Ko je smjestio Deda Mrazu
- arzuhal
#276 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Vazda se kod nas pojavi nakav bradonja podavijenih nogavica koji misli da hedijom nakom, paketićem, može da indoktrinira, da nas još ko djecu gurne u ralje radikalizma i terorizma. Odabij, Ebu Mraze 
-
zonbirile
#277 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
port4l
Mudro zboriš,valjda si principjelan pa tako misliš i ujutro kao i navečer.Tačno je da je sloboda jednog omeđena ugrožavanjem slobode/izbora drugog,ali možda nisi razmišljao o suštini ,a to je kao i svugdje novac.A kada je novac u pitanju,onda se mora znati što je državno ,kantonalno i sl.i tvoj i moj izbor tu nije relevantan.Meritum toga je država,općina i sl.Vjersku nastavu u obdaništu nije platio ni rijaset ni ti,ni zainteresovani roditelji-platili su svi poreski obveznici,a nametnut im je taj trošak,kao i evo nove plate poslanicima.Samo se tako to može razumno gledati i onda se nameće jednostavno riješenje.Da nastava,ali je platite iz svog đepa i pokrijte hiperprodukciju imama,ili osnujte svoja obdaništa.Da se odmah razumijemo ,to ne znači podjelu ,jer u katoličkom školskom centru ima sviju,ali je način finansiranja drugačiji,i to je izbor.Hinjavo je pričati o slobodi izbora preko tuđih leđa.S druge strane Deda Mraz ne košta zajednicu,već zainteresovanog pojedinca,i tu je sloboda izbora.Da još jednostavnije ti kažem-na priredbu sa Dedom Mrazom ti nemoj doći i nemoj dati pare za paketić,ali ne možeš moje dijete tjerati iz učionice javnog/državnog obdaništa da bi se tvoje obrazovalo o trošku sviju nas.
Mudro zboriš,valjda si principjelan pa tako misliš i ujutro kao i navečer.Tačno je da je sloboda jednog omeđena ugrožavanjem slobode/izbora drugog,ali možda nisi razmišljao o suštini ,a to je kao i svugdje novac.A kada je novac u pitanju,onda se mora znati što je državno ,kantonalno i sl.i tvoj i moj izbor tu nije relevantan.Meritum toga je država,općina i sl.Vjersku nastavu u obdaništu nije platio ni rijaset ni ti,ni zainteresovani roditelji-platili su svi poreski obveznici,a nametnut im je taj trošak,kao i evo nove plate poslanicima.Samo se tako to može razumno gledati i onda se nameće jednostavno riješenje.Da nastava,ali je platite iz svog đepa i pokrijte hiperprodukciju imama,ili osnujte svoja obdaništa.Da se odmah razumijemo ,to ne znači podjelu ,jer u katoličkom školskom centru ima sviju,ali je način finansiranja drugačiji,i to je izbor.Hinjavo je pričati o slobodi izbora preko tuđih leđa.S druge strane Deda Mraz ne košta zajednicu,već zainteresovanog pojedinca,i tu je sloboda izbora.Da još jednostavnije ti kažem-na priredbu sa Dedom Mrazom ti nemoj doći i nemoj dati pare za paketić,ali ne možeš moje dijete tjerati iz učionice javnog/državnog obdaništa da bi se tvoje obrazovalo o trošku sviju nas.
-
alfonso
#278 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Sjecam se pred rat,sat dva do nove godine a od paketica nista.Jos kad mi je stari dao carape da mu bacim u korpu,to me pravo dotuklo.I odem bas popisan odnijet, kad u korpi paketic i auto na baterije
hehh sreci nigdje kraja .Pouka,pa nema je bas a mozda i ima , ne znam.Vi odlucite 
- lord-executioner
#279 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Nadam se da je sada jasnije, uz dodatne informacije, da se zaista protjeruje Deda Mraz, i da to nije rekla-kazala, niti dezinformacija, kako su toliki tvrdili nastojeci, ako ne opravdati, a ono zabasuriti takvu jezivu pomisao.
Mada ce vjerovatno i sada biti onih koji ce odbaciti informacije sa "klerofasistickog, hercegbosanskog, papistickog i mrziteljskog" bljesak.info portala kao dezinformaciju, potrebno je naglasiti da ovaj forum nije "bure baruta" spremno da plane antiislamistickom, ateistickom i partijskom propagandom, nego koherentna zajednica koja s pravom dominantno osudjuje odbacivanje vrijedne djecije radosti. U kolikoj mjeri osudjuje, mozemo provjeriti brojkama. Anketa je otvorena.
