On je davno odbio BiH i rekao je da ce prije igrati za Srbiju. Ali sad su u igru uletile i Njemacka i Amerika pa se decko sad malo dvoumi.Irfan82 wrote:Jedno pitanje, ste je sa Nevenom Suboticem iz B. Dortmunda 19 god. rodjen u Banja Luci drzavljanin USA inace odbrambeni igrac pratio sam zadnjih par utakmica nije los . Dali bi bilo moguce da zaigra za rep. BIH ukoliko bih htio?
Turska - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#276 Re: Turska - BiH
- zecko_kupuz
#277 Re: Turska - BiH
Čuj "što se zviždalo reprezentaciji"
. Pa to su Horde namjerno, kako bi se simulirala atmosfera na stadionu u Istanbulu
. Zato je ova utakmica bila pravi test za repku
.
Vidim, Turskoj fali desetak igrača. To bi se svakako trebalo iskoristiti, ali (poznavajući naše bisere) bojim se da ćemo upravo zbog te činjenice slabo odigrati
. Nadam se da ću biti u krivu.
Vidim, Turskoj fali desetak igrača. To bi se svakako trebalo iskoristiti, ali (poznavajući naše bisere) bojim se da ćemo upravo zbog te činjenice slabo odigrati
- mire - ložač
#278 Re: Turska - BiH
Ima li iko predstavu o igračima Turske koji će igrati
, jer svi pišu o onima koji neće igrati, al''' stani ba maloooooo

Znači, uvažene Dame i gospodo ko ima šta o igračima Turske koji će igrati, bujrum da vidimo svi ko su ti ljudi.
Da ne bude, ovaj je talenat kojeg traži Barca a onog ovaj ili onaj,,,, mislim da se zna ko nam je kakav ??????
Bujrum, pa da po jednu ljutu ......
Znači, uvažene Dame i gospodo ko ima šta o igračima Turske koji će igrati, bujrum da vidimo svi ko su ti ljudi.
Da ne bude, ovaj je talenat kojeg traži Barca a onog ovaj ili onaj,,,, mislim da se zna ko nam je kakav ??????
Bujrum, pa da po jednu ljutu ......
- Edin H.
#279 Re: Turska - BiH
Da li sljedece znaci da Hajat prenosi utakmicu samo za podrucje BiH, a ne i na satelitu
http://www.hayat.ba/component/option,co ... temid,124/
- vee-jay
#280 Re: Turska - BiH
DA.Edin H. wrote:Da li sljedece znaci da Hajat prenosi utakmicu samo za podrucje BiH, a ne i na satelitu
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
-
Stari
#282 Re: Turska - BiH
Dopunio bih onu malu digresiju od prije nekoliko stranica na ovoj istoj temi. Kad se radi o ovoj najnovijoj garnituri dresova sorceva i stucni ... nekako mi dilema ...da li vise lici na granituru koju je reprezentacija Francuske imala na SP86 Mexiku ...ili mi vise lici kao garnitura kakvu je Italija imala na SP82 u Spanjolskoj...a bogami odjeca (ne valja ni to pokusavati prikrivati) u mnogome podsjeca na onu od reprezentacije SFRJ sa SP74 u Zapadnoj Njemackoj...Ima li iko fotografije s tim bijelim varijantama ... one iz ranijih kvalifikacionih ciklusa su izgledale kao oprema NK Hajduk s kraja 70-tih. Stucne (plave) daju poseban ton ...da su uzeli crvene bili bi isti kao SFRJ...a to ne bi imalo smisla...
- Edin H.
#283 Re: Turska - BiH
Sjajno organizovanovee-jay wrote:DA.Edin H. wrote:Da li sljedece znaci da Hajat prenosi utakmicu samo za podrucje BiH, a ne i na satelitu
Jos raja placaju im pretplatu 100 eura godisnje
Znaci dijasporo hvatajte se radija kao iz Kusturicinog filma kada smo svojevremeno sezdesetih igrali sa Rusima
-
Elvo
#284 Re: Turska - BiH
Pa ja ,oni iz dijaspore sto su platili 110€ karticu,mogu gledati muzicke zelje----hebem im sve-cim dodzem sa godisnjeg kuci,ima da im vratim karticu-supci jedni
- stranac2
#285 Re: Turska - BiH
Ovi sa Hayata ispadoše najveće hinje ... odkupili prava gostujućih utakmica (ostale TV kuće naše ne mogu prenositi) ... koje može gledati samo jedan dio našeg naroda ....
A Dijaposra što se tiče Hayata može da ga p ...
E dragi Hayat management .. ne vodi se tako poslovna politika ,... ne pali više ni poziv na rodoljublje ..
Zbogom , doviđenja , Alahimanet ..
A Dijaposra što se tiče Hayata može da ga p ...
E dragi Hayat management .. ne vodi se tako poslovna politika ,... ne pali više ni poziv na rodoljublje ..
Zbogom , doviđenja , Alahimanet ..
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#286 Re: Turska - BiH
Prenosice turska TV a oni uglavnom uvijek imaju prenos na internetu (valja podmiriti 10 miliona Turaka u Njemackoj
)
Komentatora ionako ne razumijem a papke sa Hayata nezelim ni da slusam.
Komentatora ionako ne razumijem a papke sa Hayata nezelim ni da slusam.
-
stari_sarajevski_gospodin
#287 Re: Turska - BiH
Bit ce sigurno na sopcastu kanal BiH LiveSport 
- Vozdra raja :-)
#288 Re: Turska - BiH
Internet prenos bi trebao biti na ovom turskom linku, na jednom od tv-a;
http://www.trt.net.tr/wwwtrt/canli.aspx
http://www.trt.net.tr/wwwtrt/canli.aspx
- M-16
#289 Re: Turska - BiH
ako igrali sa jednim napadacem( jos se ne zna) ocekujem reprizu iz spanije. viktorija ped nasim golem, znojenje, i svaki tren iscekivanje gola u nasoj mrezi.
taj jedan napadac bi bio vjerovatno dzeko, sto automatski znaci da od kontri nema nista. sidras kao sto je Dzeko je potpuno bezopasan kao jedini isturen spic. da ima messija u timu, mozda bi i moglo s jednim napadacem, a ovako, to bi bila velika cirina greska...
valjda ipak budu dva spica, da se idemo nadigravat pa sta god bude...
taj jedan napadac bi bio vjerovatno dzeko, sto automatski znaci da od kontri nema nista. sidras kao sto je Dzeko je potpuno bezopasan kao jedini isturen spic. da ima messija u timu, mozda bi i moglo s jednim napadacem, a ovako, to bi bila velika cirina greska...
valjda ipak budu dva spica, da se idemo nadigravat pa sta god bude...
-
pravo_brz
#290 Re: Turska - BiH
evo totenhem zaintersovan za ibisevica
a nasi navijaci kreuli u tursku ima da gori istanbul

