Armenija podrzava otcjepljenu pokrajnu 'karabah' koja je dio Azerbejdjana i odnosi te zemlje sa Azerbejdjanom su jako losi.Brisbane wrote:Sto ovaj gore naftovod ne ide mimo Gruzije, kroz Armeniju ?
Zbog toga je cjeli projekat zaobisao tu zemlju.
Armenija podrzava otcjepljenu pokrajnu 'karabah' koja je dio Azerbejdjana i odnosi te zemlje sa Azerbejdjanom su jako losi.Brisbane wrote:Sto ovaj gore naftovod ne ide mimo Gruzije, kroz Armeniju ?
e stavarno ne kontamjeza u ledja wrote:To je bilo jutros, medjutim nakon toga cak su i Gruzijci izjavili da su se Rusi povukli i iz Gorija i ovog drugog grada na zapadu. Ima ta vijest mensecini i na SAXu.
Na jednom britanskom forumu sam pročitao kako je poruka ove drame u Gruziji da narod ne treba nikada birati pravnika za predsjednika... Mislim, svaka čast pravnicima u njihovom poslu i stručnosti, ali to ipak nije dovoljno za kvalitetnog političara. Sada se nešto sjetih da je i rahmetli Alija Izetbegović bio pravnik po vokaciji...jeza u ledja wrote: A onaj Saakashvili je fakat smotljo samo takav. Mlad, neiskusan, podoban...
dotakao si jednu temu koja je i inace 'vruca' u nekim zapadnim krugovima. ukratko: europom vladaju pravnici/ekonomisti , kinom inzinjeri a rusijom mafija, trece zemlje su van kategoriziranja jer njima upravljaju jedni iz ove prve tri grupe.Real Khan wrote:Na jednom britanskom forumu sam pročitao kako je poruka ove drame u Gruziji da narod ne treba nikada birati pravnika za predsjednika...
vjera i nacija, dva razlicita pojma, uglavnom prevagne nacija, blize okruzenje srbi-bugari....Ponekad s'proljeca wrote:Malo mi je cudno da Rusi mlate Gruzijce i oni su pravoslavci koliko znam??????
Koliko sam ja naučio po raznim školama, svi ratovi su se oduvijek vodili zbog puke borbe za životni prostor i bogatstva (čitaj RESURSE), a postojala su razna OPRAVDANJA za te ratove.zastoqsviram wrote:vjera i nacija, dva razlicita pojma, uglavnom prevagne nacija, blize okruzenje srbi-bugari....Ponekad s'proljeca wrote:Malo mi je cudno da Rusi mlate Gruzijce i oni su pravoslavci koliko znam??????
I to čudno?Ponekad s'proljeca wrote:Malo mi je cudno da Rusi mlate Gruzijce i oni su pravoslavci koliko znam??????
cyprus wrote:I to čudno?Ponekad s'proljeca wrote:Malo mi je cudno da Rusi mlate Gruzijce i oni su pravoslavci koliko znam??????
Ma očito neki džihadisti ne mogu da skontaju da se rat može vodit i nevezano za religijuhomo_sapiens wrote:cyprus wrote:I to čudno?Ponekad s'proljeca wrote:Malo mi je cudno da Rusi mlate Gruzijce i oni su pravoslavci koliko znam??????
hahahaha, zavisi @cyprus, kako je ko naucen da mislii gleda na svijet (narod) oko sebe
Imas li ti kakvu konstruktivnu kritiku na njegov racun za nas koji bas detaljno ne pratimo ovaj rat? Kako neiskusan? Za koga podoban? Sta je trebao do sada uraditi; i sta treba uraditi u buducnosti?jeza u ledja wrote:
A onaj Saakashvili je fakat smotljo samo takav. Mlad, neiskusan, podoban...

Pa ovime je pokazao svoje neiskustvo (pogledati gore sliku).Abacija wrote:Imas li ti kakvu konstruktivnu kritiku na njegov racun za nas koji bas detaljno ne pratimo ovaj rat? Kako neiskusan? Za koga podoban? Sta je trebao do sada uraditi; i sta treba uraditi u buducnosti?jeza u ledja wrote:
A onaj Saakashvili je fakat smotljo samo takav. Mlad, neiskusan, podoban...