Mada ce vjerovatno i sada biti onih koji ce odbaciti informacije sa "klerofasistickog, hercegbosanskog, papistickog i mrziteljskog" bljesak.info portala kao dezinformaciju, potrebno je naglasiti da ovaj forum nije "bure baruta" spremno da plane antiislamistickom, ateistickom i partijskom propagandom, nego koherentna zajednica koja s pravom dominantno osudjuje odbacivanje vrijedne djecije radosti. U kolikoj mjeri osudjuje, mozemo provjeriti brojkama. Anketa je otvorena.
- osa
#280 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
čuj, tko je smjestio...., pa arzija mahmutović.
- Air Ramiz
#281 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Da je pravde na ovom svijetu, novinari Večernjeg lista bi danas bili na robiji zbog podsticanja na ratni zločin. Pa to je jedina novina koja je za masakr u Ahmićima napisala da je razvikan.travar wrote: Niti o ovom temi za Večernji list ne žele govoriti u JU Djeca Sarajeva. Ipak, poznato je da trenutačno pet islamskih vjeroučitelja vrše vjersku poduku za jedan broj muslimanske djece u vrtićima.
Navodno je takav poziv za suradnju upućen i Vrhbosanskoj nadbiskupiji i mitropoliji SPC-a, ali oni, kako je nedavno izjavila direktorica Mahmutović, nisu dostavili program za vjeronauk, a ni roditelji nebošnjačke djece u anketi nisu pokazali interes za uvođenje katoličkog, odnosno pravoslavnog vjeronauka. (bljesak info)
- HAVANA
#282 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
port4l wrote:mIRCerka wrote:Bosna i Hercegovina je SEKULARNA DRZAVA, a Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine.port4l wrote:Vjeronauka je aktivnost na koju ce djeca ICI SAMO AKO ROTITELJI TO ZELE...
Djeda mraz neka bude aktivnost na koju CE DJECA ICI SAMO AKO RODITELJI TO ZELE...
Neka se vjeronauka ne namece svoj djeci i neka se djed mraz ne namece svoj djeci!!!
Vi se pravite ludi, djed mraz nije odavdje protjeran niti ce IKADA BITI... istina je da nije dio Islamske tradicije i NECE NIKADA biti i mora Vam biti jasno NIKAKVOM SILOM NE MOZETE NEKOGA NATJERATI DA NESTO PRIHVATI AKO ON TO NE ZELI!!!
Trebalo bi da bude pravo IZBORA, ko zeli ima gdje ko ne zeli ima isto gdje... Do sada tog izbora nije bilo ako mene pitate vrijeme je da ga bude... to nije ni na ciju stetu mego svako bira ONO STO NJEMU ODGOVARA!!!
A secular state is a state or country that is officially neutral in matters of religion, neither supporting nor opposing any particular religious beliefs or practices. A secular state also treats all its citizens equally regardless of religion, and does not give preferential treatment for a citizen from a particular religion over other religions. Most often it has no state religion or equivalent. If there is a state religion, this should have only a symbolic meaning, not affecting the ordinary life of its citizens, and especially not making any distinction based on someone's religion.
DA jeste sekularna! jel ja trebam prihvatiti obicaje koji nemaju veze sa zivotom kojim ja zivim zato sto eto ti kazes da bih trebao ili zato sto ih ti prihvatas...
Vase djete CE BITI DAROVANO od djeda mraza ako zelite a ja samo zelim da moje ne bude jer ja to ne zelim i to je sva sustina... JA VAMA NE NAMECEM NISTA NEMOJTE NI VI MENI... i gotovo
nista mi ne smeta niti cu ikada ikome ista zabranjivati... ali mi smeta sto Vi meni gurate i podvaljujete pricu da Vam neko nesto ZBARANJUJE, da neko nekoga PROTJERUJE i sl...
Ovdje Vi meni namecete ono sto Vi zelite, ja Vama nista...
Ti il kasno pališ il nas podjebavaš.
Jebe se meni šta ti upražnjavaš i ne zanima me.
Moje dijete nije dobilo paketić prošle godine od deda mraza a neće izgleda ni ove.
