"Oslobodjenje" Muje Selimovica

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Blobi

#276 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Blobi »

seln wrote:Zakljucujem da su novinari nepismeni jer smo na ovom forumu imali hiljadu primjera njihove nepismenosti.
Zakljucujem da su citaoci nepismeni jer samo nepismeni mogu citati takav kupusni list.

Nesto nejasno?
Au studente, opasan si a i ostar, moram se povuci (ne zelim se nize spustati/ici off topic). :run:
HAVANA

#277 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by HAVANA »

Alfa_Ze wrote: Image

Jedan od prvih srusenih objekata u Sarajevu tokom 1992. godine bila je zgrada OSLOBODJENJA. Ali ni to nije sprijecilo tadasnje radnike i redakciju OSLOBODJENJA, da nastave sa radom i da budu proglaseni za '' LIST GODINE U SVIJETU 1992. "

PS. sad se nastavi smijati !!

:bih: :bih: :bih:

Nego ima li ko sliku fahrudina,fahrudinove imovine i položaja 92 godine. :oops:
VjecitiStudent

#278 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

Alfa_Ze wrote: Jedan od prvih srusenih objekata u Sarajevu tokom 1992. godine bila je zgrada OSLOBODJENJA. Ali ni to nije sprijecilo tadasnje radnike i redakciju OSLOBODJENJA, da nastave sa radom i da budu proglaseni za '' LIST GODINE U SVIJETU 1992. "

Nazalost, ratno, nezavisno, izvanredno "Oslobodjenje" nije ni u kakvoj vezi sa danasnjom novinom, koja je samo obican instrument, koji prevashodno sluzi interesima njenog vlasnika.
tabloid

#279 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by tabloid »

Alfa_Ze wrote:
tabloid wrote: Znaci,bazduljas nam skrece paznju,da su pocinjeni zlocini nekih pripadnika Armije BiH,odgovorna politika Alije Izetbegovica.Da je Predsjednistvo BiH na celu sa Izetbegovicem vodilo takvu politiku,bilo bi procesuiranja i podizanja optuznica od strane Haskog tribunala,kao sto je slucaj sa srpskim i hrvatskim rukovodstvom u BiH.
Bazduljas to zna,ali on je placen da pljuje po bosanskim patriotama,koji se casna obraza izasli iz rata.
I pitamo se,zasto Oslobodjenje ima mali tiraz?
ABiH se uglavnom branila od napada JNA,VRS,HVO. Ali nemozes tvrditi da i u takvoj borbi nije bilo zlocina od strane AbiH nad Srbima i Hrvatima !! Prisjeti se sudjenja recimo generalu Enveru Hadzihasanovicu i pukovniku Amiru Kuburi ili ovaj slucaj ''Trusina'', koji se vodi pred sudom za Ratne zlocine BiH.
A bice toga zasigurno jos !!
Ja netvrdim da nije bilo zlocina od strane Armije RBiH,kao takvi se trebaju kazniti,ali te zlocine su napravili pojedinci ili neke grupice,sto se nemoze dovesti u kontekst da je to Predsjednistvo na celu sa Izetbegovicem planiralo,sistematski podsticalo na zlocine,kao sto je slucaj sa Srbima i Hrvatima u BiH.U prilog tome,govore i presude:
-Hadžihasanovića se optuzuje za nepreduzimanje potrebnih i razumnih mjera da spriječi i kazni ubistva i okrutno postupanje sa zatočenicima
-Kubura se optuzuje krivim za nepreduzimanje mjera da se spriječi i kazni pljačka koju su njegove snage počinile na raznim lokacijama

Bazduljas ovim svojim tekstom svjesno plasira laz,i naravno vrijedja inteligenciju citalaca(Bosnjackih) Oslobodjenja.
VjecitiStudent

#280 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

tabloid wrote: Bazduljas ovim svojim tekstom svjesno plasira laz,i naravno vrijedja inteligenciju citalaca(Bosnjackih) Oslobodjenja.
Ili ti nisi dovoljno informisan?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3203323.stm
Bosnia leader was war crimes suspect
Former Bosnian president Alija Izetbegovic was under war crimes investigation until his death, the Hague tribunal has revealed on the day of his funeral.
tabloid

#281 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by tabloid »

