BAYERN - HOFFENHEIM

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

#276 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by location »

Krigla_Sa wrote:Kaze legenda sa sport kluba , Marjan Mijajlovic :

RADUJ SE BOSNO STO IMAS VEDADA ! ! !
:bih: :bih: :bih:
Dok mu neko ne polomi nogu kao Eduardu i onda nista od radovanja
kijameta

#277 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by kijameta »

Sta ce seljacima titula,njima to ne treba,Bayern ce kao i uvijek da bude prvi.Nije Bayern nafakaski i ciganski.Nekad dobiju na guzove,nekad izgube tako-finale lige prvaka protiv Manchestera i polufinale lige prvaka protiv Zvezde.Nego su jednostavno najbolji u Njemackoj,uvijek bili i uvijek ce biti.
Sad igra neko iz Bosne za nekoga i ja bih trebao sad za njih navijati.Tipicni bosanski nacionalizam i zatucanost.Igrac ko igrac,danas igra za Hofenheim,sutra za Manheim,prekosutra za Oberheim,zaksutra za Garmishpartenkirchen i ja bih ga sad trebao pratiti gdje on ide i osnivati fan-klub.Nigdje veze.Navijas ili simpatises klubove zbog ovoga ili onoga razloga a igraci su i onako prolazni.
Naravno da je Bayern bio bolji i da je zasluzeno pobijedio.
FAP mashina

#278 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by FAP mashina »

kijameta wrote:Sta ce seljacima titula,njima to ne treba,Bayern ce kao i uvijek da bude prvi.Nije Bayern nafakaski i ciganski.Nekad dobiju na guzove,nekad izgube tako-finale lige prvaka protiv Manchestera i polufinale lige prvaka protiv Zvezde.Nego su jednostavno najbolji u Njemackoj,uvijek bili i uvijek ce biti.
Sad igra neko iz Bosne za nekoga i ja bih trebao sad za njih navijati.Tipicni bosanski nacionalizam i zatucanost.Igrac ko igrac,danas igra za Hofenheim,sutra za Manheim,prekosutra za Oberheim,zaksutra za Garmishpartenkirchen i ja bih ga sad trebao pratiti gdje on ide i osnivati fan-klub.Nigdje veze.Navijas ili simpatises klubove zbog ovoga ili onoga razloga a igraci su i onako prolazni.
svako dobro dijasporo :mrgreen:

#279 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by location »

kijameta wrote:Sta ce seljacima titula,njima to ne treba,Bayern ce kao i uvijek da bude prvi.Nije Bayern nafakaski i ciganski.Nekad dobiju na guzove,nekad izgube tako-finale lige prvaka protiv Manchestera i polufinale lige prvaka protiv Zvezde.Nego su jednostavno najbolji u Njemackoj,uvijek bili i uvijek ce biti.
Dobro receno, ali ima onih koji prate Hoffenheim i ebe im se za nase igrace. Jednostavno prate taj tim jer su sto bi se reklo "Cinderella Story". Niko i nista su, a na vrhu njemacke tabele nakon 15 ili 16 kola. I plus, ovo im je prva sezona. Mene zaboli za Ibisevica ili Spahica koji igraju u tom klubu, ali tim kao tim mi je zanimljiv i jednostavno je pitanje koliko ce izdrzati ovaj tempo. Ista prica se vrti oko Hull City-a u Engleskoj.
Cafe Camargue

#280 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by Cafe Camargue »

Naravno da ću simpatisat klubove gdje igraju naši igrači, i naravno da sam bosanski nacionalista, šta je tu loše? Zatucanost je navijat za neki klub iz druge mahale, kamoli iz druge zemlje...
:bih: :bih: :bih: :bih:
elSaik

#281 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by elSaik »

and1medjed wrote:Bayern uber alles 8-) jel tako saice :mrgreen:

samo vas provociram...

no hard feelings :wink:
Samo ti provociraj... i nije tako... :dance:

