USA viza i novija iskustva
-
smaragdi
#276 Re: USA viza i novija iskustva
Draga melb, tek sam sad malo zbrkana oko ovog GC. Juce sam dobila dva welcome pisma, i sad sam evo provjerila moj status ,sa onim brojem iz pisma, i evo sta sam nasla.Oni su to potvrdili.ali sam na forumu nasla neke postove,da poslije ovog potvrdjivanja,sam i dalje u procesu, i spominju neke biometrijske procese,otiske prstiju islike u migracijskom office. Ja sam mislila da poslije ovih pisama samo cekam da posalju GC ma adresu, ali izgleda da ima jos nekog procesa.
posto sam ja u Floridi kod zaove, iduce sedmice mi je muz kupio kartu za Californiu, da posjetim njegovog brata za praznike. A vidi sad ako budem morala jos nesto im slati, bit ce opet zbrka oko nove adrese. hej evo sam kopirala ovo sa uSCIS stranice sto su mi poslali pa molim te vidi ako znas iz iskustva , je li sad samo cekam GC ili ima jos nesto.
''On December 3, 2010, we mailed you a notice that we have approved this OS155A IMMIGRANT VISA AND ALIEN REGISTRATION. Please follow any instructions on the notice. If you move before you receive the notice, call customer service at 1-800-375-5283.
For approved applications/petitions, post-decision activity may include USCIS sending notification of the approved application/petition to the National Visa Center or the Department of State. For denied applications/petitions, post-decision activity may include the processing of an appeal and/or motions to reopen or reconsider and revocations.''
puno pozdrava i hvala ti Melb
posto sam ja u Floridi kod zaove, iduce sedmice mi je muz kupio kartu za Californiu, da posjetim njegovog brata za praznike. A vidi sad ako budem morala jos nesto im slati, bit ce opet zbrka oko nove adrese. hej evo sam kopirala ovo sa uSCIS stranice sto su mi poslali pa molim te vidi ako znas iz iskustva , je li sad samo cekam GC ili ima jos nesto.
''On December 3, 2010, we mailed you a notice that we have approved this OS155A IMMIGRANT VISA AND ALIEN REGISTRATION. Please follow any instructions on the notice. If you move before you receive the notice, call customer service at 1-800-375-5283.
For approved applications/petitions, post-decision activity may include USCIS sending notification of the approved application/petition to the National Visa Center or the Department of State. For denied applications/petitions, post-decision activity may include the processing of an appeal and/or motions to reopen or reconsider and revocations.''
-
melb26sa
#277 Re: USA viza i novija iskustva
To se desavalo pojedinim osobama da su morali ici davati otiske prstiju i slikati se - u velikoj vecini slucajeva, zelena karta samo dodje. Posto ti je odobreno, ocekuj zelenu kartu u naredne 3 sedmice na adresu koju si dala u ambasadi ili ako si sta mijenjala, na adresu koju si dala na POE.smaragdi wrote:Draga melb, tek sam sad malo zbrkana oko ovog GC. Juce sam dobila dva welcome pisma, i sad sam evo provjerila moj status ,sa onim brojem iz pisma, i evo sta sam nasla.Oni su to potvrdili.ali sam na forumu nasla neke postove,da poslije ovog potvrdjivanja,sam i dalje u procesu, i spominju neke biometrijske procese,otiske prstiju islike u migracijskom office. Ja sam mislila da poslije ovih pisama samo cekam da posalju GC ma adresu, ali izgleda da ima jos nekog procesa.
-
sarajevsko_pivo
#278 Re: USA viza i novija iskustva
Imali neko iskustva sa greencard lutrijom????
- logme
#279 Re: USA viza i novija iskustva
Prije nekoliko godina aplicirao sam za green card preko interneta, onako vise da oprobam srecu, nisam zapravo imao namjeru ici tamo da zivim. Nakon nekog vremena zvali su me telefonom da uplatim cini mi se stotinjak dolara, kao oni ce za mene uraditi promociju i imacu vece sanse da je zaista dobijem. Nakon vise puta postavljenog pitanja kakvu vrstu promocije rade, ako je u pitanju lutrija (trebalo bi da svi imaju iste sanse, barem svi iz iste zemlje), odgovor nisam dobio. S obzirom da sam zaista aplicirao iz zezanja, nisam uplatio i nisam je ni dobio
.
