Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fordas

#276 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

rado_vidjen wrote:iskesiralo se :oops:
Sta ces, moze se :P
shadow

#277 Re: FK Sarajevo

Post by shadow »

HZ nastavljaju sa turnejom :) Evo par minuta navijanja iz Posusja:

http://www.youtube.com/watch?v=9sU4oI545HU
strong69

#278 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

dzipalo_junuz wrote:Dobili smo na polusezoni novog Zeku, ALMEDIN HOTA se vraca...
Hota se vraca godinama... Cisto sumnjam a nadam se da grijesim. Ja cu biti zadovoljan i kad Ihtijarevic zaigra. Pretanki smo na sredini terena.
Fordas

#279 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Pa ukoliko je konacno dobio austrijske papire, onda sigurno ima sanse da se vrati, odigra sezonu-dvije i da se oprosti
DicaTM

#280 Re: FK Sarajevo

Post by DicaTM »

Da bićemo ti mi do smrti odani..

Malo poznato?
uzalud pitas

#281 Re: FK Sarajevo

Post by uzalud pitas »

ja i?
Fordas

#282 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

DicaTM wrote:Da bićemo ti mi do smrti odani..

Malo poznato?
Uglavnom to tako i biva, za razliku od vas i vasih igraca :roll:
The 51st State

#283 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Malo poznato?
naravno, vi podjonili strofu nase pjesme za vasu parolu, na gostovanju u posusju...
Cafe Camargue

#284 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

The 51st State wrote:

Malo poznato?
naravno, vi podjonili strofu nase pjesme za vasu parolu, na gostovanju u posusju...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Joj ovih štrumfova... samo nek su živi i zdravi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo velike pohvale za bubnjara, ovaj klip je baš lud, pogotovo pred kraj, čovjek napravio party na tribini :dance: :dance:
shadow

#285 Re: FK Sarajevo

Post by shadow »

Nek je Posusjem grmila i "jedna si jedina", aferim!
SemiR_SA

#286 Re: FK Sarajevo

Post by SemiR_SA »

Ma glavni smo! Ne moze se ni jedna navijacka skupina mjeriti sa nama. Samo naprijed momci!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Frank Sinatra

#287 Re: FK Sarajevo

Post by Frank Sinatra »

Malo poznato?
Poznato od 2004 godine otprilike kad je ova pjesma i nastala.

Saraj'vo za tebe zivimo,
neka znaju svi,
da bicemo ti mi,
do smrti odani.

Prva ljubavi,
najveca radosti,
pobjedu daj nam ti.

Vi kopirali 2008 godine na gostovanju u Posusju parolom u kojoj ste napisali nase stihove. Nije ti niko to rekao?
ultras

#288 Re: FK Sarajevo

Post by ultras »

Malo poznato?
što te izprovaljivaše :D
The 51st State

#289 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Braćo i sestre,

Kao što svi znamo, svako malo naša grupa pokrene neku humanitarnu akciju u kojoj svi pomognemo onima koji nisu takve sreće u životu da im je glavna briga kako će otići na gostovanje, već kako će preživiti.
Ove akcije smo radili i u najgora vremena bojkota i borbe za ovo što imamo danas i vidite svi kako nam se vratilo.
Zato ćemo u subotu na neki naš način da zatvorimo ovaj dio sezone sa velikim druženjem svih navijača Sarajeva u SA KLUBU, a svi prihodi od karti će ići jednom dječaku koji je veliki navijač našeg Kluba, ali na nesreću to mu nije glavna okupacija u životu trenutno.

Tekst o problemima njega i njegove porodice se nalazi ispod u okviru, cijena karte će biti 5 KM. Cijena osmijeha i pomoći drugima je neopisiva.
U narednim danima biće još detalja o ovom dogadjaju.

Imena članova porodice su izmjenjena.
Samohrana majka i dvoje djece zive u trosnoj i skucenoj kuci - dvije sobe, wc bez vrata, u centru Sarajeva (koje li ironije). Kirija im je 200KM + rezije. Od namjestaja posjeduju samo pec na drva, ostalo je iznajmljeno skupa s tim prostorom. Politicari su im se naobecavali. Od pomoci, naravno, nikad nista, osim povremene klix. Kazu "i ovo je dobro kako je prije bilo", zivjeli su "u podrumu u kojem se nije moglo kutarisati miseva i vlage".

