Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

zelenashica

#276 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zelenashica »

mostarac wrote:
Bond_JaneBond wrote:
mostarac wrote: Joj 'dje si visi stadij razumjevanja sta ima :lol: :lol: :lol: :lol:
Bona pa ti od tri puta ne mozes da shvatis moj post o autu i spolno prenosivoj bolesti i sta se sa njim htjelo rec, a govoris o visim stadijima razumjevanja. :roll: :roll:
Skontala sam bolan-al' to sto si napisao je najobicnija glupost..(razumjelo bi i trogodisnje dijete al' ne bi ni ono vjerovalo da tolika kolicina gluposti moze izaci iz usta "odraslog covjeka"
Pa ti riskiraj, daBogda ti bilo zanimljivo. :evil:
ne bi ja rek'o da si ti bilo sta skontala, al eto nek ti bude, a ja se ne bi osvrtao na tvoj IQ, iako bi imao materijala :D
ček malo meni tek sad niš nije jasno :roll: kakve veze ima IQ sa prevarom...... :D ako se ne voli vara se....jel tako il nije :D :oops:

ps.mislim da damo zaključak temi 8-)
Last edited by zelenashica on 30/03/2009 22:18, edited 1 time in total.
burek_in_space

#277 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by burek_in_space »

mišica wrote:[
ček malo meni tek sad niš nije jasno :roll: kakve veze ima IQ sa prevarom...... :D ako se ne voli vara se....jel tako il nije :D :oops:

Nije. :mrgreen:
zelenashica

#278 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zelenashica »

burek_in_space wrote:
mišica wrote:[

Nije. :mrgreen:
joooj opet znači valja razglabati ispočetka :oops: :D bureče kako nije.....ako nekog voliš neš ga ni prevariti,zar ne... :?:
burek_in_space

#279 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by burek_in_space »

mišica wrote: joooj opet znači valja razglabati ispočetka :oops: :D bureče kako nije.....ako nekog voliš neš ga ni prevariti,zar ne... :?:
Odgovoricu tek kada Bondica meni odgovori na postavljeno pitanje. :D
callmethebreeeze

#280 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by callmethebreeeze »

ja mislim da moramo otvoriti jos jednu "side-diskusiju". o svemu smo pricali, ali jos niko da otvori pitanje kako se oni koji varaju osjecaju? mislim, ni njima nije lako. mozete li samo zamisliti taj stres koji prevara nosi sa sobom i koliko insan stvari mora koordinirati, a da ne pricamo o griznjoj savjesti koja prevaranta, u to sam siguran, jede iznutra.
mostarac

#281 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by mostarac »

mišica wrote:
mostarac wrote:
Bond_JaneBond wrote: Skontala sam bolan-al' to sto si napisao je najobicnija glupost..(razumjelo bi i trogodisnje dijete al' ne bi ni ono vjerovalo da tolika kolicina gluposti moze izaci iz usta "odraslog covjeka"
Pa ti riskiraj, daBogda ti bilo zanimljivo. :evil:
ne bi ja rek'o da si ti bilo sta skontala, al eto nek ti bude, a ja se ne bi osvrtao na tvoj IQ, iako bi imao materijala :D

doticna me je jedno deseti put nazvala glupanom (prakticno u svakom postu), misleci valjda da sa tim daje tezinu svojim rijecima i argumentima i ja sam joj odgovorio minimumom koji je zasluzila. Od tuda se IQ pojavio na temi.
zelenashica

#282 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zelenashica »

mostarac wrote:
mišica wrote:
mostarac wrote:

doticna me je jedno deseti put nazvala glupanom (prakticno u svakom postu), misleci valjda da sa tim daje tezinu svojim rijecima i argumentima i ja sam joj odgovorio minimumom koji je zasluzila. Od tuda se IQ pojavio na temi.
aaa znači IQ zalutao :oops: ...sve sam skontala :D .....al samo htjedoh zaključiti temu 8-) ono kad se voli....bla bla bla :D
lolita_xx

#283 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

hm, hajd ovako :D

s nekim si u vezi, neka bude duza veza, i sve je super, volite se (bar to tako izgleda), ti osjecas tu ljubav, taj neko ti je daje sebe, svoje trenutke, misli, zelje... i naravno, ti si sretan jer zivis tu ljubav.

s druge strane, taj neko te prevario par puta, a da to nikad nisi saznala/saznao, i medju vama se nista nije promijenilo. ti i dalje osjecas tu ljubav, i mislis da je prava.