@kijameta - ciganski su zato su:
1) su im navijači obični erfolgsfans - ilitiga na naški navijači koji su tu uz klub kad ide dobro, a kad ne ide, šute, nema ih. Nisu oni zbog Bayerna na stadionu jer je njihov tim, već zato što ima najviše titula u Njemačkoj. Pa čovječe, 7 minuta prije kraja, rezultat 1:1, napeto ko rijetko kad, a ljudi odlaze sa stadiona. Ljubav prema klubu? Aha, svakako. 60.000 domaćih i 6.000 gostuućih, a u 88. se čuje "auswärtssieg, auswärtssieg" i "Hoffe, Hoffe". U 90. ona šačica jada u kopu počinje sa "Steht auf wenn ihr Bayern seit" [ustanite ako ste Bavarci] - niko ništa! Tek kad je Toni zabio gol onda su ustali da proslave i navijaju. :roll:

2) jer su im igrači cigani što se vidjelo i sinoć. Svaki faul koji je sviran u korist Hoffenheima, oni su se žalili. SVAKI! Vršili pritisak na sudiju od početka. S druge strane, gosti gospodski. I onda se zapravo postavi pitanje koji je klub sinoć bio građanski, a koji seljački.

3) jer im je igra ciganska. Svodi se na to da ili Ribery uzme loptu i prođe svakoga ili da ona dođe Toniju na glavu. One akcije kakve igra Hoffenheim, Bayern ne zna odigrati. I cigani su što maltene nisu napravili prilike nijedne, a dadoše dva gola tako što je i kod prvog i kod drugog protivnički igrač pogriješio.

4) jer su jebeni nafakaši. Nek odigraju bolje, neka budu bolji pa pobijede a ne onako. Kad se samo sjetim utakmice protiv Getafea kako prođoše. :roll:
fb otpravnik

#282 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by fb otpravnik »

Mozda malo off topic ali:
Sinoc na BBC vijestima u 2200h vrlo lijep 3-4 minutni clanak o Hffenheim futbalskom klubu i interviju sa Vedadom Ibisevicem. Zaista je divno imati ovake igracke i ljudske velicinu u BiH reprezentaciji. Bravo majstore.

Poz :bih: :bih: :bih:
Fourier88

#283 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by Fourier88 »

ma da, godinama su "cigani" dominanti u ligi i osvajaju istu. cigani su se bez problema kvalificirali za sljedeci krug LP, dijele prvo mjesto sa odlicnim Hoffenheimom i jos igraju u kupu... omg kako su samo losi i kako supacki igraju :-? :?
btw kad neke spomene nafaku bayerna, sjetim se odmah ove prave nafake
http://www.youtube.com/watch?v=jEV4gCTZc30
dinosaur

#284 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by dinosaur »

Meni je onaj komentator Sportkluba legenda!!!
Borej

#285 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by Borej »

navijao sam za bayern kad je salih igrao, prije i poslije toga ravnodusan, sad navijam za hofenhaim koji je ovogodisnja senzacija bez obzira kako ce zavrsit sezonu!! navijam za sve nase igrace, dzeko i misimovic, muslimovic, itd. ali posebno navijam za sejada i ibisevica. ne vjerujem da treba to posebno objasnjavat, ako se ne varam sejo je kao izbjeglica otisao otisao u njemacku i prosao puno toga i evo gdje je sada na vrhu bundeslige, prica ibisevica cak malo i slozenija rat, svica, amerika, paris, usponi, padovi i evo sad je tu, sam na vrhu budneslige, toliko se pise i prica o njemu, toliko promocije BiH i reprezentacije, ugled BiH igraca u njemackoj je veci nego kad su tu bili Salih i Barbarez, o nasim se u njemackoj ligi govori u superlativima, pa ne samo u njemackoj, vrti se njegove izjave na svim velikim tv kucama, mnogi veliki klubovi se dovode u vezu s njim. obajsanjava se fenomen hofenahajma i fenomen ibisevica kojemu se dive njemacke legende.
nisam navijao za njih kad su igrali protiv wolfsburga, tacnije tad sam navijao da nasi daju golove, nadavali se, deru bundesligom i ne zanima me protiv koga igraju navijam za njih. navijacke price o prolaznosti igraca itd. imaju mjesta, naravno ako se radi o klubovima i ligama koji nemaju nasih igraca. navijam za nase igrace, nazalost nemamo ih puno ali ovo sto ima je vrijedno svake paznje.
pogledajte malo kako komsije od prosjecnih igraca prave superzvijezde, nemam nista protiv toga ali itekako imam protiv podcjenjivanja nasih kvaliteta.
edin_Basket

