Isto bi tako bilo da je i u pitanju crkva ....and wrote:niko ne čeka jedva novo zlo,jer ovdje je toliko zla počinjeno da ako kažeš da je negdje izgorila džamija 99 od 100 ljudi će pomisliti da je namjerno zapaljena.
Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
- veljaca
#276 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
- Air Ramiz
#277 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Da, citam mislistochar wrote:sad citas misli imama i znas sta je on mislio? genijalno! a maloprije me ubjedjujes da je kazao da ih nije bilo i da sam ja vidio 'fantomske grijalice'. aferim! a, kao sto sam i pretpostavio, opet nisi skont'o poentu:Air Ramiz wrote:Predrag je bio i montazer. Nije sigurno slucajno ubacio snimak tih grijalica, nit je imam slucajno rekao da ih nije bilo, a vjerovatno je mislio da se nisu koristile, sto je lako utvrdit, pogledas zid iza njih i vidis da li na prednjem zidu dzamije ima uticnica. Inace kvarnce peci griju samo u jednom smjeru pa je zagrijavanje prostorije prije namaza kvarcnim pecima besmisleno, jer cim ih ugasis toplina nestane. Drugo, na prednjem zidu prema kojem su okrenuti klanjaci prema mihrabu sigurno nece stajat upaljena kvarcna pec, jer bi ispalo da se molis vatri.stochar wrote:
mada, neki predrag je snimatelj, pa onda ne iksljucujem da je ove grijalice umontrir'o s nekog drugog snimka, hoce ti Srbi svasta!
-
pure_love
#278 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
jeste li gledali na bht-u,,efendija Hodzic je fino lijepo rekao ono sto misli apsolutna vecina Bosnjaka ! price o nesreci mogu okaciti macku o rep..,jer u to niko nece povjerovati
- ja.neron
#279 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
da se zapali skenderija svi bi se novinari digli da je uništeno kulturno blago i bla bla bla svašta bi napisali, a kada se zapali Džamija u selu Fazlagića kula prilog traje haman 70 sekundi ne više
i još nešto te povratnike su bombardovali minobacačkim granatama 1999. godine i osuda tog TERORISTIČKOG AKTA je trajala haman sedmicu dana, ali kada krenuše protiv pedera i lezbejki ja mislio evo smak svijeta samo što nije stigao aferim koliko priučeni novinari inTELEktualci se zauzimaju za "pravu stvar" tekovinu civilizacije ..aman došao zeman
i još nešto te povratnike su bombardovali minobacačkim granatama 1999. godine i osuda tog TERORISTIČKOG AKTA je trajala haman sedmicu dana, ali kada krenuše protiv pedera i lezbejki ja mislio evo smak svijeta samo što nije stigao aferim koliko priučeni novinari inTELEktualci se zauzimaju za "pravu stvar" tekovinu civilizacije ..aman došao zeman
- vee-jay
#280 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Da, prije nekoliko stranica slicno napisah. Ne razumijem zasto ovakve reakcije pune mrznje?!?! Da li je moguce da ljudi samo cekaju da se ovakva desavanja dogode da krenu jedni na druge?!?! Da li je ljudskost u nasem narodu toliko izlapila da se cak na ovom forumu ljudi napadaju samo zato sto se nadaju da je ovaj nesrecan dogadjaj koencidencija a ne planirano dijelo?!?!delightful wrote:ne znam otkud tolika zuc ahmmede, da si stao i razmislio, shvatio bi da moj komentar o vjeronauci nema nikakve veze s tobom, ni sa tvojom konkretno vjerom. ako je to bilo ono sto te uvrijedilo, nemas razloga da budes uvrijedjen, jer sto nasa elokventna raja kaze, 'nidje veze'. i ti si to trebao znati.Ahmmed wrote:
Ne dajem ja sebi nikakav kredibilitet svojim mrtvim. Pomenuo sam ih u kontekstu tvoje konstatacije da su pomenute generacije imale vjeronauk svojih starijih. A ti stariji na vjeronauk nisu išli u Azrijine vrtiće, nego, kad je o muslimanima riječ, u mektebe.