a nasi navijaci kreuli u tursku ima da gori istanbul

- zalizani
#291 Re: Turska - BiH
Jurkić najavljuje povratak menadžera?!
Prije dolaska Ćire Blaževića na kormilo nogometne reprezentacije BiH, klošari, kriminalci raznih profila, te samozvani menadžeri i menadžerčići, bili su neizbježan dekor u bazama našeg „A“ tima.
U hotelu Hercegovina na Ilidži, gdje se svaki puta okupio naš tim od dolaska Ćire Blaževića na mjesto selektora, igrači su konačno dobili svoj mir, i osim ponekog novinara, te prijatelja ili rodbine nekog od igrača, nije se moglo sresti nikoga više od gore spomenute „elite“.
Tako je bilo pred prijateljski sraz s Bugarima, tako je bilo pred dvomeč sa Špancima i Estoncima, sve do okupljanja pred važne duele s Turcima i Armencima – piše „As“.
Naime, od ponedjeljka, redovan gost hotela Hercegovina je menadžer Anđelko Jurkić, zastupnik Senijada Ibričića i novajlije u „A“ timu Adnana Mravca. Pojedini novinari koji su se okupili u četvrtak na zvaničnoj presici pred put bh. ekspedicije u Istambul, Jurkićevu svakodnevnu nazočnost u Hercegovini prokomentarisali su riječima:
- Nije valjda da se opet vraćaju!
-
Avdo Z.
#292 Re: Turska - BiH
Potajno se nadam bodu, pobjedu sam sanjao dva puta a prognoziram da cemo izgubiti sa 3:1.
-
#293 Re: Turska - BiH
Ja sam sanjao da smo izgubili 3:0Avdo Z. wrote:Potajno se nadam bodu, pobjedu sam sanjao dva puta a prognoziram da cemo izgubiti sa 3:1.
-
Raskoljnikov
#294 Re: Turska - BiH
Neko je spomen'o da se Turci slabo snalaze u ulozi favorita-što je tačno, pa kad se na ovo još doda desetkovan im sastav, Belgija te nase rešetanje Estonije...sve što mi pada na pamet je totalno neizvjesna tekma(rezultatski)!
Ali druga mene stvar muči...
Svaki put kad se trefilo da gledam SAM tekme reprezentacije(jal pos'o jal neki drugi razlog...) dobivali smo!
Al' valjda je Miske svojim golovima razbio ovo moje interno prokletstvo
Prognoza-Ćiro se qurchi nakon utakmice, priča o zenama, Saši Vugdaliću i golovima koje smo uvalili Turcima
Ali druga mene stvar muči...
Svaki put kad se trefilo da gledam SAM tekme reprezentacije(jal pos'o jal neki drugi razlog...) dobivali smo!
Al' valjda je Miske svojim golovima razbio ovo moje interno prokletstvo
Prognoza-Ćiro se qurchi nakon utakmice, priča o zenama, Saši Vugdaliću i golovima koje smo uvalili Turcima
- Enka-Benka
#295 Re: Turska - BiH
zna li se koliko ce biti nasi navijaca na tekmi....?
bilo bi fenomelno da ih pobjedimo,i ako su braca muslimani