Ja zapravo imam pitanje drugacije prirode. Ljetos sam dobio americku vizu (turisticko - poslovnu) na 10 godina... i da se pohvalim skoknuo do New York-a na mjesec dana. Vratio se naravno. S obzirom da nemam biometrijski pasos, da li neko zna koja je procedura sa americkom vizom prilikom vadjenja biometrijskog pasosa.
Pozdrav
Ja zapravo imam pitanje drugacije prirode. Ljetos sam dobio americku vizu (turisticko - poslovnu) na 10 godina... i da se pohvalim skoknuo do New York-a na mjesec dana. Vratio se naravno. S obzirom da nemam biometrijski pasos, da li neko zna koja je procedura sa americkom vizom prilikom vadjenja biometrijskog pasosa.
Pozdrav
-
miki27A
#280 Re: USA viza i novija iskustva
Predas online, rok je prosao za ovu godinu i nadas se u maju da su te izvukli (tebe izmedju 16 MILIONA drugih koji se isto tako nadaju)sarajevsko_pivo wrote:Imali neko iskustva sa greencard lutrijom????
-
miki27A
#281 Re: USA viza i novija iskustva
Koliko znam da samo umjesto jednog nosis dva pasosa: jedan u kojem ti je US viza i taj drugi biometrijski pasos. I ja imam vizu na 10 god u starom pasosu, ali planiram izvaditi i biometrijski ovih dana.
Za ovu zelenu kartu: tebe je neko zamalo fino navukao: prijava se radi online i nista se ne placa za to. Sve druge stranice koje ti traze pare da ti povecaju sanse za dobivanje lutrije su prevarantske! Jos jednom da ponovim: svi koji te zovu, salju ti emailove i/ili ti traze novcanu naknadu su prevaranti i ako ides preko njih nista ne povecava sansu da dobijes lutriju. Sama prijava je tako jednostavna da bi svako znao da je popuni i uploaduje slike.
Za ovu zelenu kartu: tebe je neko zamalo fino navukao: prijava se radi online i nista se ne placa za to. Sve druge stranice koje ti traze pare da ti povecaju sanse za dobivanje lutrije su prevarantske! Jos jednom da ponovim: svi koji te zovu, salju ti emailove i/ili ti traze novcanu naknadu su prevaranti i ako ides preko njih nista ne povecava sansu da dobijes lutriju. Sama prijava je tako jednostavna da bi svako znao da je popuni i uploaduje slike.
logme wrote:Prije nekoliko godina aplicirao sam za green card preko interneta, onako vise da oprobam srecu, nisam zapravo imao namjeru ici tamo da zivim. Nakon nekog vremena zvali su me telefonom da uplatim cini mi se stotinjak dolara, kao oni ce za mene uraditi promociju i imacu vece sanse da je zaista dobijem. Nakon vise puta postavljenog pitanja kakvu vrstu promocije rade, ako je u pitanju lutrija (trebalo bi da svi imaju iste sanse, barem svi iz iste zemlje), odgovor nisam dobio. S obzirom da sam zaista aplicirao iz zezanja, nisam uplatio i nisam je ni dobio.
Pozdrav
-
sarajevsko_pivo
#282 Re: USA viza i novija iskustva
Koja mi mogucnost jos onda preostaje da zivim i radim u USA, osim ove lutrije????
Nemam familiju tamo, nema curu, ne planiram investirati.
Jeli ova turisticka viza na 10 godina, jeli sa njom mogu raditi i zivjeti tamo????
Jeli ova turisticka viza na 10 godina, jeli sa njom mogu raditi i zivjeti tamo????
- logme
#283 Re: USA viza i novija iskustva
Nisam siguran da imas puno mogucnosti, mozda ipak lutrijasarajevsko_pivo wrote:Koja mi mogucnost jos onda preostaje da zivim i radim u USA, osim ove lutrije????