Što se tiče pitanja, bujrum, slobodno ih postavi.
I ne treba te biti sramota što si mi davala kredit koji ne zaslužujem.
Jednostavno, zaključila si na osnovu moja tri posta napisana večeras, da je kredit bio uzaludan. I to je ok.
I jesi me uvrijedila. Veoma.Ako sam ja to učinio tebi, žao mi je. Zapravo, žao mi je što ne reagiraš na način na koji se to od tebe očekuje. Na način na koji si, barem mene, navikla.
moja reakcija je takva kakva jeste, jer mi je zlo, fizicki mi je muka od ovoga sto se desava u ovoj zemlji. daj barem ti mogucnost da je barem ova jedna od 1201 dzamije izgorila slucajno. mozda onda bude neke nade za nas. ali ne, kao lovac sto ceka sa siperkom i escajgom da se dusko dugousko skuha, cekamo ko zapete puske neko novo zlo, kako bismo potvrdilo ono staro zlo.
i zalosno je sto ljudi daju sebi kredibilitet svojom vjerom, ucescem u ratu, svojim mrtvima. nesto kao dodatni argument za potkrepljenje svojih stavova.
Sto se tice poredjenja paljenja dzamije i vjeronauke u vrticima: ja sam u izbjeglistvu u Hrvatskoj zajedno sa drugim bosanskim izbjeglicama jednom prilikom prisustvovao casu religije (ustvari je bio cas muzike) u kojem je uciteljica (casna sestra iz Hercegovine) nama svima objasnjavala kako su muslimani zli i kako je to djavolji narod. Mene nije to nesto puno pogodilo jer sam se toga dosta nacuo po BLu ali za jednim stolom su sjedile dvije blizanke koje su u SA u jednom trenutku jednom granatom citavu porodicu izgubile. Nije vjera ta koja cini ljude losim, nego oni ljudi koji te o vjeri poducavaju. Jos ako tako krene od malih nogu... I ko ce meni sad garantovati da predavac vjere u obdanistu nece reagovati isto kao i neki forumasi na ovom forumu ili da vec ne pripovjeda kao ona casna sestra iz Hercegovine?!?!
Ljudi sta se ovo desava?!?! Zasto toliko mrznje i depresije, toliko nepovjerenja i agresivnosti, zasto tolika zelja ka odvojavanju jednih od drugih?!? Unistavate nam domovinu, PRESTANITE!!!
- Ahmmed
#281 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Opet ti ponavljam,ni u snu mi ne bi palo napamet da svojim stavovima dajem kredibilitet na taj način.delightful wrote:ne znam otkud tolika zuc ahmmede, da si stao i razmislio, shvatio bi da moj komentar o vjeronauci nema nikakve veze s tobom, ni sa tvojom konkretno vjerom. ako je to bilo ono sto te uvrijedilo, nemas razloga da budes uvrijedjen, jer sto nasa elokventna raja kaze, 'nidje veze'. i ti si to trebao znati.Ahmmed wrote:
Ne dajem ja sebi nikakav kredibilitet svojim mrtvim. Pomenuo sam ih u kontekstu tvoje konstatacije da su pomenute generacije imale vjeronauk svojih starijih. A ti stariji na vjeronauk nisu išli u Azrijine vrtiće, nego, kad je o muslimanima riječ, u mektebe.
Jednostavno, zaključila si na osnovu moja tri posta napisana večeras, da je kredit bio uzaludan. I to je ok.
I jesi me uvrijedila. Veoma.Ako sam ja to učinio tebi, žao mi je. Zapravo, žao mi je što ne reagiraš na način na koji se to od tebe očekuje. Na način na koji si, barem mene, navikla.
moja reakcija je takva kakva jeste, jer mi je zlo, fizicki mi je muka od ovoga sto se desava u ovoj zemlji. daj barem ti mogucnost da je barem ova jedna od 1201 dzamije izgorila slucajno. mozda onda bude neke nade za nas. ali ne, kao lovac sto ceka sa siperkom i escajgom da se dusko dugousko skuha, cekamo ko zapete puske neko novo zlo, kako bismo potvrdilo ono staro zlo.
i zalosno je sto ljudi daju sebi kredibilitet svojom vjerom, ucescem u ratu, svojim mrtvima. nesto kao dodatni argument za potkrepljenje svojih stavova.