bilo bi fenomelno da ih pobjedimo,i ako su braca muslimani
- Jazz_Junkie
#296 Re: Turska - BiH
Ma koliko ih od bude bilo, upitna je njihova podrska, jer ostaje nejasno za koga ce navijat. Svasta se covjek nagledao u svim ovim godinama.Enka-Benka wrote:zna li se koliko ce biti nasi navijaca na tekmi....?
bilo bi fenomelno da ih pobjedimo,i ako su braca muslimani![]()
-
shalaedin
#297 Re: Turska - BiH
Mozemo dobiti Tursku ako joj budemo dali go u zadnjih dvadeset minuta utakmice. Ako nas oni povedu povrata u utakmicu nema. Mi nismo ekipa koja preokrece rezultate tako da nam je to najlosija osobina. Mozda ce Ciro imati 11 lavova na terenu, ali mi poznajemo mentalitet nasih igraca. Oni su jaki kada povedu, slabi kada gube. Iskreno nadam se bodu iz Istanbula. Kao sto sam se nadao i u Spaniji, ali go Vilje postignutog iz offsida je ucinio da Spanija zasluzeno dobije. Mi stvaramo karakter ovoj reprezentaciji i ako se iz Istanbula vratimo sa bodom to ce nas uciniti jacima i istaci kandidaturu za plasman na SP-e 2010. Ciro je dobar motivator, ali Terim je veci. Turska se tesko predaje, mi nismo takav kalibar na fudbalskoj sceni. Ipak je to treca ekipa eura. Mi ih jesmo pobijedili u proslim kvalifikacijama i opet cemo na domacem, ali u Turskoj nece biti lako takvo sto napraviti. U zadnjoj utakmici kvalifikacija su nas dobili 1-0, ostavili smo dojam nekoga ko im je mogao dati go a nije htio. Utakmica je bila bitna njima, ali definitivno ne nama. Sada obje ekipe imaju motiva da igraju i to ce utakmicu uciniti zanimljivijom.
Od ove utakmice ocekujem rezultat 0-0 ili 1-1. Strijelci Kazim Kazim i Dzeko.

Od ove utakmice ocekujem rezultat 0-0 ili 1-1. Strijelci Kazim Kazim i Dzeko.
-
Stari
#298 Re: Turska - BiH
Jah i to navijanje za tursku. ako je stvarno onako kao sto se vidi na onim klipovima na youtube-u od ljetosnje utakmice Hrvatska - Turska... mislim ako je taj sveopsti turcizam ponovo potuno zavladao fudbalskim navijanjem...Onda je stvarno i bez trunka zajebancije utakmicu BiH -Turska trebalo staviti da se igra u Banjaluci. Razmislite malo , to bi bila jedinstvena prilika da reprezentacija zaigra tamo a da raja ne navija protiv njih...to bi bila jedinstvena prilika gdje bi bh -reprezentativci imali podrsku predsjednika srpske republike(obecao je tako barem - da ce za bosnu navijati samo kad igra protiv Turske ) . I to bila jedinstvena prilika da ovi koji jos uvijek vjeruju na rijec cetnicima kad ih ovi nazivaju turcima, - , da stvarno jesu turci te stoga navijaju za tursku...
eh za njih bi to bila prilika da malo odmore
.
-
dr.dangerdoom
#299 Re: Turska - BiH
Mislim da je konačno vrijeme da se spale te iluzije o braći Turcima.
Ako ih uzmemo u Istambulu (što se iskreno nadam), vidjet ćete koliko su prijateljski nastrojeni, prema BiH.
Mi gubimo na Koševu 1:2, a raja naizmjenično skandira i Bosni i Turskoj
Mislim ok, draga je i meni Turska, čisto kao zemlja, ali kad se radi o kvalifikacijama pa makar i u bočanju, jednako ih smatram protivnikom kao i svaku drugu zemlju.
Onim momcima što su otišli na gostovanje, sretno, i ako Bod da, da se vrate sa trijumfom BiH
Ako ih uzmemo u Istambulu (što se iskreno nadam), vidjet ćete koliko su prijateljski nastrojeni, prema BiH.
Mi gubimo na Koševu 1:2, a raja naizmjenično skandira i Bosni i Turskoj
Onim momcima što su otišli na gostovanje, sretno, i ako Bod da, da se vrate sa trijumfom BiH
- chinese_water
#300 Re: Turska - BiH
realno...Turska-BiH 1:0 ...