Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Moderator: anex
- c1600
#276 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Trebam li naglasiti da GRAS-ov kombi do daljnjeg NE VOZI prema Bjelašnici,odnosno Šabićima,Sinanovićima i ostalim usputnim selima
- valter.ba
#277 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ma nema veze evo pokusavamo se organizovati sa autima. Nekako mi je prihvatljivija ideja da me ceka auto kada se vratim sa ture nego GRAS. Sto kaze Pejakovic ja cu njega cekati ali on mene nece sigurno
.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#278 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Jezera su na Treskavici, a nju smo iskljucili za ovaj put? Ja nisam nikad narucivao te pite, ima ovaj dom u Sinanovicima, sad ne znam ima li pita
U Umoljanima se moze naruciti pita, ima kao neki dom ja mislim. Al sta ce ti pita, najbolje ti nakon planine legne corba, a ima dobra gdje god dodjes (stanari, sinanovici, hrasnicki...)
Nisam znao da gras ne vozi vishe gore, na stranici im i dalje stoji raspored voznje
Kad skontamo gdje tacno idemo onda cemo se lako dogovoriti kad, ko, skim, gdje, sta, kako, u koliko i slicno
Nisam znao da gras ne vozi vishe gore, na stranici im i dalje stoji raspored voznje
Kad skontamo gdje tacno idemo onda cemo se lako dogovoriti kad, ko, skim, gdje, sta, kako, u koliko i slicno
- valter.ba
#279 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ako bude problema sa prevozom MOZDA bi nam mogao srediti da rentamo kombi po pristupacnoj cjeni ali to bi prvo trebao provjeriti. Mislim da se ne isplati ako nas nema 7! Sto iskljucismo Treskavicu ako cemo svakako morati sa autima
. Da se razumijemo meni sve odgovara posebno ova Sinanovici-vrh Crveni Kuk ako vec nema Treske.
- Admir_1984
#280 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Kolegica gore rece da ne zeli misliti o minama, a ni ja bash ne bih zelio da idem prvi put sa nekim koga ne znam tamo gdje ni ja nisam siguran gdje se ne smije. Ide ti se u wc npr i ajd ti daj sebi slobodu i reci ee mozes tamo, a pljas minavalter.ba wrote:Ako bude problema sa prevozom MOZDA bi nam mogao srediti da rentamo kombi po pristupacnoj cjeni ali to bi prvo trebao provjeriti. Mislim da se ne isplati ako nas nema 7! Sto iskljucismo Treskavicu ako cemo svakako morati sa autima. Da se razumijemo meni sve odgovara posebno ova Sinanovici-vrh Crveni Kuk ako vec nema Treske.
A evo negdje oko jezera, uslikano prije otprilike mjesec dana