Opet ponavljam da bih, ako se to može reći tako, bio sretan kad bi istraga utvrdila da je džamija izgorjela slučajno. Nikad tu mogućnost nisam isključio. No, dozvoli da ne isključim i mogućnost da džamija nije izgorjela slučajno.Dakle, obje su opcije otvorene, a ja bih, kad se već desilo što se desilo, bio mnogo zadovoljniji ovom prvom. Jer bi to ipak značilo da se neke stvari mijenjaju.
Bio sam u Fazlagića Kuli, u maju ove godine. Ne znam kako ti ljudi tamo žive, to se ne može zaključiti na osnovu jednog dana provedenog s njima.No, ponešto sam vidio. I siguran sam da bi i oni odahnuli kad bi znali da je džamija izgorjela slučajno. Ne zbog Srba. Već zbog sebe samih. Umorni su od stalnog straha. Jednima ne vjeruju iz jednih, drugima iz drugih razloga. Jedni su ih pobili, protjerali, popalili, drugi su ih izvarali i prepustili samima sebi. Ono zbog čega mi je najviše krivo, što danas niko do vajnih bošnjačkih i bosanskih lidera ne ode do Fazlagića Kule. Bez kamera i saopćenja.I bez obzira na to kakvi će rezultati istrage biti. Danas su morali biti u Fazlagića Kuli.Ali, ko će kvariti bajramski kolajluk i sarajevski rahatluk, odlaskom u tamo neku Fazlagića Kulu.......I zbog svega ovoga, zbog činjenice da su ostavljeni od svih: i onih koji ih ne vole i koji bi bili najsretniji da se nikad nisu vratili, i onih koji se njima koriste za potkusurivanje i kojima služe za jeftine patriotske fraze,Kuljanima je ova džamija značila mnogo. Mnogo više, nego što mi i možemo pretpostaviti.
Vjerovala ili ne, tepali su joj, suznih očiju, nazivali je ljepoticom, u njoj vidjeli barem mali dašak nekih sretnijih vremena....Neki od njih, po sopstvenom priznanju, nisu u nju ni prije rata često zalazili, a ne čine to ni danas odveć često....Ipak, kako god neko doživljavao takav njihov stav, ustvrdit će da im je ta džamija jedna od rijetkih radosti u starome kraju...
- bijelo_dugme
#282 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ne, nisu svi Srbi cetnici ali je RS cetnicka.cyprus wrote:A stvarno zašto ne sačekamo rezultate istrage?
Al opet šta? Ako ti rezultati kažu da je u džamiji podmetnut požar jel to znači da su u RS svi četnici, a ako se uspostavi da je grijalica kriva jel to znači da je RS ipak nije toliko loša?
- potočanka
#283 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
zgembo_sa wrote:Najbolje sto mozemo je da je ponovo izgradimo. To ce biti najveci samar zlocincima, za koje znamo da nece biti kaznjeni, kao sto nijedan do sada nije. Bice ako Bog da na onom svijetu.
Najbolja poruka koju mozemo poslati je: "ne mozete ih srusiti koliko ih mi mozemo izgraditi"
Amin!
-
PalaSa Marsa
#284 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
potočanka wrote:zgembo_sa wrote:Najbolje sto mozemo je da je ponovo izgradimo. To ce biti najveci samar zlocincima, za koje znamo da nece biti kaznjeni, kao sto nijedan do sada nije. Bice ako Bog da na onom svijetu.
Najbolja poruka koju mozemo poslati je: "ne mozete ih srusiti koliko ih mi mozemo izgraditi"
Amin!![]()
- and
#285 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
ne možemo se uvijek uzdati u nekoga ili onoga odozgo.potočanka wrote:zgembo_sa wrote:Najbolje sto mozemo je da je ponovo izgradimo. To ce biti najveci samar zlocincima, za koje znamo da nece biti kaznjeni, kao sto nijedan do sada nije. Bice ako Bog da na onom svijetu.