-
nova_korisnica
#284 Re: USA viza i novija iskustva
imam i ja jedno pitanjce!!
imam USA vizu, turisticku....i bila sam u USA...prilikom ulaska su mi zaheftali bijeli jedan kartoncic u pasos...i taj mi je kartoncic jos uvijek u pasosu, a ja se vratila...neki dan bezze listam pasos, kad na poledjini tog kartoncica pise:
surrender this permit when you leave the US
- by sea or air, to the transportation line....
sto ja nisam uradila...eh, sad...zna li neko sta mi je ciniti?? ima li neko kakav info broj iz ambasade u Sarajevu da njih kontaktiram....
hvala unaprijed...
imam USA vizu, turisticku....i bila sam u USA...prilikom ulaska su mi zaheftali bijeli jedan kartoncic u pasos...i taj mi je kartoncic jos uvijek u pasosu, a ja se vratila...neki dan bezze listam pasos, kad na poledjini tog kartoncica pise:
sto ja nisam uradila...eh, sad...zna li neko sta mi je ciniti?? ima li neko kakav info broj iz ambasade u Sarajevu da njih kontaktiram....
hvala unaprijed...
-
miki27A
#285 Re: USA viza i novija iskustva
Mislm da ja najbolje da vidis ovu stranicu:
http://www.america.gov/st/embassy-engli ... ztiws.html
Ukratko, s tim kartoncicem oni imaju uvid ko je otisao a ko je jos u zemlji. Po njima si jos tamo.
Evo sta kazu: (ovo je sa te gore stranice):
Have You Forgotten to Turn in Your I-94 (Departure Card)?
Dear Traveler:
If you returned home with your Immigration and Naturalization Service (INS) departure record Form I-94 (white) or Form I-94W (green) in your passport, it means that your departure was not recorded properly. It is your responsibility to correct this record. You must provide the INS sufficient information so we can record your timely departure from the United States. This will close out your earlier record of arrival to this country.
If you do not validate a timely departure from the United States, or if you cannot reasonably prove otherwise when you next apply for admission to the United States, the INS may conclude you remained in the United States beyond your authorized stay. If this happens, the next time you apply to enter the United States, your visa may be subject to cancellation or you may be returned immediately to your foreign point of origin.
In particular, visitors who remain beyond their permitted stay in the United States under the Visa Waiver Program cannot reenter the United States in the future without obtaining a visa from a United States Consulate. If this occurs and you arrive at a United States port-of-entry seeking admission under the Visa Waiver Program without a visa, United States immigration officers may order your immediate return to a foreign point of origin.
To validate departure, the INS will consider a variety of information, including, but not limited to:
* Original boarding passes you used to depart the United States
* Photocopies of entry or departure stamps in your passport indicating entry to another country after you departed the United States (you should copy all passport pages that are not completely blank, and include the biographical page containing your photograph.), and
* Photocopies of other supporting evidence, such as:
o Dated pay slips or vouchers from your employer to indicate you worked in another country after you departed the United States
o Dated bank records showing transactions to indicate you were in another country after you left the United States
o School records showing attendance at a school outside the United States to indicate you were in another country after you left the United States
o Dated credit card receipts, showing your name, but, the credit card number deleted, for purchases made after you left the United States to indicate you were in another country after leaving the United States
Your statement will not be acceptable without supporting evidence such as noted above.
You must mail legible copies or original materials where possible. If you send original materials, you should retain a copy. The INS cannot return original materials after processing. To help us understand the situation and correct your records quickly, please include an explanation letter in English. You must send your letter and enclosed information only to the following address:
ACS - INS SBU
P.O. Box 7125
London, KY 40742-7125
USA
Ambasada ti nista ne moze pomoci:
Do not mail your departure Form I-94 or supporting information to any United States Consulate or Embassy, to any other INS office in the United States, or to any address other than the one above. Only at this location are we able to make the necessary corrections to INS records to prevent inconvenience to you in the future.
Uglavnom, sto prije ovo posaljes, manje su ti sanse da ce te sljedeci put neko zaustaviti i mozda vratiti sa POE.
