Evo ovo je najbolja slika kakva je policija u Srbiji, apeluje na gradjane da se suzdrze od nasilja
E mozete milit kakvo je tek pravosudje
Odgovoriću ti najiskrenije.muha_sa wrote:dragane--na ovoj temi si jucer napisao da nije bila agresija.
jest da nije tema al da te upitam--jesil se zezo il fakat tako misliš
Na cemu temeljis svoje subjektivno misljenje, tj. procjene?draganbl wrote:Ako mene pitaš, za moje subjektivno mišljenje, tj. moje procjene, reći ću da nije
Nadam se da je pitanje dobronamjerno. Ovo je vrlo osjetljiva tema i plašim se da ću otići off-topic, ne toliko ovim postom, koliko eventualnim budućim reakcijama.jutarnji wrote:Na cemu temeljis svoje subjektivno misljenje, tj. procjene?draganbl wrote:Ako mene pitaš, za moje subjektivno mišljenje, tj. moje procjene, reći ću da nije
da,to se trebalo davno uradit a ne sad-a ko bi to i uradio---ove minderpuzedonBeton wrote:S obzirom da se incident desio u RBiH, mislim da bi bilo sasvim primjereno i odgovorno od građana BiH da traže podnošenje tužbe protiv potpukovnika Dubajića koji je smjestio svoje vojnike u kamione zajedno sa eksplozivom te tako prekršio pravila Međunarodne konvencije o ratovanju i napravio veliki zločin nad vojnicima JNA iz Tuzle.
U pravu si. Raspravljao sam o tome sa nokijom. Nismo se složili oko završnog stava, iako su nam pretpostavke iste. Ipak, bez obzira na to, sa njim ostvarujem fin i kulturan dijalog. Mislim da tako inače treba da ide rasprava. Ok, imamo različite stavove, ali nam je krajnja želja ista.pustopoljina wrote:nokia je vec objasnio zasto jeste bila agresija i gradjanski rat. a mislim da je bas dragan o tome s njim pricao.znaci prica se vrti u krug.
na moj grad su dolazile niske kornjace.bili su u nasoj bolnici,kad su zarobili dvojicu.isli su za razmjenu.
a gdje je bihac-a gdje je nis.
ovo mi jarane lici na situaciju kada smo bili na marakani , ljudi nas ubise sa kamenjem sa stolicama topovskim udarim i cime sve ne a oficijelni spiker moli domace navijace da ne nasjedaju na provokacije gostujucih navijaca , al sta ocekivati od genocidnih polupismenih izroda ....gold'n'brown wrote:http://www.e-novine.com/srbija/srbija-t ... rance.html
Evo ovo je najbolja slika kakva je policija u Srbiji, apeluje na gradjane da se suzdrze od nasilja![]()
E mozete milit kakvo je tek pravosudje
Ne pružam ruku stidljivo nego otvoreno i nedvosmisleno. Pomirenje jeste moj interes. Iskreno, počeo sam da sumnjam da li je i vaš.kmirsad wrote:...bojim se da nas ovakva priča ponovo vodi, ne na jedan, ...nego deset sporednih kolosjeka...
...forumsko dokazivanje krivice drugome...u ovom momentu... neče pomoči nevinom čovjeku, našem sugrađaninu, Bosancu i patrioti... Iliji Jurišiću...da izađe iz srbijanskog kazamata i vrati nam se...
živ.. a ne u sanduku... Ilija je teško bolestan čovjek...neče dočekati Strazbur...
...ne trošimo riječi i pozitivnu energiju na ispraznu priču... sačuvajmo ih za Iliju...
...spašavajuči njega ...spašavamo sebe...
zato nemojmo tražiti neprijatelja...čak i tamo gdje ih objektivno nema... pokušajmo ih pretvoritu u prijatelje... sinergija je velika stvar... evo...recimo draganbl...pruža ruku pomirenja...stidljivo, ali ipak pruža... prihvatimo je...srdačno... razjasnimo nerzjašnjeno...polako...i sa strpljenjem... istina ima mnogo lica...a samo jedno je pravo...