Šta ti mi guramo i podvaljujemo?
Mi govorimo iz ličnog iskustva i o stvarima koje se nama dešavaju.
Navedi mi jedan post gdje je neko rekao da ti trebaš prihvatiti taj običaj.
- Air Ramiz
#283 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Prvo Večernji list nisu dodatne informacije.lord-executioner wrote:Nadam se da je sada jasnije, uz dodatne informacije, da se zaista protjeruje Deda Mraz, i da to nije rekla-kazala, niti dezinformacija,
Drugo Večernji list je klerofašističko glasilo, bez ikakve dileme.
Treće to može bit jedino dodatni izvor dezinformacija.
Četvrto naslov članka je "Djed Mraz zabranjen u Sarajevu". Mene interesuje na koji način je zabranjen, novinari sami sebe demantuju u članku navodeći:
"Ipak, doznajemo se kako je ona i ove godine prepustila osoblju u svakom od 24 gradska vrtića da organiziraju novogodišnja druženja s Djedom Mrazom samo ukoliko većina roditelja pokrene takvu inicijativu." Znači ako se pokrene inicijativa za druženje biće druženja, sloboda izbora, a naslov članka je zabrana.
Peto Večernji list kaže kako su ih navodno kontaktirali roditelji: "Roditelji koji su kontaktirali našu redakciju kažu da se takvim odnosom uprave prema benignoj pojavi, kakva je Djed Mraz, zapravo šalje ružna poruka o svjetonazoru koji djeca dobivaju u sarajevskim vrtićima."
Jel fakat ovi huškači kojima smetaju zeleni trotoari i zelena boca Sarajevskog kiseljaka misle da smo mi idioti i da vjerujemo da je neko iz Sarajeva kontaktirao klerofašističko glasilo koje za masakr u Ahmićima tvrdi da je razvikan masakr. Dajte bolan ljudi nemojte nas nasmijavat.
- travar
#284 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ma nisam zbog toga postirao, već zbog onoga boldiranog dijela, znači ako bude ili ne bude podjele paketića za to nije kriva dotična gospođa, već demokratija, znači kako većina odluči!Air Ramiz wrote:Da je pravde na ovom svijetu, novinari Večernjeg lista bi danas bili na robiji zbog podsticanja na ratni zločin. Pa to je jedina novina koja je za masakr u Ahmićima napisala da je razvikan.travar wrote: Niti o ovom temi za Večernji list ne žele govoriti u JU Djeca Sarajeva. Ipak, poznato je da trenutačno pet islamskih vjeroučitelja vrše vjersku poduku za jedan broj muslimanske djece u vrtićima.
Navodno je takav poziv za suradnju upućen i Vrhbosanskoj nadbiskupiji i mitropoliji SPC-a, ali oni, kako je nedavno izjavila direktorica Mahmutović, nisu dostavili program za vjeronauk, a ni roditelji nebošnjačke djece u anketi nisu pokazali interes za uvođenje katoličkog, odnosno pravoslavnog vjeronauka. (bljesak info)
Zadnji boldirani dio, je sam po sebi jasan!
@HAVANA
malo kulture i poštovanja nije na odmet
- Air Ramiz
#285 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ma skontao sam travar, nisam zbog tebe reagovao nego zbog članka. Hvala za članak u svakom slučaju. Pogledaj moj prethodni komentar.travar wrote:Ma nisam zbog toga postirao, već zbog onoga boldiranog dijela, znači ako bude ili ne bude podjele paketića za to nije kriva dotična gospođa, već demokratija, znači kako većina odluči!Air Ramiz wrote:Da je pravde na ovom svijetu, novinari Večernjeg lista bi danas bili na robiji zbog podsticanja na ratni zločin. Pa to je jedina novina koja je za masakr u Ahmićima napisala da je razvikan.travar wrote: Niti o ovom temi za Večernji list ne žele govoriti u JU Djeca Sarajeva. Ipak, poznato je da trenutačno pet islamskih vjeroučitelja vrše vjersku poduku za jedan broj muslimanske djece u vrtićima.
Zadnji boldirani dio, je sam po sebi jasan!
