Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
exliberal-ex

#276 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by exliberal-ex »

vjesticanametli wrote:
exliberal-ex wrote:
sorge_sa wrote:Otidji u Image, Semizovac, predjelo maslenica, zatim naruci dvije teletine ispod saca, salatu sopsku, pivo ako preferiras ili po casu vina, i na kraju desert suhe sljive u sosu, sve skupa za dvoje nece izac vise od 60km, vjeruj cijena sitnica za kvalitetu obroka.

gdje ti je Image, jel imas adresu...I ak omoze malo detaljnije, zadnji put sam u semizovcu bio ima.....ma I nesjecam se
proĐŽes semizovac i picis jos mozda kilometar i s desne strane je .....danas nisam kuhala i jedite u imidzu :lol:
extra restoran :thumbup: uglavno upravi prema olovu :D
Vjestica I Hajvan.... :kiss:
vjesticanametli

#277 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

heh fino i ne zaboravi da jedes kljukusu :lol:

QQ ja svaki put za sebe tepsiju :lol:
Hajvan

#278 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Hajvan »

Tava "Imidž" za dvije osoe je takođe odlična kao i čorba u jestivom vrču/posudi napravljenom od peciva.
exliberal-ex

#279 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by exliberal-ex »

vjesticanametli wrote:heh fino i ne zaboravi da jedes kljukusu :lol:

QQ ja svaki put za sebe tepsiju :lol:

ma to napravim sam za pola sata...problem je sto neznam da stanem kad pocnem...a dodam toliko bjelog luka da smrdim sedam dana poslije... :D
Nisrin

#280 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

Znam da NIJE Sarajevo, ali da ne otvaram novu temu, da napisem danasnje iskustvo u ZDRAVOJ VODI u Jablanici:

Meso im NIJE vidjelo janjetine, osjecalo se na kurbansko meso...donesu 300g manje, naplacuju 4 kriske hljeba 2 KM, krompir im k'o kamen, stvarno ne znam sta im je, jer su prije bili pojam dobrog i ukusnog mesa i savrsene usluge!!!
Danas im jeste bila nenormalna guzva, ali sezona je, i konobari su toliko profesionalni da kad se okrenu od gosta, jebu Boga, mater itd...
Mene Zdrava voda vise vidjeti nece!!!
homega

#281 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by homega »

Nisrin wrote:Znam da NIJE Sarajevo, ali da ne otvaram novu temu, da napisem danasnje iskustvo u ZDRAVOJ VODI u Jablanici:

Meso im NIJE vidjelo janjetine, osjecalo se na kurbansko meso...donesu 300g manje, naplacuju 4 kriske hljeba 2 KM, krompir im k'o kamen, stvarno ne znam sta im je, jer su prije bili pojam dobrog i ukusnog mesa i savrsene usluge!!!
Danas im jeste bila nenormalna guzva, ali sezona je, i konobari su toliko profesionalni da kad se okrenu od gosta, jebu Boga, mater itd...

Kol'ko "Gojko" platio :D
Better Man

#282 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Better Man »

Nisrin wrote:Znam da NIJE Sarajevo, ali da ne otvaram novu temu, da napisem danasnje iskustvo u ZDRAVOJ VODI u Jablanici:

Svake godine kad se vraćam kući s mora svratim u Zdravu Vodu i kupim kilu janjetine da ponesem i uvijek je usluga bila vrhunska i meso je bilo vrhunsko. Kad mi donesu otvore i pokažu i pitaju dali sam zadovoljan itd. Tako je bilo i ove,a gužva je bila strašna.
Shon Phon

#283 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Shon Phon »

Ma Zdravu vodu sam davno prekrizio, kako zbog loseg mesa, tako i zbog nacina poslovanja gdje te pokusa prevariti da ti sendvic sa janjetinom koji je bio 5 KM, pokusa naplatiti 8 KM, jer ti je stavio dvije kriske paradajza, pa se to naplacuje kao salata 3 KM :D
Nisrin

#284 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

Kakav Gojko, uvijek idem u Zdravu vodu, a namjeravam probati i kod Kovacevica, cujem dosta pohvala---Maksumic mi je isto onako...
Ne znam da li je jucer bila neka special spica, ali ono janjetina nije bila!
Edin H.