VjecitiStudent wrote:
tabloid wrote: Bazduljas ovim svojim tekstom svjesno plasira laz,i naravno vrijedja inteligenciju citalaca(Bosnjackih) Oslobodjenja.
Ili ti nisi dovoljno informisan?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3203323.stm
Bosnia leader was war crimes suspect
Former Bosnian president Alija Izetbegovic was under war crimes investigation until his death, the Hague tribunal has revealed on the day of his funeral.
At the United Nations tribunal on the former Yugo-slavia, Florence Hartmann, spokeswoman for the chief prosecutor, Carla Del Ponte, saidMr Izetbegovic was "a suspect and under investigation". But the inquiries were halted when he died on Sunday. No details were given about what crimes Mr Izetbegovic was suspected of, and the prosecutor had not amassed enough evidence in his lifetime to issue an indictment[IND, 10/23/03]

Vlasti Republike Srpske dostavile su Haškom tribunalu dokaze protiv Alije Izetbegovića, Ejupa Ganića i Stjepana Kljuića, ali Hag nikada protiv njih nije podigao optužnicu.[/www.danas.rs 26/02/2009]
Sarajevski

#282 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Sarajevski »

nisu, jer je na vrijeme umro
da je radio ono to je trebalo, ne bi danas ganic sjedio u zatvoru, a jovo divjak smio najdalje do fojnice
Alfa_Ze

#283 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Alfa_Ze »

tabloid wrote: Ja netvrdim da nije bilo zlocina od strane Armije RBiH,kao takvi se trebaju kazniti,ali te zlocine su napravili pojedinci ili neke grupice,sto se nemoze dovesti u kontekst da je to Predsjednistvo na celu sa Izetbegovicem planiralo,sistematski podsticalo na zlocine,kao sto je slucaj sa Srbima i Hrvatima u BiH.U prilog tome,govore i presude:
-Hadžihasanovića se optuzuje za nepreduzimanje potrebnih i razumnih mjera da spriječi i kazni ubistva i okrutno postupanje sa zatočenicima
-Kubura se optuzuje krivim za nepreduzimanje mjera da se spriječi i kazni pljačka koju su njegove snage počinile na raznim lokacijama

Bazduljas ovim svojim tekstom svjesno plasira laz,i naravno vrijedja inteligenciju citalaca(Bosnjackih) Oslobodjenja.
Zlocina pripadnika ABiH nad Srbima i Hrvatima je definitivno bilo, to netreba minimizirati ili pokusati osporavati.
Niko ne tvrdi da je Izetbegovic planirao pocinjene zlocine, ali da je za iste zlocine znao, to je nesumljivo tacno.Po tom osnovu se i ‘’okrivljuje’’ Izetbegovic sto protiv tih pocinilaca zlocina nije poduzimao radnje iz svoje nadleznosti kao vrhovni komantant ABiH, da se oni sprijece, procesuiraju i kazne.
Naravno, to je bilo jako tesko uraditi mozda u ono vrijeme i tadasnjim okolnostima ( slucaj Caco ), ali po zavrsetku rata, svakako da.

Skrivanjem istine o stradanju recimo Srba u Sarajevu od strane pojedinaca i grupa ( Celo, Caco, Juka,i ostali ), nesumjnivo dovodi u situaciju da ona druga ( srpska ) strana, svjesnim lazima i manipulacijom, tvrdi da je u Sarajevu bilo ‘’navodno 140 logora za Srbe’’, sto zaista nije tacno.

Dakle, moj zakljucak bi bio : Jedna je istina, sve ostalo su manipulacije i lazi !! Samo dokazivom istinom, protiv konstrukcije lazi i manijpulacija !!
Alfa_Ze

#284 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Alfa_Ze »

VjecitiStudent wrote:
Alfa_Ze wrote: Jedan od prvih srusenih objekata u Sarajevu tokom 1992. godine bila je zgrada OSLOBODJENJA. Ali ni to nije sprijecilo tadasnje radnike i redakciju OSLOBODJENJA, da nastave sa radom i da budu proglaseni za '' LIST GODINE U SVIJETU 1992. "

Nazalost, ratno, nezavisno, izvanredno "Oslobodjenje" nije ni u kakvoj vezi sa danasnjom novinom, koja je samo obican instrument, koji prevashodno sluzi interesima njenog vlasnika.
Definitivno si u pravu !! Danas u Bosni i Hercegovini ne postoji NEZAVISNI MEDIJ ( stampani ili elektronski ) koji nije u funkciji pojedinca ili grupe. Zalosno ali istinito!!

