Bazen na Otoci!
-
Kneesaa
#276 Re: Bazen Otoka
super ovo sve izgleda, samo jos da opstane i da usluga zaista bude na nivou. a zna li neko koliko ce to sve da kosta?
ja se nekako jos uvijek drzim hollywooda na ilidzi i njihovog wellness paleta (20 bam - plivanje, tursko, sauna i water jet masaza), ali ovo bi mi bilo idealno jer je blize.
i jos jedno pitanje - cinjenica je (ili ja bar ne znam za tu info) da zene vjernice ne mogu nikako da nadju sebi termin koji je iskljucivo namijenjen zenama i da se isplivaju. a ne samo radi njih, ima i drugih zena kojima je nezgodno biti sa muskarcima u bazenu/sauni i tako to. mislim da bi bio red i da se i o tome malo povede briga - termini samo za zene.
ja se nekako jos uvijek drzim hollywooda na ilidzi i njihovog wellness paleta (20 bam - plivanje, tursko, sauna i water jet masaza), ali ovo bi mi bilo idealno jer je blize.
i jos jedno pitanje - cinjenica je (ili ja bar ne znam za tu info) da zene vjernice ne mogu nikako da nadju sebi termin koji je iskljucivo namijenjen zenama i da se isplivaju. a ne samo radi njih, ima i drugih zena kojima je nezgodno biti sa muskarcima u bazenu/sauni i tako to. mislim da bi bio red i da se i o tome malo povede briga - termini samo za zene.
- scooter21ba
#277 Re: Bazen Otoka
a ti si jedna od njih?
treba li mozda samo za zene i staza za trcanje?
treba li mozda samo za zene i staza za trcanje?
- jennisjoplin
#278 Re: Bazen Otoka
znam ja dva dobra otvoreno 0-24 samo za zene, a i dzaba, zovu se iran i saudijska arabijaKneesaa wrote:super ovo sve izgleda, samo jos da opstane i da usluga zaista bude na nivou. a zna li neko koliko ce to sve da kosta?
-
Kneesaa
#279 Re: Bazen Otoka
nidje vezejennisjoplin wrote: znam ja dva dobra otvoreno 0-24 samo za zene, a i dzaba, zovu se iran i saudijska arabija
-
Kneesaa
#280 Re: Bazen Otoka
nidje vezescooter21ba wrote:a ti si jedna od njih? treba li mozda samo za zene i staza za trcanje?
- scooter21ba
#281 Re: Bazen Otoka
zasto je nidje vezeKneesaa wrote:nidje vezescooter21ba wrote:a ti si jedna od njih? treba li mozda samo za zene i staza za trcanje?
sauna ja mislim i da postoji odvojeno ali bazen ne bas posebno ne posebni termin samo za zene
pa daj nije serijatski zakon pa da mora biti tako
-
Kneesaa
#282 Re: Bazen Otoka
pa niko i ne spominje serijatski zakon, vec pravo za zene koje se lose osjecaju da se kupaju u isto vrijeme kad je tu i muskaraca. jel to njima onda treba generalno ne dozvoliti ici na bazen, jer je toliko tesko odvojiti 4 - 8 sati sedmicno namijenjeno iskljucivo za zene?scooter21ba wrote:zasto je nidje veze sauna ja mislim i da postoji odvojeno ali bazen ne bas posebno ne posebni termin samo za zene pa daj nije serijatski zakon pa da mora biti tako
a mnoge zene se ne osjecaju dobro kad su u bazenu/sauni (obicno je dvije saune, ali uglavnom samo po jedna radi, izuzetak hotel terme) muskarci.
a zene koje se osjecaju lose nisu iskljucivo vjernice. ima dosta zena koje nisu "savrsenih proporcija" pa ih je stid izaci u javnost u kupacim kostimima, zena koje su bez dojki (jer je kod nas vrlo tesko naci kupace sa protezama), starijih zena i tako dalje...
