Evo i od mene koja
Inače, ova grupa izvođača su me od prvog slušanja osvojila, mashaAllah, divne glasove imaju. A ova Wedding nasheed, osim što me svaki put pošteno rastuži
Enjoy
Nema na cemulilla wrote:Jeste tasamo je varijanta, koju sam ja slušala na radiju pa nisam sigurna ko je izvodi, bila življa, ali jeste ova baš ti hvala
lilla wrote:@cute, znaš li ti kako se zvao hor koji je u ratu učio ovu ilahiju?
Haha i ja sam svjedok da jesu bilililla wrote:Nisu ovi iz GHM tad bili aktivni tomu sam svjedokcute poison wrote:lilla wrote:@cute, znaš li ti kako se zvao hor koji je u ratu učio ovu ilahiju?
Siguran sam da je hor Gazi Husrev Begove medrese, jer su oni jedini aktivni tad bili, pored Neshidu-l-huda (za njih nisam siguran da su je ucili, jer su vise naklonjeni derviskim ilahijama)![]()
a neki od ovih su poslije prešli u Nešidul-huda
Nesto sam bio uvjeren da jesu, ali nema veze. btw. polozih onaj predmet sto sam sinoc uciolilla wrote:Čekaj malo, sad mi ništa nije jasno kako si svjedokcute poison wrote: Haha i ja sam svjedok da jesu bilisamo nisam siguran za tu ilahiju
kako su bili aktivni? gdje? išla sam u GHM u ratu i nešto se ne sjećam da nam je hor bio aktivan
cute poison wrote:Ne mogu da vjerujem da ovu niko do sada nije stavio![]()
PalaSa Marsa wrote:
PalaSa Marsa wrote:
Imamopobjednika wrote:PalaSa Marsa wrote:![]()
Jedna od meni licno najdrazih ilahija. Posvecena alimu i sehidu Mustafi Busuladzicu, zvjerski ubijenom od strane komunistickog rezima.
Ako mogu ubit tebe,
Tvoje knjige neće moć,
Ya, Mustafa,
Rana zvijezdo duge noći.
Sarajevo nijemo strijepi crni dan,
Odvedoše nam Mustafu u zindan,
Kopa mezar briše ćelo ledeno,
Šta će biti sa islama voljenog.
Ako mogu ubit tebe,
Tvoje knjige neće moć,
Ya, Mustafa,
Rana zvijezdo duge noći.