@HAVANA
malo kulture i poštovanja nije na odmet
- shuriken
#286 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
cista istina za VecernjiAir Ramiz wrote:Da je pravde na ovom svijetu, novinari Večernjeg lista bi danas bili na robiji zbog podsticanja na ratni zločin. Pa to je jedina novina koja je za masakr u Ahmićima napisala da je razvikan.travar wrote: Niti o ovom temi za Večernji list ne žele govoriti u JU Djeca Sarajeva. Ipak, poznato je da trenutačno pet islamskih vjeroučitelja vrše vjersku poduku za jedan broj muslimanske djece u vrtićima.
pa Milorad Dodik im je osoba godine, jel treba sta vise reci
sto ne umanjuje cinjenicu da je Djed Mraz ideoloskom manipulacijom postao Sveti Nikola da bi se ogadio Bosnjacima
- lord-executioner
#287 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
shuriken wrote:cista istina za VecernjiAir Ramiz wrote:Da je pravde na ovom svijetu, novinari Večernjeg lista bi danas bili na robiji zbog podsticanja na ratni zločin. Pa to je jedina novina koja je za masakr u Ahmićima napisala da je razvikan.travar wrote: Niti o ovom temi za Večernji list ne žele govoriti u JU Djeca Sarajeva. Ipak, poznato je da trenutačno pet islamskih vjeroučitelja vrše vjersku poduku za jedan broj muslimanske djece u vrtićima.
pa Milorad Dodik im je osoba godine, jel treba sta vise reci
sto ne umanjuje cinjenicu da je Djed Mraz ideoloskom manipulacijom postao Sveti Nikola da bi se ogadio Bosnjacima
Opet se podlijeze generalizaciji. Ako je Vecernji list fasistoidan, to ne znaci da je apsolutno svaka informacija koju prenesu netacna. Ja bih zaista volio da neko sa sarajevo-x portala detaljno ispita slucaj, a mislim da bi rezultat istrazivanja bio u skladu sa vec dostupnim informacijama. Bilo bi dobro da neki neutralan medij jasno i glasno objavi cinjenice, kako ne bismo nagadjali ( ili se nadati? ) je li laz i propaganda, i zastraniti u raspravama koje bi se morale ticati pitanja koliko je to korektno prema djeci, i da li nesto tako monstruozno poput ukidanja Deda Mraza u vrticima moze biti korektno.
- Air Ramiz
#288 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Večernji list je naveo da je DM zabranjen u Sarajevu?!lord-executioner wrote:
Opet se podlijeze generalizaciji. Ako je Vecernji list fasistoidan, to ne znaci da je apsolutno svaka informacija koju prenesu netacna. Ja bih zaista volio da neko sa sarajevo-x portala detaljno ispita slucaj, a mislim da bi rezultat istrazivanja bio u skladu sa vec dostupnim informacijama. Bilo bi dobro da neki neutralan medij jasno i glasno objavi cinjenice, kako ne bismo nagadjali ( ili se nadati? ) je li laz i propaganda, i zastraniti u raspravama koje bi se morale ticati pitanja koliko je to korektno prema djeci, i da li nesto tako monstruozno poput ukidanja Deda Mraza u vrticima moze biti korektno.
- HAVANA
#289 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
@HAVANA
malo kulture i poštovanja nije na odmet[/quote]
Halali mi
malo kulture i poštovanja nije na odmet[/quote]
Halali mi
-
zonbirile
#290 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
PostPostao/la zonbirile dana 28/11/2008 20:42
port4l i air ramiz
port4l i air ramiz
- Air Ramiz
#291 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Katolički centar se također finansira od para svih poreskih obveznika, imaju svoju stavku u budžetu kantona. Toliko o principijelnosti.zonbirile wrote:PostPostao/la zonbirile dana 28/11/2008 20:42
port4l i air ramiz
- vjesticanametli
#292 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
treba nevjerne protjerat ali ostaviti lovu da se vjernici obrazju
-
zonbirile
#293 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
air ramiz
Tačno ima stavka,a reci kolika je,i za što je dostatna.
- Air Ramiz
#294 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Zašta god je, od nas sviju je. Sad ti meni reci da li ima stavka za vjeronauku u vrtićima?zonbirile wrote:air ramiz
- Air Ramiz
#295 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Meni je fascinantna jedna stvar. Ovdje ima dosta ljudi koji su završili Katolički školski centar, i mašala neka su. I većina njih ne želi vjeronauku u vrtićima (ne želim ni ja, govorim samo o "principijelnosti"), zbog toga da se djeca ne bi podvajala. Ako je to razlog pitam ih, zašto ste završili vjersku školu a ne državnu i samim tim se podvojili izborom škole čiji je osnivač crkva, a ne država?
