Nas slijedeci protivnik - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- rado_vidjen
#276 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
brasnic je bolji od gorenavedenih. barem ima visinu, a to ce nam itekako trebati kod prekida.
-
Abacija
#277 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Zar nije Brasnic povrijedjen?Ridjobrki wrote:A šta je sa Brašnićem? Njega niko ne spominje a ima nekoliko pristojnih nastupa za repku. Je li Gušo živ, šta je s njim?
Bilo bi dobro kad bi se Guso vratio. Sa njim nikad nije bilo dosadno. Njegove carolije (citaj: vratolomije
- Baltazar_khan
#278 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Nek brani Alaim
Već je jednom branio na istom stadionu, i... Dobar je bio, pružio je najbolju partiju u svojoj karijeri
Već je jednom branio na istom stadionu, i... Dobar je bio, pružio je najbolju partiju u svojoj karijeri
- zecko_kupuz
#279 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Eh, sad! Možda je zafrkancija, a možda ima i onih koji ozbiljno misle, ali pričati o golmanima koji su do jučer bili tema ismijavanja kao ozbiljnim kandidatima za reprezentaciju je smiješno
. Ne znam što je sada "mali" Nurković u drugom planu, ako je već branio (i pri tome se nije obrukao). U mladoj selekciji je bio jako dobar, siguran, što je najvažnije. Koji je Travnik na tabeli mislim da nije važno, jer naša liga ionako nije relevantna. Zrinjski lafo najjači, a primi u Širokom lagana tri gola
. Toliko o PL-u.
Sve u svemu, treba razmišljati o mlađim golmanima, ako već nemamo adekvatnu zamjenu za Hasu
. Do kada ćemo krpiti ekipu (od utakmice do utakmice) nekakvim tridesetogodišnjacima?!
Sve u svemu, treba razmišljati o mlađim golmanima, ako već nemamo adekvatnu zamjenu za Hasu
-
Ohran
#280 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Gledao sam ga nekoliko puta, sto direktno sto u sportskim pregledima, kroz usi je primao golove, a cini mi se i da je zadnjih dana nesto bio povrijedjen. Dobro neko rece, treba dati Nurkovicu sansu, ne vjerujem da je slabiji od ovih cija se imana vrte kao moguce rjesenje, a mlad je i perspektivan.Ridjobrki wrote:A šta je sa Brašnićem? Njega niko ne spominje a ima nekoliko pristojnih nastupa za repku. Je li Gušo živ, šta je s njim?
- mire - ložač
#281 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Da se i ja malo uključim, čisto radi razbijanja ove naše učmale gluposti i to sa par argumenata :
1. promjena stadiona ( ne šale se u Belgiji )
2. ograničenje u pogledu karata ( može se "navijati" samo za njih) ---- hmm,,,,
,
3.navala na karte od naše dijaspore ( ipak nisu uspjeli u nekoj nakani da igraju u šahovskoj atmosferi)
4.izostanak pojedinih igrača osim golmana nije nenadoknadiv, osim pitanja golmana, ali tu je Nurković
5.sa Belgijom se može igrati fudbala i igrat će se 90 minuta.
Znači, faktori koji se zovu atmosfera, ekipa solidno uigrana, i nedostatak straha su odlična pretpostavka za fine vijesti iz Belgije ( ne mora biti pobjeda...) o jednoj dobroj tekmi sa mladim momcima.
Naš najveći problem je što se mi uvijek useremo prije bilo čega pa onda poslije kukamo, a što ne bi očekivali i pobjedu ako se ukaže prilika.
1. promjena stadiona ( ne šale se u Belgiji )
2. ograničenje u pogledu karata ( može se "navijati" samo za njih) ---- hmm,,,,
3.navala na karte od naše dijaspore ( ipak nisu uspjeli u nekoj nakani da igraju u šahovskoj atmosferi)
4.izostanak pojedinih igrača osim golmana nije nenadoknadiv, osim pitanja golmana, ali tu je Nurković
Znači, faktori koji se zovu atmosfera, ekipa solidno uigrana, i nedostatak straha su odlična pretpostavka za fine vijesti iz Belgije ( ne mora biti pobjeda...) o jednoj dobroj tekmi sa mladim momcima.