eh sada da li je prava? mislim ako se u vezi nista ne promijeni tom prevarom, ako ti osjecas tu ljubav, zasto saznanje za prevaru sve mijenja?

nadam se da ste razumjeli sta hocu da kazem :D
zelenashica

#284 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zelenashica »

zoom66 wrote:
callmethebreeeze wrote:ovdje se vidim zakuValo, sa velikim V.
:D
kikiriki, kospiceeeee, kikiriki, lizaliceeeee..:D
a nemaš pistacije :shock: :? .......pih jesam baksuz :D
callmethebreeeze

#285 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

zoom66 wrote:
callmethebreeeze wrote:ovdje se vidim zakuValo, sa velikim V.
kikiriki, kospiceeeee, kikiriki, lizaliceeeee..:D
kazem ja tebi, nema jednostavnog odgovora na ovo tesko pitanje.
callmethebreeeze

#286 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

lolita_xx wrote:hm, hajd ovako :D

s nekim si u vezi, neka bude duza veza, i sve je super, volite se (bar to tako izgleda), ti osjecas tu ljubav, taj neko ti je daje sebe, svoje trenutke, misli, zelje... i naravno, ti si sretan jer zivis tu ljubav.

s druge strane, taj neko te prevario par puta, a da to nikad nisi saznala/saznao, i medju vama se nista nije promijenilo. ti i dalje osjecas tu ljubav, i mislis da je prava.

eh sada da li je prava? mislim ako se u vezi nista ne promijeni tom prevarom, ako ti osjecas tu ljubav, zasto saznanje za prevaru sve mijenja?

odlicno pitanje. naravno da jeste, ono sto ne znas od toga te glava ne boli. stara izreka. osim ako ne dobijes kakve baje nepoznatog porijekla.
zelenashica

#287 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zelenashica »

callmethebreeeze wrote:

odlicno pitanje. naravno da jeste, ono sto ne znas od toga te glava ne boli. stara izreka. osim ako ne dobijes kakve baje nepoznatog porijekla.
baje od sjedenja po stolicama :lol: :lol: :lol:
lolita_xx

#288 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

callmethebreeeze wrote:ja mislim da moramo otvoriti jos jednu "side-diskusiju". o svemu smo pricali, ali jos niko da otvori pitanje kako se oni koji varaju osjecaju? mislim, ni njima nije lako. mozete li samo zamisliti taj stres koji prevara nosi sa sobom i koliko insan stvari mora koordinirati, a da ne pricamo o griznjoj savjesti koja prevaranta, u to sam siguran, jede iznutra.
to nikoga nije briga. valja cekati da vidis hoce li oprostiti, pa sve ponovo, i opet ne znas gdje si i na cemu si :D
anais_nin

#289 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:ja mislim da moramo otvoriti jos jednu "side-diskusiju". o svemu smo pricali, ali jos niko da otvori pitanje kako se oni koji varaju osjecaju? mislim, ni njima nije lako. mozete li samo zamisliti taj stres koji prevara nosi sa sobom i koliko insan stvari mora koordinirati, a da ne pricamo o griznjoj savjesti koja prevaranta, u to sam siguran, jede iznutra.
je l to ti zagovaras otvaranje grupe podrske (support group) za "varalice"? :D
callmethebreeeze

#290 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

anais_nin wrote:
je l to ti zagovaras otvaranje grupe podrske (support group) za "varalice"? :D
ja samo postavljam pitanja.
:oops: :D
callmethebreeeze

#291 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

p.s kad vidjoh ono "grupno", prenese me da ne mislis na kakav blud, ali sreca pa brzo citam.
:run: :sax: :D
lolita_xx

#292 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

zoom66 wrote:
callmethebreeeze wrote:

a kad se dobiju baje, udara se tad drito u jaje :D

btw, lako je biti glumac, jos kad si verziran u tome :D oscar ne gine :D ;)
nije bitna gluma, bitna je ljubav koja je tebi pruzena, koja te cini sretnim.
anais_nin