-
zonbirile
#296 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
air ramiz
sada ti ,mene navodiš da kažem onako "premjerski" po zakonu.Nije tačno,nije ista kao .Malo više informiranosti ne škodi,a manje zasljepljenosti,nije prepirka valjda na nacionalnoj osnovi.Vidi KŠC je u svom prostoru,izvorno svom,što ni jedno obdanište nije.Svo tehničko,pomoćno i upravno osoblje je na jaslama drugih fondova.Stavka u buđetu je cca 35%,koliko je i zastupljen nastavni program.E sad u prostoru,npr. đamije Fahda otvoriti obdanište otvorenog tipa za svu djecu tog kvarta,dobiti 35% sredstava,a ostalo sam finansirati nije problem,to je ta relacija.Deda Mraz je van ovih priča i on je pravo izbora svakog pojedinca,jer ne opterećuje zajedenicu,a pojedincima je uskraćena mogućnost,konkretno u vrtićima-javnim.To što ga ima u Mercatoru,nema veze,pričamo o javnim ustanovama grada Sarajeva.
sada ti ,mene navodiš da kažem onako "premjerski" po zakonu.Nije tačno,nije ista kao .Malo više informiranosti ne škodi,a manje zasljepljenosti,nije prepirka valjda na nacionalnoj osnovi.Vidi KŠC je u svom prostoru,izvorno svom,što ni jedno obdanište nije.Svo tehničko,pomoćno i upravno osoblje je na jaslama drugih fondova.Stavka u buđetu je cca 35%,koliko je i zastupljen nastavni program.E sad u prostoru,npr. đamije Fahda otvoriti obdanište otvorenog tipa za svu djecu tog kvarta,dobiti 35% sredstava,a ostalo sam finansirati nije problem,to je ta relacija.Deda Mraz je van ovih priča i on je pravo izbora svakog pojedinca,jer ne opterećuje zajedenicu,a pojedincima je uskraćena mogućnost,konkretno u vrtićima-javnim.To što ga ima u Mercatoru,nema veze,pričamo o javnim ustanovama grada Sarajeva.
- lord-executioner
#297 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Sve mi je poznato o ratnim zlocinima, huskackim politikama, i drugim ratnim i poratnim desavanjima, kao i ulozi pojedinih medija u stvaranju masovne politicke histerije u kojoj jedino bosnjacki, hrvatski i srpski politicki ( nacionalisticki, treba li reci ) vrhovi obiru kajmak, jasuci za grbacom narodu, ili narodima. Fanatizma i fundamentalizma nije oslobodjena nijedna strana, i to je realnost da realnija ne moze biti. Problem u ovom slucaju nije senzacionalisticki naslov "Deda Mraz zabranjen u Sarajevu", nego Deda Mraz koji je zabranjen u sarajevskim vrticima pod dirigentskom palicom gdje Arzije ( koja bi se mogla zvati i Gospava i Katarina, jednako bi pokvareno bilo, samo je nesretna koincidencija da se ovo poklopilo sa uvodjenjem vjeronauke, ako je koincidencija ). Ovo sto sam boldirao mogu popratiti samo sa tri smileya:Air Ramiz wrote:Večernji list je naveo da je DM zabranjen u Sarajevu?!lord-executioner wrote:
Opet se podlijeze generalizaciji. Ako je Vecernji list fasistoidan, to ne znaci da je apsolutno svaka informacija koju prenesu netacna. Ja bih zaista volio da neko sa sarajevo-x portala detaljno ispita slucaj, a mislim da bi rezultat istrazivanja bio u skladu sa vec dostupnim informacijama. Bilo bi dobro da neki neutralan medij jasno i glasno objavi cinjenice, kako ne bismo nagadjali ( ili se nadati? ) je li laz i propaganda, i zastraniti u raspravama koje bi se morale ticati pitanja koliko je to korektno prema djeci, i da li nesto tako monstruozno poput ukidanja Deda Mraza u vrticima moze biti korektno.Mene interesuje na koji način. Jel to znači da ako neko ugleda DM u Merkatoru kao što bude u trgovačkim centrima svake godine, da se mora uhapsit? Ako je pak Večernji svojim fašistoidnim nastupom htio malo nahuškat svoje pučanstvo po ko