Oslobodjenje (bar kad se tice nekog zadnjeg perioda), je u POKUSAJU da se polako vraca na brend koji je imalo ONO STARO Oslobodjenje. Koliko ce uspjeti u tome ????
Naravno tu ne uklucujem ''SAN'', koji i jeste pokrenut radi uzejamne pljuvacine sa Avazom !!
tabloid

#285 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by tabloid »

Alfa_Ze wrote:
tabloid wrote: Ja netvrdim da nije bilo zlocina od strane Armije RBiH,kao takvi se trebaju kazniti,ali te zlocine su napravili pojedinci ili neke grupice,sto se nemoze dovesti u kontekst da je to Predsjednistvo na celu sa Izetbegovicem planiralo,sistematski podsticalo na zlocine,kao sto je slucaj sa Srbima i Hrvatima u BiH.U prilog tome,govore i presude:

Zlocina pripadnika ABiH nad Srbima i Hrvatima je definitivno bilo, to netreba minimizirati ili pokusati osporavati.
Niko ne tvrdi da je Izetbegovic planirao pocinjene zlocine, ali da je za iste zlocine znao, to je nesumljivo tacno.Po tom osnovu se i ‘’okrivljuje’’ Izetbegovic sto protiv tih pocinilaca zlocina nije poduzimao radnje iz svoje nadleznosti kao vrhovni komantant ABiH, da se oni sprijece, procesuiraju i kazne.
Naravno, to je bilo jako tesko uraditi mozda u ono vrijeme i tadasnjim okolnostima ( slucaj Caco ), ali po zavrsetku rata, svakako da.

Skrivanjem istine o stradanju recimo Srba u Sarajevu od strane pojedinaca i grupa ( Celo, Caco, Juka,i ostali ), nesumjnivo dovodi u situaciju da ona druga ( srpska ) strana, svjesnim lazima i manipulacijom, tvrdi da je u Sarajevu bilo ‘’navodno 140 logora za Srbe’’, sto zaista nije tacno.

Dakle, moj zakljucak bi bio : Jedna je istina, sve ostalo su manipulacije i lazi !! Samo dokazivom istinom, protiv konstrukcije lazi i manijpulacija !!
Ako se po tvojoj logici Izetbegovic "okrivljuje"kako nije i on osudjen kao Hadzihasanovic i Kubura?!Zlocine koje je napravila vojska,odgovoran je vojni kadar(starjesine,komadanti Korpusa...).
tabloid

#286 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by tabloid »

Stoga ljevica bila ona socijaldemokratska ili liberalna "njihova"ili "nasa"(stranka),mora sebe pozicionirati ne samo jasnm politickim odrednicima,vec i cvrstim protivstavom prema religijskim vodjama.Uloga religije treba biti izbacena iz javnog zivota drustva.(Oslobodjenje 16.01.2010)

Tipican dokaz niskotiraznog Oslobodjenja,kao list doktrine,novina koja propagira ideje SDP-a.
Alfa_Ze

#287 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Alfa_Ze »

tabloid wrote: Ako se po tvojoj logici Izetbegovic "okrivljuje"kako nije i on osudjen kao Hadzihasanovic i Kubura?!Zlocine koje je napravila vojska,odgovoran je vojni kadar(starjesine,komadanti Korpusa...).
Vrhovni komandant oruzanih snaga ABiH je bio Alija Izetbegovic, po svojoj funkciji Predsjednika. Dakle, po funkciji je bio nadredjen Stabu vrhovne komande ABiH na celu sa Seferom Halilovicem i kasnije Rasimu Delicu.
Po tome proizilazi da je Izetbegovic bio NADREDJENI preko VRHOVNE KOMANDE i svim starjesinama Korpusa, pa i Hadzihasanovicu i Kuburi !!

