Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

slabe

#276 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by slabe »

karanana wrote:
slabe wrote:Kod Hodžića sam u nedjelju jeo ćevape...Mogu reći da im je ukus bio tako bljutav i nikakav....fuuuuuj.....vjerovatno su ranije ispečeni pa ih samo ugrijali...Nikad gori ćevap nisam probao..

Do nedjelje sam ih drugačije gledao :x
i ja sam bas u nedjelju jeo. katastrofa. ta me je porcija odbila od njega za sva vremena, a proso sam pored 30 cevabdzinica da maksuz jedem kod njega.
a ja se cudim gledam mrkva pun, bosna pitara puna, a kod njega ima mjesta i vani a unutra prazno.

Kod njega je vazda bilo gostiju, nije bilo slobodnog stola..sad u nedjelju kad sam bio oko 12h, ma prazno napolju...unutra nešto slabo, a onaj stručnjak što preko puta prodaje ćilime navlači goste "izvolite" "sjedite" "bujrum" haman je u talu...ima besplatnu porciju...ali ovo što sam probao mi je ogadilo čevap za sva vremena ...tako da mi je i tema nažalost prisjela :D
karanana

#277 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

a evo sta sam napiso prije 3 godine - kao naj cevapi.
karanana wrote:Hodzic - Cevapi u kajmaku (istina da su malo zivlji, ali ja ih tako vise volim jer su super-socni a mozes ih traziti resh)
Mrkva - Pljeska u kajmaku
Arma-Sarma

#278 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Arma-Sarma »

karanana wrote:
slabe wrote:Kod Hodžića sam u nedjelju jeo ćevape...Mogu reći da im je ukus bio tako bljutav i nikakav....fuuuuuj.....vjerovatno su ranije ispečeni pa ih samo ugrijali...Nikad gori ćevap nisam probao..

Do nedjelje sam ih drugačije gledao :x
i ja sam bas u nedjelju jeo. katastrofa. ta me je porcija odbila od njega za sva vremena, a proso sam pored 30 cevabdzinica da maksuz jedem kod njega.
a ja se cudim gledam mrkva pun, bosna pitara puna, a kod njega ima mjesta i vani a unutra prazno.
I ja sam kod Hodžića jeo baš u nedjelju predvečer i mi smo komentirali kako su baš loši ćevapi.
Edin H.

#279 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Cuj puko Hodzic :shock:

Pa onda se vise se nemaju gdje pojesti dobri cevapi u Sarajevu.
Treba traziti po dijaspori :oops: London, Minken, New York... :D
van Basten

#280 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by van Basten »

Vrbas na S.Polju :thumbup:
hali gali halid

#281 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by hali gali halid »

Radi li "Zmaj" na zeljeznickoj stanici nedeljom, i ako radi do koliko sati?
Lekler

#282 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Lekler »

hali gali halid wrote:Radi li "Zmaj" na zeljeznickoj stanici nedeljom, i ako radi do koliko sati?
radi 100% ne znam do kada ali mislim do 19h
CASUALE

#283 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by CASUALE »

mumy wrote:dejton ima fine cevape za rostinja
:thumbup:
luckylaka

#284 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:Cuj puko Hodzic :shock:

Grill ,,Biser,,St.louis cevap ne moze biti bolji i jos radi bomba-koka pa kakav je da je u neznanju ga smazes.Bujrum.(nije moj lokal boga mi) :D
mayab

#285 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mayab »

karanana wrote:ustvari suprotno od naziva teme ali hocu da podijelim sa vama. prije neki dan poslije dugo vremena odem kod hodzica onog blize vijecnici na cevape. meni su prije njegovi cevapi bili pojam. nikad vise. meni se u zivotu nije desilo da kad narucim 10ku da je ne pojedem, e prije neki dan ostavih 2 cevapa. haj sto su mu sitni, skvrcheni nikakvi, ali sto su suhi brale, ni dvije case jogurta mi nisu pomogle da ih saperem.
Meni se to desilo jos prije par godina kod Hodzica, e od tada vise tamo ne idem, to neka on uvaljuje turistima :x
shin

#286 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by shin »

Ljeto je, sada se turistima uvaljuju opanci. Svi imaju unaprijed ispeceno i drze u kraju rostilja, zato dobijete ''skvrcene'' cevape.
teAMICA

#287 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by teAMICA »

Ja vec par godina jedem iskljucivo u Kastelu - Banjalucki cevapi. Ove ostale zaobilazim u sirokom luku
Haris033

#288 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Haris033 »

dinoEL wrote:A sto se teme tice, samo i samo PETICA!!!
Kad mi neko kaze da u Zelji jede cevape, a jos je sarajlija... hoce mi nesto bit :x
:thumbup: ...još bi na "Želju" dodao Ć. "Zmaj" i "Hodžića", i taj ko kaže da su tu dobri ćevapi... :-?
burekodsira

