Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
jefferson

#276 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by jefferson »

besana wrote:
ljubav_aha wrote:besana,mislim da nisi dobro razumjela jeffesona,on pise o birokracijskim procedurama
briga me, nervira me, poso vamo, poso tamo, privatluk , radio u drzavnoj firmi kod stranaca etc, i neshta zakera, ma bjezi :roll:
A koliko vidim samo o sebi i prica :roll:
Sad bih ja njega u Afriku malo :x
Jefferson je daleko svjesniji africkog problema nego ti, jer mi e to dio posla, i vrlo dobro znam sta se desava u africi, aziji, J. Americi, Americi, Bosni itd.
To uopste nije bila poenta mog posta.
Nije me stid! Znas sto me nije stid? Jer sam ih ja zaradio svojim radom. To sto ti smatras da je normalno da ti drzava uzima pare a nista ne daje, to je tvoj problem. To je u sustini problem Bosne i hercegovine kao drzave. Svi okrecu glavu od opste pljacke koja se vodi u njihovo ime. Ako ja platim porez za nesto, a aj to uopste ne da ne koristim, nego ni ne zivim tu, onda je logicno da imas povrat poreza kao i u svakoj normalnoj zemlji ili da imas neka prave.
Hocul ja taj visak para dati Crvenom krstu ili cu kupiti sebi Ipod je MOJA stvar a ne stvar drzave.
Kada nasi politicari budu shvatili da su oni servis gradjanima, a ne entitet koji MORA postojati a mi ga finansirati, tada cemo naprijed krenuti.
Ali jedna od NAJGLUPLJIH frza je da sutis jer moze biti gore, sto tvoj post vise nego odrazava to.
Sta si time htjela reci?
BiH ce biti sve vise u k.... zbog tog pristupa: dobro je kako moze biti!
ahuseino

#277 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by ahuseino »

besana wrote:Dakle, cekaj, jesam li dobro shvatila? U Bosni niko nishta ne radi? :shock: Pa shta ja glumum po 8 sati na poslu? :shock:
OSAM SATI :shock: :shock: :? ... pa to je to, ovdje valjda kazu ljudi po 16 rade... :-) :D
...

Kako si to shvatila ocat'?

Valjda ne glumis, valjda radis... a ne shvatas pricu, ili neces da shvatas... kako si TI predstavnik SVE Bosne?.. valjda isto k'o i OVI sto rade 16h vascijele Cemerike :thumbup:
Topla voda

#278 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Topla voda »

ovdje se samo budala moze vratiti iz amerike
nexo

#279 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by nexo »

...
Last edited by nexo on 04/08/2010 18:03, edited 1 time in total.
Static-X

#280 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Static-X »

Topla voda wrote:ovdje se samo budala moze vratiti iz amerike

:lol: Nemoj tako brate, ima ih jedva cekaju al nemogu :lol:
HAVANA

#281 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by HAVANA »

Skontaste li šta? :D
jefferson

#282 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by jefferson »

HAVANA wrote:Skontaste li šta? :D
Izgleda da ce biti ljudi bi se vratili, ali ih kapitalistici sistem tjera da ostanu :D
jefferson

#283 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by jefferson »

ljubav_aha wrote:
besana wrote:
ljubav_aha wrote:besana,mislim da nisi dobro razumjela jeffesona,on pise o birokracijskim procedurama
briga me, nervira me, poso vamo, poso tamo, privatluk , radio u drzavnoj firmi kod stranaca etc, i neshta zakera, ma bjezi :roll:
A koliko vidim samo o sebi i prica :roll:
Sad bih ja njega u Afriku malo :x

pise o sebi,tacno,znaci on je autentican primjer,nema potrebe za ljutnju
Bas tako, ispade trebao bi pricati o drugima i pravit se da znam o njihovom zivotu vise nego o svom :lol:
luckylaka