Sretno!
http://www.america.gov/st/embassy-engli ... ztiws.html
Ukratko, s tim kartoncicem oni imaju uvid ko je otisao a ko je jos u zemlji. Po njima si jos tamo.
Evo sta kazu: (ovo je sa te gore stranice):
Have You Forgotten to Turn in Your I-94 (Departure Card)?
Dear Traveler:
If you returned home with your Immigration and Naturalization Service (INS) departure record Form I-94 (white) or Form I-94W (green) in your passport, it means that your departure was not recorded properly. It is your responsibility to correct this record. You must provide the INS sufficient information so we can record your timely departure from the United States. This will close out your earlier record of arrival to this country.
If you do not validate a timely departure from the United States, or if you cannot reasonably prove otherwise when you next apply for admission to the United States, the INS may conclude you remained in the United States beyond your authorized stay. If this happens, the next time you apply to enter the United States, your visa may be subject to cancellation or you may be returned immediately to your foreign point of origin.
In particular, visitors who remain beyond their permitted stay in the United States under the Visa Waiver Program cannot reenter the United States in the future without obtaining a visa from a United States Consulate. If this occurs and you arrive at a United States port-of-entry seeking admission under the Visa Waiver Program without a visa, United States immigration officers may order your immediate return to a foreign point of origin.
To validate departure, the INS will consider a variety of information, including, but not limited to:
* Original boarding passes you used to depart the United States
* Photocopies of entry or departure stamps in your passport indicating entry to another country after you departed the United States (you should copy all passport pages that are not completely blank, and include the biographical page containing your photograph.), and
* Photocopies of other supporting evidence, such as:
o Dated pay slips or vouchers from your employer to indicate you worked in another country after you departed the United States
o Dated bank records showing transactions to indicate you were in another country after you left the United States
o School records showing attendance at a school outside the United States to indicate you were in another country after you left the United States
o Dated credit card receipts, showing your name, but, the credit card number deleted, for purchases made after you left the United States to indicate you were in another country after leaving the United States
Your statement will not be acceptable without supporting evidence such as noted above.
You must mail legible copies or original materials where possible. If you send original materials, you should retain a copy. The INS cannot return original materials after processing. To help us understand the situation and correct your records quickly, please include an explanation letter in English. You must send your letter and enclosed information only to the following address:
ACS - INS SBU
P.O. Box 7125
London, KY 40742-7125
USA
Ambasada ti nista ne moze pomoci:
Do not mail your departure Form I-94 or supporting information to any United States Consulate or Embassy, to any other INS office in the United States, or to any address other than the one above. Only at this location are we able to make the necessary corrections to INS records to prevent inconvenience to you in the future.
Uglavnom, sto prije ovo posaljes, manje su ti sanse da ce te sljedeci put neko zaustaviti i mozda vratiti sa POE.
Sretno!
nova_korisnica wrote:imam i ja jedno pitanjce!!
hvala unaprijed...
-
nova_korisnica
#286 Re: USA viza i novija iskustva
hej hvala ti puno!!!
ovo cu odmah sutra da rijesim....samo ovi debili u holandiji (tu sam ulazila ponovo u europu) mi nisu udarili pecat
(( nemam pojma sto...i to sam naknadno primjetila..ali imam drugi izlazni pecat iz EU 10-ak dana kasnije....boarding ticket ne vjerujem da imam vise 
ovo cu odmah sutra da rijesim....samo ovi debili u holandiji (tu sam ulazila ponovo u europu) mi nisu udarili pecat
-
sarajevsko_pivo
#287 Re: USA viza i novija iskustva
Znaci jedina mogucnost da odem u USA je preko ove lutrije????
Kakve su mogucnosti za Kanadu?
Kakve su mogucnosti za Kanadu?
-
sarajevsko_pivo
#288 Re: USA viza i novija iskustva
Za DV 2011 ima samo 67 pobjednika iz BiH.
tra vel.state. gov/vis a/immig rants/types/types_5073.html
-
ademo
#289 Re: USA viza i novija iskustva
pa svake godine manje i manje iz BIH..dobijasarajevsko_pivo wrote:Za DV 2011 ima samo 67 pobjednika iz BiH.
