BiH - Armenija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
KPNCTNJAH

#276 Re: BiH - Armenija

Post by KPNCTNJAH »

komeba wrote:Dzeko je kompletan igrac,ali jedina mana mu je realizacija sansi.Na drugoj strani,Muslimovic je kompletan napadac,1 na 1 protiv golmana u 90% slucajeva zabija,ali nema pregled igre,dribling i pas kao Dzeko.Zato se njih dvojica sjajno nadopunjuju u tandemu.
Dzeko je i veceras pokazao kakav je tehnicar i kakve pasove daje ... :roll: kad vodi loptu gurne je metar ispred sebe i onda se muci da je stigne i ne stigne je u vecini slucajeva :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#277 Re: BiH - Armenija

Post by -LIBERO- »

Ma nema pametovanja kada igras kod kuce,bez obzira sa kim igras.
Kod kuce se igra "na misice" :D ,frka,trka,presing,borbenost

Treba biti zadovoljan igrom vecim dijelom susreta,a i rezultatom naravno :thumbup:

A sto se tice tih kalkulacija za nastavak kvalifikacija..pa tek je nastavak u martu,ima jos do marta.

Treba konsolidovati igracki kadar,pokusati pronaci najbolje moguce rjesenje za zadnju liniju,pa mozda i pronaci nekoga ko bi se uklopio na mjestima gdje smo deficitarni.

Ocigledno je da Belgija ima vrlo ozbiljnu ekipu,prva se igra gore i po meni treba igrati napadacki,jer jednostavno raspolazemo takvim kadrom da nam je napad najbolja odbrana,a i na taj nacin se rastereti veci pritisak na zadnju liniju.

Bod bi bio ogroman,a onda u Zenici na juris,presing,pogibiju na terenu i tribinama pa sta Bog dragi da.. :D :thumbup: :bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#278 Re: BiH - Armenija

Post by Dado dijasporitus »

Dzeko ima korpulentnost kojom se zna izboriti za prostor I napraviti fintu u pravom momentu. Mislim da ce godinama dobiti I rutinu da finalizira rad jer njegovi promasaji su zaista ziceri I vidi se da je samo neiskustvo ili mozda nesigurnost u pitanju. Mislim da za par godina u njemu imamo drugog Ibrahimovica.

Gledati Muslimovica kako zabija golove I nalazi se uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme je zen iskustvo. Sjedenje na klupi Atalante ga je unazadilo visestruko ali sto vise igra tako se I vraca u formu. Da smo ga imali u subotu sa Turskom drugacije bi bile price i ako ga povrede mimoidju moze biti svacega. Trenutno je I najefikasniji igrac kojeg smo ikad imali 0.66 golova po utakmici (10/15).

Vladavic me prijatno iznenadio ali I on zna da zabrlja zbog nestrpljenja I neiskustva.

Rahimic je bio pravo iznenadjenje danas. Kad sam mislio da je otpisan I da se od njega vise nema sta dobiti u reprezentaciji odradi utakmicu kao svicarski sat. Bice dobra zamjena Bajramovicu.

Zao mi je sto nisam vidio Pjanica ali kontam da se trecom izmjenom trebalo zamjeniti Spahica. Kad Mire postane standardan u prvom timu Lyona ocekujem da ce ga I Ciro prepoznati.

Misimovic je danas bio tajanstveno ubojit ali imam utisak da mu je forma malo opala u zadnje dvije tekme. Dobro je sto smo zavrsili sa kvalifikacijama za ovu godinu, valjda ce imati malo vremena da dodje sebi.

O odbrani necu da pisem jer me uhvati depresija. :roll:
BKrajina

#279 Re: BiH - Armenija

Post by BKrajina »

Dado dijasporitus wrote:
O odbrani necu da pisem jer me uhvati depresija. :roll:
Takav nam je mentalitet, znamo dobro napasti ali se slabo branimo. Nema druge nego bas napadati svih 90 minuta :lol:
kontibih

#280 Re: BiH - Armenija

Post by kontibih »

Naravno da svi mi imamo svoje ljubimce,igrače koji su nam dragi i koji negriješe.Naravno da svako može imati apsolutno pravo na svoje mišljenje.
Muslimović je naš prvi izbor,a DŽeko se sa njim dobro nadopunjuje.Koliko god neko,tog visokog malog ne simpatisao,ipak mora obratiti pažnju na brojke,a one govore dosta toga.
LJEPOTA SPORTA: sve je lako dokazivo uz statistiku!!!!!!!