Amin!![]()
ja se nadam da ćemo ih mi nekad kazniti
- vee-jay
#286 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ahmmede, TO I JESTE NAJVECE ZLO. Pozar se nije ni ugasio a Bosnjacki politicari su poceli da pisu protestna pisma i izjave. A NITI JEDAN DA SJEDNE U AUTO I DA ODE NE MJESTO DOGADJAJA!!!!!!!!!!! NE, JOS NISU IZBORI!!!!!!!!!!!!!!Ahmmed wrote:Opet ti ponavljam,ni u snu mi ne bi palo napamet da svojim stavovima dajem kredibilitet na taj način.delightful wrote:ne znam otkud tolika zuc ahmmede, da si stao i razmislio, shvatio bi da moj komentar o vjeronauci nema nikakve veze s tobom, ni sa tvojom konkretno vjerom. ako je to bilo ono sto te uvrijedilo, nemas razloga da budes uvrijedjen, jer sto nasa elokventna raja kaze, 'nidje veze'. i ti si to trebao znati.Ahmmed wrote:
Opet ponavljam da bih, ako se to može reći tako, bio sretan kad bi istraga utvrdila da je džamija izgorjela slučajno. Nikad tu mogućnost nisam isključio. No, dozvoli da ne isključim i mogućnost da džamija nije izgorjela slučajno.Dakle, obje su opcije otvorene, a ja bih, kad se već desilo što se desilo, bio mnogo zadovoljniji ovom prvom. Jer bi to ipak značilo da se neke stvari mijenjaju.
Bio sam u Fazlagića Kuli, u maju ove godine. Ne znam kako ti ljudi tamo žive, to se ne može zaključiti na osnovu jednog dana provedenog s njima.No, ponešto sam vidio. I siguran sam da bi i oni odahnuli kad bi znali da je džamija izgorjela slučajno. Ne zbog Srba. Već zbog sebe samih. Umorni su od stalnog straha. Jednima ne vjeruju iz jednih, drugima iz drugih razloga. Jedni su ih pobili, protjerali, popalili, drugi su ih izvarali i prepustili samima sebi. Ono zbog čega mi je najviše krivo, što danas niko do vajnih bošnjačkih i bosanskih lidera ne ode do Fazlagića Kule. Bez kamera i saopćenja.I bez obzira na to kakvi će rezultati istrage biti. Danas su morali biti u Fazlagića Kuli.Ali, ko će kvariti bajramski kolajluk i sarajevski rahatluk, odlaskom u tamo neku Fazlagića Kulu.......I zbog svega ovoga, zbog činjenice da su ostavljeni od svih: i onih koji ih ne vole i koji bi bili najsretniji da se nikad nisu vratili, i onih koji se njima koriste za potkusurivanje i kojima služe za jeftine patriotske fraze,Kuljanima je ova džamija značila mnogo. Mnogo više, nego što mi i možemo pretpostaviti.
Vjerovala ili ne, tepali su joj, suznih očiju, nazivali je ljepoticom, u njoj vidjeli barem mali dašak nekih sretnijih vremena....Neki od njih, po sopstvenom priznanju, nisu u nju ni prije rata često zalazili, a ne čine to ni danas odveć često....Ipak, kako god neko doživljavao takav njihov stav, ustvrdit će da im je ta džamija jedna od rijetkih radosti u starome kraju...
I onda na koga mi da budemo ljuti. Na one koji su pozar smjestili ili na one koji tu situaciju koriste samo da sebi dizu politicku reputaciju a ni ne interesuje ih kako ce oni povratnici sada provesti Bajram. PA ZAR SMO TOLIKO SLIJEPI?!?