-
BIONA
#281 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Uzas, neka hvala 
- Admir_1984
#282 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Gdje smo stali?
Ajmo onda na ovu opciju za Sinanovice, ja najvjerovatnije necu moci uzeti auto, al cu sutra definitivno znati. Imam ja jos jednog potencijalnog, javim isto sutra. Znaci za sada imamo jedno auto u koje max moze 4, a nas je 5, a mozda i vishe. Rekao sam ovome da vidi hoce li jos neko, pa ako na vrijeme javi (veceras), da vidis za taj kombi
Ajmo onda na ovu opciju za Sinanovice, ja najvjerovatnije necu moci uzeti auto, al cu sutra definitivno znati. Imam ja jos jednog potencijalnog, javim isto sutra. Znaci za sada imamo jedno auto u koje max moze 4, a nas je 5, a mozda i vishe. Rekao sam ovome da vidi hoce li jos neko, pa ako na vrijeme javi (veceras), da vidis za taj kombi
- Admir_1984
#283 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Imamo i sestog 
-
BIONA
#284 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ovdje se niko ne javlja, tako da taj sesti mozda bude treci 
- valter.ba
#285 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ganjam kombi ali sam kasno dobio informaciju treba li ili ne tako da od kombija nista vec je izrentan!
Javim se veceras danas imam obaveza, sve je nekako usporeno sa dogovorom. Dajte da razmotrimo situaciju jer ako nemamo auta bolje da odgodimo za iduci vikend i na vrijeme sve skontamo.
Javim se veceras danas imam obaveza, sve je nekako usporeno sa dogovorom. Dajte da razmotrimo situaciju jer ako nemamo auta bolje da odgodimo za iduci vikend i na vrijeme sve skontamo.
-
BIONA
#286 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Sto se mene tice, moze i narednog vikenda, samo se nadam da ce vrijeme biti ok.
- valter.ba
#287 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Gore od +40 ne moze biti 
- Admir_1984
#288 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Trebao bi ja imati auto, kontaktirajte se medjusobno vas cetvero i dogovorite, a ja vam saljem kad da se nadjemo kod kamenoloma u Krupcu, jer je i ovaj odavde (opstina Ilidza), pa nam je tu blize. Ako koga jos nafatam dobro je, ak ne nema veze.
p.s. nishta sljedeci vikend
p.s. nishta sljedeci vikend
- Admir_1984
#289 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Super, javim veceras na pp kad i gdje se cekamo, najvjerovatnije kod kamenoloma u Krupcu. Ako ostane ovaj broj ljudi, onda najbolje da ja starom ne uzmam auto, nego da nas vi pokupite tamo kod kamenoloma, a mi cemo tamo doci nekako, a i vikendica mi je tamo blizo. Al za sada nek ostane ovako, valter, zena mu, biona i perfect_guy jedno auto, ja i ovaj haver jedno auto i vi i vash sin jedno auto, tj jos 4 prazna mjestasencho wrote:Evo jedan klizeći...![]()
Ja i sin mi u mene imamo veliku želju da se ovako pješice upoznamo sa planinama oko Sarajeva, i planirali smo nešto za ovaj vikend ali bez neke konkretne ideje. Ovu temu pratim otkako je Admir otvorio i kroz njegove postove sam zaista poželio da obiđem sva ona mjesta koje opisuje.
Elem, da ne dužim previše, mi bi sutra sa vama ako nas primate. Imamo auto tako da još dvoje može sa nama.
Eto.
- valter.ba
#290 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Super cujemo se veceras
.
- perfect_guy
#291 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
eh sad, imao sam stvarno jaku namjeru da idem, ali obzirom da se evo tek sad pojavljuje neki konkretan dogovor, moraću odustati jer sam dogovorio vikend na moru. Iskreno, očekivao sam da će dogovori od ponedeljka biti intenzivniji i konkretniji, ali šta je tu je. Svakako ostajem na raspolaganju za naredne dogovore
- Admir_1984
#292 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Valteru sam poslao poruku, a Senadu cu kasnije javiti telefonom, tako da je haman sve dogovoreno
hocemo li da idemo sutra malo tezu/atraktivniju turu na vrhove Drstva i Vito

Ili laksu na Crveni Kuk

Za prvu relaciju nam treba sigurno 4 sata u jednom pravcu, a za drugu mozda oko 2 sata u jednom pravcu, stim da bi ovu drugu relaciju upotpunili sa shetnjom po Visocici. U prvoj varijanti treba dosta vode, 2-3 litra jer usput nema (ima jedan izvor al nije siguran), a u drugoj odma ispod vrha ima voda, onda ne bi trebalo puno vode nositi, 1l npr
odlucite gdje cemo
eto pa se vidimo
hocemo li da idemo sutra malo tezu/atraktivniju turu na vrhove Drstva i Vito

Ili laksu na Crveni Kuk

Za prvu relaciju nam treba sigurno 4 sata u jednom pravcu, a za drugu mozda oko 2 sata u jednom pravcu, stim da bi ovu drugu relaciju upotpunili sa shetnjom po Visocici. U prvoj varijanti treba dosta vode, 2-3 litra jer usput nema (ima jedan izvor al nije siguran), a u drugoj odma ispod vrha ima voda, onda ne bi trebalo puno vode nositi, 1l npr
odlucite gdje cemo
eto pa se vidimo
-
BIONA
#293 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Mozda za pocetak ovu laksu turu...sta vi ostali mislite?
- valter.ba
#294 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Dakle i ja sam za laksu turu da naglasim. Evo saljem pp 
- Admir_1984
#295 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Dogovoreno onda, vidimo se sutrasencho wrote:Pa i ja sam za laksu, da se ne preforsiramo, iskreno ja bas nisam u nekoj kondiciji pa bi mi ovo bila i neka vrsta testa.
- valter.ba
#296 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Bionaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa imas pp 
-
BIONA
#297 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Znam, znam 
- Admir_1984
#298 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Pozz za ekipu koja je danas izvela prvi sa-x uspon na neki vrh

- valter.ba
#299 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Bilo je americki
.
-
riko-ga
#300 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Hocemo slikevalter.ba wrote:Bilo je americki.