Johny wrote:Baltazar_khan wrote:Ima ovde mnogo ljubomornih likova zbog toga što Kosovo napreduje...
Neka, nek pocrkaju od inata

A kako to napreduje, u kojim parametrima?!
Ako je napredak broj priznatih drzava...ok, i tu skripi ali ajde...
Sve ostalo, ekonomija, sloboda kretanja, kriminal...u svemu su na crnoj listi, i dalje ima enklava gde ljudi imaju radius kretanja par stotina metara...ako je to napredak onda svaka im cast...
Kamo srece da se ta ujdurma oko Kosova zavrsi, voleo bi da izadje neko od predstavnika srpske vlasti i da kaze - necemo nista vise reci ili uciniti u vezi Kosova, radite sta hocete...da ih vidim onda, sve svoje neuspehe adresiraju na Beograd, to im je uvek izgovor za nesposobnost...
Drzava etnicki ociscena na 90% teritorije, bez ikakve drzavnosti i proslosti je omca oko vrata za 7 miliona Srba, medjunarodna zajednica je uzela taj vruc krompir u ruke pa nek gledaju sta ce sa njim da rade, ja im zelim srecu...
Slušaj ti Johny, moradoh i ja malo da prokomentarišem
prvo dooobro isprovjeravaj informacije pa tek onda piši o tome koja je teritorija očišćena etnički...
Većina ljudi je prodala svoje parcele i kuće za velike svote novca i odselila širom Srbije i u BG, a to srbijanska vlast nikada nije pomenula niti će pomenuti (ne ide im u korist), i po svjedočenju ljudi Srba s Kosova i dalje su u dobrim odnosima sa kupcima pomenutih kupo-prodajnih odnosa (bivšim susjedima).
Pa naravno da će prodati kad im je ponuđena vrijednost mnogo veća za nekretnine nego što one realno vrijede. To se dešavalo unazad više decenija, zato je promijenjena nacionalna struktura, između ostalog.
Isto tako, poznato mi je da u Srbiji do unazad nekoliko godina niko od Bošnjaka nije mogao kupiti od Srbina stan i prevesti ga u svoje vlasništvo (da se ne bi mijenjala nacionalna struktura), pa su tako Srbi prodavali stanove samo svojim sunarodnjacima.
Ali, ipak svaka čast gospodinu Jeremiću i njegovoj diplomaciji!

učinio je i više nego dosta za SR.
Kad se ne bi toliko vraćalo na historijske zasluge i prošlost na Kosovu,