HS kablovska
Moderator: anex
-
iggy_pop
#276 Digitalna Kablovska By HS ili ti M*** pod bubrege
i tako ja prije par dana pojedem g**** ko sarmu i odlucim se da uzmem sebi ovu djidju od HS-a
dobro .
nazovem ja, kaze ciko za jedno 10-ak dana. i joskaze placate 10 i po km za standardnu tv plus 13,5 km za ova dva digitalna paketa doooobro. prodjose dva dana zove teta iz kablovske kaze moze li da vam dodju u ponedeljak. !!???!!!(citavih 8 dana prije) hmmmmm
moze reko. dodjose dvojica cika donesose nekakav receiver jeftinog izgleda i jos jeftinijeg daljinskog..... pljus montaza 3 minute kasnije su zavrsili ja potpisao par papira platim 9 km-ova kao ovo do prvog maja. i to je to. kaze za jedno sat vremena ce doci signal dok "server" prepozna ..... nesto???????? hmmmmm
haj reko ok.
i stvarno eto ti signala, 24 kanala digitalna plus 24 digitalizovana. slika kao upis. i tu bi u svim normalnim situacijama bio kraj starog i pocetak jednog drugog razdoblja vezano za tv signal u mom domu.
ali uto se javi cika Marfi sa svojom: "ako nesto moze zlo da se dogodi, dogoditi ce se."
sutradan ujutro uz kaficu se ja probudim hajde reko da malo odkrmeljam uz digitalnu nam tv....
kad imas sta vidjeti
umjesto normalnog signala ide sljedece: ide normalno signal onda se slika malo zaledi pa izfura gomila kockica po ekranu pa onda iz pocetka. i to na 4 naj naj: fox crime, fox life, tv 1000 i ng wild. zbog kojih sam najvise i uzeo digitalnu kablovsku. popijem kafu odem do posla vratim se oko 12 pogledam opet ista situacija. nazovem ja njih, objasnim, kaze meni lik "ok doci ce SUTRA majstori" ?!?!?!?!?!?!? u 12 sati zovem a oni ce doci sutra.................
hajde dobro. u medjuvremenu se signal popravio ali jos uvijek uz povremeni stuc.
dolaze jutros momci. (slika povremeno dobra povremeno ni naopako) prikljucise aparat da izmjere signal. kaze sve je ok.
obzirom da imam dva tv-a tu je i razdjelnik koji odvodi signal u drugu sobu. dade mi lik neki drugi razdjelnik stavim, kad ........ isto.
kaze ovo je sve u redu sto se tice signala izgleda da je do centrale, ali ako ti opet bude losije ti zovi pa cemo vidjeti. pa reko jesam li ja uzeo ovo da bih imao razlog da zovom ili.... uglavnom 16 i po sekundi zadrzavanja.
uglavnom slika malo bolja. oko 2-ice ja upalim, ma ni naopako. nazovem ja, reko evo drugi put zovem u dva dana posjedovanja kablovske iz istog razloga. kaze sad cu ja vidjeti sa majsorima sta je bilo pa cu se javiti. sjeo ja da jedem. nakon sat vremena niti ko zove niti se sta popravilo. pukne mi film snimim sliku kako izgleda kamerom, rasformiram sve i u HS.
reko dobio sam kablovsku prije dva dana i sada hocu ovo da otkazem. zasto?
zato sto sam platio da gledam kanale a ne kocke. i pokazem.
lik nesto otkuca papir meni nazad kaze eto ok
to je to. reko "a pare". kaze ne moze to razknjizilo se to samo pravnik ili direktor mogu sad odobriti. ahaaaaaa zovi ih odmah.
nije stvar para nego principa. e pa ne dam ni marke za nesto sto "nisam " ni dobio.
on ono ljut, hajde izvolite sa mnom.
ja za njim. knjigovodstvena sluzba.
objasni lik nekom momku. oni ono ko ljuti svi. reko necu dok mi ne vratite pare za ono za sta nisam koristio. odbijte ako hocete ta dva dana.
kaze ovaj frajer isplatite sve.