-
PalaSa Marsa
#287 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Kaznjavaju oni sami sebe, ne brini

-
delightful
#288 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
vidim, opet si preoteo svoju lozinku. hvala i laku nocAhmmed wrote:Opet ti ponavljam,ni u snu mi ne bi palo napamet da svojim stavovima dajem kredibilitet na taj način.delightful wrote:ne znam otkud tolika zuc ahmmede, da si stao i razmislio, shvatio bi da moj komentar o vjeronauci nema nikakve veze s tobom, ni sa tvojom konkretno vjerom. ako je to bilo ono sto te uvrijedilo, nemas razloga da budes uvrijedjen, jer sto nasa elokventna raja kaze, 'nidje veze'. i ti si to trebao znati.Ahmmed wrote:
- veljaca
#289 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Mislim da to nije najbolje. To je dobro, a najbolje je da se svi protjerani i raseljeni ( Bosnjaci, Srvi i Hrvati a i ostali ) vrate tamo gdje su zivjeli prije 1992. godine. To bi onda bilo najbolje ....PalaSa Marsa wrote:potočanka wrote:zgembo_sa wrote:Najbolje sto mozemo je da je ponovo izgradimo. To ce biti najveci samar zlocincima, za koje znamo da nece biti kaznjeni, kao sto nijedan do sada nije. Bice ako Bog da na onom svijetu.
Amin!![]()
![]()
![]()
- cyprus
#290 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Čemu ti ovo služi???sekiracija wrote:To sta ce oni reci da je istraga pokazala je samo laicima bitno.cyprus wrote:A stvarno zašto ne sačekamo rezultate istrage?
Al opet šta? Ako ti rezultati kažu da je u džamiji podmetnut požar jel to znači da su u RS svi četnici, a ako se uspostavi da je grijalica kriva jel to znači da je RS ipak nije toliko loša?
Ono sto je meni bitno je da po BosniiHercegovini 13 godina nakon rata gore dzamije,a istragu nam vrse oni koji su je zapalili i njihovi krscanski saveznici.![]()
![]()
- bijelo_dugme
#292 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
I "Kinder" je samo dodo jedan smajli i otiso...Crvena Tifoza wrote:Nisam upratio "dayton-a" da je napisao ijednu rijec u vezi ovog nemilog dogadjaja.
Malo cudno zar ne.
-
PalaSa Marsa
#293 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ps:Odgovor za @veljacu
- amrica
#294 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Jesam li ukinuta ili ne?vee-jay wrote:ma ja sve kontam da mi otvorimo novu temu:
UKINIMO AMRICU
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako nisam, samo da kažem par rijeci, necu se praviti licemjer, nisam vjernik, to je moj izbor, ali postujem svakoga ko vjeruje, ali od danas 90% osoba tzv. velikih vjernika i branitelja islama na ovom forumu su ze mene kvazivjernici, poltroni, nule od vjernika, sramota za svaku vjeru... Neke sam čak i poštovala, ali danas moj respect otisao u nepovrat.
Danas je Bajram, ako vas ja trebam podsjecati, mubarek dani, posveceni porodici, ljubavi, darivanju, miru, oprastanju, suživotu.... a svi vi koji ste ovaj citav dan na forumu umjesto sa porodicom, da biste širili rijeci mržnje (a izrekli ste ih tone), malo se preispitajte, ko ste, šta se , zašto ste i kako ste....
Izvinjavam se svakome koga je ovo uvrijedilo, odnosilo se na nekih 10-15-ak ljudi ovdje, da ih ne nabrajam po nickovima.
-
Leonid Breznjev
#295 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
efendija velis, rek'o. izjasnio se kao autoritet i usudio se izreci ono sto apsolutna vecina bosnjaka misli. ja mislim da to spada u svijet gajba.pure_love wrote:jeste li gledali na bht-u,,efendija Hodzic je fino lijepo rekao ono sto misli apsolutna vecina Bosnjaka ! price o nesreci mogu okaciti macku o rep..,jer u to niko nece povjerovati
zbilja, jesmo li sigurni da je to bio planiran napad na objekat ili je problem u tome sto su sve moguce instance trazile da se krivac nadje i osudi, te da mu se najradije presudi, po kratkom i prije nego je objavljena i jedna validna informacija o uzroku pozara. da ga se namah lincuje, zapali, olesi, naravno tek nakon sto smo mu propisno razvalili vilicu, zbog ataka mu moguceg, teroristickog na nase bosnjastvo. da za pozar u dzamiji nije "neko" kriv, nikada nije ni postavljano kao opcija. zasto? zasto se odmah toliko sigurno da su nas napali? opet. svi mi. bez tracka nade, nerijetko. doduse bilo bi i smijesno da nas nisu napali, sad kad smo se 'vako fino zagrijali.