A sad ću opet biti dosadan.Mi sve imamo.Samo je pitanje dali oni žele preorati onaj teren ili ne žele.
Kada naša repka trči 90 minuta onda je nebitan raspored,nebitni rezultati ostalih(a oni nam odgovaraju),nebitno ako neko ne želi igrati(ne ulazim u razloge),ali je bitno da ne letimo nakon jedne Armenije,ali i da psihički nepadaju nakon poraza.
I da je bilo 1:0 uz ovakvo zalaganje ja bih bio zadovoljan.

POZDRAV SVIMA KOJI VOLE OVU ZEMLJU!!!!!!!!!!!
van Basten

#281 Re: BiH - Armenija

Post by van Basten »

rutinska pobjeda. I ovo je velika promjena - konačno smo počeli šamarati one ispod sebe bez puno muke.
Muslimović je igračina za sve naše napadače... nadati se da će ga povrede zaobići i da se neće ponavljati greške tipa Atlante. Može napraviti svjetsku karijeru.
rodiboga

#282 Re: BiH - Armenija

Post by rodiboga »

ja stavljam $100 na kvalifikaciju bih na sp a vi kako hocete...
precjenjujete belgiju a turska ocigledno nije u formi (0-0 sa estonijom :shock:)... steta sto nije bilo malo srece u turskoj...
moja prognoza:
belgija-bih 1-3
bih belgija 2/3-0
bih-turska 1-0
treba samo solidno odigrati preostale utakmice sa armenijom, a sa spanijom zadnje kolo moze svasta biti (dobro je da je zadnja, moze do tad sve biti rjeseno)...
Topla voda

#283 Re: BiH - Armenija

Post by Topla voda »

e ovako...skraticu da vas ne peglam

dzeko ..sa svakom tekmom ce biti bolji...mlad je..kiksa 1/1 al ce to iznijeti
momak je pretrcao 15 kilometara..i svaka mu cast
ibisevic...morace da grize da uopste odigra 15 minuta pored dzeke i muslimovica

lijevo..salihovic odlican...mozda i najsnazniji nas igrac..
misimovic..odlican...kad igramo protiv repki koje su losije od nas i kad ga ne safataju dvojica non stop kao turci i spanci i kad on ima prostora kao veceras..odlican
rahimic...jedna od boljih tekmi za repku...valjda mu leze bivse ruske ekipe i iima tu psihologije ruske kad izadje na tekmu protiv bivsih ruskih republika sa stavom da je superioran i onda to ide....
desno muratovic...steta sto mu je 32...igrac utakmice,odigrao maestralno...prekinuo more akcija,pokrenuo more napada,oduzimao ,asistirao..

nazad ..dzemo..desno..jedva prolazna ocjena...to mjesto trazi boljeg igraca..
spahic ...zivcan..bespotreban karton...mislio sam da ce dobiti crveni koliko je los sa nervima....
mravac...nit smrdi nit mirise...vidjecemo u sljedecim tekmama
damjanovic...solidan..nista vise ni manje

i izmjene

vladavic odigrao extra dobro
na stoperu...taj mali iz zvijezde..impresioniran...borac..dobar...bice sve bolji..
muslimovic...jedno poluvrijeme ..odlican

imamo dobru klupu,odnosno one koji nisu ni zaigrali....
pjanic nije minute dobio
ibricic nije minute dobio
bartolovic nije minute dobio
torlak :D nije ni minute dobio

meni ovo sve izgleda dobro...u belgiju po tri boda...jesu oni jaki ,olimpijada finale,dobri protiv spanaca,al to treba uzet i tamo i vamo i drugi smo i kraj price
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#284 Re: BiH - Armenija

Post by Nosferatu »