pare u dzep i razgulim
uglavnom evo vam snimak kako to izgleda
http://www.youtube.com/watch?v=6NuSN3WM ... annel_page
i pamet u glavu i ili digitalnu satelitsku i uzivajte ili ------SPAM----i opet uzivajte.
ja sad za sad cekam da vidim telekomovu kopiju hrvatskog max-tv a onda cu da odlucujem. u medjuvremenu imam jos uvjek hs-ovu analognu kablovsku od koje vise ni ne ocekujem obzirom za cjenu koju placam.
dobro .
nazovem ja, kaze ciko za jedno 10-ak dana. i joskaze placate 10 i po km za standardnu tv plus 13,5 km za ova dva digitalna paketa doooobro. prodjose dva dana zove teta iz kablovske kaze moze li da vam dodju u ponedeljak. !!???!!!(citavih 8 dana prije) hmmmmm
moze reko. dodjose dvojica cika donesose nekakav receiver jeftinog izgleda i jos jeftinijeg daljinskog..... pljus montaza 3 minute kasnije su zavrsili ja potpisao par papira platim 9 km-ova kao ovo do prvog maja. i to je to. kaze za jedno sat vremena ce doci signal dok "server" prepozna ..... nesto???????? hmmmmm
haj reko ok.
i stvarno eto ti signala, 24 kanala digitalna plus 24 digitalizovana. slika kao upis. i tu bi u svim normalnim situacijama bio kraj starog i pocetak jednog drugog razdoblja vezano za tv signal u mom domu.
ali uto se javi cika Marfi sa svojom: "ako nesto moze zlo da se dogodi, dogoditi ce se."
sutradan ujutro uz kaficu se ja probudim hajde reko da malo odkrmeljam uz digitalnu nam tv....
kad imas sta vidjeti
umjesto normalnog signala ide sljedece: ide normalno signal onda se slika malo zaledi pa izfura gomila kockica po ekranu pa onda iz pocetka. i to na 4 naj naj: fox crime, fox life, tv 1000 i ng wild. zbog kojih sam najvise i uzeo digitalnu kablovsku. popijem kafu odem do posla vratim se oko 12 pogledam opet ista situacija. nazovem ja njih, objasnim, kaze meni lik "ok doci ce SUTRA majstori" ?!?!?!?!?!?!? u 12 sati zovem a oni ce doci sutra.................
hajde dobro. u medjuvremenu se signal popravio ali jos uvijek uz povremeni stuc.
dolaze jutros momci. (slika povremeno dobra povremeno ni naopako) prikljucise aparat da izmjere signal. kaze sve je ok.
obzirom da imam dva tv-a tu je i razdjelnik koji odvodi signal u drugu sobu. dade mi lik neki drugi razdjelnik stavim, kad ........ isto.
kaze ovo je sve u redu sto se tice signala izgleda da je do centrale, ali ako ti opet bude losije ti zovi pa cemo vidjeti. pa reko jesam li ja uzeo ovo da bih imao razlog da zovom ili.... uglavnom 16 i po sekundi zadrzavanja.
uglavnom slika malo bolja. oko 2-ice ja upalim, ma ni naopako. nazovem ja, reko evo drugi put zovem u dva dana posjedovanja kablovske iz istog razloga. kaze sad cu ja vidjeti sa majsorima sta je bilo pa cu se javiti. sjeo ja da jedem. nakon sat vremena niti ko zove niti se sta popravilo. pukne mi film snimim sliku kako izgleda kamerom, rasformiram sve i u HS.
reko dobio sam kablovsku prije dva dana i sada hocu ovo da otkazem. zasto?
zato sto sam platio da gledam kanale a ne kocke. i pokazem.
lik nesto otkuca papir meni nazad kaze eto ok
to je to. reko "a pare". kaze ne moze to razknjizilo se to samo pravnik ili direktor mogu sad odobriti. ahaaaaaa zovi ih odmah.
nije stvar para nego principa. e pa ne dam ni marke za nesto sto "nisam " ni dobio.
on ono ljut, hajde izvolite sa mnom.
ja za njim. knjigovodstvena sluzba.
objasni lik nekom momku. oni ono ko ljuti svi. reko necu dok mi ne vratite pare za ono za sta nisam koristio. odbijte ako hocete ta dva dana.