#286 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by edin_Basket »

nek smo mi nacionalisti sto navijamo za svoje Bosance. ebem mu bayern
location wrote:
Krigla_Sa wrote:Kaze legenda sa sport kluba , Marjan Mijajlovic :

RADUJ SE BOSNO STO IMAS VEDADA ! ! !
samo ti baksuziraj i pametuj
scheph

#287 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by scheph »

elSaik wrote:
and1medjed wrote:Bayern uber alles 8-) jel tako saice :mrgreen:

samo vas provociram...

no hard feelings :wink:
Samo ti provociraj... i nije tako... :dance:

@kijameta - ciganski su zato su:
1) su im navijači obični erfolgsfans - ilitiga na naški navijači koji su tu uz klub kad ide dobro, a kad ne ide, šute, nema ih. Nisu oni zbog Bayerna na stadionu jer je njihov tim, već zato što ima najviše titula u Njemačkoj. Pa čovječe, 7 minuta prije kraja, rezultat 1:1, napeto ko rijetko kad, a ljudi odlaze sa stadiona. Ljubav prema klubu? Aha, svakako. 60.000 domaćih i 6.000 gostuućih, a u 88. se čuje "auswärtssieg, auswärtssieg" i "Hoffe, Hoffe". U 90. ona šačica jada u kopu počinje sa "Steht auf wenn ihr Bayern seit" [ustanite ako ste Bavarci] - niko ništa! Tek kad je Toni zabio gol onda su ustali da proslave i navijaju. :roll:

2) jer su im igrači cigani što se vidjelo i sinoć. Svaki faul koji je sviran u korist Hoffenheima, oni su se žalili. SVAKI! Vršili pritisak na sudiju od početka. S druge strane, gosti gospodski. I onda se zapravo postavi pitanje koji je klub sinoć bio građanski, a koji seljački.

3) jer im je igra ciganska. Svodi se na to da ili Ribery uzme loptu i prođe svakoga ili da ona dođe Toniju na glavu. One akcije kakve igra Hoffenheim, Bayern ne zna odigrati. I cigani su što maltene nisu napravili prilike nijedne, a dadoše dva gola tako što je i kod prvog i kod drugog protivnički igrač pogriješio.

4) jer su jebeni nafakaši. Nek odigraju bolje, neka budu bolji pa pobijede a ne onako. Kad se samo sjetim utakmice protiv Getafea kako prođoše. :roll:
U ovome se nalazi citavo objasnjenje koje je 100% tacno, slazem se u potpunosti. :thumbup: Mogu oni jos 100 titula u Njemackoj osvojiti ali ce ostati CIGANSKI klub sa CIGANSKIM navijacima i CIGANSKIM igracima i upravom koja svake sezone pokupuje sve najbolje sto vrijedi u Bundesligi ali dzaba opet na kraju je potrebna pomoc sudija i vec njihovi tradicionalni golovi u 93. minutama. Zivio sam i sam u Njemackoj i obicna radna klasa PREZIRE Bayern, to je ziva istina kako obicni ljudi u Njemackoj mrze ovaj klub. Jedino ko navija za njih su "guzonje" ili ta bogata klasa koja navija jer su oni samo najtrofejniji klub. Ne volim ih jos iz vremena kada je igro Salihamidzic a i onaj trofej Lige Sampiona sto su osvojili protiv Valencie nek se zahvale Hasanu koji je odigro najbolju partiju u zivotu i sreci i Bogu koji ih je pogledao u penalima.
papacja

#288 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by papacja »