Dakle prihvatimo svaku pruženu ruku...a naročito one iz RS-a... jer su nam neophodne... ne razbacujmo se ko da ih ima na sve strane...a njegove dileme...pa i naše...razriješit će s vramenom...i istinom...
Pa da, isto kao što smo mi sa prosvjedima trebali reagovati odmah nakon hapšenja, a ne nakon presude. Ali sada se možemo samo nadati da Vrhovni Sud Srbije ili barem onaj Strazburški nisu instrumentalizirani, a od naših vlasti tražiti da pritišću MUP (pošto Tužilaštvo ne smiju) da izvrši provjere,proslijedi tužilaštvu i zadrži u pritvoru koliko je moguće sva lica koja se nalaze u BiH ili barem u FBiH a imala su neku funkciju u ratnoj VRS ili JNA.muha_sa wrote:da,to se trebalo davno uradit a ne sad-a ko bi to i uradio---ove minderpuzedonBeton wrote:S obzirom da se incident desio u RBiH, mislim da bi bilo sasvim primjereno i odgovorno od građana BiH da traže podnošenje tužbe protiv potpukovnika Dubajića koji je smjestio svoje vojnike u kamione zajedno sa eksplozivom te tako prekršio pravila Međunarodne konvencije o ratovanju i napravio veliki zločin nad vojnicima JNA iz Tuzle.![]()
--treba covjek da istruhne u kazamatu dok se minderpuze pokrenu.
Za to ti nisam ja kriv.draganbl wrote:kako te nije stid!! a ko su bili oni sto mi 4 godine nisu dali da izadjem iz haustora, kad mi je bilo najpotrebnije...Splinter wrote:Odgovoriću ti najiskrenije.draganbl wrote:dragane--na ovoj temi si jucer napisao da nije bila agresija.
jest da nije tema al da te upitam--jesil se zezo il fakat tako misliš
Ako mene pitaš, za moje subjektivno mišljenje, tj. moje procjene, reći ću da nije. Isto kao što ćeš ti, na osnovu svoje procjene reći da jeste.
S obzirom na to da ne postoji zvanični stav "objektivne strane" (BiH, RS, Srbija nisu objektivne), onda mislim da na to pitanje i nema tačnog, objektivnog odgovora (čak i ne znam kako se definiše pojam agresija). Činjenice jesu da ne postoji sudska presuda koja govori da je bila agresija. Međutim, činjenica jeste da je Srbija bila uključena u rat i davala podršku vojsci RS. Činjenica jeste da Srbija nije izvršila genocid u BiH. Koliko sam ja upoznat, BiH je bila pokrenula tužbu za agresiju, pa se Međunarodni sud proglasio nenadležnim. To međutim ne znači niti da se nije desila, niti da se desila.
Stoga pitanje agresije treba (ako se može) dokazivati na drugim mjestima, kod relevantnih institucija, a naše lične procjene ostaviti po strani.
nije valjda da ste toliko bili brojno(vojno) nadmocniji...da nas sami drzite tolike godine na nisanima....
a koje su to relevantne institucije...da nije sud u beogradu?![]()
pomiri se s tim, da ste proklet narod zeljan krvi i rata, cast malobrojnim pacifistima ...
Jestedraganbl wrote:Ne pružam ruku stidljivo nego otvoreno i nedvosmisleno. Pomirenje jeste moj interes. Iskreno, počeo sam da sumnjam da li je i vaš. Nadam se da ipak jeste.kmirsad wrote:...bojim se da nas ovakva priča ponovo vodi, ne na jedan, ...nego deset sporednih kolosjeka...
...forumsko dokazivanje krivice drugome...u ovom momentu... neče pomoči nevinom čovjeku, našem sugrađaninu, Bosancu i patrioti... Iliji Jurišiću...da izađe iz srbijanskog kazamata i vrati nam se...
živ.. a ne u sanduku... Ilija je teško bolestan čovjek...neče dočekati Strazbur...