A utakmica, ma mi smo trebali igrati svoju igrau u Turskoj, a ne kontra Armenija ali sta je tu je. Ostaje nam samo jos jedan popravni a to je Belgija, ali plasim se da je to teska utvrda za odbiti koji bod, sjetimo se tekme prije nekoliko godina kad je rezultat bio 4-1, i to mi poveli, na kraju 4 komada primili. Kolaps opsti odbrane i slicno. Jedino pozitivno u tome svemu je sto ce biti jako mnogo Bosanaca na toj tekmi, tako-reci nema bolje lokacije da se ljudi okupe od Belgije. Stoga, nadam se laganoj invaziji, i pristiku, i normalno do tada se mora naci rijesenje za odbranu, ovo vise ne moze ovako, Nadarevica vratiti je imperativ, pa nemamo mi hiljade igraca na raspologanju a osim toga taj igra je heroj utakmice u Norveskoj kad je pokazao koliko moze kad zaigra srcano. Ali eto, Ciro kao Ciro...
baGx

#285 Re: BiH - Armenija

Post by baGx »

Poruka za cobana koji je bacio petardu u 90. min:

VRATI SE U SUMU IMBICILU JEDAN ... !

Pobijedili tekmu i on petarde baca, nezna budala kakve su kazne za ovakve stvari. Mogu da se kladim da ce mo morati minimalno 1 tekmu bez navijaca igrati, i to protiv Belgije...

Kako mi ovi bez-mozdani tipovi idu na onu stvar... Brdjani !!!
Napokon ima neke nade za prolaz i on mazlum se pravi junak. Sto ga nisu svi isprebijali odma kad su to vidjeli ...

Eto toliko od moje zalbe !!! :bih:
paratrooper

#286 Re: BiH - Armenija

Post by paratrooper »

baGx wrote:Poruka za cobana koji je bacio petardu u 90. min:

VRATI SE U SUMU IMBICILU JEDAN ... !

Pobijedili tekmu i on petarde baca, nezna budala kakve su kazne za ovakve stvari. Mogu da se kladim da ce mo morati minimalno 1 tekmu bez navijaca igrati, i to protiv Belgije...
ma nije do takvih vise je do ostalih navijaca sto ga malo ne isamaraju, uhapse i predaju policiji :D

otprilike je to taj redoslijed stvari.
DobroJutroKolumbo

#287 Re: BiH - Armenija

Post by DobroJutroKolumbo »

BiH repka pati od sindroma BiH Premijer Lige, od proslih godina , sto od proslih godina , zato jer ove godine se uzimaju bodovi u gostima...!?!Mi mozemo pobijediti svakog kuci , ali u gostima kao isprepadani...!
kemtrejls

#288 Re: BiH - Armenija

Post by kemtrejls »

Prekrasna atmosfera na stadionu,vrlo dobra igra i zalaganje naših igrača,ali nažalost opet smo vidjeli slabost naše odbrane.
Definitivno je Pjanić karika koja nedostaje da bismo duže i sigurnije držali loptu u svojim nogama.
Vladavić je zaslužio mjestu u prvoj postavi umjesto Muratovića,a Muslimović je neprikosnoven.
Sve u svemu svaka čast igračima što su nam pružili još jednu lijepu večer na Bilinom polju.
Ali,svaka čast i Robijašima koji su bili vodeći u navijanju i pokretači ostatka publike.
Nažalost,uvijek se nađe par izroda koji ubace predmete u teren kao sinoć(petarde,CD,upaljač,dno od pivske flaše),al je bilo smiješno kako se golman prepao petarde.
shalla

#289 Re: BiH - Armenija

Post by shalla »

kemtrejls wrote:Prekrasna atmosfera na stadionu,vrlo dobra igra i zalaganje naših igrača,ali nažalost opet smo vidjeli slabost naše odbrane.
Definitivno je Pjanić karika koja nedostaje da bismo duže i sigurnije držali loptu u svojim nogama.
Vladavić je zaslužio mjestu u prvoj postavi umjesto Muratovića,a Muslimović je neprikosnoven.
Sve u svemu svaka čast igračima što su nam pružili još jednu lijepu večer na Bilinom polju.
Ali,svaka čast i Robijašima koji su bili vodeći u navijanju i pokretači ostatka publike.
Nažalost,uvijek se nađe par izroda koji ubace predmete u teren kao sinoć(petarde,CD,upaljač,dno od pivske flaše),al je bilo smiješno kako se golman prepao petarde.
E jbg sad, da mi je znati koju li si ti tekmu gledao. Da se razumijemo, Vladavić je jako fino odigrao i vidi se da ima šlifa za reprezentaciju ali je Muratović juče po meni bio igrač utakmice, ne pamtim da je onoliko trčao i zalagao se ni dok je bio 7-8 godina mlađi...
papacja