Naš najveći problem je što se mi uvijek useremo prije bilo čega pa onda poslije kukamo, a što ne bi očekivali i pobjedu ako se ukaže prilika.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#282 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Sto se tice navijaca mislim da su se Belgijancij ukaki.. jos kad je iz one tegle za sastavljanje kvalifikacionih grupa izvucena loptica sa nazivom BiH. Vec skoro godinu dana si mjenjaju pelene.mire - ložač wrote:Da se i ja malo uključim, čisto radi razbijanja ove naše učmale gluposti i to sa par argumenata :
1. promjena stadiona ( ne šale se u Belgiji )![]()
2. ograničenje u pogledu karata ( može se "navijati" samo za njih) ---- hmm,,,,,
Da hoce isto biti I na terenu.
-
anlayan12
#283 Re: Belgija - BiH
ne bi mi imali problema sa odbranom da neam, ovih ljudi u savezu...imali bi odbranu salihamidzic spahic papac milenkovic
- mire - ložač
#284 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Mislim da mnogima može biti i smiješno ali svi argumenti idu u prilog našim momcima i u to nema sumnje....
Ne treba "skidati gaće usrane" prije sudijske pištaljke i ne ide mi u glavu nikako ova cijela priča o nama kao zadnjim jadama ovoga svijeta, i svijest koja je gubitnička, Bože sačuvaj.....
Malo bi zapitao naše pesimiste: " šta bi mi pričali da Belgija ima u svojim redovima najjače igrače Bundeslige ?????"
, i što je još bolje imaju svi u glavi pobjedničkog bezobrazluka a na kormilu imamo trenutno najkompetentnijeg trenera koji nije napravio ni jedan jedini kiks u cijeloj priči zvanoj reprezentacija.
Zato smatram da imam puno pravo da gledam na ove momke pozitivno i na cijelu priču zvanu kvalifikacije, i naravno da očekujem dobre vijesti iz Genka.

Ne treba "skidati gaće usrane" prije sudijske pištaljke i ne ide mi u glavu nikako ova cijela priča o nama kao zadnjim jadama ovoga svijeta, i svijest koja je gubitnička, Bože sačuvaj.....
Malo bi zapitao naše pesimiste: " šta bi mi pričali da Belgija ima u svojim redovima najjače igrače Bundeslige ?????"
Zato smatram da imam puno pravo da gledam na ove momke pozitivno i na cijelu priču zvanu kvalifikacije, i naravno da očekujem dobre vijesti iz Genka.
- -danTe-
#285 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
necemo pretjerivatmire - ložač wrote:...a na kormilu imamo trenutno najkompetentnijeg trenera koji nije napravio ni jedan jedini kiks u cijeloj priči zvanoj reprezentacija.![]()
-
Dado dijasporitus
#286 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
and1medjed wrote:necemo pretjerivatmire - ložač wrote:...a na kormilu imamo trenutno najkompetentnijeg trenera koji nije napravio ni jedan jedini kiks u cijeloj priči zvanoj reprezentacija.![]()
Ahmm .... Rijeka-BiH 3:2.
Mada priznacu da nam osim par samara nije dugorocno stetilo kao npr poziciji na Fifinoj listi.
- Prezioso
#287 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Evo moje prognoze po kojima cemo se pozdraviti sa prvenstvom.
Belgija - BiH 4-2
BiH - Belgija 1-3
Ne tugujmo, vise srece drugi put!
Belgija - BiH 4-2
BiH - Belgija 1-3
- zalizani
#288 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Daj Boze pa da se sva ova crna predskazanja ne obistine,imamo problema u ekipi.Pored povreda tu je i status(kapitena-u svom maticnom-bivsem klubu).Niti ga branim niti osudjujem(nemam dovoljno informacija).U toliko bitnom trenutku da se desi da ostane bez kluba,i treninga kakav jednom takvom klubu dolikuje,onda neznam stvarno.A tek psihicko stanje,pa sta moze od njega reprezentacija ocekivati,mozda i odigra fantasticno(u sto licno sumnjam).