#293 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

lolita_xx wrote: eh sada da li je prava? mislim ako se u vezi nista ne promijeni tom prevarom, ako ti osjecas tu ljubav, zasto saznanje za prevaru sve mijenja?
zato sto shvatis da zivis laz...zato sto shvatis da si samo mislila da poznajes osobu kraj koje se budis, a da ti je ta osoba potpuni stranac koji je u stanju hladnokrvno i planski da te laze...zato sto saznanjem da je ta osoba i te kako spremna da te laze dovodis u pitanje sve ostalo sto je ta osoba rekla, uradila, napravila prema tebi...jer ako je on spreman na takvu laz, na osnovu cega mozes vjerovati bilo cemu drugom sto ti ta osoba govori...
jer ja ne znam kako je prevara izvodiva bez lazi? neko te gleda u oci i laze ti o tome gdje je bio, s kim je bio i sta je radio...na osnovu cega ces nakon neceg takvog razluciti sta je istina, a sta laz?
zelenashica

#294 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zelenashica »

callmethebreeeze wrote:
[/quote]
a da malo poguramo temu s konkretnim pitanjem,"Da li ste ikad načinili prevaru?"i odmah će te nakon tog odgovora dobiti odgovor..... :D :dance:
lolita_xx

#295 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

anais_nin wrote:
lolita_xx wrote: eh sada da li je prava? mislim ako se u vezi nista ne promijeni tom prevarom, ako ti osjecas tu ljubav, zasto saznanje za prevaru sve mijenja?
zato sto shvatis da zivis laz...zato sto shvatis da si samo mislila da poznajes osobu kraj koje se budis, a da ti je ta osoba potpuni stranac koji je u stanju hladnokrvno i planski da te laze...zato sto saznanjem da je ta osoba i te kako spremna da te laze dovodis u pitanje sve ostalo sto je ta osoba rekla, uradila, napravila prema tebi...jer ako je on spreman na takvu laz, na osnovu cega mozes vjerovati bilo cemu drugom sto ti ta osoba govori...
jer ja ne znam kako je prevara izvodiva bez lazi? neko te gleda u oci i laze ti o tome gdje je bio, s kim je bio i sta je radio...na osnovu cega ces nakon neceg takvog razluciti sta je istina, a sta laz?
jesi ikad slagala nekog koga volis?
burek_in_space

#296 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by burek_in_space »

mišica wrote:
callmethebreeeze wrote:
a da malo poguramo temu s konkretnim pitanjem,"Da li ste ikad načinili prevaru?"i odmah će te nakon tog odgovora dobiti odgovor..... :D :dance:[/quote]

Daj neko tezhe pitanje,ovo je prejednostavno! :mrgreen:
zelenashica

#297 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zelenashica »

burek_in_space wrote:
mišica wrote:
callmethebreeeze wrote:
a da malo poguramo temu s konkretnim pitanjem,"Da li ste ikad načinili prevaru?"i odmah će te nakon tog odgovora dobiti odgovor..... :D :dance:

Daj neko tezhe pitanje,ovo je prejednostavno! :mrgreen:[/quote]
pa bit i jeste u pitanju...... :D ma šalim se...
suncica24

#298 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by suncica24 »

zoom66 wrote:
callmethebreeeze wrote:

Zato sto saznajes da je to osjecanje, njegovo, laz.
Da, zapravo, nije davao sebe, vec djelic sebe, neke misli, pa se pitas koliko li ih je ostalo skriveno, sta li on zapravo zeli, da li i u ostalom laze, kao sto je lagao prilikom prevare, sta jos ne znas, kakav je on uopste...
I tu, sve se mijenja.
Ne zato sto si saznao to da te vara, vec zato sto se ne mozes ne pitati sta jos ne znas i da li ti tu osobu uopste poznajes.
I, da li je to, uopste, ljubav, ili...strast, zaljubljenost, strah...
burek_in_space

#299 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by burek_in_space »

mišica wrote: pa bit i jeste u pitanju...... :D ma šalim se...
Ne mozhesh nishta saznati iz odgovora na ovo pitanje.
callmethebreeeze

#300 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

mišica wrote:
callmethebreeeze wrote:
a da malo poguramo temu s konkretnim pitanjem,"Da li ste ikad načinili prevaru?"i odmah će te nakon tog odgovora dobiti odgovor..... :D :dance:[/quote]

evo da ja probijem led. jesam.
i priznao sam sve. i nikada ne bih volio da neko pati kao sto je moja djevojka patila i trebalo je vremena da se te rane izlijece. i mislim da se nisam ponio fino ni prema jednoj, a ni jednoj nista nisam slagao. iako se mozda iz mojih postova moze zakljuciti da sam ja za prevarau, moram reci da nisam. previse je komplikovano i trava nije zelenija na drugoj strani. bar ja tako mislim.
Post Reply