#285 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Edin H. »

Better Man wrote:

Svake godine kad se vraćam kući s mora svratim u Zdravu Vodu i kupim kilu janjetine da ponesem i uvijek je usluga bila vrhunska i meso je bilo vrhunsko. Kad mi donesu otvore i pokažu i pitaju dali sam zadovoljan itd. Tako je bilo i ove,a gužva je bila strašna.
30 kerma jarane :razz:
Nisrin

#286 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

30 kerma sta? :D

Inace, pocinje me nervirati ovaj forum, jer sta god da kazes- odmah si neki PLACENIK! Ma nema...a diskusija koja je osnova foruma svima je nepoznanica...Nista ne smijes reci, ni dobro ni lose jer uvijek ce te neko napasti i staviti u okvire teorije zavjera!
strong69

#287 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by strong69 »

Nisrin wrote:Kakav Gojko, uvijek idem u Zdravu vodu, a namjeravam probati i kod Kovacevica, cujem dosta pohvala---Maksumic mi je isto onako...
Ne znam da li je jucer bila neka special spica, ali ono janjetina nije bila!
Meni Kovačević bio ok. Pitaju kakvo meso bi željeli, sa kojeg dijela jagnjeta... Ne jedem jagnjetinu inače, svratio s prijateljima a oni bili zadovoljni. Lijepo uređeno, dobar parking, čisti toaleti.
homega

#288 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by homega »

Nisrin wrote:30 kerma sta? :D

Inace, pocinje me nervirati ovaj forum, jer sta god da kazes- odmah si neki PLACENIK! Ma nema...a diskusija koja je osnova foruma svima je nepoznanica...Nista ne smijes reci, ni dobro ni lose jer uvijek ce te neko napasti i staviti u okvire teorije zavjera!
:D
navedeni

#289 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by navedeni »

samo papci staju još na jagnjetinu u jablanici
Haris033

#290 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Haris033 »

navedeni wrote:samo papci staju još na jagnjetinu u jablanici
:thumbup:
GaRGa

#291 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

cuj staju, mahsuz se provozam do jablanice na janjetinu ;)
madesa

#292 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by madesa »

kakonako

#293 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by kakonako »

madesa wrote:
Volio bih znati gdje vi zastanete.Cisto iz radoznalosti.
karanana

#294 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

I ja bas htjedoh pitati. San nije los a nije gore na onom potezu gdje su ostali.
golfiista

#295 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by golfiista »

Hrana je daleko najbolja u restoranu Brajlovic kao i cevapi. Usluga kao i konobari ne prate kvalitet ponude.
el_Norte

#296 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by el_Norte »

Na more se i ide zbog Jablanice i Ostrožca...
GaRGa

#297 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by GaRGa »

ma kad je lijepo vrijeme merak se provozat do jablanice, janejtina je bonus :)
Mis mekinjas

#298 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Mis mekinjas »

Ja sam u Zdravoj vodi bila u nedjelju, janjetina je bila super.
Ima jos nesto sto ljudi nece da priznaju. Treba znati naruciti janjetinu.
Kad dodjes i samo kazes daj 1kg, i ja bih uvalila guzicu, a ne kako treba.
Bom sam ja dobila i spinjetak, i rebarca sa mesom i malo krtog i malo glave, sve sam fino navela sta hocu. Toliko je bila dobra i mlada da su se koscice mogle grickati.
Nije meso kao od otocke janjadi, ali je bilo super. Jos smo ponijeli 0,5kg, do Sarajeva je bilo vruce. Da sam znala kupila bih i vise, ukucani se ne bi otimali. :)
the_stick

#299 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by the_stick »

ko o cemu, bosnjo o janjetini... i sve bi to bilo divno i krasno da tema nije o restoranima u Sarajevu... :D
skahu

#300 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by skahu »

najbolja hrana u restoranu Sarajka na II spratu BBI.
Provjereno, ja tamo svaki dan idem.
http://www.facebook.com/RestoranSarajka
Post Reply