Majka je 1967. godiste. Sin Adnan rodjen je 1994, kćerka Dunja 2002 godine.
Majka boluje od bronhitisa, astme, ima spondilozu i diskurs herniju, 3 ciste na stitnoj zlijezdi. Ona je borac, ne zali se puno, samo trazi nesto za svoju djecu. Neophodna joj je operacija kicme na koju ne smije da usudi - cak i da skupi novac, nema kome ostaviti djecu na cuvanje za vrijeme operacije i oporavka.

Dunja boluje od bronhitisa. Pije lijekove koji kostaju 34KM mjesecno, jedva joj ih priuste, a trebala bi piti i lijek koji kosta 27KM, kao i inhalatori, ali za njih nemaju para. Dunja ima samo staru barbiku i neke ofucane krpene lutke. Pozeljela je barbiku, ribicu, medu i zeku.

I na kraju, Adnan, sin, stub porodice. Bio je odlican ucenik sve do sedmog razreda, uprkos svemu kroz sta je prosao u zivotu. Onda su mu djeca iz skole rekla "kad budes imao pravu kucu i kad kupis mobitel i ne bude ti Merhamet davao rucak, javi se da te primimo u drustvo" i zatvorila ga u skolski ormaric Sad Sikaniranja je trpio godinama, a onda se upisao u drugu skolu. Nada se da ce tamo upoznati novo drustvo, da ce tamo moci biti dio "raje". Dobio je gitaru za Bajram i sada uci svirati. Zelja mu je da trenira fudbal u FK Sarajevo, jer za njih navija. Kao i za sve ostalo, sam je isao da pita moze li se uclaniti, rekli su mu da to kosta 70KM mjesecno, plus kopacke, dres i lopta. On ih je molio da mu daju neku donaciju, i "ciko mu je rekao da ce pitati i uzeo broj, ali se nikad nije javio". Voli da cita, ali nema 20 KM da plati godisnju clanarinu u biblioteci. Najveca zelja mu je da ima one siroke, sada popularne, tene.
Nema potrebe da u ovoj temi psujete upravi Kluba, političarima i slično, klinac je već učlanjenj u Saraj´vo, naše je samo da to veče skupimo što više novca kako bi im se pomoglo pred nastupajuću zimu.
A plus, dajte da se družimo i prisjetimo se sjajne polusezone u kojoj je NAŠA PRIČA odjeknula cijelom državom tako jako da se svima gaće tresu.

pozovite svakoga živog na ovo druženje, tako širimo NAŠU PRIČU
belissima

#290 Re: FK Sarajevo

Post by belissima »

Svaka cast!
Sarajevo,Horde,Bog i carsija!
kofi anan

#291 Re: FK Sarajevo

Post by kofi anan »

The 51st State wrote:Braćo i sestre,

Kao što svi znamo, svako malo naša grupa pokrene neku humanitarnu akciju u kojoj svi pomognemo onima koji nisu takve sreće u životu da im je glavna briga kako će otići na gostovanje, već kako će preživiti.
Ove akcije smo radili i u najgora vremena bojkota i borbe za ovo što imamo danas i vidite svi kako nam se vratilo.
Zato ćemo u subotu na neki naš način da zatvorimo ovaj dio sezone sa velikim druženjem svih navijača Sarajeva u SA KLUBU, a svi prihodi od karti će ići jednom dječaku koji je veliki navijač našeg Kluba, ali na nesreću to mu nije glavna okupacija u životu trenutno.

Tekst o problemima njega i njegove porodice se nalazi ispod u okviru, cijena karte će biti 5 KM. Cijena osmijeha i pomoći drugima je neopisiva.
U narednim danima biće još detalja o ovom dogadjaju.

Imena članova porodice su izmjenjena.
Samohrana majka i dvoje djece zive u trosnoj i skucenoj kuci - dvije sobe, wc bez vrata, u centru Sarajeva (koje li ironije). Kirija im je 200KM + rezije. Od namjestaja posjeduju samo pec na drva, ostalo je iznajmljeno skupa s tim prostorom. Politicari su im se naobecavali. Od pomoci, naravno, nikad nista, osim povremene klix. Kazu "i ovo je dobro kako je prije bilo", zivjeli su "u podrumu u kojem se nije moglo kutarisati miseva i vlage".

Majka je 1967. godiste. Sin Adnan rodjen je 1994, kćerka Dunja 2002 godine.
Majka boluje od bronhitisa, astme, ima spondilozu i diskurs herniju, 3 ciste na stitnoj zlijezdi. Ona je borac, ne zali se puno, samo trazi nesto za svoju djecu. Neophodna joj je operacija kicme na koju ne smije da usudi - cak i da skupi novac, nema kome ostaviti djecu na cuvanje za vrijeme operacije i oporavka.