- scooter21ba
#283 Re: Bazen Otoka
niko ne govori da treba zabraniti zenama da idu na bazenKneesaa wrote:
pa niko i ne spominje serijatski zakon, vec pravo za zene koje se lose osjecaju da se kupaju u isto vrijeme kad je tu i muskaraca. jel to njima onda treba generalno ne dozvoliti ici na bazen, jer je toliko tesko odvojiti 4 - 8 sati sedmicno namijenjeno iskljucivo za zene?
a mnoge zene se ne osjecaju dobro kad su u bazenu/sauni (obicno je dvije saune, ali uglavnom samo po jedna radi, izuzetak hotel terme) muskarci.
a zene koje se osjecaju lose nisu iskljucivo vjernice. ima dosta zena koje nisu "savrsenih proporcija" pa ih je stid izaci u javnost u kupacim kostimima, zena koje su bez dojki (jer je kod nas vrlo tesko naci kupace sa protezama), starijih zena i tako dalje...
jesam li ja kriv sto je nekoga stid?
ako je mene stid sto imam veliku glavu i hocu kroz titovu prodjem treba li da se zabrani ostalima jer je mene stid?
zene koje su bez dojki niko nece ismijavati jer je silom prilika takve ako ismijava to je kultura doticnog a to se moze rijesiti osiguranjem i odstraniti ga ako treba
tipican balkanski mentalitet
ako si se nasla u jednoj od pomenutih skupina zasto si rob predrasuda i zasto dozvolis da si donja a jos nisi ni suocila se sa tim
-
Kneesaa
#284 Re: Bazen Otoka
ne osjecam se robinjom predrasuda, a jos manje dozvoljavam da budem donja.scooter21ba wrote:ako je mene stid sto imam veliku glavu i hocu kroz titovu prodjem treba li da se zabrani ostalima jer je mene stid? zene koje su bez dojki niko nece ismijavati jer je silom prilika takve ako ismijava to je kultura doticnog a to se moze rijesiti osiguranjem i odstraniti ga ako treba tipican balkanski mentalitet ako si se nasla u jednoj od pomenutih skupina zasto si rob predrasuda i zasto dozvolis da si donja a jos nisi ni suocila se sa tim
samo postavljam pitanje da li je moguce odvojiti jedno vrijeme koristenja bazena iskljucivo za zene.
moze - moze, ne moze - ne moze.
ja bih voljela da moze, ima dovoljno razloga zasto je potrebno.
- scooter21ba
#285 Re: Bazen Otoka
ja bi volio da ne moze jer ce sutra crnci traziti svoj terminKneesaa wrote:
ne osjecam se robinjom predrasuda, a jos manje dozvoljavam da budem donja.
samo postavljam pitanje da li je moguce odvojiti jedno vrijeme koristenja bazena iskljucivo za zene.
moze - moze, ne moze - ne moze.
ja bih voljela da moze, ima dovoljno razloga zasto je potrebno.
romi svoj "hrvati" svoj "srbi" svoj "bosnjaci" svoj pitari svoj manijaci svoj itd
svima isto pa nek dolazi ko zeli
-
Kneesaa
#286 Re: Bazen Otoka
dobro, moje misljenje, tvoje misljenje:scooter21ba wrote: ja bi volio da ne moze
za 1: 1 protiv
- jennisjoplin
#288 Re: Bazen Otoka
lamija_SA wrote:Nema kupanja do decembra...
koje godine
-
meri
#289 Re: Bazen Otoka
mislim da si zapravo ti taj koji je pun predrasuda... zaista ne razumijem ljude koji misle samo o svom interesu... lijepo bi bilo da i te zene/djevojke, ako nista drugo, imaju mogucnost da ponekad zaplivaju u nekom bazenu...scooter21ba wrote:niko ne govori da treba zabraniti zenama da idu na bazenKneesaa wrote:
pa niko i ne spominje serijatski zakon, vec pravo za zene koje se lose osjecaju da se kupaju u isto vrijeme kad je tu i muskaraca. jel to njima onda treba generalno ne dozvoliti ici na bazen, jer je toliko tesko odvojiti 4 - 8 sati sedmicno namijenjeno iskljucivo za zene?
jesam li ja kriv sto je nekoga stid?
ako je mene stid sto imam veliku glavu i hocu kroz titovu prodjem treba li da se zabrani ostalima jer je mene stid?
zene koje su bez dojki niko nece ismijavati jer je silom prilika takve ako ismijava to je kultura doticnog a to se moze rijesiti osiguranjem i odstraniti ga ako treba
tipican balkanski mentalitet
ako si se nasla u jednoj od pomenutih skupina zasto si rob predrasuda i zasto dozvolis da si donja a jos nisi ni suocila se sa tim
-
perajic
#290 Re: Bazen Otoka
@scooter21ba
Stvarno ne razumijem kako na jednoj strani trazite sva moguca prava za raznorazne skupine ljudi, a na drugoj ne zelite da pruzite mogucnost ljudima (zenama) koje ne zele da se kupaju zajednosa muskarcima. je li to demokratija? Puna su vam usta iste, a ne do Bog vam vlast u ruke dati. Bilo bi gore nego sada.