#289 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by burekodsira »

meni je zmaj beton :dance: a moš misliti roDŽeni sam :D
poznanik

#290 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by poznanik »

van Basten wrote:Vrbas na S.Polju :thumbup:
Ćevapi u Sarajevu se jedu na Čaršiji :oops:

Pojedeni na nekoj drugoj lokaciji, pa taman i da su tamo extra-extra, ne mogu prijati i ostaviti kompletan osjećaj zadovoljstva kakvo može biti nakon čaršijskih ćevapa, pa taman bili i prepečeni-nepečeni, slani, puni sode, itd., (što je moguće, ali ipak ne tako često). To je tako u Sarajevu decenijama, i nepromjenjivo je... ;-)
van Basten

#291 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by van Basten »

jeste ako si turista koji nema pojma šta je ćevap pa pristaješ da te prave budalom i cijenom i uslugom i na kraju krajeva, samim nekvalitetom ćevapa, samo da bi mogao reći da si jeo ispod "one kule s koje Bata rokao švabe"
poznanik

#292 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by poznanik »

van Basten wrote:jeste ako si turista koji nema pojma šta je ćevap pa pristaješ da te prave budalom i cijenom i uslugom i na kraju krajeva, samim nekvalitetom ćevapa, samo da bi mogao reći da si jeo ispod "one kule s koje Bata rokao švabe"

Da turiste odvedeš i u Sokolović-koloniju na ćevape, izašli bi sretni i zadovoljni, s komentarom da su jeli ispod Igmana na kojem su se partizani posmrzavali :D

Samo je strancu svejedno gdje jede ćevape.
majstorina

#293 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by majstorina »

poznanik wrote:
van Basten wrote:jeste ako si turista koji nema pojma šta je ćevap pa pristaješ da te prave budalom i cijenom i uslugom i na kraju krajeva, samim nekvalitetom ćevapa, samo da bi mogao reći da si jeo ispod "one kule s koje Bata rokao švabe"

Da turiste odvedeš i u Sokolović-koloniju na ćevape, izašli bi sretni i zadovoljni, s komentarom da su jeli ispod Igmana na kojem su se partizani posmrzavali :D

Samo je strancu svejedno gdje jede ćevape.
Najbolji bili u staroj "Devetki"Nisu bili loši u Šljive kod robne kuće.Kod sebilja bili dobri banjalučki...čini mi se radnja se zvala Sedef.U Morića hanu bili pristojni ali cjena vrtoglava...
Najgori bili kod Smailhodžića u Kralja Tomislava.
ZAGORS

#294 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by ZAGORS »

Najbolji ćevapi u Specijalu, jeftiniji od ostalih ( 6 km = 10-tka ). Što se tiče Mrkve tamo više nikad ne jedem od kako sam se otrovao.
Edin H.

#295 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Edin H. wrote:Cuj puko Hodzic :shock:

Grill ,,Biser,,St.louis cevap ne moze biti bolji i jos radi bomba-koka pa kakav je da je u neznanju ga smazes.Bujrum.(nije moj lokal boga mi) :D
Hajde neka smo i ovu nedoumicu najbolje cevabdzinice rijesili :izet:
daxon

#296 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by daxon »

Pored Specijala, nedjeljom kada se nađem na autopijaci ne propuštam pojesti ćevape kod brke, možda i najbolji ćevapi u gradu, cijena 4 KM :D
Za one koji još ne znaju, brko je onaj na ćošku, čim se sa ulazi na dio gdje se auta prodaju, brko rules :thumbup:
GaRGa

#297 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by GaRGa »

mislis dobar je sto je 4 KM a ne dobar je ko cevap...
Qler

#298 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Qler »

Neko spomenu devetku, jel' to ono iznas tramvajskih sina? Kad sam bio mali redovno sam tu jeo cevape sa starom. Super su bili...

Sad kad sam na carsiji jedem u Zelji, nek' crknu dusmani :) kod Hodzica vec godnama ne jedem, iako volim malo krvavije cevape, ono kod njega je sve samo nije cevap. Petica nije losa, a narucim kuci cesto iz mrkve, nekad iz zmaja...

Ali Zeljo, mislim da ih od opanaka pravi, ja tamo vodim dijasporu kad dodju...
ZAGORS

#299 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by ZAGORS »

Kod Ferhatovića su dobri, ali mali. Kod Želje već dugo ne jedem jer se pokvario, Hodziž 1 je mnogo bolji od Hodžića 2. Prije sam bio stalna mušterija kod Hodžića 2 i donesu mi jedan dan hladne ćevape kao led. Ja im vratim, a oni me čudno gledaju kao što sam vratio. Ista situacije se dogodila još jednom i od tada ne jedem više tamo. Nije loša ona ćevabdžinica u Zagrebačkoj. Nije Mrkva nego ona druga nešto sa H se zove.
karanana

#300 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

hefes
Post Reply