...ne trošimo riječi i pozitivnu energiju na ispraznu priču... sačuvajmo ih za Iliju...
zato nemojmo tražiti neprijatelja...čak i tamo gdje ih objektivno nema... pokušajmo ih pretvoritu u prijatelje... sinergija je velika stvar... evo...recimo draganbl...pruža ruku pomirenja...stidljivo, ali ipak pruža... prihvatimo je...srdačno... razjasnimo nerzjašnjeno...polako...i sa strpljenjem... istina ima mnogo lica...a samo jedno je pravo...
Dakle prihvatimo svaku pruženu ruku...a naročito one iz RS-a... jer su nam neophodne... ne razbacujmo se ko da ih ima na sve strane...a njegove dileme...pa i naše...razriješit će s vramenom...i istinom...
Ne živiš. Živiš sa par desetina njih, dok ostalih milion ignorišeš. Ja živim sa tih milion i znam kako oni razmišljaju. Meni je cilj da napravim atmosferu da pomirim tebe i njih. A ja mogu i sa jednima i sa drugima.Splinter wrote: ...
dobro nisi ti licno ali jeste politika, i fasisti iz tvog naroda...
sta sam ja ovdje zelio da nametnem, samo sam iznio cinjenice, treba li ti broj ubijene djece, nije problem !!
sta treba da uvazim misljenje na kojem napises bih,rs i rep. srbija...to kao rs drzava u drzavi![]()
vjeruj,meni je jos manji problem, ja ne da sam spreman, ja vec zivim i druzim se sa njima (pripadnicima tvog naroda)...
Da, shvatam. Ali, nisam ja pomenuo priču o agresiji, već sam bio upitan, od strane drugog forumaša. I najavio sam da ćemo otići u off topic.pustopoljina wrote:jeste nama zelja ista-ali do nje necemo doci na taj nacin sto ce se svaki drugi dan potezati ista prica.
u rezolucijama UNa stoji agresija,
postoje zivi svjedoci koji mogu potvrditi ucesce JNA iz srbije.cak imam druga koji moze sa strane srbije potvrditi odlazak regularne jna u bosnu.
sam predsjednik srbije je pregovarao u ime bosanskih srba. dakle,ne karadzic,nego milosevic.to se tada uopste nije ni pokusalo prodati pod cisto-gradjanski rat.
ono sto iritira svakoga ko je bio za vrijeme rata tu,je osjecaj da ti se neko ruga u lice,tj.da te pravi budalom. to ubija razgovor.ti ces s istim argumentima opet pokrenuti unaprijed mrtvu raspravu i reci da nisi siguran da se pruza ruka pomirenja,a postavis se kao neko ko svaka dva dana tvrdi da nije bilo agresije na bih. jos samo fali dodo da kaze kako smo se sami granatirali.
nadam se da shvatas sta hocu reci?
Pitanje pomirenja je uslovljeno iskljucivo i samo iskljucivo jednom istinom i postovanjem jednih drugih. Toga trenutno nema medju tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini. Svaki narod ima svoju istinu i svaki narod vodi inat politiku.draganbl wrote:Ne pružam ruku stidljivo nego otvoreno i nedvosmisleno. Pomirenje jeste moj interes. Iskreno, počeo sam da sumnjam da li je i vaš.kmirsad wrote:...bojim se da nas ovakva priča ponovo vodi, ne na jedan, ...nego deset sporednih kolosjeka...
Ako želiš pomirenje samnom, izbaci iz rječnika termine tipa "srbijanski kazamat". (Znam da kazamat znači isto što i zatvor, ali ti to koristiš u kontekstu "surovog zatvora gdje svakodnevno muče ljude vrelim gvožđem").
Takođe, čovjek je osuđen od strane legitimne institucije i postoji pravni lijek da se oslobodi.
To što je bolestan ne oslobađa ga eventualne krivice. Zbog bolesti može eventualno biti pušten na slobodu da se liječi, ali to ne znači da nije zločinac.
Ja sam i rekao da ne znam šta je definicija agresije.pustopoljina wrote:dragane,agresija kako je ti vidis-postoji samo u filmovima i kompjuterskim igricama. ali,dobro...