No to nije tema !!
Alfa_Ze

#288 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Alfa_Ze »

tabloid wrote:Stoga ljevica bila ona socijaldemokratska ili liberalna "njihova"ili "nasa"(stranka),mora sebe pozicionirati ne samo jasnm politickim odrednicima,vec i cvrstim protivstavom prema religijskim vodjama.Uloga religije treba biti izbacena iz javnog zivota drustva.(Oslobodjenje 16.01.2010)

Tipican dokaz niskotiraznog Oslobodjenja,kao list doktrine,novina koja propagira ideje SDP-a.
Sta mislis da u Parlamentu svaki Bosnjak prije svog govora prouci (za govornicom) Fatihu, pa potom izadje Hrvat i izmoli Ocenjas, pa izadje Srbin izmoli . . . . . ???? :?: :cry: :?:

Rat jeste unazadio ovu zemlju, ali koliko su je unazadili papci, to je neprocjenjivo !! :x
udrch

#289 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by udrch »

Nažalost papanluk nam je životni usud..
Iako sam po čitav dan na internetu, volio sam ponijeti kući Avaz ili Oslobođenje ( zavisi od toga koju su sportsku informaciju stavili na naslovnu stranu ), pa polahko uz kahvu do večere čitati..
Ali brate odvadio sam se nakon što nekoliko puta nisam od bljuvotina mogao večerati..
Ova dva nazovi dnevna lista su postali bilteni određenog kruga ljudi sa kojima ja ne želim imati ništa, jer njihove namjere mi smrde, njihova djela mi govore da nam ni sa njima neće biti ništa bolje..
Prijeratno Oslobođenje je sramota dovoditi u vezu sa ovim današnjim..
Današnji Avaz je još gori primjer najžuće štampe koja ima na ovom svijetu..
Koliko dobro rade svoj posao u zadnje vrijeme ove dvije novine pokazatelj vam je sljedeći podatak:
- Bio sam uključen u insertaciju kataloga jedne firme u obadvije novine..Oslobođenje je prije šest mjeseci imalo tiraž petkom oko 10 do 12 hiljada, a Avaz od 85 do 95..
Zadnji katalog za maj mjesec je insertiran u Avazu u ukupnom iznosu od 35 hiljada, a u oslobođenju 6 hiljada..
Sve ostalo je vraćeno, džaba se toliko štampalo..
Msilim da je odlično vrijeme za novi dnevni list na ovim prostorima, koji neće imati ništa zajedničko sa ovim ublehašima..ali nažalost nema ko pisati za njega..
Dok ne dobijemo prave medije nikad se hljeba u ovoj zemlji nećemo najesti
ultima_palabra

#290 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ultima_palabra »

udrch wrote:Koliko dobro rade svoj posao u zadnje vrijeme ove dvije novine pokazatelj vam je sljedeći podatak:
- Bio sam uključen u insertaciju kataloga jedne firme u obadvije novine..Oslobođenje je prije šest mjeseci imalo tiraž petkom oko 10 do 12 hiljada, a Avaz od 85 do 95..
Zadnji katalog za maj mjesec je insertiran u Avazu u ukupnom iznosu od 35 hiljada, a u oslobođenju 6 hiljada..
Sve ostalo je vraćeno, džaba se toliko štampalo..
Dobar info :thumbup:
A slažem se da ne bi loše bilo imati novi dnevni list, mada je pitanje koliko bi i oni prodavali u trenutnim okolnostima. Ipak grehota je Oslobođenje porediti sa Avazom, u zadnjih par mjeseci je primjetno poboljšanje u Oslobođenju.
Hilmo/Mujo/neznamko razmišlja poslovno, pa sve žutilo trpa u San... Oslobođenje se čak možda manje prodaje zbog manjka žutila, poznavajući mentalitet bh.ljudi danas :roll:
udrch

#291 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by udrch »

Ja sam samo čitač novina, ali sam siguran da se kvalitetna novina ne pravi političkim prepucavanjem i bljuvotinama..nikad ne mogu da skontam zašto se Oslobođenje ne može da kutariše takvog stila..sami kažu da su neovisni, da su napredni i slično, a onda urednik sebi dopusti da mu novinarčići pišu neprovjerene bljuvotine o mizernim političarima, o vjerskim službenicima, o poslovnim ljudima i sl..
Previše je poganluka i crnila, za promjenu ja bih pokušao sa vedrijim temama i sa potpuno nenavijačkim pričama o političkim strankama..
Nikoga ne treba unaprijed otpisivati niti favorizirati, pa ne znam ko da je u pitanju..i socijalisti i liberali i nacionalisti i ultranacionalisti zaslužuju kulturan i nenavijački odnos u jednom dnevnom listu..
Ako žele da svaki dan čitam novine, ne želim u njima čitati teme koje me opterećuju i nerviraju..
studeni76