#284 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by luckylaka »

doboj wrote:
luckylaka wrote:Jednom sam napisao a moram opet ponoviti,,Dijaspora je raj za papke koji su u dijasporu dosli u opancima,izvukli se ispod krave ili koze i ovdje se docepali asfalta ,ludih auta,dolara i eura pa sad hadzije ,,Naravno cast izuzetcima koji posteno rade i zaradjuju i ne primjecuju se u ovom drustvu.Imam u komsiluku kravu koja je dosla iz neke Bosanske vukojebine i koja misli da je sva Amerika njena.Sva ulica zna kad njen djip dolazi,prozori otvoreni,Mitar razvaljuje,dimije zamijenila minicom,a engleski joj ko moj arapski ali pred svaku kucu stane i raskokodace se sa amerima.Ona je hadzija sa dva bukove i dva mejtafa a takvih na svakom koraku.Kazem jos jednom posten svijet se neprimjecuju ali nas ovi papci srozase do kraja.Skoro policija dovela bosanku sa lisicama na rukama kazu ,,dere je garo na javnom mjestu(u parku) a covjek misli ona druga smjena pa jado jos kaznu mora platiti zbog narusavanja javnog reda.Ipak svak ima pravo na svoje misljenje pa tako i povratak ili ostanak u Americi

Tebe brine sto neko dere neku u Americi,a ne brine te sto te politicari j... u zdrav mozak vec 20 godina?
Dzes ba Hamush jesil izisao iz rupe.Pozdrav iz Amerike i nije mi ni zao sto me jebe Obama,jebe me za $,nema dzabe
Luisa

#285 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Luisa »

Topla voda wrote:ovdje se samo budala moze vratiti iz amerike

Vratiti se da, ali pod uslovom da finansijski ne zavisis, lova stek ili asseti na zapada koji ti finansiraju zivot dole i muhur u ruci!
Static-X

#286 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Static-X »

HAVANA

#287 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by HAVANA »

Static-X wrote:http://www.youtube.com/watch?v=2VyaZo_K ... re=related

Evo sve mi suze niz noge teku

Neka husnije gore,ovde je grooozno :D
djani s

#288 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by djani s »

Husina pjesma - himna luzera i nezadovoljnika :D , ko je vrijedan, sposoban, brzo shvata i uci zivjet ce dobro u Sarajevu, New Yorku, Tirani, Berlinu....., malo nostalgije je dobro ali brate patiti i kukati i takmiciti se s drugima ko je bolji :-)
Lutalica_sa

#289 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Lutalica_sa »

luckylaka wrote:
doboj wrote:
luckylaka wrote:Jednom sam napisao a moram opet ponoviti,,Dijaspora je raj za papke koji su u dijasporu dosli u opancima,izvukli se ispod krave ili koze i ovdje se docepali asfalta ,ludih auta,dolara i eura pa sad hadzije ,,Naravno cast izuzetcima koji posteno rade i zaradjuju i ne primjecuju se u ovom drustvu.Imam u komsiluku kravu koja je dosla iz neke Bosanske vukojebine i koja misli da je sva Amerika njena.Sva ulica zna kad njen djip dolazi,prozori otvoreni,Mitar razvaljuje,dimije zamijenila minicom,a engleski joj ko moj arapski ali pred svaku kucu stane i raskokodace se sa amerima.Ona je hadzija sa dva bukove i dva mejtafa a takvih na svakom koraku.Kazem jos jednom posten svijet se neprimjecuju ali nas ovi papci srozase do kraja.Skoro policija dovela bosanku sa lisicama na rukama kazu ,,dere je garo na javnom mjestu(u parku) a covjek misli ona druga smjena pa jado jos kaznu mora platiti zbog narusavanja javnog reda.Ipak svak ima pravo na svoje misljenje pa tako i povratak ili ostanak u Americi

Tebe brine sto neko dere neku u Americi,a ne brine te sto te politicari j... u zdrav mozak vec 20 godina?
Dzes ba Hamush jesil izisao iz rupe.Pozdrav iz Amerike i nije mi ni zao sto me jebe Obama,jebe me za $,nema dzabe
Pravo zboris vala. Bolje da me handri Amerikanac u USA nego nas krkan u BiH:)
HAVANA

#290 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by HAVANA »

Ove noći moj grad gleda kraj
sakrij djelić koji voliš u njedrima ga sačuvaj
jer sama suza ne čuva dušu tvoga
Sarajeva

I gdje da odem da opet budem ja
iza duge nisu boje samo dan i prašina
a svako zrno kaže zna gdje je duša sarajeva

Moja gimnazija,tvoja lenjinova
korak napola blato zadrža
nijednog razloga za mog saleta
bježi istina a duša zaspala

Ove noći moj grad gubi san
čuvaj miris svoj u kosi da nas grije sutradan
jer tvoj svaki pokret zna,gdje je duša sarajeva...