Borej wrote:navijao sam za bayern kad je salih igrao, prije i poslije toga ravnodusan, sad navijam za hofenhaim koji je ovogodisnja senzacija bez obzira kako ce zavrsit sezonu!! navijam za sve nase igrace, dzeko i misimovic, muslimovic, itd. ali posebno navijam za sejada i ibisevica. ne vjerujem da treba to posebno objasnjavat, ako se ne varam sejo je kao izbjeglica otisao otisao u njemacku i prosao puno toga i evo gdje je sada na vrhu bundeslige, prica ibisevica cak malo i slozenija rat, svica, amerika, paris, usponi, padovi i evo sad je tu, sam na vrhu budneslige, toliko se pise i prica o njemu, toliko promocije BiH i reprezentacije, ugled BiH igraca u njemackoj je veci nego kad su tu bili Salih i Barbarez, o nasim se u njemackoj ligi govori u superlativima, pa ne samo u njemackoj, vrti se njegove izjave na svim velikim tv kucama, mnogi veliki klubovi se dovode u vezu s njim. obajsanjava se fenomen hofenahajma i fenomen ibisevica kojemu se dive njemacke legende.
nisam navijao za njih kad su igrali protiv wolfsburga, tacnije tad sam navijao da nasi daju golove, nadavali se, deru bundesligom i ne zanima me protiv koga igraju navijam za njih. navijacke price o prolaznosti igraca itd. imaju mjesta, naravno ako se radi o klubovima i ligama koji nemaju nasih igraca. navijam za nase igrace, nazalost nemamo ih puno ali ovo sto ima je vrijedno svake paznje.
pogledajte malo kako komsije od prosjecnih igraca prave superzvijezde, nemam nista protiv toga ali itekako imam protiv podcjenjivanja nasih kvaliteta.
Samo da se potpišem :bih:
vee-jay

#289 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by vee-jay »

papacja wrote:
Borej wrote:navijao sam za bayern kad je salih igrao, prije i poslije toga ravnodusan, sad navijam za hofenhaim koji je ovogodisnja senzacija bez obzira kako ce zavrsit sezonu!! navijam za sve nase igrace, dzeko i misimovic, muslimovic, itd. ali posebno navijam za sejada i ibisevica. ne vjerujem da treba to posebno objasnjavat, ako se ne varam sejo je kao izbjeglica otisao otisao u njemacku i prosao puno toga i evo gdje je sada na vrhu bundeslige, prica ibisevica cak malo i slozenija rat, svica, amerika, paris, usponi, padovi i evo sad je tu, sam na vrhu budneslige, toliko se pise i prica o njemu, toliko promocije BiH i reprezentacije, ugled BiH igraca u njemackoj je veci nego kad su tu bili Salih i Barbarez, o nasim se u njemackoj ligi govori u superlativima, pa ne samo u njemackoj, vrti se njegove izjave na svim velikim tv kucama, mnogi veliki klubovi se dovode u vezu s njim. obajsanjava se fenomen hofenahajma i fenomen ibisevica kojemu se dive njemacke legende.
BarbaDue

#290 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by BarbaDue »

papacja wrote:
:bih: volim Bosnu ma gdje bila :bih:
lahor

#291 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by lahor »

Nazalost nisam bio u prilici da slusam tog Marijana....Gledao sam susret na sport klub cro putem satelita......spiker katastrofa....ulazi Salihovic u igru a on najavljuje Dejana Salihovica.....lik nema pojma o fudbalu.... :(
burek_in_space

#292 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by burek_in_space »

lahor wrote:Nazalost nisam bio u prilici da slusam tog Marijana....Gledao sam susret na sport klub cro putem satelita......spiker katastrofa....ulazi Salihovic u igru a on najavljuje Dejana Salihovica.....lik nema pojma o fudbalu.... :(
Prelistaj malo temu,neko je ostavio link na youtube-u,da samo chujesh kako radi prenose taj chovjek.A komentatori na CRO Sport Klubu su zaista katastrofichni! :D
Oi

#293 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by Oi »

and

#294 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by and »

fudbal je jedna divna igra koja je u zadnje vrijeme toliko unakažena nekakvim taktikama i snagom da na utakmici možeš vidjeti par šuteva na gol i ako imaš sreće nekakav gol.onda se pojavi ekipa koja recimo u jednoj utakmici za 65 minuta ima 39 udaraca na gol,non stop napada,daje golove,na 2-0 se ne povuku već i dalje jurišaju,sinoć u minhenu na 1-1 se ne zabunkerišu,ne valjaju,ne prave izmjene da ukradu vrijeme već idu na pobjedu i imaju šansu utakmice.u bremenu sa 1-4 dođu na 4-4 i ne čuvaju,već idu na pobjedu.e to je ekipa i to je fudbal i više volim pogledati jednu njihovu utakmicu nego 10 lige prvaka.još u toj ekipi 2 naša igrača igraju glavne uloge.
rado_vidjen