- van Basten
#289 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
reče mire baš u duhu svog nika... ložioničarski do kostimire - ložač wrote: svi argumenti idu u prilog našim momcima i u to nema sumnje....![]()
na kormilu imamo trenutno najkompetentnijeg trenera koji nije napravio ni jedan jedini kiks u cijeloj priči zvanoj reprezentacija.![]()
-
pinky071
#290 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ja kada bi mislio kao ti, ubio bih se odmah. Daj malo ba pozitive.
Prezioso wrote:Evo moje prognoze po kojima cemo se pozdraviti sa prvenstvom.
Belgija - BiH 4-2
BiH - Belgija 1-3
- bijelo_dugme
#291 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Upravu si, neka nam prognoza bude 4-3 u Genku i 2-3 u Zenicipinky071 wrote:Ja kada bi mislio kao ti, ubio bih se odmah. Daj malo ba pozitive.
Prezioso wrote:Evo moje prognoze po kojima cemo se pozdraviti sa prvenstvom.
Belgija - BiH 4-2
BiH - Belgija 1-3
- mire - ložač
#292 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Sad mi se pojedini smiju zbog ćire a ni sami ne znaju zašto
Kad ga uporedim sa ljudima koji su do sada sjedili na toj istoj klupi, odgovor je jednostavan ( kvalitetniji je po svim parametrima za klasu i to je fakat )
A da dodam za Rijeku, to dogovora Ušanović, Dominković& CO, tako da ne gađamo kamenjem pogrešnu osobu.
A svi koji se smiju sada skidali bi gaće istom tom ćiri i ljubili ga tamo gdje sunce ne sija kad bi pobijedio Belgiju
, naravno, što negdje pročitah na forumu i pravili bi mu spomenik u prirodnoj veličini, ali ono što ne može prosječni bh mozak da poveže u sebi je mogućnost da u nečemu pobijedi, da se u nečemu pokaže kao ravan ostalima u svijetu, tako da stalno pribjegava priči da mi ne možemo, da mi nemamo .....
Ja ostajem kod svega što sam rekao, navijam i navijat ću uvijek, samo da nam povrede prestanu uzimat momke

Kad ga uporedim sa ljudima koji su do sada sjedili na toj istoj klupi, odgovor je jednostavan ( kvalitetniji je po svim parametrima za klasu i to je fakat )
A da dodam za Rijeku, to dogovora Ušanović, Dominković& CO, tako da ne gađamo kamenjem pogrešnu osobu.
A svi koji se smiju sada skidali bi gaće istom tom ćiri i ljubili ga tamo gdje sunce ne sija kad bi pobijedio Belgiju
Ja ostajem kod svega što sam rekao, navijam i navijat ću uvijek, samo da nam povrede prestanu uzimat momke
-
anlayan12
#293 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
a jeste bolesni pa necemo mi od belgije popusiti 7 golova...a da dzeko da samo tri 
- Bosanski_kralj
#294 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Stradaćemo i to teško.
Nažalost
Nažalost
-
El_comadante
#295 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
sam sebi skačeš u usta. svi su tako pričali daje vako ili onako mi bi se plasirali. ako je najveći stručnjak onda neka pobjedi Belgiju i nek se plasira na SP. pusti priču neka rezultati govoremire - ložač wrote:Sad mi se pojedini smiju zbog ćire a ni sami ne znaju zašto![]()
![]()
![]()
![]()
Kad ga uporedim sa ljudima koji su do sada sjedili na toj istoj klupi, odgovor je jednostavan ( kvalitetniji je po svim parametrima za klasu i to je fakat )![]()
A svi koji se smiju sada skidali bi gaće istom tom ćiri i ljubili ga tamo gdje sunce ne sija kad bi pobijedio Belgiju![]()
![]()
, naravno, što negdje pročitah na forumu i pravili bi mu spomenik u prirodnoj veličini, ali ono što ne može prosječni bh mozak da poveže u sebi je mogućnost da u nečemu pobijedi, da se u nečemu pokaže kao ravan ostalima u svijetu, tako da stalno pribjegava priči da mi ne možemo, da mi nemamo .....