Neki "demokrata" (mozda si ti ne sjecam se) ovdje spomenu da te zene trebaju ici u Saudiju ili Iran!
Pametnjakovicu "tolerantni" znas li ti da takvi termini za kupanje vec godinama postoje u zemljama zapadne evrope ??? Znas li da se u Velikoj britaniji sudi za odredjene stvari po seriatu ukoliko osoba to zeli (nasljedno pravo, sklapanje braka, razvodi ...)? Sto njima ne kazu haj'te u Pakistan ili Iran pa nek vam sude?
Kad citam mnoge komentare na ovom forumu i ne cudim se sto nam nacionalisti uvijek odnesu pobjedu na izborima. Zato sto ove nase "kvazi-socijaldemokrate" nisu nista bolje. Oni su u sustini ateisticki fasisiti, koji misle da trebaju da zatru sve sto ima veze sa vjerom i nacijom. Ned'o Bog komsinici vjernici omoguciti da se kupa kako bi ona to voljela. Haj ti u Saudiju komsinice, pa sprovodi svoje "hirove"! Zaista nam je zalosna i jadna alternativa nacionalistima. Zato vecina i bira manje zlo!
Stvarno ne razumijem kako na jednoj strani trazite sva moguca prava za raznorazne skupine ljudi, a na drugoj ne zelite da pruzite mogucnost ljudima (zenama) koje ne zele da se kupaju zajednosa muskarcima. je li to demokratija? Puna su vam usta iste, a ne do Bog vam vlast u ruke dati. Bilo bi gore nego sada.
Neki "demokrata" (mozda si ti ne sjecam se) ovdje spomenu da te zene trebaju ici u Saudiju ili Iran!
Pametnjakovicu "tolerantni" znas li ti da takvi termini za kupanje vec godinama postoje u zemljama zapadne evrope ??? Znas li da se u Velikoj britaniji sudi za odredjene stvari po seriatu ukoliko osoba to zeli (nasljedno pravo, sklapanje braka, razvodi ...)? Sto njima ne kazu haj'te u Pakistan ili Iran pa nek vam sude?
Kad citam mnoge komentare na ovom forumu i ne cudim se sto nam nacionalisti uvijek odnesu pobjedu na izborima. Zato sto ove nase "kvazi-socijaldemokrate" nisu nista bolje. Oni su u sustini ateisticki fasisiti, koji misle da trebaju da zatru sve sto ima veze sa vjerom i nacijom. Ned'o Bog komsinici vjernici omoguciti da se kupa kako bi ona to voljela. Haj ti u Saudiju komsinice, pa sprovodi svoje "hirove"! Zaista nam je zalosna i jadna alternativa nacionalistima. Zato vecina i bira manje zlo!
-
sarajevo63
#291 Re: Bazen Otoka
Perajic,
davne 72 godine bila sam u Libiji. Kako to biva, djetetu se ureže slika neka. I ostane. Na plaži na kojoj smo bili vidjela sam ženu koja pliva obučena od glave do pete. Ta ista žena nije imala pokriveno lice. Naglašavam da se radi o Libiji. I 1972-oj.
Ja lično nemam ništa protiv bilo koga, kad se već famozni bazen otvori neka ga koristi ko god želi. Ne smetajući bilo kome.
Prethodnih godina u većinskim muslimanskim zemljama (ne želim stajati pred ambasdama i moliti za vizu jer mi vrijeđa inteligenciju) takođe sam na plaži viđala žene koje se kupaju obučene. I nikom to ne smeta. Samo što ni njima ne smetaju oni koji su u kostimima. Ili bez njih.
Iako je ovaj grad jad, a to nam je servirano, moje mišljenje je da smo mi ipak pokazali zavidan nivo tolerancije prema onima koji su došli, prema onima koji su drugačiji, u mom komšiluku je 5-6 porodica u kojima su žene pokrivene totalno, al ne primjetih nešto da ih neko očeša, kao slučajno gunu ili sl. A kada bih to vidjela budi siguran/na da bih reagovala. Pa makar mene očešali.