kaze ovaj frajer isplatite sve.
pare u dzep i razgulim
uglavnom evo vam snimak kako to izgleda
http://www.youtube.com/watch?v=6NuSN3WM ... annel_page
i pamet u glavu i ili digitalnu satelitsku i uzivajte ili ------SPAM----i opet uzivajte.
ja sad za sad cekam da vidim telekomovu kopiju hrvatskog max-tv a onda cu da odlucujem. u medjuvremenu imam jos uvjek hs-ovu analognu kablovsku od koje vise ni ne ocekujem obzirom za cjenu koju placam.
Last edited by iggy_pop on 15/04/2009 23:36, edited 1 time in total.
- stochar
#277 Re: Digitalna Kablovska By HS ili ti M*** pod bubrege
nije nista bolje ni sa netom:

a placam 1536/256
usluga grozna, telefon stalno zauzet a i kad dobijes kazu da dodjes u onu njihovu prcvarnicu na Kovacicima. mrsko mi se opet zajebavat oko neta (za one ADSL pametnjakovice: nemam fiksni telefon), znam da ako odem tamo da ce oticci u PM, ali bojim se da cu to na kraju morati da uradim...

a placam 1536/256
usluga grozna, telefon stalno zauzet a i kad dobijes kazu da dodjes u onu njihovu prcvarnicu na Kovacicima. mrsko mi se opet zajebavat oko neta (za one ADSL pametnjakovice: nemam fiksni telefon), znam da ako odem tamo da ce oticci u PM, ali bojim se da cu to na kraju morati da uradim...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#278 Re: HS kablovska
Evo vec satima nema NOVA TV.,tj. djeluje mi kao da je "zatamnjeno"
Jesu to uveli da zatamnjuju i ovu TV stanicu kada im se cefne ili..
Jesu to uveli da zatamnjuju i ovu TV stanicu kada im se cefne ili..
- Haris.ba
#279 Re: HS kablovska
Nemoras imati fiksni telefon. Samo prikljucak.stochar wrote:(za one ADSL pametnjakovice: nemam fiksni telefon),
A pogledaj adsl telekom srpske. Negdje cuh da moze preko onih njihovih bezicnih telefona.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Skyfox
#281 Re: HS kablovska
nema Nove cijelo vece
- Rauber
#282 Re: HS kablovska
Fakat sta im je s novom
U stanu mi kriziraju zbog farme 
- Skyfox
#283 Re: HS kablovska
I kod mene
Marina ispala 
- Dori
#284 Re: HS kablovska
I opetRauber wrote:Fakat sta im je s novomU stanu mi kriziraju zbog farme
- Rauber
#285 Re: HS kablovska
Sta je s novom, evo je pola dana nema, a veceras se mirko bori.
Jel ih ko zvao ?
Jel ih ko zvao ?
- Skyfox
#286 Re: HS kablovska
Isplati li se uzimat ovaj dodatni HS1 paket?
nije los izbor kanala ali opet...
nije los izbor kanala ali opet...
-
ice_tea
- Sarayman
-
ice_tea
#289 Re: HS kablovska
Pa znam da nije baš realno jer mi se ništa tako brzo ne skida
Evo testirala sam danas tri puta i iozlazilo misve tako, 4,5.. I sad odem testirat, download, 7,73
Nije mi jasno xD Sad bih skidala al sam pri kraju s limitom 
- stochar
#290 Re: HS kablovska
ne generalizujem, ali govorim o svom slucaju. internet je konstantno spor, 100 puta ih zvao, 100 puta rekli da ce sredit, i nikad nista. bahati su do p.ke materine!
-
nova_korisnica
#291 Re: HS kablovska
moram li biti hs korisnik (mi imamo elobovu digitalnu kuci) da bih uzela njihov internet?? gledam njihove ove pakete, pa mi ovaj HS1 izgleda sasvim dobro...trenutno sam na adsl-u 5 gb, ali mi je izgleda to malo, jer sam dva mjeseca za redom prekoracila limit...
ovo bi mi bila dobra alternativa...