Ove noći moj grad gubi sjaj
al nije tuga sve što vidiš
topla je noć tvoj zagrljaj
a svaka duša kaže zna
gdje je duša sarajeva

A duša zaspala...

A sad spektakllllllllllllllllll :D
Muhaaaa,nemoj se šta naljutit :lol: :skoljka:

HAVANA

#291 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by HAVANA »

besana wrote:Vidi Havane shto ih mami, frcu vadi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo za mimu šiš...negativna mi je previše,možda je preplaVe pozitivni osjećaji :lol: :D
Static-X

#292 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Static-X »

HAVANA wrote:

Moram priznat od ovog sam se najezio :)

Ih jos samo ako srusiom Borac danas :dance:
leyla_222

#293 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by leyla_222 »

Ja bi se vratila ako bi mogla da postanem NOVA ZVIJEZDA NA ESTRADI DA UBIJEM TURBO FOLK VISE MI JE NA VRH GLAVE
Šeha

#294 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Šeha »

babyline wrote:
Šeha wrote: pa to je kada slobodu izbora uzivam hipoteticno i teoretski... ono kao sada kada bih samo ja odlucio da trcim maraton to bih i mogao. naravno da je moguce,ali ako se za nesto odlucim, nesto zelim onda nema hocu necu vec imam plan i idem ka ostvarenju. ni povratak nije jednostavan, mislim uspjesan... ako me to pak ne privlaci odlucio sam se za nesto drugo i ne mogu reci mogo bi ja i ono drugo samo kad bih htio... eto to mi je samozavaravanje..ali nebitno...
Cuj, naravno da je teoretski. I kao sto sam rekao nemam se namjeru vracati niti pravim neke planove za povratak.

Ali recimo da sutra uvedu mobilizaciju i pozovu me (nece ali eto, teoretski) eto mene u Bosnu. Pa ti to zovi teoretski, samozavaravanje... hipoteticno... kako hoces. I bilo bi mnogo lakse izvesti nego da je pravac suprotan.
leyla_222

#295 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by leyla_222 »

Ja mislim da je problem sa nasim ljudima u Bosni u tome sto je rat( sto je veoma razumno) i vlada ubila svaki pojam Pozitivnog razmisljanja. Cesto sam u Sarajevu jer imam tamo mamu i sestru i svaki put kad odem prve 2 sedmice sam raspolozena i sretna a zatim me pocinje ubijati nedostatak serotonina u mozgu jer su svi tako nervozni i neljubazni zbog lose ekonomije i svak svakog samo hoce da "zezne" za lovu. Ljudi zaposle ljude a nece da im daju platu ili cak govore osobi "dobit ces posao" godinu dana ,kao sto je situacija moje sestre. Mislim da Bosna nece nista postici pozitivno ako gradjani te zemlje ne pocnu pozitivno razmisljati i na neki nacin gledati da se ekonomski popravi stanje i naravno takodjer dati uslove ljudima da se vrate bez kritike. Ljudi iz drugih zemalja sele se tamo-vamo i nedobijaju kritiku a ko god dodje u Bosnu doceka ga "Uff lako je tebi zivio si van nije ti bilo kao nama ovde" to ipak nevalja jer i ljudi koji se zele vratiti su velika dobit drzavi i ekonomiji i treba ih pozitivno gledati. Nazalost al ja imam takav dojam nase nacije da su previse Pesimisti i to nimalo nevalja.
:)
bulevarmostar

#296 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by bulevarmostar »

Ja licno mislim da smo se vise mi koji smo vani promjenili nego ljudi dole. Kada odem i pocnem komenterisat sistem "ja tebi ti meni" na kojem sve funkcionise, ljudi se cude stobse ja cudim jer je tako uvijek bilo. Samo jedan od primjera . Katastrofalna socijalna situacija je ipak najveci problem. Samo kad bih mogao da ne zavisim od prihoda u BiH ili kad bih mogao raditi za strance.
leyla_222