#292 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by studeni76 »

Ima li neko PDF izdanje Oslobođenja za petak,28Maj?Potrebno je da nesto procitam pa ako neko ima,da se javi na PP.
Hvala
addem

#293 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by addem »

Najbolji su mi ovi sto brane oslobodjenje, kao pismen gradski list :lol: :lol: :lol: . Pa ljudi da li ste vi normalni. Oslobodjenje je isti shit kao i Avaz samo sto se prodaje u manjem tirazu i samo sto zastupa necije druge interese a ne Radonciceve.
Selimovic=Radoncic ja ne vidim nikakve razlike izmedju ove dvojice.

Oslobodjenje 92 = Narodno oslobodjenje- list godine u svijetu, novina koja je radila u inat ratu.
Oslobodjenje 2010 = Oslobodjenje Muje Selimovica - list koji nema nikakve sanse vise da bude list godine u svijetu.

Amin.
ultima_palabra

#294 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ultima_palabra »

Avaz=San, takmičenje u pljuvanju u dalj :D U Oslobođenju toga ne vidim...mada mogu i puno bolje
ins

#295 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ins »

Oslobodjenje je u jucerasnjem broju potpisivanju ugovora o izgradnji tunela Vijenac, sto je najbitnija stvar do sada na autoputu vrijedna 54.000.000 EUR, posvetila sramotnih 4x8 cm na XX stranici...

Zar zaista misle da ce tako pomoci SDP-u da dodje na vlast? :run:
ultima_palabra

#296 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ultima_palabra »

ins wrote:Zar zaista misle da ce tako pomoci SDP-u da dodje na vlast?
Hilmo ima uticaja u 3-4 stranke, čisto da se obezbjedi...nije njemu SDP mnogo u srcu, ne brini se :roll:
ins

#297 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ins »

Ma nema Hilmo veze sa tim, ovo je Boricev i Krehicev biser... :run:
amrica

#298 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by amrica »

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=7482

"Tokom pretrage terena na strmim obroncima kanjona Grčavke uočeni su tragovi - skinuta mahovina s kamenja, kao i otisci u pijesku pored rijeke

Četrdesetak ljudi i danas je intenzivno tragalo za 24-godišnjim avanturistom Martinom Benoa Nicolasom iz Francuske, koji je nestao na Zelengori u Nacionalnom parku Sutjeska kod Foče.

Prema riječima Čede Zelovića, načelnika fočanske Civilne zaštite, 10-ak pripadnika Civilne zaštite jučer se konopcima spustilo u kanjon rijeke Grčavke pretražujući gornji tok ove rijeke u pravcu mjesta Careva gora.

Pored pripadnika Civilne zaštite, u potrazi za Nicolasom sudjeluju pripadnici Državne granične službe, specijalci MUP-a Republike Srpske, osoblje nacionalnog parka i lokalna policija...."

____________________________________________-

Ima li neko da mi objasni koja je to rijeka Grcavka? Da li je to neka manje poznata rijeka? Ili je vlast promijenila ime Hrcavka u Grcavka? :? :cry: Ili je novinarski biser?

I kako se ime moze pisati bez prezimena? Covjek se zove Martin Benoit Nicolas, a preziva Guilliame
Pa onda "...Martinom Benoa Nicolasom..." padezi :shock: ... O fonetskom pisanju :cry: Koliko znam s u Nikolas se ne izgovara....
strujnik

#299 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by strujnik »

Danas tekst o koridi u Cevljanovicima, i to ide na dvije stranice.
Pise sponzor MIMS i FIS,
Tekst pisala Edina Kamenica (zaibretio se kad sam vidio, da su je primorali, poslije svih onih tema kojim se ona bavi da o tome pise).
Takve stvari Oslobodjenju ne treba, jer sam 100% siguran, ni jedan citatelj Oslobodjenja ne posjecuje takve dogadjaje.
bosanski

#300 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by bosanski »

Oslobođenje je bezveze novina, nedavno sam čitao bg. Politiku - ono vidiš šta je stara škola novinarstva.
Post Reply