.....A ovog gore paemtnog, iz prethodnog posta, ako je toliko upucen, pametan, i informisan cu zamoliti da nam napise ime ovog snajperiste za kojeg niko ne zna ali vidim on zna...cak stavise, nek bude dosljedan i kaze i svoje ime...ili bar nek to kaze nadleznim, da se vise en spekulise gdje i ko je Celu pogodio iz snajpera...teorija zavjere i mahala je nevjerovatna stvar...bravo raja, najjaci ste....svi junaci nikom ponikose....daleko negdje iza monitora....
RtrnOfSalisbury

#298 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by RtrnOfSalisbury »

bilo jednom u Tamnom vilajetu
once upon a time in the dark vilajet ...
zonbirile

#299 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zonbirile »

d2 wrote:

u kafiću No1 pucale "Ševe"-eskadron smrti MUP-a.Kafić i dan danas radi.Ne znam samo kako su ratovala tolika sela i gradovi ,bez Čele.Doduše Bihač je imao Tigra,Srebrenica Vuka,Mostar ,Ziju Oručevića izgleda svaki grad po komandanta sličnih "ratničkih" kvaliteta.
zonbirile

#300 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zonbirile »

gradska toplana wrote:brinetta,
da li je neko rekao da sarajlije kao i tvoj covjek medju njima nisu heroji????Sto se tice postenja uvijek je od nastanka svijeta postenih i nepostenih i to se nemoze promjeniti.Isto tako nije svako mogao organizovati otpor cetnicima ali je svako mogao ucestvovati.Imao sam prilike cuti od SA raje da su veliki dio tereta podnijeli Celo,Juka,.. .,a poslije postali kontraverzne licnosti.Sta je uzrok toga znaju najvjerovatnije ljudi na visim nivoima i tesko da ce to ikada isplivati.

ispravka,nisu postali već su bili kriminalci prije rata,sa nizom djela,a Čelo direktno iz Zeničkog prekomandovan u Centralni zatvor Sarajevo.
A eufeminizan "kontraverzan" je komičan,za kriminalce tog kova.Doduše i svi privatizacijski pljačkaši su kontraverzni biznismeni,a oni rođačko,papanski,stranački uvezani pljačkaši.
Locked