johntra wrote:ko kaže da štedim? Je li to danas malo za bh uslove iskeširati stoju i po ili dvije glave za dvije gume, ili čak četiri stoje za četiri gume? svi bi mi voljeli da smo Švicarska i da možemo kupiti Fulde ili Bridgestone...sad je parola:pokrij se koliko si dug, ali naravno, ne treba opet štediti...ljudi koji kažu da ne valjaju gume koje su jeftinije od izvikanih marki, su ljudi koji su puni stereotipa i koji do juče nisu imali ništa i vozili se na ćelostonkama, naravno, ako su imali išta za voziti...ne kažem sad da svi trebamo kupovati kineske gume iz Robota, ali Tigar i Sava gumama ništa ne fali, pogotovo u današnjim uslovima, kada su maltene zime suhe i bez padavina...ja neki dan izađoh uz Ivan i Bradinu po najvećem kijametu sa Tigricama, ali jok, ima pametnjakovića koji kažu da to ne valja...
btw, je li te puno klepio koreanac i kolika ti je šteta? nije valjda da je plastična Laguna zaplatila?

Ma uvjeren sam da Tigru nista ne fali sve dok se vozi normalno. Pola pametnjakovica koji izmisljaju toplu vodu 1) Nikad nece iskoristiti puni potencijal jedne "egzoticne" gume. 2) Nikad nece imati priliku da svoje auto do te mjere siluje i vozi, divljacki ulijece u krivine i gume testira do maksimuma pa da onda u kafani prepricava kako dobro drze cestu. Medjutim, da se ne lazemo, skuplja guma je definitivno bolja, za klasu ili vise, zavisi od cijene

...
A zaplatio je Passat

. Napravio mi je stete preko 4000 KM. Hyundai 1) nije registrovan 2) nema zimske gume, vozio ga srednjoskolac bez vozacke, vjerovatno ukrao auto od starog iz garaze. Katastrofa... Sreca pa placam kasko, inace bi osakatio malca

. Zadnji branik je odradio svoje, zaplatio poklopac gepeka, lijeva stopka i malo iskrivljen lim gdje je stajalo stop svjetlo. Ali eto, sve su prilike da cu "talnut" danas nekad ovog Passata, i zamijeniti za skoro dvije godine novijeg, ali 1.9TDI motorom sa pribliznom opremom i vise nego duplo manje kilometara

, a buducem vlasniku sredit popravku i sve to sto ide...