Podjelili su nas po torovima, sad još bazen trebamo koristiti u pojedinačnim vremenima, dokle ba više?
davne 72 godine bila sam u Libiji. Kako to biva, djetetu se ureže slika neka. I ostane. Na plaži na kojoj smo bili vidjela sam ženu koja pliva obučena od glave do pete. Ta ista žena nije imala pokriveno lice. Naglašavam da se radi o Libiji. I 1972-oj.
Ja lično nemam ništa protiv bilo koga, kad se već famozni bazen otvori neka ga koristi ko god želi. Ne smetajući bilo kome.
Prethodnih godina u većinskim muslimanskim zemljama (ne želim stajati pred ambasdama i moliti za vizu jer mi vrijeđa inteligenciju) takođe sam na plaži viđala žene koje se kupaju obučene. I nikom to ne smeta. Samo što ni njima ne smetaju oni koji su u kostimima. Ili bez njih.
Iako je ovaj grad jad, a to nam je servirano, moje mišljenje je da smo mi ipak pokazali zavidan nivo tolerancije prema onima koji su došli, prema onima koji su drugačiji, u mom komšiluku je 5-6 porodica u kojima su žene pokrivene totalno, al ne primjetih nešto da ih neko očeša, kao slučajno gunu ili sl. A kada bih to vidjela budi siguran/na da bih reagovala. Pa makar mene očešali.
Podjelili su nas po torovima, sad još bazen trebamo koristiti u pojedinačnim vremenima, dokle ba više?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#292 Re: Bazen Otoka
i mene je bio stid mog ogromnog spolnog organa pa se nisam brčkao u bazenu 
-
lamija_SA
#294 Re: Bazen Otoka
A ove jennis, nadam se!jennisjoplin wrote:lamija_SA wrote:Nema kupanja do decembra...
koje godine
Ono otvorenje je bilo trik, a jutros čitam da je otvorenje pomjereno za decembar! Moraju zatvoriti neke rupe na plafonu!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#295 Re: Bazen Otoka
jel to Bosmal repriza?
-
sarajevo63
#296 Re: Bazen Otoka
Pa naravno, kapalo na otvorenju. Samo još ne znamo koliko će novca trebati.Moraju zatvoriti neke rupe na plafonu!
Last edited by sarajevo63 on 03/10/2008 10:00, edited 1 time in total.
- Luke Perry
#297 Re: Bazen Otoka
Za par godina bi mogao biti i otvoreni bazen.
-
sarajevo63
#298 Re: Bazen Otoka
Možda je lakše da ga odmah otvore
Namah otvoreni bazen.
- karanana
#299 Re: Bazen Otoka
ljudi nemate pojma. ovo je bazen sa pokretnim krovom, ljeti otvoren, zimi zatvoren. posto je ljetnja sezona prosla, sada se taj pokretni krov zatvara ali ovdje se to ne radi mehanicki nego rucno.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#300 Re: Bazen Otoka
Djesi evropljanin. Evo ja sam obisao kompletnu Evropu od A-Z a u Zapadnoj Evropi sam bio u vecini zemalja nekoliko puta i na duze i na krace vrijeme i u vecini zemalja sam isao na bazene i nigdje moje oci ne vidjese to sto ti pricas. Jedino je moguce u slucaju da se neke manjinske zajednice napravile bazen iskljucivo za sebe pa se tako ponasaju. Generalno totalni mix.perajic wrote:@scooter21ba
U Velikoj Britaniji se svim drzavljanima VB sudi po zakonu te zemlje s tim da naravno postoje i sudjenja plemenskog tipa. Isto kao i kod vjencanja ako hoces zakonski brak ti ga moras obaviti po zakonima zemlje ako hoces da ti se brak prizna ali ti niko ne brani da to obavis i serijatski.
Ovdje nije uopste u pitanju tolerancija nego uvodjenje nekih stvari koje imaju i te kakve veze sa serijatom i te stvari se upravo striktno primjenjuju upravo u saudijskoj Arabiji, Iranu i ostalim islamskim zemljama. E ovo nije islamska zemlja niti ce ikada biti a nikome nije zabranjeno da napravi svoj privatni bazen i u njemu pravi muske i zenske torove gdje ce se zene kupati obucene od glave do pete a muskarci cesati po bazenima cunama jedan od drugog. I onda neka mi neko objasni koja je razlika izmedju ucesnika q festivala i njihovih navika i ovakvih ispoljavanja civilizacijskih dostignuca.