-
vukovicmaki
#290 Re: USA viza i novija iskustva
Zanima me da li pri odluci o Geen Card putem braka ima kakve veze ako je onaj ko dolazi duznik prema drzavi, banci ili tako nesto
-
melb26sa
#291 Re: USA viza i novija iskustva
Ne.vukovicmaki wrote:Zanima me da li pri odluci o Geen Card putem braka ima kakve veze ako je onaj ko dolazi duznik prema drzavi, banci ili tako nesto
-
vukovicmaki
#292 Re: USA viza i novija iskustva
e a zanima me jos i posto mi je zena trenutno u Americi i trudna je i trebalo bi uskoro da se porodi , da li cinjenica da je trudna ubrzava cijeli ovaj proces bar malo ?!
-
melb26sa
#293 Re: USA viza i novija iskustva
vukovicmaki wrote:e a zanima me jos i posto mi je zena trenutno u Americi i trudna je i trebalo bi uskoro da se porodi , da li cinjenica da je trudna ubrzava cijeli ovaj proces bar malo ?!
Vezano za dugove prema drzavi, banci... to nije relevantno za izdavanje vize. Na tebi je moralna odgovornost da li ces dici sidro i zavaliti suduznike/jemce - nadam se da neces.
Cinjenica da je zena trudna ne ubrzava proces - hiljade zena svake godine rode djecu bez da su im muzevi tu - i sve dobro prodje.
-
vukovicmaki
#294 Re: USA viza i novija iskustva
hvala, ali stvar je sto sam aj suduznik u svemu tome, pa me to brine sada ....
-
melb26sa
#295 Re: USA viza i novija iskustva
Kad dobijes datum intervjua i znas kad napustas posao/zemlju fino obavijesti 1. osobu kojoj si suduznik 2. banku da te skinu kao suduznika sa kredita. Nadam se da je glavni nosilac kredita redovan platisa jer ti kad odes banka ne moze nista.vukovicmaki wrote:hvala, ali stvar je sto sam aj suduznik u svemu tome, pa me to brine sada ....
-
edo22
#296 Re: USA viza i novija iskustva
ovako narode
moja je supruga predala papire za mene za usa,spouse visa,i130,dakle cekamo za papire vec pol godine,za sad su pregledali papire par puta u 2010 godini u novembru i decembru,al 2 novembra su papiri premjesteni iz californie u texas service cenatr i sad je u mene supruga zvala njih gore u tu ambasadu i oni kazu da sad trenutno neki officer pregledava od moje supruge criminal record,so sta vi mislite za koliko bih trebao dobit taj approval da je moja aplikacije prijemljena,posto jos cekamo taj approval

moja je supruga predala papire za mene za usa,spouse visa,i130,dakle cekamo za papire vec pol godine,za sad su pregledali papire par puta u 2010 godini u novembru i decembru,al 2 novembra su papiri premjesteni iz californie u texas service cenatr i sad je u mene supruga zvala njih gore u tu ambasadu i oni kazu da sad trenutno neki officer pregledava od moje supruge criminal record,so sta vi mislite za koliko bih trebao dobit taj approval da je moja aplikacije prijemljena,posto jos cekamo taj approval
-
melb26sa
#297 Re: USA viza i novija iskustva
Kao prvo, papir da je peticija primljena ti je supruga dobila unutar prvih mjesec dana nakon sto je poslala peticiju - Notice of Action I-797C. Sad cekas odobrenje.edo22 wrote:ovako narode![]()
![]()
moja je supruga predala papire za mene za usa,spouse visa,i130,dakle cekamo za papire vec pol godine,za sad su pregledali papire par puta u 2010 godini u novembru i decembru,al 2 novembra su papiri premjesteni iz californie u texas service cenatr i sad je u mene supruga zvala njih gore u tu ambasadu i oni kazu da sad trenutno neki officer pregledava od moje supruge criminal record,so sta vi mislite za koliko bih trebao dobit taj approval da je moja aplikacije prijemljena,posto jos cekamo taj approval![]()
Drugo, supruga ti nije mogla zvati ambasadu, vec USCIS i vrlo vjerovatno da je razgovarala sa prvom linijom - to su kontraktori koji veze nemaju sta se desava - samo citaju skriptu sa kompjutera. Ako hoce informacije, neka trazi supervizora tj neka escalate call.