- Felid
#292 Re: HS kablovska
Jeste u pravu si, ali treba i ostala oprema za DM500. Zaboravljaš antenu, motor i lnb. Uvala otprilike 350 KM bez servera. Usput, ako je ko zainteresovan za DM500 ili neki drugi digitalni resiver, nek se javihepek071 wrote:ma kakva kablovska u SA..sve su do jedne bacanje para. nego ljudi otiđite na market.ba i ukucajte Dreambox 500-S.
Imate ponudu likova iz Tuzle za digitalnu statelitsku putem card sharinga. Ovo važi za vas koji imate dobar internet paket. Sve što trebate znati jeste da svoj modem prebacite iz bridged u routed mode (za korisnike bihneta imaju detaljna uputstva za svaki modem na stranici bihneta). Otprilike card sharing vam mjesečno pojede do 2-3 GB prometa.
pomenuti reciver košta 165 KM i godina pretplate kod njih je 190 KM (oko 15-16 KM mjesečno) a gledate sve što vam satelitska fata Digital +, Canal + FR i NL, Premiere , Sky Italy itd. Kome se da može naći card sharing i jeftinije. Ima lik na market.ba istu godišnju pretplatu nudi za 50 eura.
Samo kad uporedite cijene i pakete kanala vidite da plaćate za neku stvar u augmentativu kablovskim operatirima s obzirom šta digitalna satelitska nudi a šta vam ovi daju za skoro iste pare.
- Cyrax
#293 Re: HS kablovska
Hocemo li mi sa HS-a ikad da dobijemo te Eurosportove neke?
- Qler
#294 Re: HS kablovska
vala je bezobrazno sto nema eurosporta nikako. ja imam onaj full 3 paket i ni tamo nemaju eurosport!Cyrax wrote:Hocemo li mi sa HS-a ikad da dobijemo te Eurosportove neke?
-
evo mene
#295 Re: HS kablovska
ELOB DIGITALA JE ZAKON. VEČERAS GLEDAM BUNDES. HS TO NIKADA NEĆE UVESTI. ONI MOGU SAMO UNAPRIJEDITI PROGRAM SA TV KUĆNA RADINOST...Qler wrote:vala je bezobrazno sto nema eurosporta nikako. ja imam onaj full 3 paket i ni tamo nemaju eurosport!Cyrax wrote:Hocemo li mi sa HS-a ikad da dobijemo te Eurosportove neke?
- Sarayman
#296 Re: HS kablovska
A mozes li snimati film ili utakmicu na jednom kanalu, a gledati vijesti na drugom?evo mene wrote:ELOB DIGITALA JE ZAKON. VEČERAS GLEDAM BUNDES. HS TO NIKADA NEĆE UVESTI. ONI MOGU SAMO UNAPRIJEDITI PROGRAM SA TV KUĆNA RADINOST...Qler wrote:vala je bezobrazno sto nema eurosporta nikako. ja imam onaj full 3 paket i ni tamo nemaju eurosport!Cyrax wrote:Hocemo li mi sa HS-a ikad da dobijemo te Eurosportove neke?
Je li ti sad Elob digitalna zakon?
-
pOZz
#297 Re: HS kablovska
Možda malo kasnim sa odgovorom, ali eto...nova_korisnica wrote:moram li biti hs korisnik (mi imamo elobovu digitalnu kuci) da bih uzela njihov internet?? gledam njihove ove pakete, pa mi ovaj HS1 izgleda sasvim dobro...trenutno sam na adsl-u 5 gb, ali mi je izgleda to malo, jer sam dva mjeseca za redom prekoracila limit...
Moraš biti njihova korisnica. I ne nadaj se da ćeš se puno usrećiti sa internetom. Kiša, pljusak - frka sa netom. O sniježnim nepogodnostima da i ne pričam.
- Bourne
#298 Re: HS kablovska
Jesi se usrecioevo mene wrote:ELOB DIGITALA JE ZAKON.
- Rauber
#300 Re: HS kablovska
Gledam nesto spisak kanala na HS web stranici http://www.hs-hkb.ba/spisakkanala , i vidim RTL TELEVIZIJA, jel to ima Hrvatski RTL na HS-u ?