Dunja boluje od bronhitisa. Pije lijekove koji kostaju 34KM mjesecno, jedva joj ih priuste, a trebala bi piti i lijek koji kosta 27KM, kao i inhalatori, ali za njih nemaju para. Dunja ima samo staru barbiku i neke ofucane krpene lutke. Pozeljela je barbiku, ribicu, medu i zeku.

I na kraju, Adnan, sin, stub porodice. Bio je odlican ucenik sve do sedmog razreda, uprkos svemu kroz sta je prosao u zivotu. Onda su mu djeca iz skole rekla "kad budes imao pravu kucu i kad kupis mobitel i ne bude ti Merhamet davao rucak, javi se da te primimo u drustvo" i zatvorila ga u skolski ormaric Sad Sikaniranja je trpio godinama, a onda se upisao u drugu skolu. Nada se da ce tamo upoznati novo drustvo, da ce tamo moci biti dio "raje". Dobio je gitaru za Bajram i sada uci svirati. Zelja mu je da trenira fudbal u FK Sarajevo, jer za njih navija. Kao i za sve ostalo, sam je isao da pita moze li se uclaniti, rekli su mu da to kosta 70KM mjesecno, plus kopacke, dres i lopta. On ih je molio da mu daju neku donaciju, i "ciko mu je rekao da ce pitati i uzeo broj, ali se nikad nije javio". Voli da cita, ali nema 20 KM da plati godisnju clanarinu u biblioteci. Najveca zelja mu je da ima one siroke, sada popularne, tene.
Nema potrebe da u ovoj temi psujete upravi Kluba, političarima i slično, klinac je već učlanjenj u Saraj´vo, naše je samo da to veče skupimo što više novca kako bi im se pomoglo pred nastupajuću zimu.
A plus, dajte da se družimo i prisjetimo se sjajne polusezone u kojoj je NAŠA PRIČA odjeknula cijelom državom tako jako da se svima gaće tresu.

pozovite svakoga živog na ovo druženje, tako širimo NAŠU PRIČU
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

MI SMO HORDE ZLA SA SJEVERA ................
The 51st State

#292 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Napomena, ko ne moze da dodje na party, a zeli da da pomogne svoj prilog moze dati u prostorijama UNFKS, Skenderija, u ponedjeljak od 17 do 20 sati.
strong69

#293 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

kofi anan wrote: MI SMO HORDE ZLA SA SJEVERA ................[/size]
....Uvijek vjerna bordo armija.... :thumbup:
Aduu

#294 Re: FK Sarajevo

Post by Aduu »

strong69 wrote:
Vjecno je u nasim srcima... :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#295 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Aduu wrote:
strong69 wrote:
Vjecno je u nasim srcima... :thumbup:
Sarajevo ljubav jedina :D

Extra potez sa humanitarnom akcijom,sto je samo kontinuitet u takvim akcijama. :thumbup:

U subotu 3 : 1,uz fanaticnu podrsku sa tribina
dzipalo_junuz

#296 Re: FK Sarajevo

Post by dzipalo_junuz »

Saraba izgleda u prvoj postavi protiv slovenije :skoljka:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#297 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

dzipalo_junuz wrote:Saraba izgleda u prvoj postavi protiv slovenije :skoljka:
Pa Saraba realno nema mjesta kod nas u Sarajevu.

I sad nek mi samo neko pisne da i Ciro nije u talovima o preprodaji igraca.

Jos i onaj golman Travnika :-) :-) ,pa ljudi ispadaju iz faking premijer lige,i on ga zove u rep.

I ako sam na poceku mozda i pomislio da ce se sa Cirom koliko toliko poceti slagati u igrackom kadru,vise je nego ocigledno da je BUVLJAK OD IGRACA na snazi,i da preprodaja cvjeta.
strong69

#298 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

The 51st State wrote:Napomena, ko ne moze da dodje na party, a zeli da da pomogne svoj prilog moze dati u prostorijama UNFKS, Skenderija, u ponedjeljak od 17 do 20 sati.
Apsolutno se treba pridruziti pa ko ne moze doci ili mu se ne dolazi dovoljno je da da prilog. Svaka cast za akciju.
Frank Sinatra

#299 Re: FK Sarajevo

Post by Frank Sinatra »

Image

Od 23h nastupaju:

DJ Alvin Tech
DJ Tony Silver
(Ground Effect Records)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =193388919

Kompletan tekst
http://www.hordezla.ba/?jezik=bos&n=77
rado_vidjen