#297 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by leyla_222 »

bulevarmostar wrote:Ja licno mislim da smo se vise mi koji smo vani promjenili nego ljudi dole. Kada odem i pocnem komenterisat sistem "ja tebi ti meni" na kojem sve funkcionise, ljudi se cude stobse ja cudim jer je tako uvijek bilo. Samo jedan od primjera . Katastrofalna socijalna situacija je ipak najveci problem. Samo kad bih mogao da ne zavisim od prihoda u BiH ili kad bih mogao raditi za strance.
Naravno da se osoba promjeni kada promjeni okolinu i u tome je problem za zivotom u BIH,nista se nemijenja.
Ja sam se promjenila u pozitivnom smislu,nemoze se zivjeti danas kao pre 10,20 ili 30 godina,nova vremena i zahtjevaju promjene.
U BiH te promjene sporo dolaze .
Neznam na koji nacin smatras da su se ljudi s vana promnjenili al u mom smislu cio svijet se promjenio,sve je postalo drugacije.
Ja nekritikujem nikog al ipak smatram da treba da postoji neka "pozitvnost" za mlade osobe koje zele da se vrate jer ovako kako vidim danas sve druge zemlje ce omladinu sa tih prostora privuci jer im davaju pozitvan smisao zivota,slobodu i na neki nacin uvjete za manje vise siguran zivot.
Koliko od toga ima u BIH???
Na kraju tko gubi drzava ili ljudi??
djani s

#298 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by djani s »

leyla_222 wrote:
bulevarmostar wrote:Ja licno mislim da smo se vise mi koji smo vani promjenili nego ljudi dole. Kada odem i pocnem komenterisat sistem "ja tebi ti meni" na kojem sve funkcionise, ljudi se cude stobse ja cudim jer je tako uvijek bilo. Samo jedan od primjera . Katastrofalna socijalna situacija je ipak najveci problem. Samo kad bih mogao da ne zavisim od prihoda u BiH ili kad bih mogao raditi za strance.
Naravno da se osoba promjeni kada promjeni okolinu i u tome je problem za zivotom u BIH,nista se nemijenja.
Ja sam se promjenila u pozitivnom smislu,nemoze se zivjeti danas kao pre 10,20 ili 30 godina,nova vremena i zahtjevaju promjene.
U BiH te promjene sporo dolaze .
Neznam na koji nacin smatras da su se ljudi s vana promnjenili al u mom smislu cio svijet se promjenio,sve je postalo drugacije.
Ja nekritikujem nikog al ipak smatram da treba da postoji neka "pozitvnost" za mlade osobe koje zele da se vrate jer ovako kako vidim danas sve druge zemlje ce omladinu sa tih prostora privuci jer im davaju pozitvan smisao zivota,slobodu i na neki nacin uvjete za manje vise siguran zivot.
Koliko od toga ima u BIH???
Na kraju tko gubi drzava ili ljudi??

Leyla u pravu si :)....na kraju gube, nazalost, i drzava i ljudi. Promjena svijesti je neophodna!!!
Dedo Hikmet

#299 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by Dedo Hikmet »

Živio sam i živim u Beču ali i u nekim gradovima u Njemačkoj, zatim u više navrata u Austin, Texas.
Taj osjećaj slobode i opšte relaksacije :D sam međutim imao samo u USA. Tek 40 godina star nije mi ništa teško
padalo. Mislim posao koji bi mi bio naporan u Evropi tamo mi je bi lak ko pero. I sada mi nedostaju duge vožnje
onim pustahijama :D. Zadnj put sam bio kao turista manje više u novembru
2008 kada su birali Obamu, 6th street Austin,toplo (!) predvečerje, ma merak čisti. :D :-D

Ne znam svakom bih želio da barem dio života provede u "Čemerici" :D.
jefferson

#300 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..

Post by jefferson »

Dedo Hikmet wrote:Živio sam i živim u Beču ali i u nekim gradovima u Njemačkoj, zatim u više navrata u Austin, Texas.
Taj osjećaj slobode i opšte relaksacije :D sam međutim imao samo u USA. Tek 40 godina star nije mi ništa teško
padalo. Mislim posao koji bi mi bio naporan u Evropi tamo mi je bi lak ko pero. I sada mi nedostaju duge vožnje
onim pustahijama :D. Zadnj put sam bio kao turista manje više u novembru
2008 kada su birali Obamu, 6th street Austin,toplo (!) predvečerje, ma merak čisti. :D :-D

Ne znam svakom bih želio da barem dio života provede u "Čemerici" :D.
S ovim bi se slozio. Osjecaj slobode, kao i one duge voznje po nekim pustinjama se ne mogu dozivjeti u evropi.
Proputovao sam evropu, i stanes na benzinsku u italiji, ne zna engleski (nece da prica), u francuskoj isto. U SAD stanes u nekoj vukojebini i ljudi uvijek nasmijani (iako ima izuzetaka).
Post Reply