#290 Re: BiH - Armenija

Post by papacja »

Ma šta god neko rekao i mislio, meni je Džeko extra igrač, kao što neko reče u tandemu s Muslimovićem mogu čuda da čine. Te manje propuste pripisujem njegovom neiskustvu. :bih:
zimzelen

#291 Re: BiH - Armenija

Post by zimzelen »

papacja wrote:Ma šta god neko rekao i mislio, meni je Džeko extra igrač, kao što neko reče u tandemu s Muslimovićem mogu čuda da čine. Te manje propuste pripisujem njegovom neiskustvu. :bih:
Moze li neko postaviti golove s utakmice? Nisam sinoc mogao gledati. Thx
papacja

#292 Re: BiH - Armenija

Post by papacja »

shaqqa wrote:
kemtrejls wrote:Prekrasna atmosfera na stadionu,vrlo dobra igra i zalaganje naših igrača,ali nažalost opet smo vidjeli slabost naše odbrane.
E jbg sad, da mi je znati koju li si ti tekmu gledao. Da se razumijemo, Vladavić je jako fino odigrao i vidi se da ima šlifa za reprezentaciju ali je Muratović juče po meni bio igrač utakmice, ne pamtim da je onoliko trčao i zalagao se ni dok je bio 7-8 godina mlađi...
Potpisujem ovo za igrača utakmice. :thumbup:
papacja

#293 Re: BiH - Armenija

Post by papacja »

zimzelen wrote:
papacja wrote:Ma šta god neko rekao i mislio, meni je Džeko extra igrač, kao što neko reče u tandemu s Muslimovićem mogu čuda da čine. Te manje propuste pripisujem njegovom neiskustvu. :bih:
Imaš ovdje tri gola.
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=14009
zimzelen

#294 Re: BiH - Armenija

Post by zimzelen »

papacja wrote:
zimzelen wrote:
Imaš ovdje tri gola.
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=14009
Hvala. Valjda negdje pogledam i Spahicev gol.
edin_Basket

#295 Re: BiH - Armenija

Post by edin_Basket »

rodica

#296 Re: BiH - Armenija

Post by rodica »

e bogami pobijedismo ih ko bi reko :-D :D :-) :) :razz: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Edin H.

#297 Re: BiH - Armenija

Post by Edin H. »

A zasto sada skandiraju protiv Saveza? :shock:

Sigurno je zbog onoga sto su reprezentativci morali cekati pola sata na sobe u Turskoj :zoka:
KPNCTNJAH

#298 Re: BiH - Armenija

Post by KPNCTNJAH »

Edin H. wrote:A zasto sada skandiraju protiv Saveza? :shock:

Sigurno je zbog onoga sto su reprezentativci morali cekati pola sata na sobe u Turskoj :zoka:
A sto ne bi skandirali protiv saveza? Nista se nije promijenilo i dalje ima nas koji necemo ici na utakmice reprezentacije zbog ljudi iz saveza ... mogu samo reci da mi je drago sto se nece nijedna utakmica igrati u Sarajevu ... :bih:
Meho Kodro

#299 Re: BiH - Armenija

Post by Meho Kodro »

U ovako izjednacenoj grupi, ne bih se zacudio kad bi na kraju 2 ili cak tri ekipe imale isti broj bodova (BIH, BEL, TUR) u tom slucaju bi ove kanonade od 7:0 i 4:1 bile zlata vrijedne, jer ostali muku muce da uopste pobjede ove dvije ekipe, a kamoli im napune mrezu (Bel - Est 3:2)
Edin H.

#300 Re: BiH - Armenija

Post by Edin H. »

KPNCTNJAH wrote:
Edin H. wrote:A zasto sada skandiraju protiv Saveza? :shock:

A sto ne bi skandirali protiv saveza? Nista se nije promijenilo i dalje ima nas koji necemo ici na utakmice reprezentacije zbog ljudi iz saveza ... mogu samo reci da mi je drago sto se nece nijedna utakmica igrati u Sarajevu ... :bih:
Zezam se - dobro je ono zvucalo sinoc - Savez napolje.

Sa obje strane.

Ne moj biti siguran za Sarajevo, moglo bi Bilino Polje fasovati zabranu zbog one petarde.
Premda u tom slucaju bi trebali dati zabranu i Turcima zbog one flase :cry:
Locked