Sam USCIS kaze da se peticije odobravaju unutar 6 mjeseci - ako do tada nije odobrena, neka supruga fino kontaktira svoje kongresmene i senatore - svaki ima bar po jednog imigracionog pomocnika koji ima direktnu liniju sa USCIS centrima. Fino napise sta i kako, kad je poslana peticija, kad je primljena peticije (tvoj priority date), da je van USCIS posted adjudication times i da hoce da zna sta se desava - nakon ovoga bi peticija vrlo brzo trebala biti odobrena. Navedeno vazi SAMO ako je peticija van vremena - znaci proslo preko 6 mjeseci - i sami imigracioni pomocnici ce reci da ne mogu nista uraditi ako je proslo samo 2-3 mjeseca od slanja peticije.
Trece, supruzi reci da se pridruzi visajourney.com/forums interesuje je podforum CR-IR1 visa - spouse visa process and procedures. Koliko vidim, niste previse upoznati sa koracima kroz koje prolazi imigraciona peticija u USCISu a pogotovo ne za sta vas sljedece ceka - NVC pa je vrijeme da se upoznate i znate sta da ocekujete.
-
WalkingDown
#298 Re: USA viza i novija iskustva
Pozdravljam sve prisutne i aktivne na ovoj temi... Unaprijed se izvinjavam za postavljena pitanja, procitao sam sve detaljno, ali iskreno odgovor i pomoc za sebe nisam shvatio, jer nisam bas "slucaj" kao i ostali... Ovako...
Planiram prvi put aplicirati za Vizu za USA, zelim ici u NY cisto turisticki na nekih 15-20 dana, e sad problem je sljedeci... Student sam, ali nisam redovan, vanredan sam (iako nije problem u studentskoj uzeti potvrdu da sam redovan) problem je sto sam prebacen sa drugog fakulteta i imam polozen samo 1 ispit, ostale mi ne priznaju na 1 godini nego na 2 itd... Ta metoda broj 1
kao prijava za Vizu mi bas i nije idealna, ali zato Vama pisem, da me uputite i pomognete...
Drugi problem je apliciranje preko zaposlenja tj. dokaza o imovini, kucnoj listi itd., to mi stvarno nije problem jer imam vlasnistvo u poslovnom objektu, nekretnine vezane za stanovanje i slicno, i nedostatak u tome je sto nisam nigdje ni prijavljen u stalnom radnom odnosu niti imam uplate primanja.
Treci nacin koji mogu da uradim je taj da prijavim validnu adresu prijatelja u NY koji je drzavljanin USA i ima stalan i dobar posao, isto tako mogu prijaviti prijatelja u Houstonu u istoj situaciji, da li mi je to pametno? Da li se provjerava npr. da prijavim odlazak u Houston i adresu na kojoj cu biti, a da se prebacim i odem u NY odmah?
Stvarno se izvinjavam sto postavljam mozda pitanja na koja su bili odgovori, ali vjerujte mi da ne znam od koga da trazim pomoc i iskustvo u vezi svega... Hvala Vam svima unaprijed!
Planiram prvi put aplicirati za Vizu za USA, zelim ici u NY cisto turisticki na nekih 15-20 dana, e sad problem je sljedeci... Student sam, ali nisam redovan, vanredan sam (iako nije problem u studentskoj uzeti potvrdu da sam redovan) problem je sto sam prebacen sa drugog fakulteta i imam polozen samo 1 ispit, ostale mi ne priznaju na 1 godini nego na 2 itd... Ta metoda broj 1
Drugi problem je apliciranje preko zaposlenja tj. dokaza o imovini, kucnoj listi itd., to mi stvarno nije problem jer imam vlasnistvo u poslovnom objektu, nekretnine vezane za stanovanje i slicno, i nedostatak u tome je sto nisam nigdje ni prijavljen u stalnom radnom odnosu niti imam uplate primanja.