#295 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by rado_vidjen »

location wrote:
Dobro receno, ali ima onih koji prate Hoffenheim i ebe im se za nase igrace. Jednostavno prate taj tim jer su sto bi se reklo "Cinderella Story". Niko i nista su, a na vrhu njemacke tabele nakon 15 ili 16 kola. I plus, ovo im je prva sezona. Mene zaboli za Ibisevica ili Spahica koji igraju u tom klubu, ali tim kao tim mi je zanimljiv i jednostavno je pitanje koliko ce izdrzati ovaj tempo. Ista prica se vrti oko Hull City-a u Engleskoj.
Posve te razumijem, jer su ti ipak srpski nacionalista sa trenutnom lokacijom u dijapori. Ne? Dokazao si se davno, pajdo.

btw. Spahic ti igra u nekoj drugoj ligi. :wink:

Tu su naravno i pritajene zelje:
Kakav jadov. fuj

Ovaj forum frca od raznoraznih mudraca, pa se tako i nadje jedan koji simpatisanje hoffenheima i nasih internacionalca tumaci kao:
Tipicni bosanski nacionalizam i zatucanost
Tipicni komplexash i bilmez.

(po cjenu bana)
papacja

#296 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by papacja »

rado_vidjen wrote:
location wrote:
Posve te razumijem, jer su ti ipak srpski nacionalista sa trenutnom lokacijom u dijapori. Ne? Dokazao si se davno, pajdo.

btw. Spahic ti igra u nekoj drugoj ligi. :wink:

Tu su naravno i pritajene zelje:
Kakav jadov. fuj

Ovaj forum frca od raznoraznih mudraca, pa se tako i nadje jedan koji simpatisanje hoffenheima i nasih internacionalca tumaci kao:
Tipicni bosanski nacionalizam i zatucanost
Tipicni komplexash i bilmez.

(po cjenu bana)
Ako te banuju, neka onda i mene. Ali svaka čast za post :thumbup:
Edin H.

#297 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by Edin H. »

fb otpravnik wrote:Mozda malo off topic ali:
Sinoc na BBC vijestima u 2200h vrlo lijep 3-4 minutni clanak o Hffenheim futbalskom klubu i interviju sa Vedadom Ibisevicem. Zaista je divno imati ovake igracke i ljudske velicinu u BiH reprezentaciji. Bravo majstore.

Evo sada je bio na BBC1 prilog o Hoffenheimu.
Kazu da Vedada traze klubovi iz Premiershipa.

Evo vam onaj link sto je Admir postavio za one koje nisu vidjeli

"Raduj se Bosnoi sto imas Vedada"

http://de.youtube.com/watch?v=k7lfRUPRzpA
LSD

#298 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by LSD »

Gledao sam juce i Bayern je uzeo na guzove ovo...ali ništa ovo ne znaci,Hoffenheim ce biti šampion svakako,ljudi extra igraju.
Samo trener mi nije jasan,zašto je držao glavnog igraca Salihovica na klupa do 73 minute? :?
lahor

#299 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by lahor »

Edin H. wrote:
fb otpravnik wrote:Mozda malo off topic ali:

Evo sada je bio na BBC1 prilog o Hoffenheimu.
Kazu da Vedada traze klubovi iz Premiershipa.

Evo vam onaj link sto je Admir postavio za one koje nisu vidjeli

"Raduj se Bosnoi sto imas Vedada"

http://de.youtube.com/watch?v=k7lfRUPRzpA
Hvala za link.....Ovaj Marijan je stvarno legenda......Sad mi zao sto nisam u prilici da ga slusam a ne onog debila sa sport klub cro koji kao da prenosi sprovod.....
Krigla_Sa

#300 Re: BAYERN - HOFFENHEIM

Post by Krigla_Sa »

Samo me strah da u ovoj pauzi sto dolazi ne padnu kao ekipa,vidim mnogi su im igraci na meti vecih klubova i daj boze da budu svi ko vedo i sejo pa da ostanu vjerni hoffe-u a ne da polete za malo vecim parama.
Locked