zna koji put, pa je zapravo mislio da je DM zabranjen u javnoj ustanovi Vrtići, opet dolazimo do kontradikcije koju je Večernji izrekao jer se navodi da svaki vrtić zasebno može organizovat DM-a ako to žele roditelji, što apsolutno nema nikakve veze sa zabranom. Ako DM-a nije bilo prošlih godina, možda nije bilo para za DM u 48 vrtića, zar niko nije razmišljao o toj strani, nego se odma krenulo sa špekulacijom i naravno izvor tih špekulacija danas kao i uvijek na prvom mjestu su hrvatski mediji, koji su zbog takvog fanatizma vlastiti narod pomjerali iz Srednje Bosne u Šuškovo i Bobanovo, a sad ko ludi pokušavaju da vrate doktore koji su otišli u Hrvatsku iz Nove Bile u kojoj su napravili etničku bolnicu pored žive Travničke samo da bi se podvajali. Takva politika Tuđmanovog humanog preseljenja ima svoju osnovu u kreiranju slike ugroženosti u multietničnim srednima kao što su Sarajevo, Tuzla, Bihać i ostala mjesta gdje je Armija BiH odnosno Republika BiH bila na snazi, a ovo je samo jedna od priča koja se uklapa u tu sliku kreiranu od bolesnika koji da bi mogli pljuvat po drugom narodu, vlastiti sluđuju, i poručuju bježite iz Sarajeva, vi ste ugroženi, tamo vam ne daju Deda Mraza. To je postalo itekako providno, pa čak je i Franjo Topić u sred Hrvatske to rekao u emisiji Nedeljom u 2, i gledao sam reakcije pravih Hrvata koji su ga zdušno podržali u onom što je rekao dok su protiv bili samo ovi fanovi Večernjeg smeća sa istim argumentima koje danas ponovo gura taj jadni list.
Upravo primijetih da se raspravlja o novcu. Opet naglasavam, za paketice i Deda Mraza sigurno se moze naci koja stotina ako svaka shusha u parlamentu ima 5.500 KM. Mislim da ne treba isticati finansijske stavke bez tacnih cifri iz budzeta.
-
zonbirile
#298 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
air ramiz
ccc koje neznanje,pa gdje ti živiš.KŠC nije bogoslovija,to ti je dole niže Gašijeve pekare.U KŠCi ide više muslimanske djece nego katoličke i pravoslavne zajedno.Kada je bilo puno stranaca u gradu išla su i njihova djeca,crnci,kinezi...Vjeronauk je bio fakultativan,neobavezan i bez ikakvog uslovljavanja i sankcija.Kvalitet,ili bolje reći red u dvorištu i školi je na visokom nivou.Buni te onih 35% posto nastavnog programa,koji nije vjerski,već laički,svjetovni,ali je iz hrvatskih škola kao dio nacionanih predmeta .
ccc koje neznanje,pa gdje ti živiš.KŠC nije bogoslovija,to ti je dole niže Gašijeve pekare.U KŠCi ide više muslimanske djece nego katoličke i pravoslavne zajedno.Kada je bilo puno stranaca u gradu išla su i njihova djeca,crnci,kinezi...Vjeronauk je bio fakultativan,neobavezan i bez ikakvog uslovljavanja i sankcija.Kvalitet,ili bolje reći red u dvorištu i školi je na visokom nivou.Buni te onih 35% posto nastavnog programa,koji nije vjerski,već laički,svjetovni,ali je iz hrvatskih škola kao dio nacionanih predmeta .
- kockica_kockica
#299 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Vidim da Ramizu sad ni KSC ne valja...
Hrvati ga napravili pa ne valja...
mrznja je jedna vrlo teska bolest
mrznja je jedna vrlo teska bolest
- chuchumbamayumbe
#300 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Garantujem vam da ce se famozna "zabrana Djeda Mraza u JU Djeca Sarajeva" naci kao jedna od tema u 60 minuta.
Direktno cu im se obratiti da provjere tacnost i istinitost ove informacije, jer smatram da su oni jedini koji mogu doci do svih detalja.
Direktno cu im se obratiti da provjere tacnost i istinitost ove informacije, jer smatram da su oni jedini koji mogu doci do svih detalja.