Treci nacin koji mogu da uradim je taj da prijavim validnu adresu prijatelja u NY koji je drzavljanin USA i ima stalan i dobar posao, isto tako mogu prijaviti prijatelja u Houstonu u istoj situaciji, da li mi je to pametno? Da li se provjerava npr. da prijavim odlazak u Houston i adresu na kojoj cu biti, a da se prebacim i odem u NY odmah?
Stvarno se izvinjavam sto postavljam mozda pitanja na koja su bili odgovori, ali vjerujte mi da ne znam od koga da trazim pomoc i iskustvo u vezi svega... Hvala Vam svima unaprijed!
-
nova_korisnica
#299 Re: USA viza i novija iskustva
sto se bolan izvinjavas 
evo ja cu ti reci kako je kod mene islo: prikupila hrpu papira, dosla u ambasadu..zena me pitala da li radim i gdje radim i pitala me kod koga idem i koliko planiram ostati...nijedan papir nije htjela vidjeti
inace, radim i studiram (postdiplmski) i isla sam kod "prijatelja mojih roditelja" onako turisticki...
nije mi gledala ni koliku platu imam niti da li imam kartu nista...a sve sam bila ponijela...i dokaz o vlasnistvu u jednom pravnom licu, i sve potvrde koje oni navedu...
moj ti savjet, popuni aplikaciju i drzi se iskrenosti...to da si redovan, to ostavi tako
ponesi sve papire koji trebaju u slucaju da pitaju sta vise...ali ja mislim, da oni nas lijepo sve provjere tako da je taj "intervju" cista formalnost 
u svakom slucaju sretno i nema potrebe da se sekiras...ja ne znam nikoga da su ga odbili u zadnje vrijeme...
tamo kad udjes u usa, onaj carinik ce ti udatiri u pasos do kada smijes ostati..eto, sretno!
evo ja cu ti reci kako je kod mene islo: prikupila hrpu papira, dosla u ambasadu..zena me pitala da li radim i gdje radim i pitala me kod koga idem i koliko planiram ostati...nijedan papir nije htjela vidjeti
inace, radim i studiram (postdiplmski) i isla sam kod "prijatelja mojih roditelja" onako turisticki...
nije mi gledala ni koliku platu imam niti da li imam kartu nista...a sve sam bila ponijela...i dokaz o vlasnistvu u jednom pravnom licu, i sve potvrde koje oni navedu...
moj ti savjet, popuni aplikaciju i drzi se iskrenosti...to da si redovan, to ostavi tako
u svakom slucaju sretno i nema potrebe da se sekiras...ja ne znam nikoga da su ga odbili u zadnje vrijeme...
tamo kad udjes u usa, onaj carinik ce ti udatiri u pasos do kada smijes ostati..eto, sretno!
-
WalkingDown
#300 Re: USA viza i novija iskustva
Hvala na odgovoru...
Razumijem i sve mi je jasno, ali mi je frka ogromna
ne intervjua ili bilo sta slicno tome, nego ova situaciju u kojoj nisam cist nikako, ne mogu aplicirati na ponudjene mogucnosti skoro pa nikako u potpunosti, uvijek mi nesto nedostaje i potrebno mi je, a ne znam kako cu i sta cu... Znam da nema ama bas nikakve svrhe da nosim uvjerenje da sam vanredan student, opet redovan mogu provjeriti pa sam leden, jedino sto mogu je polog novca na racunu, stalna adresa i ostanak tih 20ak dana nekih u americi na sigurnoj adresi, i dokaz o posjedovanju nekretnina i posla (nisam zaposlen)!
Zeznuta situacija nema sta... ohrabrite me i idem u gacama samo ako treba
samo da mi je otici do NY!
Razumijem i sve mi je jasno, ali mi je frka ogromna
Zeznuta situacija nema sta... ohrabrite me i idem u gacama samo ako treba