Znaci,ako neces da dobijes degenek moras se totalno prilagoditi zeljama ovih nacionalno-kvazivjerskih grupa ???@Shalaedin
... Jednostavno im okupljanjem vise hiljada ljudi stati na ulaze svih lokacija i nedati im da udju u prostorije predvidjene za odrzavanje festivala. Da znaju da ovaj grad ne zeli da im oduzme pravo o slobodi vec da stavi akcenat da to rade bez cilja ispoljavanja svoje orijentacije u javnosti, time i sebi i njima cineci dobro jer inace bi u nasoj konzervativnoj sredini samo mogli fasovati degenek kao sto je to bilo ovaj put
Mislis da meni "lezi" ova totalno novokomponovana "vjerska" tortura? Ne lezi brate ama bas nimalo,pa opet ne nasrcem palicama ni na kog.
Mislis da ce mi sutra biti merak slusati nezaobilaznu bajramsku pucnjavu ,kao u sred rata?!To nisu slavlja covjece(znam kakva su nekad bila),to su najprimitivnija izivljavanja nekakve balkanske sile.Pa im opet niko ne prijeti,ne napada.
Bas me briga za homoseksualce,kao sto i njih nije briga za mene.
O slobodama se radi i o kocenju istih prvo prijetnjama,pa onda bogami i sasvim prakticno.
TO je poenta diskusije !