Ja ostajem kod svega što sam rekao, navijam i navijat ću uvijek, samo da nam povrede prestanu uzimat momke![]()
- Meho Kodro
#296 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Kad je BIH u pitanju - kad se ocekuje puno dobije se NISTA, kad se ocekuje crnilo dobije se - NARODNA EUFORIJAzalizani wrote:Daj Boze pa da se sva ova crna predskazanja ne obistine
Danska 0:2, Norveska 1:2 - dvije pobjede u gostima kojima se niko nije nadao, a kad se kuci ocekivalo masakriranje Madjara i ostalih docekao se plac
Neka crnih predskazanja, neka...
Belgija - BIH 6:1
BIH - Belgija 0:3 (bez borbe predano)
-
akcija007
#297 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ide li ko u Belgiju , kada je podijela karata ?
-
Paco
#298 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ja cu ici. Iz agencije preko koje sam uplatio odlazak jos uvijek nema nikakvih informacija o podjeli ulaznica. Viza je gotova (to je takodjer islo preko agancije), ali o ulaznicama jos uvijek nema price.
Moja predvidjanja
Belgija - BiH 1:1 (0:1)
BiH - Belgija 1:0
Moja predvidjanja
Belgija - BiH 1:1 (0:1)
BiH - Belgija 1:0
-
Stari
#299 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ja bih se najsrdacnije slozio maloprijsnjim komentarom cijenjenoga Mehe Kodre....to je istina ziva...kad smo slutili da ce nas frajeri rasturiti...mi smo njima dali po ....ledjima. Hajd nebil kako bog dao i ovog puta ...evo ja se pridruzujem Mehi.
U Belgiji vako:
Zabice nam petardu u prvih 15 minuta i dobicemo 4 crvena kartona.
U Zenici:
Vodicemo 1:0 do 5 minuta pred kraj i onda ce sudac svirati dva penala za Belgiju (ne znam otkud , al ovo mi se nekako cini najcrnjim sto se smisliti moze) onda ce nasi popizditi ...i razbiti suca i utakmica ce biti registrovana 0:3 a mi izbaceni iz FiFe
Jel dovoljno?
PS. Zna li neko hoce li iko igdje prenositi utakmicu pa makar na radiju?
U Belgiji vako:
U Zenici:
Vodicemo 1:0 do 5 minuta pred kraj i onda ce sudac svirati dva penala za Belgiju (ne znam otkud , al ovo mi se nekako cini najcrnjim sto se smisliti moze) onda ce nasi popizditi ...i razbiti suca i utakmica ce biti registrovana 0:3 a mi izbaceni iz FiFe
Jel dovoljno?
-
Dado dijasporitus
#300 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Stari wrote:Ja bih se najsrdacnije slozio maloprijsnjim komentarom cijenjenoga Mehe Kodre....to je istina ziva...kad smo slutili da ce nas frajeri rasturiti...mi smo njima dali po ....ledjima. Hajd nebil kako bog dao i ovog puta ...evo ja se pridruzujem Mehi.
U Belgiji vako:
U Zenici:
Jel dovoljno?
Uh jeb... ni Hitler za vrijeme pada Berlina nije mogao predvidjeti crnji epilog.
Neznam cemu toliki pesimizam i defatizam. Iskreno receno, I ovo je vise odgovor miri-lozacu, da barem meni licno nije potrebna pobjeda BiH u Belgiji pa ni kod kuce da mi ispravlja neke toboznje osjecaje nize vrijednosti. Pa sta ako izgubimo I tamo I ovdje. Da San Marino ima takav stav glede fudbala vec davno bi kompletna drzava pocinila kolektivno samoubistvo.