- cyprus
#296 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Oj, Arslane da i ti nisi Srbin?Arslan wrote:efendija velis, rek'o. izjasnio se kao autoritet i usudio se izreci ono sto apsolutna vecina bosnjaka misli. ja mislim da to spada u svijet gajba.pure_love wrote:jeste li gledali na bht-u,,efendija Hodzic je fino lijepo rekao ono sto misli apsolutna vecina Bosnjaka ! price o nesreci mogu okaciti macku o rep..,jer u to niko nece povjerovati
zbilja, jesmo li sigurni da je to bio planiran napad na objekat ili je problem u tome sto su sve moguce instance trazile da se krivac nadje i osudi, te da mu se najradije presudi, po kratkom i prije nego je objavljena i jedna validna informacija o uzroku pozara. da ga se namah lincuje, zapali, olesi, naravno tek nakon sto smo mu propisno razvalili vilicu, zbog ataka mu moguceg, teroristickog na nase bosnjastvo. da za pozar u dzamiji nije "neko" kriv, nikada nije ni postavljano kao opcija. zasto? zasto se odmah toliko sigurno da su nas napali? opet. svi mi. bez tracka nade, nerijetko. doduse bilo bi i smijesno da nas nisu napali, sad kad smo se 'vako fino zagrijali.
-
Leonid Breznjev
#297 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
jesam i to iz RS-a. to je ono, daaaaaaaaaaaleeeeko od sarajeva. 
-
Borej
#298 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
borej, sram te bilo nesreco.. ccccc 
- Idiot
#299 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Tuzno je to. Fazlagica Kula mu dodje kao neko okrutno-realno ogledalo nacije. Raspravljamo o Deda Mrazu, vjeronauci u vrticima, selefijama potencijalnim teroristima i mnogim drugim jako vaznim temama. Koga je briga za sirotinju koja je smogla snage da se vrati, sjetimo ih se samo kad im dzamija izgori (zapalila se sama, zapalili je drugi sad je svejedno). Podsvjesno nam je krivo jer su nam malo poremetili Bajram i nase veleumno mudrovanje o metafizici i nase uzivanje u trubacima koji su trubili ispred zgrada u cast Blagdana. Sad cekamo rezultate istrage i sabiramo bodove koji su nasi omiljeni politicari stavili u konto. Neki ce nam se obratiti kad se vrate sa koncerta Mileta Kitica. Sve u svemu tuga golema.
-
zavrzlama
#300 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Dzamija je izgorjela...mogucnosti su dvije ..da je nesretran slucaj ili da je neko namjerno zapalio..poenta svega je u tome sta su to vlasti rs-a uradile da bi se ovakvi slucajevi docekivali trijeznih glava i bez brzopletih emocija i osuda...NISTA..tokom agresije na BIH su porusene sve i jedna dzamija,posle Dejtona je pobijeno uz aminovanje srpske vlasti preko 150 povratnika,.zaustavljala se skoro svaka obnova dzamija...cetnicke bagre marsiraju i prijete povratnicima na svakom obiljezavanju bilo cega sto nije srpsko u tom entitetu...i odkud sad nekom moralno pravo da drzi pridike nekom ko ustvrdi da je dzamiju zapalio neki cetnik...normalno je da ce nakon svih zlocina i konstantnog onemogucavanja povratka i antobosansklog djelovanja svih organa vlastI manjeg entiteta, prosjecan forumas pomisliti da je paljenje dzamije djelo cetnika....srbi su ti koji trebaju
svojim djelovanjem da razuvjere nas ostale da je mozda u pitanju nesretan slucaj..nego opet zrtve treba da dokazuju da su dzelati mozda bezgrijesni....
svojim djelovanjem da razuvjere nas ostale da je mozda u pitanju nesretan slucaj..nego opet zrtve treba da dokazuju da su dzelati mozda bezgrijesni....